Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Boer: 'Komt exceptionele groep talenten aan'

ThijsZwagerman, 09-02-2020 om 14:50, 15118 views, The Herald |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer is erg onder de indruk van de groep talenten die momenteel op de deur van Ajax 1 klopt. De Boer werkt als specialistentrainer in de jeugdopleiding van Ajax en komt zodoende regelmatig met de toptalenten in aanraking.

‘Er komt een exceptionele groep talenten aan bij Ajax’, zegt De Boer tegen het Schotse The Herald. ‘Een aantal spelers is écht ongelooflijk goed. Ik heb laatst gesprekken gevoerd met enkele spelers die van de O19 naar Jong Ajax of Ajax 1 gaan. Dat is fantastisch voor hen.’ De Boer lijkt daarmee te doelen op spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey.

De oud-prof is dus onder de indruk van het Ajax-talent, maar weet ook dat het van veel factoren afhankelijk is of een talent uiteindelijk definitief doorbreekt in de hoofdmacht. ‘We zullen zien hoe zij zich vanaf nu verder ontwikkelen. Talent is slechts één ding. Je hebt meer dan alleen talent nodig om het tot basisspeler in het eerste elftal te schoppen en te excelleren.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Ze kunnen beter Jong Utrecht overnemen. Sorry, ik tril nog na van verlies met 7-2.
0 0
Van Reenen
Ik heb al zoveel positiefs gelezen over Brian Brobbey dat een mens bijna vergeet dat wij ook nog Traore hebben als spits. TH ziet het in hem zitten, maar stelt hem weinig op.
0 0
FreddyAX
Ajax heeft zeker prima talenten rondlopen , van veel spelers is het de vraag hoe ze zich gaan presenteren onder druk.
Puur voetballend gezien zou het geen probleem moeten zijn, als ze die frisheid durven vasthouden komt er een mooie tijd aan.
0 0
de-Ajacied
De wedstrijden van Jong Ajax zijn dit jaar echt om te genieten
Een beetje het tiki taka uit de tijd van Guardiola
0 0
Ajacied1989
Keepers:
Scherpen - Verbaast mij positief. Voetballend nog wat onzeker, maar krijgt het vertrouwen dit te blijven proberen en is als lijnkeeper gewoon imposant te noemen.
Kotarski - Speelt eigenlijk altijd een goede pot. Wat een verademing na jaren keepers van het niveau VdHart hebben te mogen aanschouwen die ook als talent werden beschouwd (door de buitenwacht).

Vleugelverdedigers:
Salah-Edinne en Castillo - Vind ze echt heel erg veel potentie hebben. Technisch enorm sterk, snel en lekker fel, al vind ik Salah-Edinne verdedigend sterker.
Q. Timber - Hoewel van nature geen verdediger, denk ik dat hij, a la Mazraoui, echt een enorm waardevolle rechtsback voor Ajax 1 kan worden,

Centrumverdedigers:
Zie genoeg potentie bij zowel Pierie, Rensch, Kasanwirjo als Musampa, maar ik vind centrumverdedigers niet te beoordelen in de jeugd. Matthijs was veel beter dan deze spelers en had het alsnog lastig in zijn eerste duels, maar liet een bizarre steile leercurve zien. Alleen van Schuurs durf ik te zeggen dat hij (snel) volwaardig Ajax 1 speler gaat zijn

Centrale middenvelders:
Eiting (ik zet hem erbij) en Taylor: Gaan het sowieso halen. Hebben bijna alles, op een enorme versnelling na.
Gravenberch: Heeft echt alles, maar is te weinig bedrijvig en in de omschakeling waardeloos. Moet gewoon meer pit in, in de positieve zin.
Regeer en Ekkelenkamp: Zie ik allebei als twee complementaire spelers die een belangrijke rol kúnnen gaan vervullen; er zal technisch en motorisch absoluut vooruitgang geboekt moeten worden. Hadden ook als aanvallende middenvelders genoemd kunnen worden.

Aanvallende middenvelders/buitenspelers:
Ünüvar: Die gaat het halen,
Hansen: Druistig, maar erg ijverig, technisch sterk en retesnel. Heeft de potentie, maar zal vooral een mentale kwestie worden. Hij moet blijven verbeteren. Voordeel is dat hij door zijn atletische vermogen, snelheid en tomeloze inzet ook uitstekend uit de voet kan op de flank.
Jensen: Vind ik heel veel kwaliteiten hebben. Zal er alleen wel enorm bovenuit moeten gaan steken om een plekje te verdienen in het elftal waarop hij z'n kwaliteiten kan etaleren. Heb er voor wat betreft de doorstroming naar Ajax 1 een hard hoofd in.

Spitsen:
Traoré: Gaat het halen.
Brobbey: Valt me toch elke keer weer positief op, alleen het verfijnde ontbreekt, maar misschien is dat inherent aan zijn motoriek. Scoort soms heel makkelijk, soms moeilijk, maar bovenal een slimme speler die enorm goed in teamverband kan en wil spelen. Dat is niet veel spitsen met zijn motoriek gegeven, die zijn gewend op basis van hun fysiek 30 in een jaar in te leggen en daarmee te denken dat ze de beste zijn.
Danilo: Fijne speler, maar zal zich met het oog op bovenstaande twee spelers, net als Hansen, meer op een plek op de flank moeten gaan richten. Benieuwd hoe hij dat oppakt. Had in het rijtje aanvallende middenvelders/flankspeler, a la Hansen, kunnen staan.

Overig:
Een behoorlijke groep spelers die technisch goed zijn onderlegd, niet buitengewoon, maar waarvan het niet uit te sluiten is dat zij op een moment een ontwikkeling gaan doormaken waardoor zij waardevolle Ajax 1 spelers gaan worden. Geen van de niet genoemde spelers zie ik echter de potentie hebben om het tot de wereldtop te schoppen.
7 -2
AnsB
Dank! Ik lees dit soort beoordelingen heel graag (omdat ik zelf niet in staat bent de jeugd te volgen). Ze zijn voor mij één van de belangrijkste redenen om hier regelmatig te kijken.
1 0
NemanjaG
In grote lijnen met je eens hoor. Niet om te muggenziften maar jurrien Timber zou t als rechtsback misschien ala mazraoui kunnen halen. Quinten als 6 of 8.
1 0
Ajacied1989
Vind het altijd leuk als iemand serieus reageert, dus absoluut geen verontschuldiging nodig.

Wat betreft de Timber-broers: Jurrien zie ik als cv misschien doorbreken, maar mis bij hem toch wat aanvallende finesse. Quinten heeft als rechtsbuiten laten zien dat hij daar wel over beschikt, maar in mijn ogen is hij op die positie geen Ajax 1 materiaal. Alle kwaliteiten in ogenschouw genomen denk ik dat hij als rechtsback heel goed kan worden, als centrale middenvelder denk ik dat hij mee kan gaan komen, maar geen bepalende speler zal worden. Uiteraard blijft het mijn persoonlijke mening en kan niemand in de toekomst kijken, dus misschien heb je helemaal gelijk!
3 0
NemanjaG
Mooie uitleg, zit een goede gedachte achter. Denk dat de Timber broertjes op karakter sowieso al een eindje kunnen komen. Die jongens hebben een goede drive en zijn fijne kuitenbijtertjes. Ik vind Quinten wel een heel klein beetje weghebben van Davids.
0 0
Westerpark1982
Timbers zijn te klein voor de CV positie. Omturnen naar de back is de beste optie!
0 -2
Ozymandias
Dat er nog mensen zijn die dit denken nadat Blind anderhalf jaar (waaronder veel wedstrijden in de Champions League) geweldig heeft gespeeld als linkercentrale verdediger van Ajax.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Quinten als rechtercentrale verdediger juist een belangrijke speler kan worden. Hij koppelt namelijk felheid met voetballend vermogen en is ook nog een een speler met dynamiek. Qua type is hij de ideale rechtercentrale middenvelder voor in een systeem met een '10'.
0 0
DonQ
Mooi overzicht, de enige speler die ik nog mis bij de middenvelders is Jurrien Timber. Hij maakt de laatste tijd best wel veel indruk op mij en is een echte ''Swiss Army Knife''. Het is een jongen die eigenlijk nooit verzaakt en een goede basistechniek koppelt aan een flinke dosis gif. Maar het toont toch een mooi vooruitzicht voor ons Ajacieden. Als Overmars deze jongens kan omringen met een aantal goede ervaren krachten, hoeven wij niet weer 20 jaar te wachten op Champions League succes.
2 0
Ajacied1989
Eens. Had hem wel bij het rijtje Centrale Verdedigers mogen zetten. Het is verder wel te hopen dat de groep überhaupt bij elkaar kan worden gehouden, want iemand als Dest (die ik door zijn doorbraak en mogelijke vertrek gewoon heb vergeten) had hier ook nog tussen kunnen staan.
1 0
Ozymandias
Jensen was voor zijn blessure erg goed bezig en ik denk dat hij zeker dit seizoen zijn debuut had gemaakt als hij niet geblesseerd was geraakt. Die jongen heeft een enorm potentieel met zijn hoge handelingssnelheid (door een goede techniek aan een goed spelinzicht te koppelen) en het feit dat hij met zijn tweebenigheid een enorm wapen heeft. Persoonlijk denk ik dat Jensen meer potentieel heeft dan Lang.

Ik zou graag binnenkort een Jong Ajax middenveld met Jensen, Quinten en Taylor te zien krijgen. Volgens mij zouden die drie samen (wanneer Jensen weer de vorm heeft van na zijn blessure) elke tegenstander in de Eerste Divisie geheel dol spelen.
2 -2
trodat4030
Jensen, ik vind het een heerlijke speler, als hij 'het' heeft in een wedstrijd. Dan gaat hij zn tegenstanders zó smooth voorbij, das echt smullen. Toch heb ik een heel erge Andersen-vibe bij hem, soms heeft hij 'het' een wedstrijd niet en dan heb je eigenlijk ook geen ene moer aan hem. Vaak zie je dat ook al heel snel, of hij 'het' wel of niet heeft die dag. Dat vond ik ook altijd bij Mees de Wit back in the days, als zijn eerste actie lukte, ging je er goed voor zitten, mislukte die, dan kon je m eigenlijk direct wel wisselen, want dan zou alles mislukken die pot. Dat had ik dus ook een beetje met Andersen en nu met Jensen. Beetje een 8 of een 4. Stabiele zevens, dat is waar hij eigenlijk naar toe zou moeten, maar ik vraag me af of dat in dat soort jongens zit.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, dat is een ontwikkeling die Jensen moet doormaken en of dat hem zal lukken is niet te voorspellen maar ik heb liever een talent wat regelmatig een acht haalt maar dat afwisseld met een vier dan een talent wat alleen zessen en zevens haalt. Zorgen dat het talent wat regelmatig een acht haalt in de andere wedstrijden ten minste een zes haalt is de raison d'etre van de jeugdopleiding van Ajax. Ik vind trouwens dat Jensen op dat gebied in de loop van het vorige seizoen wel een stap heeft gezet. Het is jammer dat hij dit seizoen voornamelijk geblesseerd was want ik had graag gezien of die ontwikkeling zich door zou zetten.
0 0
Ajacied1989
Eens hoor, vind het een heerlijke speler (net als Danilo, overigens), alleen hebben we op zijn positie nu VdBeek, Ziyech en Promes lopen. 3 jongens die naast hun technische bijdrage ook enorm veel loopvermogen toevoegen (aanvallend als verdedigend). Ik denk dat Jensen daarvoor nog heel wat vlieguren nodig heeft, waardoor het voor hem (persoonlijk) misschien wel te lang gaat duren.
0 0
Middenweg401
Salah Edinne wordt veel genoemd en valt ook wel op, maar ik vind ik hem vaak wat wild (ongecontroleerd). Althans in die wedstrijden die ik heb gezien. Regeer vind ik dan weer vaak iets tekort te worden gedaan op AS.
Danilio en Jensen zijn echte vraagtekens. Wisselt erg in niveau, en de vraag is waar dat aan ligt.
Zoals ik al aangaf kijk ik uit naar Rensch en Kasanwirjo in Jong, maar daar moet eerst plek komen neem ik aan. Ik ben ook liefhebber van Castillo, maar iets zegt mij dat de club twijfelt. Misschien zit ik er naast.
1 0
Ajacied1989
Begrijp wat je bedoelt, Anass is soms wat roekeloos, maar technisch heel sterk. Laat hem verdedigend maar roekeloos zijn in de jeugd, in de hoop dat hij de balans heeft gevonden op het moment dat hij aansluit bij JA/Ajax 1.

Danilo kan ik echt van genieten, maar hij is als spits geen Brobbey of Traoré en als aanvallende middenvelder/buitenspeler ook geen Ünüvar of Hansen. Hoop dat er een geschikte positie voor hem kan worden gevonden, want technisch en motorisch is hij enorm compleet. Heeft een heel hoge handelingssnelheid.
1 0
trodat4030
Misschien is Danilo wel een ideale 2e spits, 1 die om een wat statischer aanspeelpunt moet spelen. Past in dat opzicht natuurlijk niet goed bij Ajax, maar dat houdt Ajax zelden tegen. Die haalden ook een 16 jarige Zivkovic met de arrogantie dat ze hem 'wel ff zouden leren voetballen'. Die jongen was, is en blijft een counterspits.
1 0
Ajacied1989
Precies dit. Is eigenlijk een heerlijke speler die rondom de spits beweegt, maar zo wordt bij Ajax niet gespeeld. Als hij diepgang weet toe te voegen aan zijn spel zie ik in hem een heel geschikte buitenspeler. Anderzijds zou ik hem bij afwezigheid van Brobbey en Traoré gewoon als spits hebben benoemd.
0 0
Ozymandias
Ik ben van de spelers die niet al regelmatig met het eerste meespelen (zoals Traoré en Gravenberch) vooral onder de indruk van Quinten, Hansen en Ünüvar. Dit zijn talenten die volgens mij alles in huis hebben om tot geweldige spelers voor Ajax uit te kunnen groeien.
2 -1
Middenweg401
Ik ben wel gecharmeerd van Taylor.
2 0
trodat4030
Juist, als je Quinten noemt, moet je Taylor allang genoemd hebben in mijn ogen. Vind hem een groter talent dan Quinten.
0 0
Ozymandias
Ik ben persoonlijk meer onder de indruk van Quinten. Taylor heeft misschien een groter voetballend vermogen (zeker qua pass- en traptechniek) maar Quinten heeft ook een goed voetballend vermogen en koppelt dat aan een bepaalde felheid. Het komt zelden voor dat Ajax middenvelders opleid die voetballend vermogen koppelen aan zo'n felheid. Daarbij vind ik het mooi om te zien hoe Quinten zich op techniek en inzicht (wat hij onder Heitinga heeft ontwikkeld) bij tegenstanders wegdraaid en de rol die hij daardoor in de opbouw kan spelen.
0 0
oudzuid2
in The Herald...? Ronald loopt weer popiejopie in het buitenland te wezen
2 -3
Ajax4life16
heeft daar gevoetbald
1 0
jaripettersson
Tis maar goed dat ie kon voetballen. Hoe had ie anders zijn enorme narcisme kunnen ventileren.
1 -3
ajaxinho
Er moeten verdedigende talenten bij komen.
0 -1
Bramble1988
Zou fijn zijn, maar ik geloof dat het aantrekken van een CV die beter is dan Veltman, geen probleem moet zijn. Veltman/Blind was het centrale duo waarmee je ook dit jaar weer hoge ogen hebt gegooid in de CL
0 0
trodat4030
Nou, de hoge ogen kwamen volgens mij vooral door de aanvallers, niet omdat we verdedigend feilloos waren. En Onana, die heeft echt een paar wereldreddingen verricht. Daarnaast hadden we best veel mazzel dat tegenstanders vrij scheef waren, want er zijn me een partij kansen gemist door Lille (3-0 thuis) en Valencia (0-3 uit), daar krijgt een paard de hik van. Ook in de voorrondes hebben we nog flink wat grote kansen om zeep geholpen zien worden door PAOK en APOEL. Het is verdedigend echt geen superduo. Blind heeft een hele grote waarde in de opbouw gelukkig, maar is ook geen superverdediger. Veltman, tja...
0 0
Knalpot
Een 2e de Ligt staat niet zomaar op, normaal gesproken hebben verdedigers gewoon veel meer tijd en vlieguren nodig om op zo'n belangrijke positie bij Ajax te spelen. Behalve het opbouwende/technische gedeelte heb je ook nog te maken met kracht/uithoudingsvermogen en positionele kwaliteiten die zich moeten ontwikkelen.
0 0
Middenweg401
Ik heb redelijk goede hoop op Rensch en Kasanwirjo. Jurien Timber en Castillo ook wel, maar ze overtuigen vooralsnog nog niet voldoende.
0 0
ajaxinho
Vind het ook nog niet heel bijzonder.
Al krijgen ze (in Jong Ajax) weinig tegengoals volgens mij.

Ze hebben op zich nog wel een aantal jaar om door te groeien.
Want Veltman/Schuurs en Blind staan er nog wel een tijdje.

Alleen moeten ze naar een exceptionele niveau groeien.
Zoals Unuvar, Hansen, etc. dat zijn in aanvallend opzicht.
Als je nu al ziet dat dat niet zal gebeuren, moet je ze aankopen.
0 0
ajaxxcied4life
Castillo vind ik wel echt goed btw. De Timbers zijn niet onaardig maar dat moet ik ook nog maar zien idd.
0 0
jaripettersson
Hij bedoelt waarschijnlijk een groep exceptionele talenten ipv een exceptionele groep talenten. Dat hoop ik tenminste.
0 -2
Middenweg401
Brobbey wordt mij iets te veel gehyped in sociale media. Ik ben er zeker niet van overtuigd dat hij een succesvolle Ajax spits wordt, maar ik gun het hem van harte. Wie zullen de volgende spelers zijn die naar Jong gaan? Regeer en Rensch?
Typisch dat er al zo lang geen talentvolle buitenpelers aankomen terwijl je er toch altijd minstens 4 hebt rondlopen in Jong en o19 samen.
0 0
Ozymandias
Bij de o19 (en nu bij Jong Ajax) spelen Hansen en Ünüvar als buitenspelers. Dat zijn beide exceptionele talenten. Hansen is misschien beter als spits en Ünüvar is misschien beter als '10' maar beide hebben ook enorm veel potentieel op de vleugels. In het moderne voetbal is het belangrijk dat de vleugelspelers goed in de half-spaces zijn en dat zijn Hansen en Ünüvar zeker.
2 -2
Middenweg401
Tja, ik zie inderdaad nog steeds als 10 en spits, maar je hebt een punt. Maar met name Naci's positie is toch een tijdelijk onderdeel van zijn opleiding lijkt mij.
1 0
trodat4030
Dat 'tijdelijk' begint anders aardig structureel te worden. Buiten de Futurecup, waar hij nog een paar potjes (van slechts een uur, daarom durfden ze dat wel aan) op 10 speelde, speelt Naci al dik anderhalf jaar als linksbuiten.

Ergens begrijp ik het ook wel, zijn fysiek laat niet toe om 90 min van 16 naar 16 te rennen, die inhoud mist hij nog. Na een uur is de pijp dan wel leeg, maar laat hem dan niet steeds doorstromen voor hij dat wel kan. Op deze manier leert ie dat nooit. Ik zie hem graag nu eigenlijk een paar maanden in o19 op 10 om die inhoud te kweken. Misschien is dat wel even een ontwikkelingspuntje dat belangrijker is dan de moeilijkere tegenstanders op de linksbuiten positie in Jong. Dan kan ie volgend seizoen in Jong misschien wel op 10 blijven spelen op weg naar het 1e.

Zal vast geen populaire mening zijn, iedereen krijgt immers een nat onderbroekje van jonge jochies in zo hoog mogelijke elftallen, maar voor zijn eigen ontwikkeling en ambitie om een 10 te worden, is het eigenlijk gewoon hard nodig.
0 0