Swart: 'Ajax heeft van zichzelf verloren'

ArthurV, 27-01-2020 om 16:45, 3987 views, Alles op Swart |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sjaak Swart is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de instelling waarmee de Ajax-spelers aantraden tegen FC Groningen. Volgens Mister Ajax hebben de Amsterdammers de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag helemaal aan zichzelf te wijten.

'Ik vind de winterstop een drama. Je moet gewoon doorspelen, dan blijf je in vorm. Nu zijn vijf spelers geblesseerd en dat is jammer', opent de voormalig rechtsbuiten bij Alles op Swart. 'Maar Ajax heeft gewoon van zichzelf verloren en niet van Groningen, want Groningen was dramatisch. Als ik dat elftal vergelijk met twee jaar geleden, dan hadden ze toen nog voetballers. Nu niet meer, kun je nagaan hoe slecht Ajax speelde. Dramatisch!'

Volgens Swart had Erik ten Hag er veel eerder voor moeten kiezen om Klaas-Jan Huntelaar in de ploeg te brengen. 'Vorig seizoen had hij daar de wedstrijd nog voor je gewonnen, die moet er eerder in. Dat Groningen zo klaar was voor Ajax, dat weten we al jaren. Ze knokken zich het lazarus, en vervolgens bestaat de kans dat ze zo weer drie wedstrijden verliezen. Ze denken dat het een mooi resultaat is, maar in feite moeten ze elke wedstrijd zo knokken.'

'Die man heeft zelf natuurlijk nooit gevoetbald'

Tot slot moet ook scheidsrechter Jeroen Manschot het flink ontgelden. 'Die man heeft zelf natuurlijk nooit gevoetbald. Hij voelt het helemaal niet aan en neemt beslissingen... Dat is ongelooflijk. Er zaten toch duels bij waar hij voor had moeten fluiten? Hij laat gewoon alles doorgaan. Hij denkt dat hij de regels zelf gemaakt heeft, zo zijn er meer van, van die scheidsrechters.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjakio
wanneer komt Sjaak samen met Boskamp aan de tafel bij VI? #toptv
0 0
lyrical80
Huntelaar had in de basis moeten staan, samen met Eiting vanwege zijn goeie passing, Eiting eventueel (als je hopelijk voorstaat), later wisselen vanwege gebrek een wedstrijdritme. Ter Hag geeft zelf (indirect) toe dat deze twee het ijs kunnen breken, door ze er (te laat) in te brengen. Of je het er nou mee eens bent of niet, als ter Hag dit gelooft, laat hem dan beginnen met deze spelers!! Het lijkt veel meer op een paniek reactie dan tactisch overzicht van ter Hag. Er werd geleund op de jeugd tegen een altijd moeilijke tegenstander. Dit werkt niet, de jeugd breng je in een goed draaiend team, van wedstrijden waar je al ruim voor staat naar de basis toe, gedoseerd. De opleiding stopt niet voor hen als ze Ajax 1 bereiken, het grote examen gaat voor hen beginnen ! Daarom hebben ze in het begin begeleiding nodig in de wedstrijd, maar dan moet je wel een bepaalde rust in de wedstrijd hebben, of door totale dominantie van het spel of dik voorstaan. Tadic als spits is balvaster dan Huntelaar, Huntelaar is dodelijk als er aanvoer is van de zijkant, wat wil ter Hag? Alles begint met tacktiek, dan moet ter Hag snel kunnen zien of zijn tacktiek niet werkt, of dat inividuele spelers niet functioneren. Dat is zijn baan. Als je spits geen aanvoer krijgt, moet je als coach de oorzaak zien, lijkt mij. Nu moet ter Hag laten zien wat hij waard is, Wij zijn Ajax !!!
0 0
FreddyAX
Er zijn goede redenen om niet met Eiting te beginnen , hij is er fysiek nog niet klaar voor en heeft nog niet zijn draai in de hoofdselectie te pakken.
Dat gaat goed komen verwacht ik maar kost wel tijd, Traore vond ik een verbetering opleveren , Huntelaar voegde niets meer toe in het overvolle strafschop gebied.
0 0
Schip
Deze mantra moet echt eens de deur uit. Ziekelijk arrogant om te denken en te zeggen dat je alleen van jezelf kunt verliezen ipv anderen.

Grun heeft die gedachte gewoon afgestraft en terecht. Ajax moet niet in de mythe en hype gaan geloven, maar bij zichzelf blijven. Dus via superieur positiespel een vecht tegenstander slopen. En dat kunnen ploegen onder TH niet. Pas met Eiting erin, kwam daar een klein beetje van terug.
0 -1
FreddyAX
Precies zo! Daarbij denk ik dat het grootste probleem van de afwezigen is dat er minder vertrouwen is en derhalve angstiger wordt gespeeld.
Deze cyclus zie je bij vrijwel iedere topclub.
Inderdaad is het heel arrogant om er altijd maar vanuit te gaan dat jij zo veel beter bent dan de rest,dat is wat mij betreft geen bluf maar zelfoverschatting en roept volkomen terecht op dat spelers van de tegenstander zich dubbel inzetten om die arrogantie aan de kaak te stellen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Niet eens wat betreft Huntelaar.

Ajax speelde vanaf de 60e minuut echt een periode gewoon goed. Totdat Huntelaar erin kwam, toen werd het meteen weer lange ballen gauw thuis.

Ik vind Klaas-Jan dit seizoen echt een stoorzender in het positiespel. Altijd als hij erin komt, wordt het voetbal van Ajax minder. Vorig jaar compenseerde Klaas-Jan dit nog met een enorme dosis vechtlust, maar dit jaar is het echt drie keer niks.
1 -1
Web
Klopt heb je niets aan. Huntelaar zijn laatste halfjaar, het is op met hem
0 0
MPAjax
nee ze hebben van de terreinknecht verloren kD
0 0
MichelBoerebach
Ja, die vorm was er inderdaad voor de winterstop.
0 0
Ansjo
Nou Huntelaar die loopt tegenwoordig ook maar meer in de weg dan hij wat toevoegd. Ik vond ook dat de scheidsrechter zijn eigen regeltjes maakten door meer door te laten gaan omdat Groningen het van strijd moet hebben om het een soort gelijkere strijd te maken ofzo. Hij deed dat alleen niet consequent voor beide kanten. Maar goed aan de scheids lag het niet maar ik ergerde me daar wel aan die partijdigheid.

Het lag gewoon weer aan ten Hag met het opstellen van Siem de Jong. Iedereen weet dat hij ver over the hill is maar tactisch meesterbrein ten Hag stelt hem op in de basis. Weer veels te laat wisselen en zodra de wissels goed uitpakken brengt hij Huntelaar er nog in zodat heel de organisatie weer in 1 klap weg is.

Dan nog had Ajax hier minimaal een punt moeten maken want die goals van Groningen waren lucky's en wij hadden open kansen gemist. Ik bedoel ook met de juiste basis opstelling en met logische wissels die op tijd zijn doorgevoerd kan je een klote dag hebben en punten verspelen maar het begint veels te vaak bij de lijpe basisopstellingen van ten Hag.
0 0
Boer Gijs
Doe Sjaak maar in de technische staf. Lijkt me goede persoon om gekigheden van Hag te corrigeren. Het is precies wat hij zegt: onbegrijpelijke beslissingen van de coach en dramatisch spel van Ajax wat een beperkte maar vechtende ploeg dik verdiend verloor
3 0