Van der Vaart: 'Ziyech is gewoon de beste'

JesseTH, 19-01-2020 om 23:20, 5989 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn het niet eens over het optreden van Hakim Ziyech tegen Sparta Rotterdam van zondagmiddag. Eerstgenoemde was opnieuw lovend over de Ajacied, terwijl Van Hooijdonk zondag niet onder de indruk raakte.

'Voor mij is Ziyech nog steeds de grote meneer. Als hij aan de bal komt, dan merk je dat er iets gebeurt in het stadion', klinkt een enthousiaste Van der Vaart bij Studio Voetbal. 'Als je kijkt naar Ajax, loopt alles via Ziyech. Uiteindelijk is hij gewoon de beste. De combinatie tussen hem, Van de Beek en Promes is een dodelijk combinatie. Dat past gewoon heel goed bij elkaar.'

'Ik vond hem niet heel goed', reageert Van Hooijdonk vervolgens. 'Hij is de vormgever van Ajax, maar als Ajax vandaag slecht speelt, dan kan dat ook aan de vormgever liggen. De kwaliteiten van Ziyech staan voor mij niet ter discussie, maar ik vond hem vandaag niet zo uitzonderlijk goed als het grootste gedeelte van de eerste competitiehelft.'

Even later gaat Van der Vaart in op de prestatie van een andere opvallende speler: Ryan Gravenberch. Hij ziet kwaliteiten én verbeterpunten bij het talent. 'Hij is een sterke gozer met een goede uitstraling. Ik vind wel dat hij in zijn draaien nog wat onrustig is. Maar hij is een goede speler. Daar gaan ze nog heel veel plezier aan beleven. Hij heeft heel veel controle. Een geweldig talent.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hoi, het loopt niet zo'n vaart bij Van der Vaart. Dit is een open deur die hier al heel vaak is opengegaan op AS. Dus eindelijk is hij ontwaakt.
0 0
Ajax27
Ziyech strooide met ik weet niet hoeveel puntgave passes. Een van de weinigen die echt een hoog niveau haalde. Gelukkig dat er dan bij Studio Voetbal naast zuurpruim van Hooijdonk ook een voetballiefhebber zit die m gewoon op zn plaats zet.
2 0
ajax1981
100%.
Echt een liefhebber. Voor mij een reden om wel weer te kijken.
Dat stuk over Bruma of hij links of rechtsbenig was, was echt bizar. Hij was de enige die wist dat hij rechtsbenig was, en relativeert hoe pijnlijk dat is voor een aankoop van 15 miljoen.
1 0
Ajax27
True, het is een aantal jaren zo negatief geweest. Zelfde geldt voor VI. Daar was ook jarenlang de toon ontzettend negatief. Maar ook daar werkte het op een gegeven moment niet meer om maar alles en iedereen omlaag te halen. Als het goed is, is het goed en mag dat ook benadrukt worden. En dan heb je aan een persoonlijkheid als vd Vaart echt een goeie. Die let minder goed op de dingen die niet goed gaan, maar juist extra op de dingen die mooi en geniaal zijn. Het verschil tussen een pessimist en een optimist.
0 0
zskb410
who even cares about 010 thoughts? right. noone!
2 -4
ram
Stoere boy!
2 -3
Weloveajaxxx
Jou reactie maakt jou niet stoerder.
0 0