'Traoré heeft potentie om topspits te worden'

ThijsZwagerman, 26-01-2020 om 12:40, 4075 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer heeft een hoge pet op van Lassina Traoré. De Burkinese spits timmert de laatste weken hard aan de weg en staat voor zijn definitieve doorbraak in Ajax 1. Volgens De Boer bezit Traoré specifieke kwaliteiten, die een Ajax-spits lang niet meer heeft gehad. 

‘Je ziet tegenwoordig nog maar weinig échte spitsen, zoals Kluivert of Van Nistelrooij. Nu is er eindelijk wel weer een speler waarvan ik denk: hij heeft de potentie en de wapens om de spitspositie zo in te vullen’, zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie over Traoré.

De analist legt vervolgens uit wat hij zo goed vindt aan de jonge aanvaller. ‘Hij is sterk aan de bal, heeft overzicht en kan zelf ook nog scoren. Het is een spits die zijn lichaam gebruikt en ook gretig is om zelf goals te maken. Dat wil je hebben. Hij is betrokken en belangrijk. Hij is pas negentien, dus als hij zich zo door blijft ontwikkelen, heeft Ajax straks weer een topspits in de gelederen.’

Of Traoré de 36-jarige Klaas-Jan Huntelaar momenteel voorbij is gestreefd in de hiërarchie, vindt De Boer desgevraagd moeilijk te zeggen. ‘In het zestienmetergebied zijn nog altijd weinig spelers beter dan Huntelaar, maar er komt natuurlijk meer bij kijken. Als spits moet je meer dynamiek en snelheid hebben en dat heeft Traoré wel. De momenten dat je snel kunt omschakelen en in de ruimte gelanceerd kan worden, zijn sporadisch. Met Traoré kun je die momenten wel benutten.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daniii
Dat omhoog schrijven ben ik ondertussen wel beu van Ronald De Boer, Kishna was ook beste wat er maar kon zijn en zou er zó staan. Achteraf anders gebleken..
0 0
AFCA1996
Ten Hag heeft liever De Jong of Huntelaar in de spits. En anders koopt hij Sightorsson ofzo. Puur om te kutten
0 0
michaellaudrup
Ten Hag blijft Huntelaar opstellen die knuppel.
0 0
Ar
Tis wel een talent, maar hij heeft ook nog wel even nodig denk ik.
Maar de toekomst ziet er mooi uit met Traoré en daarachter Brobbey en Hansen.
0 0
Babangida83
Super spits. Toch denk ik dat hij voor de top iets te weinig techniek heeft. Voor in de kleine ruimte bijvoorbeeld. Is nog maar net 19 jaar geworden. Gaat sowieso nog veel en veel beter worden.
0 0
Ajax412
Met de blessures van Ziyech en Neres is dit het ideale moment om hem vlieguren te geven.
1 0
Schip
Een snellere en meer gemotiveerde versie van Bony. Koesteren zou ik zeggen.
0 0
JordyAjacied
Bony was er ook één hoor, heeft de Arena wel een paar keer stil gekregen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Wat mij meteen al opviel hoe sterk hij de bal kan afschermen en doorspelen dat is zoo belangrijk voor het tikkietakka voetbal van Ajax.
2 0