Derksen: 'Nu moet Ten Hag het laten zien'

ArthurV, 27-01-2020 om 22:00, 8561 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Johan Derksen kan Erik ten Hag juist in deze periode zijn stempel drukken op Ajax. Waar de Amsterdammers vorig seizoen meestal over een nagenoeg fitte selectie beschikten, liggen er momenteel vier sleutelspelers in de lappenmand.

'Nu moet hij laten zien dat hij een strateeg en een goede trainer is', vertelt Derksen bij Veronica Inside. 'Die man is bij Ajax terechtgekomen omdat hij het goed heeft gedaan bij FC Utrecht, maar ik denk dat alle trainers in de Eredivisie met Ajax bovenaan zouden staan.' Hans Kraay Jr. haakt in: 'Maar niet alle trainers spelen Real Madrid, Juventus en Bayern München van de mat.'

Van der Gijp onderstreept de woorden van Kraay, maar kan zich totaal niet vinden in de keuze om Siem de Jong op te stellen tegen FC Groningen. 'Als je aan dertig trainers vraagt wie de geblesseerde Hakim Ziyech op tien moet vervangen, dan zeggen er dertig Donny van de Beek. En hij zet De Jong erachter, dat is toch onbegrijpelijk?'

FC Groningen

Derksen is van mening dat Ajax afgelopen zondag verloor van FC Groningen, omdat met name de sterkhouders niet thuis gaven. 'Je ziet altijd bij clubs dat als er vedetten wegvallen, andere jongens zich profileren en de leiding op een natuurlijke wijze naar zich toetrekken. Ryan Babel, Dusan Tadic, Quincy Promes en misschien Van de Beek zijn jongens die dat kunnen overnemen, maar ik heb ze allemaal niet gezien.'

Van der Gijp benadrukt dat Ajax het gemis van Daley Blind en Hakim Ziyech aan het voelen is. 'Want je zag het aan die Lisandro Martínez, die gaf ballen terwijl er niet eens een Ajacied in de buurt stond. Je weet niet wat je ziet!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Het enige wat Ten Hag aan Derksen moet laten zien is een middelvinger.
2 0
AlexIbarra
Vorig jaar kwamen we ook slecht uit de winterstop en hebben we ons redelijk hersteld.
Ik snap helemaal niks van Siem basis maar ik vind het wat raar dat Derksen doet alsof TH zich nu ineens moet bewijzen.
Net alsof iemand ten Hag gaat complimenteren als Tadic er zondag 2 inschiet.
"Fantastische keuze van Ten Hag om hem te laten staan."

Ten Hag is zich al twee jaar aan het bewijzen, 8 weken geleden was iedereen superblij dat hij niet naar Bayern ging maar nu is hij plotsling niet goed genoeg voor Ajax.
Zucht..
2 -1
Daneman
Ten Hag moet het laten zien? Eigenlijk vind ik het materiaal wat ter beschikking staat nog belangrijker. Schuurs, magalan, Piri, Martinez, Alvarez, vele keuzes. Maar tot nu toe nog niet het gewenste niveau. Voor de winterstop op een zetel. Nu billenknijpen. Mijn insziens had Ajax enkele spelers van de hand moeten doen in dat rijtje. Nou denkt Overmars de hele tijd: We hebben toch zat CVérs. Dat mag nooit of te nimmer leidend zijn.
1 -3
RuffRhythim
Ja volgens mij ging het vorig seizoen na de winterstop ook pas echt lopen ergens pas in februari toch? Dan zijn er ook weer een paar basisspelers terug.
En we staan nu bovenaan ook, dus ja: kut, verliezen, Siem, Veltman, Ten Hag, Overmars, Marin, Alvarez en aan wie het allemaal nog meer ligt volgens ons...

We overleven dit wel hoor...
2 -1
jarenfan
We moeten vaststellen dat we minder zijn door gemis van F de jong en M de Ligt.
Voeg daarbij de blessures van Neres,Blind en Zyech.
En een trainer met een soms vreemd wisselbeleid.
Conclusie blij zijn als koploper Eredivisie.
2 -1
Redrum
Ten Hag heeft wat mij betreft al genoeg laten zien. Ik weet precies wat hij wel en niet kan inmiddels. Hij is tactisch zeer goed onderlegd, maar hij mist een bepaald inzicht als het gaat om het inschatten van de kwaliteiten van spelers. Daarnaast is het gewoon een bangerik. Het duurt veel te lang voor hij een keer de juiste poppetjes op de juiste plekken neerzet en als er dan weer één van die poppetjes geblesseerd raakt, wordt het direct weer een chaos bij Erik. Je kan er van alles van zeggen, maar als je uit bij Groningen met het briljante idee komt om Siem op 10 te zetten, dan is er iets niet helemaal goed met je. En dit was bij lange na niet de eerste keer dat we al 1-0 achter stonden voor de wedstrijd begon. Ik ben dit wel goed zat aan het worden eerlijk gezegd. Natuurlijk is het kut dat je zoveel basisspelers mist, maar dan moet je gewoon de ballen hebben om de jeugd de kans te geven en dan ga je niet kreupele veteranen op belangrijke posities zetten. Ik kan het nog steeds niet geloven gewoon eigenlijk.
14 -1
31xAjax
Je schrijft dat je hem tactisch zeer goed onderlegd vindt en somt vervolgens een hele rits zaken op die hij niet goed doet, die allemaal met tactiek te maken hebben. Waarbij je niet eens alle zaken noemt die hij niet beheerst. Dus eigenlijk ben je het met de bezoekers van AS eens die hem tactisch niet zo sterk of zelfs matig vinden (waaronder ik)......
2 0
Boer Gijs
Het is echt onvoorstelbaar inderdaad. Ten Hag is niet in staat Ajax nu goed te coachen. Gebleken tegen Willem II, Valencia, Az en nu Groningen sls dieptepunt. Wanneer heeft Siem voor het laatst als basis speler laten zien dat hij dit niveau aan kan? Nou? Precies, dat weet niemand meer. Maar Hag stelt hem gewoon op na een paar goals tegen amateurs. Dan bewijs je je onkunde wel erg overdreven.
6 -1
Daneman
Maar dat van Siem is niet alleen zijn fout. Ten eerste hadden we hem niet meer moeten hebben, en ten tweede wordt Siem opgesteld aan gebrek aan beter. Je kunt er wel Eiting neerzetten, maar als andere middenvelder ook een jongetje is (Gravenberg) lijkt me dat lichtgewichtig. Het ontbreken van een degelijk/goed verdedigende middenvelder speelt parten
1 0
PJK54
Ten Hag zwemt in het diepe en schreeuwt om hulp maar zowel Poulsen als Reiziger kunnen hem niet helpen dus staat hij er helemaal alleen voor en dan blijkt het heel, heel moeilijk om een goed team neer te zetten. En ja ik blijf zeggen dat hij vorig seizoen erg veel steun aan Schreuder had de strateeg op de bank oké ging ook weleens fout maat zoals het nu gaat is on-Ajax.
3 -4
AFCAsphere
Snap niet waarom je dislikes krijgt, want het is denk ik wel een flink verschil, deze twee klankborden. Schreuder en Winter schat ik heel anders in dan Poulsen en Reiziger. Ik kan me goed voorstellen dat als hij bepaalde dingen voorlegt, hij hele andere antwoorden van het ene duo krijgt dan van het andere. En ja, dan kan ik mij wel voorstellen dat als EtH Siem als optie voorbrengt, en zijn assistenten geen tegenwoord geven, dat hij hem dan nog gaat opstellen ook. Ik bedoel, als iemand met gezond verstand zijnde zou je al tot de conclusie moeten komen dat Siem niet goed genoeg is, maar als je assistenten niet durven in discussie te gaan over die keuze, dan krijg je dus dit soort situaties.
2 0
Cupmetgroteoren
Ajax heeft z'n hoogtepunt gehad: de EL finale in 2017 en de hf CL vorig seizoen. Uiteraard zullen hier minnetjes voor gegeven worden, maar het is gewoon de simpele waarheid. Je had een uitzonderlijke generatie met de ligt, de jong, nouri, van de beek, kluivert, aangevuld met sterke aangetrokken spelers zoals sanchez, tagliafico, tadic, blind, onana en uiteraard sterspeler ziyech. Dat zal de komende jaren niet zo zijn helaas. Uitspraken als 'structureel meedoen met de Europese top' zijn echt zinloos, en het is de directie bij Ajax ook naar het hoofd gestegen. Ook Overmars heeft aangegeven vol stress te zitten omdat ie net als supporters denkt dat Ajax een Europese prijs kan winnen. Gaat niet gebeuren. Getafe beschouw ik als een halve klasse beter momenteel (maar Ajax heeft ongeveer 30-40 procent kans om te winnen). Mensen gaan hier minnetjes voor geven, maar ik heb het op dit forum nog nooit bij het verkeerde eind gehad, of het nu over spelers gaat, het slechte spel of voorspellingen. Achteraf komt alles uit.
6 -17
AlexIbarra
De simpele waarheid is dat niemand met zekerheid in de toekomst kan kijken.
Zeker niet iemand met zo'n bekrompen blik als jij.
0 0
NaarCLbeker5
Getafe beter? No way.
0 -1
Jehebtnietaltijdbalbezit
Met een brede glimlach verbaas ik me oprecht over het feit dat iemand echt overal een mening over heeft en dit weet te combineren met zo weinig kennis van zaken.
Zelfreflectie, zelfrelativering en zelfspot ontbreken volledig. Ik heb te doen met je therapeut.
1 -1
Babangida83
U volgt onze jeugd niet?
0 0
Engeltje
Eindelijk iemand die het goed ziet, kampioen zullen we waarschijnlijk nog wel worden met hangen en wurgen, maar ben bang dat Getafe nu net een tegenstander is die we op dit moment moeten treffen Groningen 2.0 wedstrijden worden dat, en Vitessen uit voor de Beker als een doordeweeks tussendoortje zal ook wel eens het einde bekertoernooi kunnen worden, volgend seizoen zonder Tagliafico, Onana, Blind, Vd Beek, Ziyech tja dan begin je weer zowat op 0, zo gaat het nu al decennia dat weten we allemaal maar we zijn verwent geweest en denken (hopen) dat we kunnen aanhaken in Europa. Zie het als AZ in Nederland.
2 -3
Leviathan
Nouri heeft amper in het 1e gespeeld man. En Kluivert was ook nog aan het ontwikkelen speelde ook niet elke week fantastisch hoor. En je noemt hier min of meer ook 2 generaties?

En als jij alles weet en kan voorspellen zal je wel steenrijk zijn! Je moet dan koningtoto zijn en dagelijks een baan als topman van een groot bedrijf bekleden.
7 -2
Cupmetgroteoren
Ik heb het over de periode 2016-2019. Dat was de piekperiode. En het waren ook gewoon uitstekende prestaties van Ajax. Echter hoor ik dingen als: Ajax heeft geld genoeg en 'structureel meedraaien met de Europese top'. Ten eerste, Ajax heeft niet genoeg geld. Hoe kun je nou nog grote Europese prestaties verwachten, zelfs de winst van de EL, met zulke grote financiële verschillen, die dit seizoen opnieuw toegenomen zijn. Elke cent dient omgedraaid te worden als je met Europese subtop concurreert. Ten tweede, genoeg geld is erg relatief in het voetbal. Vier miskopen en je verbrast zomaar 60 miljoen euro: marin, alvarez, mallagan, bandé. Nog drie van dergelijke miskopen en het geld dat Ajax in kas heeft, is gewoon verdampt.
4 -3
Ferd
HAHAHAHAHAHA/ Jij hebt het nooit bij het verkeerde eind gehad? Die is goed zeg. Nog senieler dan beide broertjes Kerkhof samen.
7 -3
AFCAsphere
Je weet dat we hier op een forum zijn van een club die we hier allemaal aanhangen, toch? Of is het zo belangrijk dat jij je op het internet verheven voelt boven anderen? Hij mag dan een afwijkende mening hebben en ik ben het niet vaak met hem eens, maar het is nergens voor nodig om zo denigrerend over hem te praten. Mensen kleineren getuigt overigens ook niet van veel intelligentie, dus wat dat betreft ben je ook nog eens hypocriet.
1 0
Cupmetgroteoren
Het gaat erom dat je vooraf anticipeert, niet achteraf. De constatering dat Huntelaar niet meer meekan kan m'n oma nu, achteraf, ook maken, en dan boos worden op ten hag dat ie 'm inzet in plaats van traoré. Te makkelijk allemaal. Dit terwijl iedereen begin dit seizoen dolblij was met Huntelaar. Nee, toen had men al moeten weten dat Huntelaar niet meer mee kan. Zelfde met Marin: toen ie aangetrokken werd heb ik filmpjes bekeken en had ik mijn twijfels. Jij bent toch niet de scout? krijg je dan te horen. Nu, achteraf, zegt men: hoe is het mogelijk dat de scouting hem heeft gehaald? Dit terwijl ze in de zomer zeiden: prima speler, gaat het goed doen. En dan nu klagen over de scouting en ten hag. Het is allemaal veel te makkelijk. Zelfde geldt voor Alvarez: iedereen dolenthousiast in de zomer. Nu: hoe kan zo'n houten klaas gehaald zijn? Weer veel te makkelijk. En als men nou gewoon toegaf: het is niet mijn taak om te scouten, ik ben ook maar een online amateurscout. Nee, men dicht zichzelf dezelfde scoutingscapaciteiten toe als die Deense scout, terwijl men dezelfde fouten zou hebben gemaakt. Iets klopt hier niet.
5 -1
insectenverdelg
Hoe kom je toch aan dat n3gatoeve beeld. Er is werkelijk nog nooit een positief woord uit gekomen. Alles wordt omlaag geschreven . Oo alles wat niet loopt wordt heel erg de nadruk gelegd en goede prestaties worden gebagatelliseerd.

Iedereen die nu loopt te zeuren moet even denken aan hoe hier in januari 2019 gereageerd werd........
2 -2
Cupmetgroteoren
Nee hoor, vorig seizoen was geweldig. Er loopt ook echt wel wat kwaliteit rond. Maar als men begint te zeggen Ajax voetballend dit seizoen geweldig heeft gespeeld in de CL, terwijl ze werden overrompeld door Chelsea thuis en uit in de tweede helft, uit tegen Valencia voetballend de mindere waren, en tegen Lille uit de mindere waren, dan word ik daar allergisch van.
3 -3
brullie
Lekker makkelijk achteraf alles affikken en dan doen alsof je het allemaal al wist en had zien aankomen...haha! tuurlijk....
2 0
Cupmetgroteoren
Kun je een voorbeeld geven waar ik het verkeerd heb gezien?

* Spel is dit seizoen slecht > ontkend door gehele forum, nu maanden later eindelijk beaamd
* Alvarez en Martinez niet samen op middenveld > Derksen werd ervoor afgemaakt op dit forum, ik was het met hem eens, maanden later door iedereen hier beaamd
* Martinez te weinig inzicht als middenvelder, geen middenvelder maar linksback > ontkend door forum, nu pas (veel te laat) beaamd
* Huntelaar is over zijn top en kan niet meer mee > al begin dit seizoen gezegd, kreeg halve forum over me heen, nu pas door bijna iedereen beaamd
* Babel is niet gescout laatste halfjaar > scouting was niet nodig volgens halve forum, nu vraagt iedereen zich af of ie wel gescout is. Er mochten ook geen vragen gesteld worden over waarom de Turken op social media blij waren met zijn vertrek, het waren immers Turken, en die hadden er blijkbaar geen verstand volgens velen. Onzinnige argumenten.
* Blind niet meer op het middenveld > duurde weken voordat men dat op dit forum zag, weken te laat. Kreeg halve forum over me heen toen ik zei dat ie te traag was geworden voor het middenveld. Nu weet iedereen dat ie in de verdediging moet.

En ik kan nog wel even doorgaan.

Men loopt hier gewoon achter de feiten aan, en dan krijgt ten hag de schuld, terwijl het inzicht van velen niet beter is dan die van ten hag. Ten hag kan er niet zoveel van, en loopt ook maar achter de feiten aan telkens, maar men ziet hier de dingen ook pas met een lichtjaar vertraging. Sommigen hebben het wel bij het rechte eind, en dat zijn meestal degenen die niet om de haverklap 'trol' roepen. Maar degenen die gewoon continu verkeerde analyses plaatsen, waar jij ook toe behoort, die hebben geen recht om ten hag continu aan te vallen. Ze zouden het even slecht, zo niet slechter dan ten hag doen.
6 -7
FreddyAX
* Spel is dit seizoen slecht :
Onzin, het is na de blessures van Neres / Promes ggan haperen, na het wegvallen van Blind en Ziyech nog meer maar dat is wel overmacht mijn beste .
* Alvarez en Martinez niet samen op het middenveld:
Martinez vind ik een prima middenvelder, Alvarez minder en denk dat hij als RCV beter kan zijn, deels waar dus.
* Martinez niet geschikt als middenvelder:
Onzin, zie boven, heeft een enorme meerwaarde als balafpakker en jager, speelde niet best tegen Groningen maar heeft in het algemeen een hele aardige pass.
* Babel niet gescout:
Dat weet ik niet maar ik vermoed dat men Babel bij Ajax kan uittekenen als het gaat om zijn vaardigheden, was een actie om wegvallen van Neres /Promes op te kunnen vangen , zinvolle deal dus.
* Blind niet meer op het middenveld:
Is wat mij betreft ook niet zijn beste positie maar het kan wel degelijk, reden dat hij naar achter is gehaald zit hem in de ontstane onduidelijkheid in het verdedigend centrum , niet in zijn falen als middenvelder.
Een rol als inschuivende centrale verdediger lijkt hem het beste te passen.

Wat velen hier doen ,en jij ook, is alles zwart maken met daarbij de hoop bijna dat het gelijk als vanzelf jouw kant op rolt.
Het gelijk achteraf is erg bevredigend denk ik.

Jij blinkt er echter in uit om ook heel aardige wedstrijden te bestempelen als waardeloos want het voldoet niet aan jouw Ajax norm,
helaas gaan er veel droeftoeters in mee die kennelijk ook weinig realistisch kunnen kijken naar wat je van Ajax mag verwachten.

Ik kan jou helaas niet zien als een visionair maar wel als een cynisch ingestelde zwartkijker.
0 0
AlexIbarra
Martinez heeft het prima gedaan als middenvelder. Of denk jij dat hij nu LCV staat omdat hij Blind daar uit de basis heeft gespeeld?
Zelfs met Alvarez naast hem hebben we nog vrij goede wedstrijden laten zien, hoewel dat zeker niet mijn voorkeursduo is.
Huntelaar deed het gewoon top voor een pinchhitter, moet alleen geen basis staan.

Zelfs je achteraf gemaakte lijstjes met dingen waarin je gelijk denkt te hebben, kloppen van geen kanten.
Iedereen mag hier reageren hoor, ook met weinig kijk op voetbal of slecht beoordelingsvermogen. Alleen je betweterige toontje en denigrerende gedrag richting de staf, spelers en je medereageerders zijn nogal storend.
0 0
RuffRhythim
Serieus...gadverdamme gast !!

En het erge is nog: je hebt niet eens gelijk man, met die hele opsomming van je hier !!
Ga ff niet doen alsof JIJ de enige hier was die het allemaal goed gezien zou hebben. Je bent dan echt te autistisch om zelf te zien dat het anders ligt.
0 0
Ferd
Je slaat continue de plank mis met je negatieve gezeik joh. Iedereen ziet het, alleen jij niet.
2 -2
Schip
Hoe lachwekkend en zum kotzen dat laatste is, met eerdere deel ben ik het redelijk eens.

Het feit dat Ajax geen knock out fase weet te bereiken en men daar luchtigjes over deed zegt genoeg. 1 punt nodig, thuis. En dan weer falen.

TH is goed, maar allesbehalve top. Van Gaal in zijn Ajax periode was top. Die had werkelijk overal een antwoord op en altijd des Ajax. Of het nu extreme mandekking van de backs was om een super kopsterke centrumspits te neutraliseren, Davids als 4 te laten spelen tegen Dortmund en Real, om een extra middenvelder te creëren omdat hij tegenstanders kon uitspelen en de ruimtes goed zag, of een relatief sobere speler als 10 te laten spelen, waar in die tijd vooral spelmakers speelden, omdat die zo briljant tussen de linies kon spelen en verdedigers constant voor lastige keuzes stelde, of middelmatige vleugelspelers transformeerde in wereldbacks: van Gaal was een briljant tacticus.

TH heb ik nog nooit iets dergelijks indrukwekkends zien doen. Sterker nog, spurs was puur een tactische nederlaag.

Het is bidden om de terugkeer van Ziyech en Blind, maar een team dat groningen (structureel!!) lastig te bestrijden vindt, gaat echt geen EL winnen.
5 -1
FreddyAX
Ten Hag doet het zo goed als men van een goede coach mag en kan verwachten, van Gaal had een totaal andere selectie die beter in evenwicht was en een uitstekende lichting spelers bevatte.

Ten Hag heeft op jou dus ook geen indruk gemaakt in Madrid en Turijn ,oke dan .Spurs scoorde in de laatste seconden , daarvoor had Ziyech tot twee keer toe een riante mogelijkheid.
De laatste Spurs goal was zeker niet fijn maar kan vallen , dat is sport en geen gevolg van een tactiek.
0 -1
Cupmetgroteoren
Waarom val je ten hag aan terwijl je zelf zeer vaak verkeerde analyses hebt geplaatst? Als je ten hag al aanvalt, dan moet je het zelf wel bij het goede eind hebben. Maar ik heb van jou ook vreemde analyses gezien, die niet stroken met de feiten, zoals de claim (die je maanden hebt volgehouden) dat Ajax dit seizoen fantastisch speelt. Het duurde echt heel lang voordat je op die absurde stelling terugkwam, waardoor ik gewoon twijfel aan je inzicht en objectiviteit.
3 -3
Schip
Back to your good old self huh?

Je hebt het te hoog in je bolletje Cutmetdegroteoren. Net als die hilarische post van je over de voc mentaliteit. Heerlijk, pure satire, ware het niet dat je dat meende.

Verder weet iedereen hier wel hoe ik over TH of het Ajax beleid denk. Namelijk behoorlijk gemengd. Waar jij meestal van die politieke columnpjes uitpoept, heb ik dan al iets gezegd over het spel. En daar zit niets tegenstrijdigs in.

Maar van een beetje fake news ben jij nuet vies he? Zal nl vast wat van blijven hangen is jouw gedachte?

Wat ik al zei: zum kotzen.
1 0
Cupmetgroteoren
Ik vind je gebash op ten hag een beetje overdreven. En de vergelijking met het Ajax van van gaal slaat kant noch wal. Heb je het elftal van 95 weleens afgezet tegen dit elftal? Van gaal had het beste team van Europa destijds. Dit team heeft behoorlijk wat zwakke plekken. Vorig seizoen was het spel wel goed. Kortom: een coach is zo goed als z'n materiaal.
2 -1
Tolodi
Ik word schijtziek van woorden als “sterkhouders” en “restverdediging”. Echt van die ten Hag termen. Iedere keer weet men heel goed waar het aan ligt na een wanprestatie van de overgebleven “sterkhouders”. Als iedere ploeg tegen Ajax speelt dan gaan ze tot op het bot. Waar is verdomme de intrinsieke motivatie van iedere speler om gewoon als basis er ook alles voor te geven en met je hart te spelen? Wie is de lapzwans die de juiste snaar niet kan raken bij de spelers als de intrinsieke motivatie bye kort schiet?
0 -4
AlexIbarra
Frank de Boer sprak altijd over sterkhouders.
Veel vaker dan TH.
0 0
Babangida83
Restverdediging is een Ajax-term. Heeft niks met Ten Hag te maken. Is één van de belangrijkste onderdelen van ons spel. Want anders staat het achterin open en kun je geen druk ontwikkelen op de tegenstander. Het sloopt je bovendien mentaal en fysiek als die niet op orde is. Eén van de redenen van de huidige blessures. Want die is dit jaar bagger.
3 0
Lagasj
Niks minnetjes, een dikke plus van mij. De zgn magie is allang weg want het is een puinbak geworden. Een zelf gecreerde puinbak.
En voorspel dan ook meteen namens mij dat Overmars, Ten Hag en Sar vertrekken en dat Jonk de nieuwe trainer gaat worden.
Want dan gaan we weer het Ajax voetbal zien dat we willen zien met de juiste mensen op de juiste plaatsen.
Uit de jeugd gaan ook weer talenten komen en niet 1 of 2 maar een hele school om uit te kiezen.
Maar dan moeten deze 3 obstakels onmiddellijk weg.
OK nu mogen jullie lekker minnen. Be my guest, leef je uit.
3 -2
Hagmag
Onana, Dest/Mazaroui, Schuurs/Alvarez , Veltman en Nico
v.d. Beek , Tadic en Martinez
Babel, KJH en Promes
Svp geen Siem, Carel en Marin in de basis, die kunnen er nml niets van.
0 -2
Mathobo
Zondag deze opstelling aub, niet weer aankomen met siem: Onana; Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico; Eiting, Van de Beek; Tadic, Promes, Babel; Traore

Punten verspelen is GEEN optie
1 -1
Boer Gijs
Please geen Babel
1 -1
Mathobo
Ik zie hem ook liever niet maar er is geen andere optie
0 0
Lagasj
Al de bovengenoemde spelers op Onana, Traore, Tadic en Tagliafico na kunnen in de zomer verkocht worden. Samen met Overmars, Ten Hag en Sar.
2 -3
AFCAsphere
Haha, waan van de dag hiero. Edwin en Marc, twee mensen die de afgelopen jaren ontzettend veel hebben betekend voor de club, waardoor een EL finale is bereikt en de halve finale van de CL, plus de nationale dubbel. Denk jij dat dit succes allemaal uit de lucht is komen vallen of zo?
1 0
MPAjax
hij moet de juiste spelers opstellen en niet zelf gaan ballen natuurlijk dus het hangt van zijn team af en zijn coaching uiteindelijk, zo laat hij het zien ja
0 0
Ajax114
Hij is duidelijk de weg kwijt wat aangeeft dat het geen toptrainer is . Een toptrainer doet logische dingen. Bosz deed altijd logische dingen.
4 -2
AFCAsphere
Ah ja, daar hebben we het bekende ‘Bosz snapte het wel’ argument weer. Onder Peter hebben we ook tal van boutwedstrijden gespeeld. In Groningen wonnen we met hem ook niet trouwens, tegen Excelsior speelden we hopeloos gelijk. Zo waren er nog genoeg andere wedstrijden waar je vraagtekens bij kon zetten. Hij wilde nooit van zijn ideale speelwijze afwijken, waardoor we ook compleet kansloos waren in de EL finale.
0 0
DS
Ja, Donny naar 10 en dan?
Wie zet je er dan achter? Gravenberch, Eiting?
Ik ben het er wel mee eens dat Ten Hag, nu het ff tegen zit, moet gaan laten zien dat hij een top coach is.
4 0
Lewis Hamilton
Mee eens, de show stelen met een geweldige groep dat kunnen wel meer trainers in het topvoetbal, het gaat juist om hoe je presteert als het even tegen zit en wat sterkhouders niet meedoen. En dan nog moet Ajax met deze groep makkelijk een matig Groningen kunnen oprollen.
4 -1
FreddyAX
Een matig Groningen zeg je , maar tegen Ajax speelden ze niet matig maar stegen ze boven hun kunnen uit, dit soort wedstrijden zit er elk seizoen tussen,ook in het gouden seizoen 2018-2019.

In sport bestaan geen zekerheden .
0 0
PeterVKV
Spelers als Martinez, Tagliafico, Veltman, Promes en zelfs Donny hebben absolute regisseurs als Blind en Ziyech nodig om ze te sturen. Zonder deze bazen zijn het relatief simpele spelers. Met hun zijn het toppers in hun rol.
3 -2
Cupmetgroteoren
Martinez mist inderdaad tactisch vermogen en is niet de meest intelligente speler. Heb bij hem nog altijd mijn twijfels. Na de eerste zes duels heb ik hem nauwelijks nog een echt goede wedstrijd zien spelen. Hij is ook gewoon een linksback.
4 -2
Babangida83
Aan de scout ligt het niet. Een linksback die ook op het middenveld en in het centrum uit de voeten kan. Prima aankoop. Maar linksback heeft ie nog niet gestaan. Dat is ook wel logisch overigens, maar laten we nu niet doen alsof t een middenvelder is die ook in de verdediging en linksback kan spelen. Dan zijn we echt van het Ajax padje af met z'n allen.
2 0
FreddyAX
Flauwekul, Martinez doet het goed op het middenveld en zorgt voor power .
Dat is nodig met heel offensief ingestelde middenvelders ernaast die veel op intuïtie spelen en minder de welbekende balans bewaken.

Groningen heeft laten zien dat als je veel power inzet het voetballend heel moeilijk wordt voor Ajax.
Ook in het verleden hebben we veel middenvelders gehad die voorop gingen in de strijd en daardoor anderen beter lieten functioneren.
0 0
Cupmetgroteoren
Inderdaad. Maar het plan was dat Alvarez de ligt zou opvolgen, dat martinez de backup was van tagliafico en marin de opvolger van de jong. Dat plan is in duigen gevallen omdat marin er niets van bakt en alvarez ook niet (achterin niet getest, maar ik neem aan dat ten hag dat wel juist heeft gezien, dat ie ook achterin tekortkomt). Dus op zich logisch dat martinez dan op het middenveld geposteerd wordt, echter komt ie daar gewoonweg net tekort.
2 0
Lagasj
De vraag is dus, wie adviseert en koopt deze spelers in. Spelers die totaal tekort schieten. Letterlijk en figuurlijk.
Volgens mij, al is dat niet duidelijk bij Ajax, zijn dat Overmars en Ten Hag samen.
2 0