Gijp: 'Ik trek dat Amsterdamse gelul totaal niet'

BadembaBarrie, 10-02-2020 om 21:15, 27158 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp vindt dat er niks moeilijks is aan het spel van Ajax, in tegenstelling tot wat Erik ten Hag volgens hem beweerde bij Rondo. Dat vertelt de analyticus maandag in Veronica Inside. Van der Gijp ergerde zich dan ook aan het optreden van Ten Hag in Rondo. 

'Er is totaal geen moeilijkheidsgraad aan het spel van Ajax', aldus Van der Gijp, die stelt dat het een algemeen probleem is in Amsterdam. Zelf maakte hij het naar eigen zeggen ook mee in zijn tijd als speler van Oranje, onder anderen met Peter Boeve en Sonny Silooy. Die hadden het volgens Van der Gijp almaar over positiespel. 'Als er nou twee waren die het positiespel niet beheersten dan waren die twee het wel. Dan lagen Ruud (Gullit red.) en ik altijd in een deuk.'

Van der Gijp vindt het dan ook onzin dat er zo moeilijk wordt gedaan over het spel van Ajax. 'Denk je dat die linksback van Ajax uit Argentinië (Nicolás Tagliafico red.) nu totaal anders linksback speelt dan in Argentinië? Nee natuurlijk niet.'

Hij krijgt in zijn standpunt bijval van Johan Derksen, die stelt dat ze bij Ajax 'altijd de indruk wekken dat ze daar anders voetballen dan bij andere clubs.' Van der Gijp kan er maar moeilijk tegen. 'Ik trek dat totaal niet, dat Amsterdamse gelul over dat het zo moeilijk is daar.'

Denk jij dat Ajax in de KNVB Beker wint van Vitesse? Zet in en krijg 1,57 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
Gijp is een clown, meer niet.
1 0
Jornnn
Die Gijp denkt ook dat hij in de top 10 van beste Nederlandse voetballers ooit hoort. Maar volgens mij was hij de Viktor Sikora van zijn generatie.
1 0
ajax1forever
Hij kon wel aardig ballen , maar nul mentaliteit. Dus Victor doe je hiermee te kort, die wilde nog wel, maar kon niet beter. Meer de Bouy van zijn generatie: zsm cashen en daarna niets meer laten zien.
1 0
insectenverdelg
Theo Jansen.
0 0
MichelBoerebach
Ik ben een Ajacied, maar ook ik hou niet van dat interessant-doenerij. Kan het dus wel vinden in de woorden van Gijp.
0 -5
Juichtoon
Dan begrijp jij niet veel van succesvolle organisaties. Zelfs al zou het luchtfietserij zijn dan nog hebben alle succesvolle organisaties een verhaal waar ze heen willen. Alleen daarom al is dat verhaal van belang.
Daarbovenop is ons verhaal nog eens een heel zinnig voetbalverhaal.
René geeft er blijk van er echt helemaal niets van te snappen.
0 -1
Alderweireld3
Michel Boerebach was een Ajax-hater.
Het is ook interessant wat Ten Hag zegt of doet. En zeker wat AJAX doet.
0 -1
mavato
Van der Gijp, wie kent hem niet?
van der Gijp, van der Gijp is een echte parasiet.

Opper Calimero, je mag de schoenen van Silooy niet eens poetsen.
3 0
MichelBoerebach
Van Silooy??? Kom op, man. Dat was de Veltman van de jaren '80!
0 -6
Alderweireld3
Wat een onzin.
3 0
mcatarinob
Ach, er zijn genoeg mensen die het gelul van Gijp niet trekken.
1 0
Cello
Laat gaan.......
Lekker man!.

Zou hij zijn eigen woorden wel eens ter harte nemen?.
1 0
FrankBeton
"Amsterdamse gelul"? .. heeft Reneetje het nog weleens over zijn stokpaardje, grote zwarte mannen met grote ... ??
3 0
Mocrodammerr
ik vind het ook tenenkrommend om te horen dat een speler moet wennen aan Ajax en de filosofie. gewoon voetballen man.
2 -17
Juichtoon
Dit is wel erg naïef. Volleybalteams dienen honderden vlieguren samen te hebben voordat het gewenste niveau daar is. Maar voor voetbalteams is dat niet nodig. Apart.
7 -1
RusselWestbrook
Het is geen bierelftal.
11 0
Cello
Ik kijk al standaard niet meer dat programma. Wat ik ervan hoor is wat ik hier op AS o.a. lees.
En als ik dan lees dat Gijp dat Amsterdamse gelul niet meer trekt dan vraag ik me af, waarom hij niet net zo doet als veel Ajax supporters doen met zijn programma: KIJK DAN NIET.

Al ruim een week wordt aangekondigd dat EtH aanschuift bij Jack van Gelder dus het kan nauwelijks zo zijn, dat Gijp er door verrast is geworden. En dus had ie de keuze om niet te kijken!.

Ik heb moeite met dat opportunistische en veelal Rotterdams-gekleurde geouwehoer bij VI, waarbij ook vaak de afgunst richting Amsterdam ervan afdruipt....en dus kijk ik niet. Had Gijppie op zijn manier ook kunnen doen mbt Rondo; niet kijken.

Scheelt een hoop frustratie en ergenis.
8 0
ajaxpat
Zullen weer veel kakkies een stijve hebben gekregen toen ze Gijp gister hoorde zeiken over Ajax.
4 0
PhilRock
Zoveelste eerder gehoorde herhaalde kunstje van die vette kwab.
3 0
Juichtoon
John de Mol zou zich moeten schamen.
3 0
MarLuuk76
Die schaamt zich nergens voor, maak je maar niet druk. Heeft heel de media in handen. Incluis anp dus. En nee ik heb geen alu hoedje.
1 0
Dolblij
2 vragen voor Gijp:
- wie is de meest succesvolle voetbalclub van Nederland?
- welke club leidt structureel de beste talenten op?

Goed geraden en klopt: Ajax.

Dus laat ons rustig "Amsterdams lullen", Mr. Gijp.
7 -1
DerOpenDerOver
Tja. Natuurlijk bepalen de spelers van ajax het spel, als er 8 of 9 spelers van ajax bij het nl elftal spelen.
Dat zou andersom zijn als er 8 of 9 psv ers of kakkies zouden staan (wat niet erg waarschijnlijk is)
2 -1
JSF
Inzake Ajax is het puur jaloezie. Pijnlijk werd het echt toen het over 040 ging en het lek volgens de heren na 1 wedstrijd helemaal boven is. Nee, dat programma kunnen we niet meer serieus nemen
5 0
AFCADEE
Ajax, PSV, Fey, ik zie toch wel degelijk een heel groot verschil in speelstijl. gelukkig maar...
9 0
Kokakola
Gijp is een Feyenoordsupporter. Zijn zoon is een Feyenoordsupporter. Gijp vindt Feyenoord de mooiste club van Nederland. Heeft hij zelf geroepen.
9 -1
Ajacied33
Alleen door wat je nu zegt kun je hem totaal niet serieus nemen..... Kut programma is het geworden, keek er vroeger graag naar. Vorige week keek ik weer naar een aflevering, hoorde 3x het woord "Marokkaan" langskomen in een niet al te grappige formule, toen had ik al spijt dat ik gekeken had. En nu dit gezeik weer over Ajax en Amsterdam. Fuck Gijp en Derksen, laat ze het lekker uitvogelen met hun lampen en kakkies publiek
10 0
Pure
Even serieus Hansie wordt vaak als een idioot neergezet maar hij zou nooit zo laag praten als hij Rene gisteren deed. Je zag hem ook de heletijd kijken naar Rene van... waar heb jij last van? Tja het programma is ook wel een beetje over zijn hoogtepunt heen. Hooguit 20 min voetbal gelul de rest gaat het alleen maar over wat de heren voor rest bekeken hebben op tv. De tijd dat Derksen met briefjes uit zijn bostzakje kwam met transfer roddels is wel voorbij.
5 0
Ajacied33
Ik luister graag naar Kraay hoor. Iemand met voetbalverstand idd, en een echte liefhebber gewoon. De rest daar aan tafel niet serieus nemen
5 0
Redrum
Hans is de enige die daadwerkelijk wat te melden heeft over voetbal en hij zou zich nooit zo verlagen als dat René doet. Maar omdat hij erg temperamentvol is doet Gijpie altijd net of Hansie niet serieus te nemen. De enige persoon aan tafel die je echt niet serieus kan nemen is René echter zelf.
7 0
Redrum
Ik ben jaren geleden al afgehaakt toen Frank de Boer een keer te gast was. Volgens mij was Ajax toen voor de tweede keer kampioen geworden onder zijn leiding en dat was reden hem uit te nodigen. René zat met een kop als een oorwurm naast hem en viel hem continu aan met allemaal complete onzin dingen. Het was gewoon tenenkrommend om te zien. De frustratie zit zo diep bij René, dat is gewoon niet gezond. Maar ja, we weten allemaal allang dat René mentale problemen heeft. Ik kan het hem niet eens kwalijk nemen, want hij kan er waarschijnlijk niet eens wat aan doen. Ik neem het wel de mensen kwalijk die hem geld betalen om zijn haat te zaaien op tv.
6 0
DeKes
Inderdaad, René was een zeer beperkte speler . Op links hard rennen en vliegen. En altijd de lolbroek uithangen. Overschat zichzelf wat betreft voetbalinzicht. Niét bepaald een Ajax liefhebber. Amsterdamse humor en
Bluf is hem waarschijnlijk ook te machtig. Dat begint een beetje te doorzichtig en zielig te worden.
5 0
OpaVerteld
Jij hebt Rene dus nooit zien spelen, da's wel duidelijk nu.
Kijk, hij had een waardeloze mentaliteit die 'm totaal ongeschikt maakte voor topsport.
Wel een uitstekende voetballer op RECHTS buiten die echt waanzinnige doelpunten heeft gemaakt.
En branie voor tien, stak werkelijk met iedereen de draak en weet zeker dat hij menig Ajacied bij het NL elftal gedold heeft.
0 -5
Ajacied33
Dit dus
3 0
Pure
Was voor mij de laatste keer dat ik naar dat programma heb gekeken. Ik ben er helemaal klaar mee na dat gelul van gisteren. Zielig mannetje die vdGijp die er altijd bij zit alsof hij het allemaal fantastisch weet. Grappig dat hij zich aan dat gedrag blijkbaar erg stoorde vroeger van de Ajacieden. Eigenlijk doet hij nu dus gewoon precies hetzelfde!
9 0
PhilRock
De verhalen van vdGijp en -vooral- Derksen zijn zooo vaak herhalingen van zetten.
0 0
OpaVerteld
Sjonge...wat een verontwaardiging in de comments :)
Om heel eerlijk te zijn.....in trek dat Amsterdamse gelul ook niet altijd als Ajacied.
Er zit een kern van waarheid in zijn betoog, maar af en toe moet je dan wel je rood-witte brilletje even op het nachtkastje leggen om het te herkennen.....
2 -15
Pure
Dus jij ziet geen verschil of je bij Utrecht voetbalt of bij Ajax? Dat is namelijk wat hij zegt dat het geen klote uitmaakt wie je haalt en dat het voetbal van Ajax niet anders is.
Mij lijkt het toch wel zeker een verschil dat je met je verdediging bijna op de middenlijn staat.
8 -1
Redrum
Iedereen ziet dat verschil, René zelf ook. René is alleen een hele instabiele en infantiele persoon en soms slaan de stoppen even door. Dat gebeurde gisteravond.
8 0
Libero
Ach joh, er was gewoon niet zoveel om over te ouwehoeren, ze hadden het programma NB ingekort. Dan trekt René wel weer een verontwaardigde en 'vernietigende' monoloog uit de hoge hoed.
1 0
Juichtoon
Er zit helemaal geen waarheid in z'n betoog. Nul. Alleen een mix van jaloezie, onbegrip, afgunst, haat en een totaal gebrek voetbalkennis.
Het succes van Ajax door de jaren heen heeft nu juist alles te maken met de Ajax of Amsterdamse manier van spelen. Alles. En René probeert met zo'n opmerking onze zeer succesvolle voerbalvisie uit te gummen.
7 0
ETM
Ok vertel, wat is die kern van waarheid?

Ik heb een rood-witte obsessie en ik weet waarom ik die heb. Maar aan brilletjes doe ik niet :)
3 -1
OpaVerteld
Het Ajax spel karakteriseren als iets heeeeeel gecompliceerd.
Je ziet het altijd als er een nieuwe speler bij Ajax begint, neem bijvoorbeeld Zyech.
Eerst maar even banken, "er aan ruiken", voorzichtig "brengen" met een invalbeurt (bij voorkeur op een voor de betreffende speler vreemde positie) etc. etc.
Ik heb Johan Cruijff nooit op dergelijke onzin kunnen betrappen. Die beweerde dat voetbal (dus ook het Ajax voetbal) in wezen een simpele sport is.
Om Cruijff maar even te quoten: "Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen, aldus Johan Cruijff"
Waarvan akte!
1 -6
Woodenshoe
Inderdaad, dat gebral van ten Hag bij Rondo raakte ook kant nog wal... Maar o wee o wee als iemand iets negatiefs over Ajax roept is iedereen verontwaardigd en vliegen de verwijten je om de oren hier..
2 -7
ajaxxcied4life
Silooy won de Europacup 1, 2 en 3 met Ajax. Wat won jij van der Gijp?
8 -2
FrankBeton
1 ??
1 0
Babangida83
In 1996 speelde hij wel. Maar die verloren we helaas. Dus zo slecht heeft ie t die periode niet gedaan. Wel de wereldbeker gewonnen.
1 0
ajaxxcied4life
Oh stom, ik meen dat hij in '95 ook speelde. Maar toen stond natuurlijk Reiziger op zijn plek.
0 0
Ferd
Dat komt mooi uit depressieve gek, want ik trek jouw geleuter niet.
2 -2
Frank1978
Volgens "Gijp" is er dus ook geen verschil tussen het Oranje van '74 en het catenaccio spelende Italië? Gelukkig kijk ik nooit naar dit soort programma's...
4 -1
Redrum
De frustratie bij Gijp zit heel diep en heeft grotendeels te maken met zijn eigen onzekerheid. René is eigenlijk een heel sneu persoon. Hij hangt een beetje de clown uit, maar hij is extreem onzeker en vaak depressief. Ajax straalt zelfvertrouwen en trots op en dat is precies wat René niet heeft, maar natuurlijk wel heel graag wil. Ajax is gewoon alles wat René graag had willen zijn. Dus ja, dan zit er voor René niks anders op dan Ajax te haten en ze als arrogant te bestempelen. Wel een beetje jammer natuurlijk dat hij betaald krijgt om op tv zijn haat te zaaien. Heel Nederland is weer in rep en roer omdat er een paar wedstrijdjes zijn afgelast en Ajax daar zogenaamd baat bij heeft. Dan komen haatzaaiers als Hugo Borst en René van der Gijp daar nog ff overheen en heel Nederland haat Ajax weer een stuk intenser. En waarom eigenlijk? Omdat ze andermans succes simpelweg niet kunnen verdragen. Zo zielig zijn veel mensen nou eenmaal.
9 -3
Frank1978
En dat terwijl Ajax zo'n beetje de enige Nederlandse club is die de ED nog iets van cachet geeft en er in zijn eentje voor gezorgd heeft dat we weer wat gestegen zijn op de ranking van de UEFA.
4 -1
Redrum
Dat is ook juist waarom René nu extra gefrustreerd is. Ajax wordt weer in de hele wereld geprezen en daar kan René heel moeilijk mee omgaan.
8 -1
Ajaxadept
Het wordt blijkbaar steeds lastiger voor VI om de geplande tijd vol te lullen, wat is er dan makkelijker dan iemand zoals Ten Hag af te branden. Afgelopen seizoen zat van der Gijp samen met Jan Boskamp vol verwondering vaak verstandige dingen te zeggen over het successeizoen van Ajax, na de uitschakeling in de CL dit jaar blaat deze zelfde Gijp alleen maar onzin over Ajax. Als Ten Hag is een mindere periode van Ajax aanschuift bij Rondo, en antwoord geeft op gestelde vragen, ziet van der Gijp dat als "Amsterdams Gelul"! Ben blij dat Amsterdam/Ajax een trainer als Ten Hag heeft die de club naar deze successen heeft gebracht, voor dat GELUL van van der Gijp zelf zit er gelukkig een knop op de afstandbediening van de tv...!
3 -1
Lazell
Daar komt het aapje uit de mouw bij Gijp. Iedereen wist al dat hij anti-Ajax was, maar nu kan je er niet meer omheen.

Omdat Ajax zo veel positiewisselingen heeft, moet iedereen elkaar continu in de gaten houden en zorgen dat alle posities bezet zijn, in de kleine ruimte handelen, inventief zijn en snel kunnen denken. Natuurlijk heeft dat een hogere moeilijkheidsgraad dan met de kont in de eigen 16 hangen.
8 -1
ate74
Bestaat dat programma nog steeds?
2 -1
Henkjanklaas
Gijp en Derksen beweren dat veel trainers waaronder opnieuw ETH uit hun nek zitten te lullen, terwijl zij zelf ook maar wat uitkramen. Eerst was Dest niks en nu ineens wel ? Er is ook niemand bij Veronica Inside ook Kraay niet die enig weerwoord biedt richting deze heren. Jammer ook dat er nooit iemand aanschuift die vooral Derksen eens het vuur aan de schenen legt. Blijkbaar heeft niemand daar trek in. Het Ajax bashen vindt ook zeer regelmatig plaats. Zo is alom bekend dat beide heren niet bepaald Ajax fan zijn. Ze zitten wat dat betreft in het kamp Gullit. Deze Gullit heeft ook een bloedhekel aan onze club. Dat merk je steeds weer.
7 0
fanforeffer
geen druk schema ? vraag de knvb even waar ze een afgelaste wedstrijd kunnen inlassen!
0 0
Aspers73
Snap niet wat de uitspraak van een coach met Amsterdam te maken heeft. En ja, als je de interviews ziet met Nico dan speelt hij nu een totaal ander spelletje bij Ajax.
1 0
GerardAjax26
Enige voordeel van de CL uitschakeling is dat je niet meer tijdens de rust naar hun hoeft te luisteren.
4 0
chloorbestendig
Dat Gijp elke keer dat ouwe verhaal over “ik en Ajax toen” oprakelt om maar iets te zeggen te hebben zegt wel iets over de houdbaarheidsdatum van zulk soort lui. Voetbal is tegenwoordig even iets anders dan 20 jaar geleden.
10 0
TontoKarnaggel
Vraag anders even aan Stam en met name Botteghin hoe makkelijk het is om aanvallend en met veel ruimte in de rug te voetballen....
7 -1
Redrum
Haha inderdaad. Stam probeerde net als Ajax aanvallend voetbal te spelen en dat resulteerde in een 13e plek. Inmiddels spelen ze weer simpel reactievoetbal en ze winnen weer. Ajax is er letterlijk wereldberoemd mee geworden, maar de grote René van der Gijp vindt het grote onzin. Ik vrees dat iemand weer even met hem moet gaan praten voordat hij weer maanden depressief op de bank ligt.
6 0
Aspers73
Tsja, als het zo makkelijk was waarom speelt dan nauwelijks een club in Europa zoals Ajax?
7 0
Boer Gijs
Flauw. Het spel met zoveel ruimte in je rug is natuurlijk veel conplexer dan de bus parkeren of de lange bal hanteren op een kapstok voorin. Je zag het vorig jaar bijvoorbeeld tegen Tottenham, het hinken op 2 gedachten wat soms ontstaat, dat kan eigenlijk niet (sorry voor dit voorbeeld). Ten Hag heeft weer modene elementen aan het spel toegevoegd die ook weer meer vragen en inderdaad lastig zijn uit te leggen.
9 0
LammertAlbertus
Kijk sinds JC zijn Long K aankondigde niet meer naar dit fascistoïde programma,

maar

Rene van der Gijp heb hierin natuurlijk wel een beetie geliek .
0 -11
Jerry033
Laat me raden...je bent de zoveelste troll hier die gewoon voor PSV is?
Prima dat je voor dat soort grafvoetbal kiest, maar val ons hier niet lastig met je schijnheilige gedoe. Stiekemerd dat je d'r bent...haha. Nerd!
2 0
de-Ajacied
Hahaha Ik en Ruud. De muis en de olifant. Wie heeft buiten Nederland ooit gehoord van van der Gijp?
14 0
Schip
Een beetje waar is dit wel. Dat jargon en interessant doenerij van TH slaat nergens op. Maar zoals Ajax in de jaren 70 speelde en mid jaren 90...kan Reneetje enkel een harde plasser van krijgen. Dat spel was veel te moeilijk voor hem.

Maar nog nooit een trainer meegemaakt die zo moeilijk en slecht het voetbal uitlegt en net doet alsof het om het besturen van een land gaat.
1 -7
Amsteraaij
Want het spel wat ajax speelde vorig jaar waar letterlijk kenners van over de hele wereld hun vingers bij aflikten dat speelt zo ongeveer de hele eredivisie... met zijn eigen cluppie PSV voorop natuurlijk. Kom op he
10 0
DS
Stukkie frustratie bij Gijp dat hij dat niveau nooit gehaald heb.
Waar ik het wel mee eens ben, is dat de optredens van Ten Hag niet te pruimen zijn.
Doe mij dan toch maar Peter Bosz, de passie en rust waarmee die man over voetbal kan praten, dat mist Ten Hag echt met z’n gebrabbel.
6 -2
ajaxxcied4life
Die werd bij dat programma ook steevast professor Bosz genoemd en kon in het begin ook niets goed doen.
5 0
brullie
En daarom kijk ik nooit meer naar hun gelul....
15 0
Jaridebeste
Ze bevestigen hiermee toch alleen maar wat we allemaal al heel lang weten? Ze hebben er NUL verstand van en roepen maar wat voor de bühne en vinden zichzelf ontzettend grappig. Wie kijkt hier nu nog naar?
15 0
mgtow
Ik kijk hooguit de clipjes op YouTube. De rest zal me aan mijn reet roesten
1 0
Vierendertigste
Gelukkig kijk ik al jaren niet naar dat gelul van die losers...
Nog wat gewonnen, vd Gijp in je voetbaljaren??? En daarna??
14 0
Bijgoochem
Je gaat het pas zien als je het doorhebt
2 0
Rhythim
O ik kijk er al een hele tijd reikhalzend naar uit om dit puberale babbeltjesprogramma te mogen missen...vrijdag weer, heerlijk man....
2 0
FreddyAX
Overduidelijk dat Gijppie zwaar baalt van de claims van Ajax dat ze een eigen strijdwijze hebben die afwijkt .
Dan kun je daar natuurlijk wel iets op verzinnen om dat uit het verband te rukken en te ridiculiseren, ach ja ,who cares.
7 0
Meerkoet
Ik snap werkelijk waar niet waarom mensen nog naar VI kijken.
Het is gebaseerd op roddel en achterklap.
Het is niet voor niets dat er zelden een speler aanschuift en zegt veel over hoe de clubs over het programma denken.
Of zouden die er allemaal naast zitten.
Diegenen die er wel komen, komen uit eigen belang omdat er iets speelt of omdat ze er net uitgekegeld zijn.
18 0
DS
Wat dan betreft is het wel zonde dat vtbl het niet gehaald heeft, daar zat toch wat humor in met Andy en Theo en daar wilde wel grote namen aanschuiven.
6 0
Cruijffthebest
Ach, Van der Gijp kan het ook niet snappen, daar moet je wel wat hersencellen voor hebben!
12 0
Ar
Zal wel geen toeval zijn dat Oranje zich pas weer voor een toernooi kwalificeerde toen Gijp geen international meer was, en dat PSV pas de EC won nadat ze hem van de hand hadden gedaan.
11 0
Aspers73
PSV kon winnen met 5 of 6 Ajacieden!
1 0
Cruijffthebest
Tja, dat PSV won de EC-1 pas met veel ex-Ajacieden ook nog!
10 0
ETM
Dit is zo'n beetje de grootste frustratie van alle niet-Ajacieden. Haast nog groter dan de frustratie voortkomend uit het feit dat Ajax veruit de meest succesvolle club van het land is.
Het enorme belang dat Ajax hecht aan de speelwijze. Maar de grap is natuurlijk dat het tweede geheel samenhangt met het eerste.

Wat men massaal in de Nederland wel toegeeft is dat Ajax het meeste eist van haar speelwijze. Dat is altijd al zo. Speelt Ajax niet desAjax dan gaat heel Nederland inclusief de Gijps en de Derksens zich roeren. En hierin zit dus simpelweg al besloten dat bij Ajax het positiespel het meest ambitieus is. Is het positiespel niet goed dan heeft het elftal van 11 surprieure spelers ineens de grootste moeite met VVV.
De eisen aan het positiespel van de aanvallende/ inititatief nemende partij zijn als maar hoger geworden met de tijd.
Een populaire opvatting is dat het allemaal niet zo moeilijk is; stel de beste spelers op van de competitie en voila. Dat is voor de media het lekkerst, en voor de luie voetbalconsument ook. Maar als de bal helemaal rolt op de grasmat blijkt voetbal altijd een spel van ruimtes. De aanvallende partij voetbalt in kleinere ruimtes en verdedigd grotere ruimtes.

De worsteling van Ajax met het uitvoeren van het beoogde positiespel is juist 1 van de meest fascinerende aspecten aan die hele club. Zo ook hoe trainers ermee omgaan.
Dit weten de heren overigens donders goed maar zij zitten er om onderbuiken te voeden. Hang heel het succes van 19/20 op aan Frenkie de Jong en mensen slapen zacht. Hangt al het falen op aan Joel Veltman en mensen slapen zacht. Maakt van Ziyech het verschil tussen Ajax en PSV en mensen slapen zacht.
Waarom zouden we samenspel en ruimtes gaan analiseren, we hebben toch al gratis de titel 'analist' gekregen ;)
Dat Ajax rijk is is een populair onderwerp in Nederland. Hoe Ajax zo rijk is geworden is dat zeker niet.
45 0
Bocarra
Het voeden van de onderbuik levert kijkcijfers op. Het gaat niet om fact checking of de waarheid maar om emotie tv.
0 0
JariHeijden
Dit is nu een klasse post. Sterke inhoudelijke reactie. Goed gedaan, ETM!
0 0
ajaxxcied4life
"Ajax is rijk" is tegenwoordig ook een populistische frase waarmee zogezegd alles is gezegd en op zijn plek valt. Dat daar een hele revolutie aan voorafging met aankopen als Tobias Sana en Sighthorsson als topaankoop wordt voor het gemak maar weer eens helemaal vergeten. Dat men in Eindhoven de vlag uithing toen Cruijff zijn kop uitstak om de club te reden uit de handen van de incapabele schuinmarcheerders en de rode loper uitrolde voor Mino Raiola en zijn tweederangs spelers, omdat het een chaos was. Nu de vruchten worden geplukt van dit beleid gaat men weer over tot de orde van de dag en noemt men Ajax weer continu arrogant omdat het simpelweg wél eisen stelt aan het spel dat moet worden gespeeld, ambities toont (die het deels waarmaakt) en hoge eisen stelt aan de jeugdopleiding. Het ergste is dat het journaille (inclusief de Amsterdamse Telegraaf) meedoet aan deze feitenvrije prietpraat en iedereen maar laat leeglopen, zonder dat er wordt gekeken naar de feiten. Eerst Borst over Dest, van Hanegem die zogezegd lijstjes van Ajax bijhoudt van scheidsrechterlijke dwalingen, die malloot van het AD die vindt dat Ajax zijn jeugdaankopen moet uitlenen aan andere clubs om tegenstand te creëren (ben je niet goed wijs? Wie gaat die jongens dan het ingewikkelde positiespel leren? Mafkees) en nu weer die van der Gijp. Het is allemaal erg doorzichtig.
1 0
Libero
Hulde voor deze post!
4 0
ETM
Dank voor de waardering
2 0
Babayaka
Dat er nog mensen kijken naar die clowns.
5 0
Babayaka
Iedereen doet alsof voetbal raketwetenschap is.
Kijk maar hoe men omgaat met de VAR.
0 0
GdlT
“Er is totaal geen moeilijkheidsgraad aan het spel van AJAX” aldus v.d Gijp.
Wat ik dan niet begrijp is dat de rest van de Nederlandse clubs niet hetzelfde eenvoudige voetbal speelt, liever de bus parkeert wat blijkbaar lastiger is. AJAX is dankzij het eenvoudige spel de meest succesvolle club van Nederland.

Zoals Johan Cruijff ooit zei: “Voetbal is een eenvoudig spel, maar eenvoudig voetballen is het moeilijkste dat er is”
28 0
Toon meer reacties