'Intelligente spelers kunnen overal spelen'

FinnDekker, 13-02-2020 om 19:30, 1623 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Khalid Boulahrouz denkt dat Hakim Ziyech goed genoeg is voor de Premier League en Chelsea. Dat zegt de oud-verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eenvoudig zal het niet zijn, het aanpassen aan het Engelse voetbal, maar de spelmaker heeft volgens Boulahrouz genoeg kwaliteiten om zich staande te houden. 

'Hakim zal moeten schakelen. De Premier League is enorm zwaar. Hij zal zich fysiek gezien moeten aanpassen aan de competitie, maar intelligente spelers kunnen overal spelen. En Hakim is zo'n speler. Tuurlijk gaat ook hij aanpassingsproblemen hebben, maar dat overleeft hij wel', stelt de voormalig speler van Chelsea. 

Een winters vertrek was onbespreekbaar en dat is maar goed ook voor alle betrokken partijen, zo oordeelt Boulahrouz. 'Het is een voordeel dat hij een hele voorbereiding mee kan doen. Zo kan hij wennen aan het leven in Londen, dit zal hem alleen maar helpen. Laat hem gewoon zijn ding doen en dan ziet de toekomst er rooskleurig uit, voor zowel Chelsea als Ziyech.'

Ook Ed de Goeij, ex-doelman van Chelsea, ziet een match tussen Chelsea en Ziyech. 'Hakim heeft zoveel individuele klasse, die gaat zich wel redden. Hij wachtte echt op het totaalplaatje, en Chelsea kun je wel een totaalplaatje noemen. Hij heeft zich de laatste jaren sowieso nog meer ontwikkeld, hij is een totale speler geworden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Wanneer je bij Ajax als een grote meneer door de voordeur vertrekt hebben ze echt wel respect voor je in de kleedkamer.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik denk dat het enige wat hem tegen kan houden om ook een succes in de PL te worden, zaken als heimwee/niet kunnen praten met teamgenoten is. Het zou schelen als Onana met 'm meegaat.
0 0
Joseph
Stap van Ajax naar de Premier League wordt behoorlijk overschat. Als je bij Ajax uitblinkt zoals Ziyech dat doet, kun je overal meekomen. Vraag is alleen of Ziyech direct de aller grootste is in dat team. Bij Barcelona blijft dat Messi, bij Chelsea is hij dat.
3 0
AnsB
Ik heb eigenlijk ook dat idee. Om meerdere redenen.
1) Er wordt waarschijnlijk bij Ajax veel harder getraind dan in de tijd van Klaassen.
2) Chelsea heeft in principe genoeg geld voor een goed elftal in de breedte, zodat er - indien nodig - meer gerouleerd kan worden (gezien het grote aantal wedstrijden ook).
3) Ook bij Ajax zijn er het laatste en dit seizoen veel wedstrijden gespeeld.
4) Het tempo bij Ajax is - zeker in de grote wedstrijden - vaak enorm hoog.
5) het ligt ook aan het type spel dat een Engelse ploeg speelt. De meer technisch spelende ploegen verschillen niet veel van Ajax.
6) Maar dat geldt specifiek voor Ziyech: hij komt als een grote meneer binnen bij Chelsea, dus er zal enerzijds meer druk zijn (maar dat deert Ziyech nu eenmaal niet), anderzijds zal er meer geduld zijn omdat iedereen kan zien dat Ziyech fysiek tenger is en daarom 'misschien' meer aanpassingstijd nodig heeft. C.q. hij voorzichtiger gebracht wordt.

En dan is er nog een bijkomende factor. Ik las een tijdje geleden een artikel over de jeugdopleiding van Chelsea (met Ian Maatsen o.a.). Ik merkte dat er op een ongelofelijk hoog niveau maatwerk wordt verricht bij Chelsea (met voeding, trainingsintensiteit etc.). Het lijkt me dat iets van dat maatwerk (of alles, of zelfs nog méér) ook van toepassing is op het eerste elftal. Ook dat kan meehelpen om Ziyech optimaal in te passen op het gebied van fysieke belasting, algemene gewenning e.d.
1 0