'Ajax kan Ndayishimiye zo nemen hoor'

BartVeenstra, 20-01-2020 om 08:30, 18813 views, NOS Studio Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mike Trésor Ndayishimiye staat er goed op bij voormalig Ajacied Rafael van der Vaart. De middenvelder van Willem II, gehuurd van NEC, is bezig aan een sterk seizoen en dat is ook de analist opgevallen. Afgelopen zaterdagavond was Ndayishimiye nog trefzeker tegen AZ, nadat hij eerder ook al tegen Ajax wist te scoren.

Ndayishimiye speelt zich zodoende in de kijker en Van der Vaart is tijdens Studio Voetbal bovendien lovend over het spel van de talentvolle middenvelder. 'Jeetjemina zeg, hé. Dit is gewoon talent, hè. Je moet gewoon je mond houden en hier een paar keer naar kijken', lacht Van der Vaart, die zag dat Ndayishimiye meerdere keren goed kon wegdraaien bij zijn directe tegenstander. 'Daaraan zie je dat die jongen heel veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech. Elke bal gaat ook naar hem en hij beweegt meteen door. Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent.'

Van der Vaart vindt het wel lastig in te schatten hoe het Ndayishimiye zou vergaan op een hoger niveau. 'Maar wat ik aan hem kan zien, is dat hij aan alles schijt heeft. Hij wil gewoon de bal hebben. Ik vind het wel lekker als je zo'n speler in je ploeg hebt', aldus van der Vaart, waarna Pierre van Hooijdonk aanvult dat hij ook bij een ploeg als PSV meteen terecht kan. 'Daar kan hij inderdaad gelijk naartoe. Ik vind het een heerlijke speler. PSV en ook Feyenoord zijn inderdaad goede opties', besluit Van der Vaart.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaciedvooraltijd1434
Deze gozer moet je gewoon halen. Liever deze jongen dan Stengs. Die goal van het weekend ook weer, genieten.
1 0
FreddyAX
Ajax moet die jongen goed volgen, hij heeft inderdaad veel talent maar er zal nog moeten blijken of hij dat niveau uit kan bouwen (wat nodig is) en gedurende het seizoen kan vasthouden.

Vermoedelijk gaan AZ en PSV wel een visje uitwerpen naar deze jongen, geen probleem als je dan tenminste op tijd bent maar eenmaal bij bijvoorbeeld AZ zal de prijs heel fors stijgen.
0 0
Daniii
Steeds als een speler keer paar wedstrijden goed speelt word die gelijk na Ajax gepraat, word er beetje moe van ondertussen..
2 -1
stopperspil
Dus de eventuele opvolger van Ziyech kan Tresor of Stengs zijn?
0 0
GrandMasterFlex
Met aankomende zomer voor de boeg waarin waarschijnlijk Ziyech en VD Beek worden gekocht voor circa 100 + moeten we kijken naar versterkingen. Deze jongen kan dan interessant zijn, maar hoeft met aanwezigheid van Tadic, Blind, Promes en hopelijk Babel niet meteen een dragende speler te zijn. Daarnaast verwacht ik een kampioenschap en dus rechtstreekse plaatsing voor CL. Dat betekent ook minstens 40 miljoen aan inkomsten, dus Ajax kan wel een gokje wagen. Het allerbelangrijkste is de komende periode de grote talenten vastleggen met langdurige contracten, zodat we langer behouden kunnen blijven en meer opleveren bij een transfer.
0 0
waayop
Hopelijk zijn we zo professioneel dat we het gokjes-wagen-niveau zijn ontstegen.
1 -1
GrandMasterFlex
Elke transfer is een gokje, want je weet nooit of de desbetreffende speler een succes wordt binnen het team. Je kan zo uitvoerig scouten als je wilt, maar dan alsnog ben je niet zeker van een succesvolle samenwerking. Zie Bale bij Real, Vidal bij Barca, Sanchez bij United etc
1 0
Babangida83
Zo kun je alles goedpraten. Natuurlijk blijft t onzeker, maar een gok is t allerminst. En zo dien je t ook te benaderen. Als wilt gokken, kun je naar t casino.
0 0
wladimir
Blind, Babel, Tadic en Promes zijn idd grote namen die staan voor volgend seizoen. Botman, Gravenberch, Ekkelenkamp en Traoré mogen wat mij betreft worden verlengd (vooral Gravenberch wordt spannend uiteraard). Benieuwd wat Schuurs, Alvarez, Martinez en Labyad volgend seizoen gaan brengen.

Onana, Veltman, Tagliafico, van de Beek, Marin, Ziyech en Neres zullen veel geld in het laatje brengen. We zijn al gekwalificeerd voor Champions League. Bouwen aan een nieuwe ploeg!
0 0
MPAjax
pas 20 dus zie zeker potentie, de manier van spelen is zeker zoals ajax en ook omdat bayern hem al wilde denk ik dat ze slim zouden zijn om hem over te nemen
1 0
PJK54
Natuurlijk kan Marc nog wel wat geld uitgeven om een speler te halen, zo slecht staat Ajax er nog niet voor, eigenlijk komt het geld op de 2e plek waar het allemaal om draait is dat het team er weer plezier in gaat krijgen en elkaar weer weet te vinden, wat zijn er zondag ook weer veel ballen gewoon verkloot een profclub onwaardig. Natuurlijk kunnen we het TH, ja ook Ten Hag maakt daar deel van uit, verwijten slechte/minimale aankopen te hebben gedaan maar dat is nu eenmaal niet anders ze kunnen ze niet allemaal in één verkoop wegdoen dus moeten we roeien met de riemen die we hebben enige wat ik graag zie is dat Ten Hag spelers daar neerzet waar ze het beste tot hun recht komen en niet wat hij denkt dat ze beter zijn en waar hij steeds weer de "foutjes" maakt.
0 -1
MaximilianRosse
Ik riep zaterdag al dat Ajax een gokje moet wagen met deze speler. Zal niet extreem veel kosten (voor Ajax begrippen) als je hem overneemt van Willem II. Ik zou het gewoon doen. Je kan aan alles zien dat deze jongen erg goed kan voetballen. Niet alles wat goed is hoeft veel te kosten.
1 0
mickey2602
Als ik het goed begrepen heb is hij momenteel aan WillemII verhuurd met optie tot koop.
Dus gesteld dat WillemII hem niet koopt,dan zal Ajax zich moeten melden bij NEC.
Als WillemII hem wel koopt dan zal hij natuurlijk niet direct daarna naar Ajax gaan.
0 0
MaximilianRosse
Dat weet ik. Er vanuit gaande dat Willem II die optie zal lichten, zal Ajax met een niet al te hoog bedrag deze speler zo over kunnen nemen. Tegen de juiste prijs verkoopt Willem II ‘m gewoon.
0 0
geDaante
Eerst maar eens een nieuwe TD regelen die de trainer niet zomaar zijn zin geeft, eist dat de scouting en anderen binnen de organisatie het er ook mee eens zijn, én uiteindelijk zelf ook dermate goed is in talentherkenning en weten wat er gevraagd wordt op een bepaalde positie, om die nieuwe, betere aankopen te kunnen doen, en niet weer tientallen miljoenen verprutst worden en een zeer middelmatige bank als gevolg van aankopen als Marin, Kristensen, Orejuela, Siem de Jong, Magallan, Alvarez, Bandé, etc.

En die ook eerst kijkt wat door jeugd ingevuld kan (gaan) worden, en vooral investeert in posities die slecht bezet zijn én waarop geen aanstormend talent voorradig is of op het punt staat door te breken.
5 -7
trooop
Het beste zou zijn om overmars alles te blijven laten doen wat hij doet, behalve het selectiebeleid. De koers die hij vaart en vooral de toon die hij daarbij aanslaat, bijvoorbeeld over die samenwerking met sparta, is uitstekend.
0 0
FreddyAX
Eerst maar gewoon de TD laten zitten,heeft ons al veel geld opgeleverd geDaante, wel een beetje objectief blijven en niet steeds jouw frustraties rondom Jonk en Cruijff op iemand uit willen leven,
0 0
Ar
Toen Orejuela werd gehaald hadden wij geen rechtsback. We hadden zelfs geen linksback, want de eerder overbodig geachte Dijks moest van armoede weer van de tribune gehaald worden. Jeugd stond nog zeker niet klaar, en daarnaast was het het eerste seizoen basis voor De Ligt, De Jong en Van de Beek.
Toen Kristensen in de winterstop werd gehaald was al duidelijk dat Orejuela niet de versterking was waarvan men gehoopt had. Links was het wel meteen raak met Tagliafico. Door de blessure van Veltman is Kristensen toch nog enigszins van nut geweest, en het heeft de doorbraak van Mazraoui opgeleverd. Zowel Orejuela als Kristensen hebben bij verkoop nog genoeg opgeleverd. We hebben slechts een half miljoen minder gekregen voor Rasmus als de aankoopprijs, en Orejuela was ook niet voor de hoofdprijs gehaald.
Cassiera was achteraf een miskoop, al legde hij er in JA er gewoon 20 in. Dat het bij Groningen gewoon helemaal niet zou lopen was zeer teleurstellend. Maar sommige Latijnse spelers hebben moeite met de overgang. Nederland is een heel ander land dan men gewend is in Colombia. Dus het hoeft niet eens te liggen aan de kwaliteiten van een speler.
Bandé heb ik weliswaar nooit begrepen, zeker ook niet voor het bedrag, maar we wisten dat we Kluivertje kwijt zouden raken en dat Bandé al snel geblesseerd raakte is gewoon pech. Wie weet wordt het nog wat (al ben ik bang van niet).
Magallan had direct een aantal slechte invalbeurten en een slecht basisdebuut. Die was daarna geen stuiver meer waard. Heeft bij Deportivo ook maar 5 wedstrijden gespeeld, dus dat is wel echt een miskoop van 9 miljoen gebleken.
Siem de Jong is geen miskoop. Je wil een bepaald minimaal niveau op de bank hebben. Daar voldoet De Jong aan, en ga eerst maar eens beter zijn dan dit oudje voordat je als jeugdspeler denkt klaar te zijn voor een basisplaats. Dani de Wit was/is niet beter gebleken, nu de kans aan Ekkelenkamp.
Alvarez nu al een miskoop bestempelen gaat te ver. In de Europese wedstrijden heeft hij bijna alles gespeeld, en hij heeft wel bepaalde kwaliteiten die anderen missen. Verdedigend staat het sterker met Alvarez voor het centraal duo en het zou mij niet verbazen als hij tegen Getafe gewoon speelt.
Marin, tja Marin. Wat moet je daar nou over zeggen. Hij kan voetballen zeggen ze, ik heb het nog niet gezien. Nu al voorbij gestreefd door jeugd, al hoeft dat niet persé te betekenen dat ie nutteloos is. Als je er van uitgaat dat de jeugdspelers nog niet helemaal gezien kunnen worden als 100% eerste elftal, dan is de bank namelijk helemaal niet breed met Schuurs, Alvarez, Marin, De Jong en Huntelaar.
De toevoeging is de eigen jeugd.
Zo bekeken is er een heel gebalanceerde selectie. En valt de aankoop balans wel mee.
Er is weinig verlies geleden op Kristensen, Orejuela, Cassiera. Magallan is gewoon afgeschreven geld. Maar Marin levert bij verkoop heus nog wel 10 miljoen, dus je bent niet alles kwijt.

En ingaande op je laatste zin, dit is juist wat Ajax doet. Het haalt geen rechtsback van superniveau als ze weten dat op anderhalf jaar termijn iemand uit eigen gelederen klaar staat. En ze halen soms een miljoenen aankoop voor een positie waar de jeugd nog niet helemaal klaar voor is, maar van een niveau is dat de jeugd hem kan hebben (voorbij streven). Dat levert ons Mazraoui, Dest en nu Gravenberch op. Toch mooi man, dat zo’n Marin voorbij gestreefd wordt?! We hebben het wel over een der beste Roemeense voetballers.
0 0
wladimir
Er komt veel talent uit onze jeugdopleiding. Daar doen we te weinig mee. Het seizoen dat Orejuala en Kristensen werden gehaald speelde Veltman rechtsback, ging Zeefuik naar Groningen en brak Mazraoui door.

Dit seizoen is Alvarez gehaald om de Ligt te vervangen. Veltman is beter als RCV. Gravenberch is drie keer beter op het middenveld.
0 0
Ar
Zeefuik was al duidelijk niet het beoogde niveau, achter Veltman zat op dat moment verder niks. De bezetting achterin was ondermaats met enkel Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks en de aankoop Wöber.
Mazraoui brak pas door in het derde kwart van dat seizoen en nadat hem was ingefluisterd dat hij die Kristensen toch wel moest kunnen hebben. Dus dat Ajax een paar backs kocht was logisch. Ze zijn weliswaar geen Ajax spelers gebleken, maar we hebben er geen buil aan gevangen.

Ik zei eind vorig seizoen al dat Veltman de beste vervanger van De Ligt zou blijken te zijn. Veel hoon hier natuurlijk, maar Veltman wordt onderschat en het wereldniveau van De Ligt vervang je niet zo maar.
Nationaal zijn alleen Van Dijk en De Ligt beter. Zelfs De Vrij is niet beter dan Veltman. In de tijd dat Veltman onder De Boer CV stond bewees De Vrij zowel bij Feyenoord als in Oranje dat de achterhoede met hem uiterst kwetsbaar was, en zowel Koeman als Van Gaal gingen met drie verdedigers spelen vanwege het defensieve risico van De Vrij centraal.

Alvarez is nooit gepresenteerd als de opvolger van De Ligt. En is zo ook niet gebracht door Ten Hag. Hij peddelt een beetje tussen achterhoede en middenveld in. En zo iemand zochten ze. Iemand die met alle systeem veranderingen die Ajax in wedstrijden doorvoert, vanaf het middenveld in de verdediging kan komen (zowel bij balbezit als balverlies) zonder dat de achterhoede kwetsbaar wordt. Vorig seizoen hadden we Frenkie, die ook als verdediger en mandekker topniveau is. Schöne, Van de Beek, Gravenberch, Ekkelenkamp, die hebben dat allemaal niet. Alvarez en Martinez wel.
0 0
mickey2602
Onlangs heb ik ergens een lijstje gezien van de aankopen van Overmars die niet geschikt bleken en inmiddels ook alweer verkocht zijn.
Helaas zou ik niet meer weten war die vandaan kwam maar wat ik nog wel weet is dat Overmars cq Ajax sinds 2012 ongeveer 12 miljoen heeft verloren op de miskopen,dat is dus aankoopprijs minus de verkoopprijs.
Bij die miskopen zijn Marin en Magallan niet meegerekend.
Nou,in 7 a 8 jaar 12 miljoen verlies maken op de miskopen,dat vind ik eigenlijk nog wel meevallen.
0 0
Web
Nu word het eens tijd dat je ook de goede aankopen noemt, en dat zijn er nog al wat de laatste 3 jaar, je word erg eentonig

Maar ik zal je helpen ok?
Frenkie, Dolberg, Onana, Sanchez, Neres, Promes, Tadic, Blind ( miskoop in jou ogen )
Tagliafigo, Martinez

Marc heeft zowel Bosz als Ten Hag spelers gegeven waar ze Ajax mee op de kaart gezet hebben in Europa, financieel weer kern gezond gemaakt

Maar jij blijft volharden dat Overmars er niets van kan
Marc is goud voor Ajax, ik moet er niet aan denken dat hij weg gaat, precies het tegen over gestelde van jou? Het kan verkeren
Maar hou er maar vast rekening mee ( valt het ook niet zo tegen ) Overmars blijft, de man die een HEEL groot aandeel heeft in het succes van Ajax

Dat aanstormend talent komt er aan ( weet jij ook ) er zijn niet elk jaar De Ligt, Frenkie, Donny en Kluivert en wat te denken van Nouri

Nu zijn de talenten even wat minder, maar heb je gisteren Gravenberch gezien?
Zeuren om te zeuren, maar dat zal altijd zo blijven

Gisteren probeerde ik je al te overtuigen dat Tadic in de spits zou spelen, maar jij kwam weer, zal mij niet verbazen als dit niet zo is, puur negatief ben je
Wie is diegene die Tadic in de spits gezet heeft? Juist Ten Hag
7 0
wladimir
De bijdrage van Overmars aan het succes moet niet worden overdreven, maar ook niet worden onderschat. Overmars heeft met Ajax de Champions League gewonnen en een respectabele internationale loopbaan als voetballer gehad. Afgelopen decennium is Ajax een aantal keer dichtbij overwintering in de Champions League geweest. Vorig seizoen is het eindelijk gelukt. Dit seizoen helaas niet. Volgend seizoen doen we weer mee. Als wij en AZ nog wat puntjes halen in de Europa League dit jaar dan ziet de toekomst er gunstig uit. Er kan nog een hoop veel beter bij Ajax. Overmars is nog lang niet uitgeleerd.
0 0
Web
Dat zeg ik ook niet, beter moet je altijd voor gaan. Maar een nieuwe TD is niet aan de orde, en ook niet nodig
0 0
wladimir
Hij en van der Sar verdienen vrij veel geld en hebben een hoop mensen om zich heen nodig om redelijk te kunnen functioneren. Daarnaast hebben ze een belabberde relatie met een van de machtigste zaakwaarnemers in het voetbal. Volgens mij zijn er betere TD's te vinden die met minder inkomen genoegen nemen. Er zijn ook slechtere. Die zitten gelukkig bij Feyenoord en PSV. AZ en Willem II functioneren prima vorig seizoen en dit seizoen weer.
0 0
wladimir
Ik ben het met je eens dat Overmars nog niet de beste TD is. Er is wel rust bij Ajax. Volgens mij is dit het belangrijkste ingrediënt voor succes. Je kunt veel zeggen over Overmars en ten Hag. Ze luisteren wel enigszins naar de externe geluiden.

Natuurlijk had gisteren Traoré moeten spelen. Babel wil graag bij Ajax spelen met het oog op het EK. Als hij het goed doet is hij volgend seizoen een toegevoegde waarde voor een sterk uitgedunde selectie. Die oudjes bij een hele jonge selectie is succesvol gebleken.

Al die miskopen die je noemt hebben financieel niet eens zoveel schade opgeleverd. Het is te vroeg om Alvarez al te beoordelen. Die krijgt minder minuten, omdat Ajax de hoofdprijs wil vangen voor Veltman die deze zomer waarschijnlijk een basisplaats zal hebben op het EK.

Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Financieel gaat het uitstekend. Dit seizoen wordt Ajax kampioen en daarmee is Ajax verzekerd van Champions League deelname voor de derde keer op rij. Ook deze zomer zal de transferkassa rinkelen. Overmars gaat niet vertrekken op korte termijn.
1 0
AFCA.
Oops jij gaat voor het minnetjes record haha. Ik ben het denk ik als een van de weinigen met je eens.

TD bij Ajax is wel erg makkelijk. Je hebt een enorme berg geld tot je beschikking. Top talenten verkopen kan iedereen. En aankopen als Tadic is ook makkelijk als je het geld hebt. Tadic wat eigenlijk ook een bizarre aankoop is. Hij kwam als vervanger van Ziyech maar Ziyech bleef toch. Hij kwam voor op de flank terwijl nu heel erg duidelijk wordt dat hij op de flank totaal niks toevoegt. Kwam bij toeval in de spits waar hij het wel geweldig doet. Maar daardoor stokt de ontwikkeling van 3 talenten die je hebt/had (Dolberg, Traore, Brobbey). Nu wordt Babel weer gehaald voor een half seizoen. En je talenten verhuur je of laat je geen minuten meer maken. En sowieso is het jeugdbeleid drama. Hoe kan het dat er geen flank spelers meer in de jeugd lopen? Pynadath is de eerst volgende buitenspeler volgens mij? Waarom wordt zo'n gat niet opgevuld door jn. de jeugd te gaan scouten? Nu worden spelers als Lang, Hansen, Kuhn, Taylor, Timber misbruikt als hangende buitenspelers... dat is echt om te janken.

En de organisatie is zeer instabiel. 2 personen die alles bepalen. En dat zijn nog passenten ook. Als zij weggaan dan kan het zomaar volledig instorten. Je moet een fundering hebben waar je altijd op kunt bouwen. Nu bouwt Ajax een huis op 2 palen.
Aankopen worden gedaan door deze 2 passanten en er worden spelers gekocht omdat Ten Hag toevallig met een dubbele 6 wil spelen. De hele jeugd speelt opeens met een dubbele 6. Volgend jaar is Ten Hag weg en dan? Dan weer opeens een hele andere koers? Er moet één basis zijn. Een basis die voor altijd blijft. Zeg maar een soort fluwelen revolutie en dat er een organisatie ontstaat waarbij meerdere mensen de gang van zaken bewaken op verschillende gebieden (jeugd, hoofdmacht, aankopen). Oh wacht.... dat hebben we een tijdje terug helemaal over boord gegooid.
0 -3
FreddyAX
Heb jij zondag de wedstrijd tegen Sparta gezien ?
Dan zag je ook veel jeugdspelers invallen en zie je ook dat ze op dit moment nog niet heel goed presteren in de eredivisie, geen probleem trouwens,maar je moet echt kampioen worden en weer CL binnenslepen .dan vind ik het logisch dat ze Babel huren en voor meer zekerheid kiezen.
0 0
wladimir
Ik vond Ekkelenkamp, Gravenberch en Traoré een prima wedstrijd spelen tegen ADO en Sparta. Promes en Tadic vielen zondag nogal tegen. Ik vind het logisch om Babel binnen te halen, omdat hij vooral volgend seizoen een versterking kan zijn. Hij gaat een Ajax legend worden nu. Zondag ging dat ten koste van Traoré.
0 0
Web
Buiten speles liggen voor het oprapen in Europa?
Ajax heeft drie hele goede buiten speler nu, Neres en Promes, daar is Babel aan toegevoegd
Ajax had iemand die de cultuur bewaakte. Bergkamp.
Wij weten hoe dit gelopen is, moest net als de beste keepers trainer van Nederland L’Ami weg van Bosz
Dat je het systeem van Ten Hag nog ter discussie durft te stellen, het voetbal ontwikkeld zich, vroeger waren er ook buiten spelers die aan de lijn moesten blijven, is ook achterhaald
3 0
AFCA.
Nee buitenspelers liggen niet voor het oprapen. Dat is juist ook wat ik aangeef en wat Ajax fout doet. Je moet toch gewoon iedere 2 lichtingen een buitenspeler die met het eerste meekan afleveren? Die kun je toch gewoon scouten en in de jeugdopleiding verder ontwikkelen?
0 0
Web
Zo makkelijk is dit niet. Ajax had ze wel, Kluivert en wie speelt er bij PSV, en dan loopt er nog een bij Hertha
Gewoon onzin wat je zegt
Ajax had de pech dat ze om verschillende redenen vetrokken
0 0
AFCA.
En jij weet zeker dat het systeem belangrijker was dan Frenkie?
De Jong maakte dat de dubbele 6 werkte. Hij haalde de bal op als linksback en gaf hem 40 meter verder weer af bij Ziyech. Dat gat wat Frenkie MET bal overstak is er nu nog steeds maar doordat we de eerste seizoenshelft met 2 verdedigers als cvm hebben gespeeld was het enorm stroperig. Dat gat moet nu met combinatie voetbal overbrugt worden maar dat gaat zeer lastig. Slechte positionering van het middenveld door het systeem van Ten Hag.
0 -1
Web
Dit Ajax speelt heel goed voetbal met het middenveld Martinez, Ziyech op 10 en Donny, het liep als een trein met Blind erachter, die zo makkelijk een linie overslaat, Tagliafigo en Dest die heel hoog staan, voorin de drie spelers met Tadic in de spits, zeer veel variatie met heel veel beweging.
Heel Europa was ( is ) onder de indruk, en jij blijft zeuren over details, ja Ten Hag neemt iets minder risico, daarom win je zo veel ( het belangrijkste in de sport WINNEN) en dat gaat niet ten koste van amusement. Maar een stuk of 10 personen blijven zeuren
0 0
AFCA.
Dit Ajax speelt helemaal geen geweldig voetbal. Of heb je de afgelopen 10 wedstrijden met je rug naar de tv/het veld gezeten?

En Ajax gaat langzaam de verkeerde kant op. Lang speelt 3 slechte wedstrijden in een slecht draaiend elftal en hij wordt verhuurd. Snel de oude Babel huren voor een half jaar. Dat is toch wanbeleid? In plaats van je eigen jeugd laten ontwikkelen maar gewoon met geld smijten. Babel huren voor Lang, Marin kopen voor Gravenberch, Siem de Jong kopen voor De Wit (zelfde type maar de Wit kan in ieder geval nog een fatsoenlijke sprint trekken), Alvarez voor Eiting.....
0 0
FreddyAX
Zo zeg, lucht het op?
Overdrijven is ook een vak, Babel voor een half jaar huren is helemaal geen wanbeleid het geeft extra opties als Neres of Promes wegvallen.

Die hadden we niet en zie dan wat de gevolgen zijn,dus een prima beslissing.
Ajax speelt echt geen 10 slechte wedstrijden achter elkaar nu,dat is wel heel erg zwart afgeschilderd, maar we hebben wel stevig last van de geblesseerden gehad en in geval van Blind nog steeds.

Als men dan stappen neemt om de pijn te verzachten ga jij dat weer afkeuren, wat wil jij dan ?
0 0
Web
Als jij vind dat Traore natuurlijk had moeten spelen, ik kan met je mee gaan hoor
Maar dan is er geen plaatst meer voor Tadic, op de vleugel is het helemaal niks meer.
Ajax heeft gisteren de eerste 30 minuten goed gespeeld, mede door Tadic die in de spits speelt, al speelt hij niet goed, is hij daar nog belangrijk, dat het later slap werd kan en mag niet.
Traore hoeft niet vanaf minuut 1 te spelen, breng hem rustig
Tegen Spakenburg zal hij wel in de basis staan, terecht ook
4 0
wladimir
Marc heeft van der Sar bewerkt en daardoor is Bergkamp geloosd. Ten Hag een vriendje van Overmars is aangesteld en vorig seizoen is bijzonder succesvol geweest. Ten Hag heeft zich als eerste trainer sinds 2010 (Jol) als tweede geplaatst voor de Champions League. Wat de Boer in 5 edities niet lukte gebeurde afgelopen seizoen wel (overwintering Champions League).

Dit seizoen heeft Ajax zich met mazzel geplaatst voor de Champions League, maar hadden we pech dat overwintering in de Champions League niet is gelukt. We gaan zien wat de Europa League oplevert. Kampioenschap en bekerfinale lijkt een formaliteit.

Lang verhaal kort. Ajax is financieel zoveel sterker dat de continuïteit wel is gewaarborgd. RVC oogt stabiel. Ajax is zeker geen huis op 2 palen. Ten Hag en Overmars worden wel degelijk kritisch gevolgd door de media enerzijds en de supporters anderzijds.

Iedereen ziet wel dat van der Sar en Overmars geen fantastische bestuurders zijn. Ze worden gecompenseerd door een aantal ervaren bestuurders in de directie en RVC. Scouting moet beter. Volgens mij kan er veel meer uit de jeugdopleiding worden gehaald. Jong Ajax is echt een core competence Europees gezien. Feyenoord is qua achterban de op één na grootste club van NL, maar AZ en PSV staan hoger op de ranglijst.
0 -2
Ajax114
Die zie ik liever dan Boadu of Stengs
1 -2
Hollister
LOL.. en jij denkt dat Overmars 20 of 25 miljoen gaat betalen voor deze gasten? Never nooit niet.. en compleet terecht.. worden zwaar overschat.. deze jongen kost 1/10
4 -3
koppensneller
Beetje vreemde reactie . Ik heb nou niet de indruk dat Ajax114 bedoelt dat ze Boadu of Stengs moeten kopen.
3 -2
De Stift
Komende zomer wordt heel interessant qua transfers. Want stel dat Ziyech, Van de Beek, Onana en Tagliafico vertrekken, dan verliezen we creativiteit en kracht, teambuilding en spelveeugde. Deze jongens zijn allemaal Europese top. De enige manier om dat op te vangen, is door serieuze investeringen. Met name in creativiteit. Dus Stengs, Olmo plus deze jongen, zou al een heel aardig begin zijn. Dan ben je wel 80 miljoen verder...
0 -6
wladimir
De opvolgers van de vier die je noemt hebben we al in huis. Ziyech (Unuvar), van de Beek (Gravenberch), Onana (Kotarski / Scherpen) en Tagliafico (Martinez / Familia Castillo). Martinez heeft zich onverwacht in de basis gespeeld, maar is eigenlijk als opvolger van Tagliafico gehaald. Als Blind op tijd terugkomt heeft hij deze zomer als linksback een basisplaats in Oranje. Sven Botman doet het niet slecht als LCV bij Heerenveen en heeft lengte. Dat mist de huidige ploeg een beetje.

Overigens verwacht ik dat Huntelaar stop deze zomer. Veltman zal ook een voor Ajax lucratieve transfer maken. Daarom speelt hij en niet Alvarez of Schuurs namelijk. Ik verwacht dat ook Neres gaat vertrekken aankomende zomer. Babel wordt het komende half jaar getest of hij dat gat kan opvullen. Sontje Hansen komt er immers aan, maar die is aankomende zomer nog niet klaar voor het grote werk.
0 0
Hollister
Gewoon kopen onder dezelfde voorwaarden als met Frenkie de Jong.. 1 euro en 20% doorverkoop en lekker nog een jaartje laten ballen in Tilburg
0 0
Barra
Ja laten wij even de vraagprijs vaststellen.
2 0
Hollister
Lul niet zo dom mannetje.. enig idee wat de transfer van Frenkie voor Willem 2 heeft opgeleverd? En dat bedrag moesten ze nog delen met RKC.
Stel Ajax verkoopt zo n jongen voor 40 miljoen, pakken ze gewoon 8 miljoen en mogen ze nog een jaar van hem genieten...
0 -3
Schip
Haha, alles kan op AS hoor.
3 0
AjaxDUde123hk
Dat vindt Marcel vast niet goed.
0 0
Web
Ik vind het ook een geweldig talent, voetbalt zo makkelijk.
Alsof hij al jaren speelt, de manier van vrij spelen
Dit word er een
Ajax moet hem snel ophalen
1 0
wendoo9
Wat een lekkere spelertje is dit. Volg hem al langer. zijn aannames , bal aannemen gelijk kort wegdraaien, spel verdelen , snel, maar dit is bij Willem 2 en is geen Ajax waar andere regels gelden. Hij wordt zo een publieks lieveling bij Ajax. Deze jongen is geen eendaags vlieg. Een Echte Ajaxspeler in mijn optiek.
0 0
Bjorn2321
Je zag gisteren weer dat Rafael een echte Ajacied is (ondanks de shit die wel eens over hem geschreven wordt). Pierre (die dan weer anti-Ajax is) begint over PSV en je ziet Rafael denken... oh ja dat is ook een ploeg in de Eredivisie , maar ik heb het lekker over Ajax :D
13 0
FreddyAX
Klopt daarbij ziet Raffie het wel goed vind ik en is hij ook een echte liefhebber, maar deze jongen zou altijd voor Ajax kiezen als ze hem vragen, PSV en AZ komen echt pas op de tweede rij.
0 0
noppenkoning
Komt uit de jeugd van Anderlecht zie ik net, ook een goed teken.
3 0
Raoul14
Dit zou een gokje kunnen zijn die Ajax zich nu juist kan permitteren. Kopen en zich dit jaar nog verder laten ontwikkelen bij WII.
1 0
NemanjaG
Tuurlijk kan Ajax op dit moment zich zulkje gokjes permitteren. Ben er ook wel voorstander van hoor, want deze jongen hoeft waarschijnlijk niet zo veel te kosten. Maarja we moeten ook rekening houden dat als Ajax nu meerdere van zulke " gokjes " doet mensen het ook weer zullen hebben over het grotere aantal miskopen dat Ajax doet. Marin was bijvoorbeeld ook een behoorlijk speler in Belgie.
0 0
Raoul14
Dat zijn dezelfde mensen die als eerste gaan klagen als hij door een ander wordt opgepikt en daar doorbreekt.
0 0
masterrr
Zeker, voor talenten dicht in de buurt altijd de ogen openhouden.
0 0
Superman
Is die Veerman van Heereveen geen betere optie?
0 -2
Benleiden
Betere optie weet ik niet, twee totaal verschillende voetballers. Echter als je Veerman 1 minuut ziet voetballen dan zie je direct de klasse. Die jongen is zo sterk aan de bal, niet normaal. Alsof ie een draadje aan de bal heeft. Hij moet zich nog een beetje ontwikkelen zonder bal voor een hoger niveau, maar dan kan hij zo op de oude plek van Frenkie. Een echte verbindingsspeler!
1 -1
trainerdv
Zeker, maar dat had Sinkgraven destijds ook en Sulejmani ook. We hebben sterke jeugd, zeker op het middenveld, ik vind dat we voorzichtig moeten zijn met aankopen
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ik ga struikelen over die naam
3 0
Sampaoli
Tresor klinkt een stuk makkelijker.
0 0
PetrusKeizer
zeg maar Sjimmie
0 -3
godezoonronnie
Bij een eventueel vertrek van Ziyech lijkt dit mij best een gok die je kan nemen (als back up). Is nog altijd maar 20 jaar en als ik mij niet vergis is hij nog eigendom van NEC, en voor een paar miljoen op te halen. Of hij direct mee kan met het niveau van Ajax is natuurlijk een tweede. Maar als ik de wedstrijden van hem zie heeft hij veel gogme en lef aan de bal en zijn cijfers zijn niet heel verkeerd. Misschien kan zo'n jongen zich in een goed draaiend elftal wel goed ontwikkelen.
4 -1
koreem
Meteen halen en nog een jaartje laten ballen bij Willem 2.
6 -3
FreddyAX
Bijvoorbeeld, daar spelen ze ook heel aardig voetbal zal niet moeilijk wennen zijn bij ons en kan hij nog groeien in een rustige omgeving.
0 0
Sunny
Heel fijn besnaarde speler met veel mogelijkheden ja maar zag hem "onder druk" ook vaak de bal verspelen omdat hij niet snel genoeg handelde.
3 -1