'Positieve arrogantie kan omslaan in nonchalance'

JesseTH, 19-01-2020 om 21:15, 3684 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bert van Marwijk is zeer onder de indruk van de kwaliteiten die de spelersselectie van Ajax herbergt, maar ziet ook gevaren voor de ploeg. De voormalig bondscoach van Oranje meent dat de club nog niet écht te maken heeft gehad met veel blessureleed, terwijl de Amsterdamse arrogantie om kan slaan van een voordeel naar een nadeel.

'Ajax heeft een ongelooflijke goede ploeg, maar ze zijn wel redelijk gevrijwaard gebleven van blessures', vertelt Van Marwijk bij Rondo. 'Als het nu een beetje tegenzit met Ziyech en Blind, dan wordt het toch wat moeilijker voor hen. Ajax is het voorbeeld van het Nederlandse voetbal, zeker in de grote tijden met Cruijff. Zij stralen een positieve arrogantie uit, zo van: niemand doet ons wat. Dat maakt je dan ook sterk. Het is alleen een heel dun draadje, want dat kan snel veranderen in nonchalance.'

De trainer gaat verder over het eventueel langer missen van Ziyech en Blind. 'Ze hebben het gemis van De Ligt en De Jong ongelooflijk goed opgevangen, maar ik denk niet dat dat door kan blijven gaan. Ziyech heeft toch iets speciaals. Het zijn niet alleen zijn openingen naar de andere kant, maar ook de pass in de rug van de centrale verdedigers. Als hij niet meedoet, dan raken ze dat ook kwijt. Het gemis van de opbouwende kwaliteiten van Blind gaat zich op een gegeven moment ook wreken.'

Aad de Mos gelooft niet zo in de gevaren en ziet voor Ajax eigenlijk geen hindernissen meer op weg naar een kampioenschap. 'De grote ploegen kunnen alleen maar afgestraft worden als ze zelf niet de favoriet zijn. Ik denk dat Ajax geen problemen meer gaat ondervinden. Die kunnen alleen maar een keer afgestraft door écht een ploeg, zoals Feyenoord. Als Advocaat zich instelt op de tegenstander, dan kunnen ze het nog weleens moeilijk krijgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Tempo was te laag, wedstrijdmentaliteit, de wil om te winnen was nauwelijks te zien. We doen dat wel even. Laconiek en zo kan ik nog wel fff doorgaan. Het was een beschamende vertoning waarbij Ajax goed weg kwam en een gelukkige overwinning gestolen heeft in eigen huis.
Het was gewoon slecht.
1 0
Ajax27
Bij iedere speler die weggaat bij Ajax is het.... nee nu gaan ze het echt niet zo goed opvangen. En bam, er staat weer een nieuw talent op of een hele dikke aankoop.
0 0
AlexIbarra
Kom aan Bertje, een beetje scherp blijven ouwe..

Promes, Neres, Labyad en Bandé missen op de vleugel door blessures is best een gemis.
De problemen op het middenveld 1e seizoenshelft kwamen voor een deel doordat Eiting en Mazraoui nooit echt goed fit waren.
Ziyech is aan z'n 2e blessure vh jaar toe, Blind ligt er alweer een week of 6 uit, Tadic beetje overbelast, Donny geblesseerd geweest, Alvarez laat aangesloten, enz. enz.

Het is niet dat we een heel elftal tegelijk missen maar in mijn ogen hebben we al het hele jaar problemen met fitheid en blessures in de selectie. Zeker vergeleken met vorig jaar.
Wel met hem eens dat je niet alle belangrijke schakels kan weglaten en dan hetzelfde samba-voetbal verwachten als uit bij Real.

We weten hoe we vorig jaar begonnen, vandaag waren we ook niet echt onaantastbaar. Gelukkig spelen we 1 pot per week voorlopig dus hoef je niemand te overbelasten.
Over een week of 4 gaat het echt weer los en hebben we iedereen keihard nodig.
1 0
3*stars*3
Hij heeft een punt.
Vandaag dacht Ajax ookdat het verder kon op 50%.
Terwijl het toen maar 1-0 stond...

Was trouwens tenenkrommend hoe hij v Bommel liep te verdedigen.
Alsof het zo’n topper was en niets fout deed.
Maar eerlijk gezegd mis ik Bommel een beetje.
Alleen om zijn kop te zien na een nederlaag. ;-)
0 0
ElPistolero9
Idd, het leedvermaak was al een stuk minder vamdaag. Al kan dat ook komen doordat psv niet echt meer relevant is
0 0
Labrador
Waarom denk je. Die moeten met Pasen nog met elkaar brunchen en in het bos wandelen
0 0
Bramzel
Meegezeten met blessures heeft hij dit geleerd van zijn schoonzoon of andersom, want Promes is geblesseerd geweest, Neres nog steeds, Blind is nog steeds geblesseerd, Labyad is geblesseerd en Ziyech is vandaag geblesseerd uitgevallen. Volgens mij zijn dat veel meer blessures dan dat PSV op dit moment heeft gehad (dus volgens mij zit het juist bij Ajax het meeste tegen qua blessures). AZ heeft er namelijk ook nog niet zoveel gehad.
0 0