De Boer begrijpt moeizame Eredivisie-hervatting Ajax

JesseTH, 19-01-2020 om 20:25, 6137 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer zag Ajax het zondag in de slotfase tegen Sparta Rotterdam bijzonder lastig hebben. De Amsterdamse club komt uit een moeilijke periode voor de winterstop en de voormalig speler van Ajax weet als geen ander hoe lastig het is om na de winterstop weer op te starten.

Zodoende zag De Boer dat Sparta in slotfase de club was die de zogenaamde klok sloeg. 'Met heel veel kansen. Ze mogen hun handen dichtknijpen dat ze de drie punten in Amsterdam houden. Het werd aan het einde van de eerste seizoenshelft wat minder en dat zetten ze dan ook nog door. Dat hebben we ook gezien bij AZ en PSV', aldus de analist bij Dit was het Weekend.

De ex-international vond het hervatten van de competitie na de winterstop tijdens zijn actieve carrière ook al lastig. 'Als het wat kouder werd en je hebt al heel veel wedstrijden achter de rug. Ik weet nog dat wij alles wonnen en toen uit tegen Cambuur speelden, onder barre omstandigheden. Cambuur speelde toen in de eerste divisie en die verloren we gewoon.'

Kenneth Perez op zijn beurt, zoekt het meer voetbaltechnisch. De Deen zag het gemis van Daley Blind terug. 'Als je de bal verliest, hoe sta je dan? Daley Blind is er heel erg belangrijk in om dat neer te zetten. De veldbezetting was niet goed, waardoor Sparta heel veel kansen en ruimte kreeg. Er waren dit seizoen wel meer wedstrijden waarin Ajax heel veel kansen weggaf. Zeker in het begin van het seizoen in de Champions League. Dat was echt niet normaal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Gewoon stoppen met die onzinnige trainingskampen in het buitenland. Het woord kamp zegt voldoende en zoals van Gaal al zei, je rust het beste uit in je eigen bed. En koude winters hebben we ook al jaren niet meer.
0 0
Babangida83
Het aantal kansen tegen was er mét Blind ook al. Dus dan denk ik dat De Boer er dichter bij zit. Vorig jaar hetzelfde liedje een beetje. En je ziet het met AZ en PSV ook. En die hebben helemaal geen Blind.
0 0
trainerdv
Hmm kou en veel wedstrijden in de benen? Geen sterk argument. Het was gister niet koud en ze zouden juist uitgerust moeten zijn,
0 0
Schip
Denk toch dat De Boer hier meer in de buurt zit. Ook met Blind was dit het patroon en aan de andere clubs kun je zien dat de hervatting voor de favorieten erg moeizaam is.
0 0