'Raadsel dat Tadić nooit wordt gewisseld'

ArthurV, 27-01-2020 om 17:14, 6546 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-supporters Kale en Kokkie zijn van mening dat er kritischer mag worden gekeken naar het spel van Dusan Tadić. Hoewel de Serviër momenteel prima statistieken overlegt, laat zijn spel volgens het uitgesproken tweetal te wensen over.

'Het is mij een raadsel dat die jongen niet een keer gewisseld wordt', steekt Kale van wal over Tadić. 'Dan weet ik wel dat mensen gaan wijzen naar zijn statistieken, maar hij brengt niet wat hij vorig jaar heeft gebracht. De vraag is of hij dat kan blijven continueren.'

'Hij wordt elke wedstrijd weer negentig minuten lang gespaard', vervolgt Kale tegenover de camera van AT5. 'Ik vind best dat ook hij een keer een stuk kritiek mag krijgen, want ik vind hem gewoon niet goed op dit moment.'

Siem de Jong

Iemand over wie beide heren ook weinig goede woorden over hebben is Siem de Jong. De middenvelder begon tegen FC Groningen voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis in de Eredivisie, maar maakte geen onuitwisbare indruk. 'Niemand begrijpt waarom hij in de basis staat', spreekt Kokkie. 'Wat wij al eerder geconcludeerd hebben: Siem is een topgozer en we zijn mede door hem een keer kampioen geworden. Maar die tijd is een beetje geweest, het niveau van Ajax is nu te hoog voor hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDUde123hk
Tadic moet nu op de plek van Ziyech.
2 0
MrPink
Aanvoerders worden sowieso niet vaak gewisseld. En zonder Tadic nu stort het hele zooitje nog meer ineen.
2 0
grannig mokum1
Precies D, en wie moet dat zijn? Om Tadic te vervangen op het veld?
0 0
trooop
De leider van een team moet je in principe niet zomaar wisselen, daar richt je meer schade mee aan dan zijn vervanger goed kan maken. Het heeft ons vele jaren ontbroken aan een zwaargewicht in het team, een betrouwbare, ervaren speler met echte kwaliteit, die de (vaak jonge) boel structureel bij de hand neemt. (Lukt tadic niet altijd, maar a la.) Als je eindelijk zo iemand hebt gevonden moet je hem niet kleiner maken door hem bij vormverlies te gaan wisselen. Het is belangrijk dat tadic zich groot blijft voelen. Ajax heeft zo'n type nodig, mentaal.
2 -1
LammertAlbertus
Ten Hag durft dat gewoon niet

als speelt Tadic wedstrijden achter mekaar 4kant ... dan nog wordt hij als enige underperformer door Ten Hag niet gewisseld, omdat Erik dit domweg niet durft .
1 -2
Babangida83
Tadic is je aanvoerder. Die haal je er niet zomaar vanaf. Maar wel om hem rust te geven natuurlijk. En dat heb ik te weinig gezien, de eerst seizoenshelft.
1 -1
Dazoo
Het is natuurlijk een leuk stukje Amsterdamse folklore hoor, dat Kale en Kokkie geneuzel, maar dat gaan we toch niet serieus nemen?
10 -7
wendoo9
Als je Tadic eruit haalt kun je beter de tent sluiten !! Ajax verliest omdat ze als slappelingen en niet geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen, Je hebt op alle posities een betere speler. Tegen deze lui had je vanaf het begin hoog tempo moeten draaien en hun kapot spelen. Maar het leek wel net andersom. En ja als je van 30 cm geen goal kan maken word het een moeilijk verhaal.Laat dit een lesje zijn geweest voor de El wedstrijd, want ook daar kom je er niet mee weg met zo een slap spel !!
1 -1
FlyingDutchMan
Gek hè dat je een momenten voetballer niet wisselt, sommigen..
0 -6
Ajaciedforaltijd
Raadsel dat Erik er nog zit. Erik gebruikt Tadic niet in zijn kracht. Donny en Tadic zijn de enige die er momenteel instaan die een combinatie aan kunnen gaan. Heel eenvoudig te verdedigen. Tadic moet het niet hebben van zijn snelheid, passeren of diepgang. Hij moet andere spelers in stelling brengen. Er staan echter alleen een hoop non-voetballers in het veld die op aanraden van Erik zijn gekomen. Tadic zit op een eiland en desondanks had hij tegen Groningen weer een assist.
2 -8
Aspers73
Volgens mij zitten er 3 prima voetballers in de lappenmand, dus hou op met dat gezeur. En iedereen denkt dat Overmars overal maar met de portemonnee hoeft te zwaaien en dan komen de beste spelers naar Ajax, terwijl er nog 100 andere clubs op de markt zijn.
3 -2
PeterVKV
Ajax heeft 3 regisseurs: Blind, Ziyech en Tadic. Twee geblesseerd en de derde is uit vorm. Lekker dan.
4 0
De_Realist
Tadic scoort misschien minder dit seizoen, maar hij geeft daarentegen meer assists. Gemiddeld draagt Tadic nog steeds elke wedstrijd mee aan minimaal één doelpunt.
11 -1
Ruff Rhythim
Ja klopt. Het probleem ligt niet zozeer bij Tadic. Ga hem er maar eens naast zetten, zal je snel zien wat er gebeurd.

Daarnaast is Tadic al sinds de WK2018 nonstop aan het voetballen. Dus dat het ietsje minder gaat is ook niet zo gek
3 0
GerardAjax26
Zijn genoeg wedstrijden geweest waarbij je Tadic best rust kunt gunnen. Tegen ADO sta je ruim voor en speelt ie gewoon 90 min, tegen Spakenburg had je ook wel zonder hem gewonnen enz.
5 0
Ruff Rhythim
Ja voor dat soort wedstrijden en wedstrijdsituaties volledig mee eens hoor.
1 0
AsensioWillemsen
Wie moet je voor Tadic brengen? Niemand op de bank kan op de flank, laat staan dat ze in de buurt komen van zijn rendement
5 -1