'Voor de ontwikkeling van Lang is het zonde'

BartVeenstra, 18-01-2020 om 10:05, 7667 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, vindt het jammer dat Noa Lang in de tweede seizoenshelft niet de kans krijgt om zich te bewijzen bij Ajax. De aanvallende middenvelder wordt verhuurd aan FC Twente om aldaar ervaring op te doen.

'Voor de ontwikkeling van die jongen is het zonde. Hij heeft nu een paar keer mogen meedoen en tegen FC Twente deed hij het uitstekend', aldus Driessen, die inziet dat je met Ryan Babel - gehuurd van Galatasaray - een bepaalde zekerheid binnenhaalt. 'Daar gaan Ajax, Ten Hag, Overmars en Van der Sar voor. Je wilt zeker weten dat je er alles aan hebt gedaan om kampioen te worden en ver te komen in de Europa League. Dan kom je met Babel, je weet exact wat je krijgt en we moeten niet vergeten dat hij een jongen van de club is. Dat is de reden dat hij bereid was om geld in te leveren.'

De komst van Babel gaat ten koste van Lang. 'Op zich ben ik daar niet voor. Maar op het moment dat je naar basisspelers gaat, moet je zekerheid inbouwen. Lang op de bank en af en toe invallen, wat je de afgelopen weken met Gravenberch ziet, is wel een goede ontwikkeling. Maar dan moeten ze doorgroeien naar een basisplaats, dat heeft hij niet gedaan.'

Razvan Marin

Als het aan Driessen ligt, vertrekt Razvan Marin deze winter nog bij Ajax. De analist denkt niet dat de Roemeen nog gaat slagen in Amsterdam. 'Erik ten Hag is niet zo gelukkig met zijn aankopen. Hij wilde ook graag Zakaria Labyad, maar dat is ook niet echt een versterking gebleken. Marin al helemaal niet. Dus als je hem ergens kunt stallen, stal hem maar. Dat wordt niks bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Driessen slaagt er in om de euforie die zou kunnen ontstaan maar helaas ook het gerechtvaardigt optimisme over de ontwikkelingen bij Ajax ,hoogst persoonljk de nek om te draaien.
In dit geval ben ik het helemaal niet eens met zij zienswijze over Noah Lang; die gozer moet juist blij zijn om nu meer en regelmatiger aan spelen toe te komen op eredivisie niveau.
Ook zal hij leren dat hij ,de bij Ajax vanzelfsprekende , steun van een sterke selectie, minder zal krijgen en hij zich derhalve meer op eigen kracht zal moeten ontwikkelen .
Dat is voor hem een goede stap die in het verleden met regelmaat geleid heeft tot een betere speler.

Valentijn wil dat graag versomberen en levert zuur commentaar maar daar zit geen goede redenatie achter, maar zoals ik vaak zeg; slecht nieuws over Ajax scoort publicitair enorm.
En als het er niet is ,dan maak je het toch.
0 0
PetrusKeizer
de nonvaleur FalenD. die zich weer ns totaal tegenspreekt. 1.jammer dat hij niet de 2e seizoenshelft de kans krijgt zich te bewijzen, 2. Lang af en toe invallen, is n goede ontwikkeling, maar dan moet hij doorgroeien naar n basisplaats en dat heeft hij niet gedaan.

Ongelooflijk, zo bruin als die malloot FalenD. ze bakt.
1 0
Lagasj
Je moet eerlijk tegen Lang zijn, dat verdient ieder mens.
Eerlijk zeggen dat hij best kan ballen maar dat er iets tussen de oren niet helemaal goed gebakken is.
Dat hij verder moet kijken maar dat hij geen teamspeler bij Ajax zal worden.
0 -2
GvanderK
Een artikel lezen over wat Valentijn Driessen vind is ook zonde...
4 0
FSideMaluku
Gelukkig beginnen ze (bewust?) met zijn naam, dan kan je gelijk weg klikken en naar een ander topic gaan.
0 0
Redlum
Als Lang bij Ajax blijft had Valentijn gezegd dat we hem beter hadden kunnen verhuren! Tegenovergestelde zeggen van wat er gebeurd is nou eenmaal interessanter dan begrip tonen.
1 0
Joseph
Een podium geven aan Valentijn Driesen is ook zonde.
2 0
3sterren
Als Lang de ’Ronald de Boer route’ met hetzelfde resultaat zou kunnen afleggen, dan zal iedereen tevreden terugkijken op dit gekozen traject. De voorhoedehelft van de beroemde tweeling kwam na zijn verblijf in Twente immers terug als een bruikbare basiskracht voor Ajax 1.
Wat zeg ik, hij was op een gegeven moment zelfs één van de steunpilaren van het beste clubteam van de wereld ...
; )
0 -1
Minsc
Wat heeft dat allemaal nou met Lang te maken? Totaal ander niveau.
0 0
DeKenner
Er zijn nog veel twijfels over Lang. Ook bij mij. Deze stap is daarom perfect voor hem. Laat hem daar maar leren bikkelen. Inzien wat het is om een prof te zijn. Na dit halfjaar kunnen we zien uit welk hout hij is gesneden en of hij een echte kans verdient in Ajax 1. Leuk om zijn ontwikkeling daar te gaan volgen.
1 0
RuffRhythim
Nee driessen, dat was het pas geweest als hij de tweede seizoenshelft bij Ajax geen speelminuten zou maken, is die gast nou werkelijk zo dom of ben ik nou zo slim?
1 -1
Willem410
Wat lult die vent nou weer dom?
Dit is gewoon super voor die jongen, Twente is een grote club waar veel druk is om erin te blijven.
Spelen op natuurgras, waar kan deze jongen in een half jaar meer leren?
De aversie tegen Ajax en dan vooral richting de beleidsbepalers waar hij meerdere keren een blauwtje heeft gelopen begint echt zieke vormen aan te nemen bij meneer Driessen.
7 0
ajaxdordtt
Lees je het artikel wel of begin je gewoon te schuimbekken bij de naam Driessen?
0 -2
DrD3k
Valentijn, ben jij het?
0 0
AlexIbarra
Lang moet wennen aan de eredivisie en mentaal en fysiek groeien als prof.
Marin moet wennen aan Ajax en wat meer gogme en zelfvertrouwen krijgen.

Volgens mij heeft Ajax het dus prima aangepakt door Lang te verhuren en Marin niet.
7 0
Adam24
Ik neem aan dat Ronald de Boer toch met Lang heeft gesproken, dit kan voor spelers een hele goede stap zijn.
8 0
Hagmag
Komst van Babel is idd niet goed voor Lang maar wel voor Ajax.
Lang stond of staat niet met 2 voeten op de grond. Hij kreeg al praatjes in het veld.
Zijn mindset moet veranderen.
Hij moet het nu laten zien bij Twente.
6 0
ck69
Tegen Twente vond ik hem best matig spelen, alleen scoorde hij 3 keer. De wedstrijden erna speelde hij ook matig en scoorde ie ook niet, dan valt het dus op dat het geen Ajax1 materiaal is
5 -5
altijdwelwat
Is ook gewoon betrokken bij de goal van Klaas Jan en zet met een fantastische actie Tadic alleen voor de goal. Maar goed bij 4 goals betrokken tijdens je basisdebuut is idd matig.... man man man.
6 -1
Jaridebeste
Wat een onzin weer. Het is juist prima voor zijn ontwikkeling om zoveel mogelijk te spelen en bij Twente krijgt hij die kans. Voor het huidige Ajax is hij gewoon (nog) niet goed genoeg.
6 0
RusselWestbrook
Wat een debiel verhaal. Lang heeft nu een grote kans om elke week te spelen op het hoogste niveau in Nederland. Bij Ajax zou ie waarschijnlijk op de bank zitten en misschien een paar minuten mogen invallen.

Denk toch echt dat spelen veel beter voor z'n ontwikkeling is.
10 0
altijdwelwat
Voor zijn ontwikkeling is het juist prima om veel te spelen op Eredivisie niveau. Op KKD niveau heeft hij niks meer te zoeken , en de concurrentie op zijn posities zijn momenteel verder.
1 0
Raoul14
Kritiek om kritiek, Lang op de bank is goed voor zijn ontwikkeling...
2 0
fanforeffer
Het is voor men Driessen ook wel eens goed om voor een andere krant te gaan werken! Dan veranderd zijn visie : waar kan ik ajax"zo vals mogelijk bekritiseren'",misschien in hoe kan ik zo objectief mogelijk commentaar geven.
2 0
Fieldman
God, iedereen heeft toch al kunnen zien dat hij niet goed genoeg is. Lang is gewoon klaar bij Ajax. Waarom geeft Ajax mensen als Siem de Jong, Ekkelenkamp, Eiting, Lang, Labyad nog valse hoop.

Hebben allemaal niet de potentie die Ajax moet nastreven. Ondanks dat het prima gasten zijn waarschijnlijk.
2 -6
Babangida83
Hoe oud was De Jong ook al weer toen hij eindelijk een basisplaats kreeg?
0 -2
ambtenaar
Lang met de Jong vergelijken is niet echt sterk.
0 0
altijdwelwat
Promes speelde op zijn 20ste bij Go Ahead, Ziyech kwam net kijken bij Heerenveen. En Virgil van Dijk had het moeilijk om bij Groningen door te breken ... maar schrijf jij Ekkelenkamp en Lang lekker af.
3 0
Caparzo
Het rijtje "toptalenten" wat het niet haalt is lang, en er zijn ook behoorlijk wat "laatbloeiers", spelers die pas op stoom kwamen toen ze pakweg rond de 24 waren (en tot de absolute top schopten). Je kunt het met spelers van 20 of nog jonger niet zo zwart-wit stellen.
1 0
jaribombari
Ekkelenkamp is 19. Lang is 20. Lul niet zo dom. Niet iedereen staat direct in het eerste van Ajax op z'n 18e. En ook Siem de Jong noemen in verband met potentie. Dat slaat helemaal nergens op.
6 -1
Minsc
En Cassierra heeft niet voldoende kansen gekregen, had ook door kunnen groeien? Nee, soms, zoals bij Lang, Ekkelenkamp en Eiting, is het duidelijk dat ze het niet gaan worden en kan er beter snel afscheid worden genomen.
0 0
Fieldman
Jij denkt dat spelers die 18 zijn opeens kunnen transformeren in een totaal andere speler, als ze bijvoorbeeld 21 zijn. Opeens wordt Ekkelenkamp iemand die wel goede techniek heeft, goed kan passen en een mooi schot heeft. In van plaats van loper.
Opeens krijgt Eiting wel loopvermogen en handelingssnelheid.
Opeens kan Lang wel iemand over 10 meter succesvol aanspelen als de druk erop staat (in van plaats dat het tot 4 keer toe fout gaat).
Om over Labyad nog maar niet te beginnen.

Als Lang en Ekkelenkamp nog 20, 30 procent beter worden is het nog steeds niet goed genoeg. Niet genoeg potentie simpelweg.
2 -4
Schip
Ja, want Ziyech was op zijn 18e dezelfde speler als nu bij Ajax....

Ziyech heeft onder Bosz pas de transformatie gemaakt, naar de complete teamspeler die hij nu is hoor.

Er zijn meer spelers geweest, waarbij het kwartje mentaal pas viel na een verhuurbeurt. Als Lang wat meer om weet te gaan met zijn bewijsdrang, kwestie van ervaring en vertrouwen, dan is hij basiswaardig. Als hij leert omschakelen zoals Ziyech, kan hij prima op het middenveld als spelmaker.

Ik had hem liever bij Ajax gehouden, maar hij vertraagde wel het spel in de laatste paar wedstrijden na Twente. Hij kwam niet mee in het ritme en Ajax wil nu presteren en niet Europees afvallen.

Ik vind TH te conservatief in veel keuzes, want als hij spelers als Lang en Gravenberch eerder had ingezet, denk ik dat ze er al hadden gestaan. Maar dat is laptop praat. Kort en goed: Lang heeft tijd genoeg om door te groeien naar de speler die hij kan zijn.
2 0
Bky
Nouja, niet een heel andere speler, maar opeens kunnen ze wel de laatste stap maken, denk bijvoorbeeld onder Bosz, dat een team met van de Beek, de Ligt en Frenkie en Nouri nog vrij kansloos verloor van Cambuur in de beker. Pas een jaar later stond Frenkie bijv. pas echt in de basis in Ajax 1.
1 0
Bky
Lang deed het heel wisselvallig, lijkt de knop nog een keer om te moeten zetten dat het niet allemaal om hem draait, even knokken bij Twente is juist prima voor zijn ontwikkeling.
2 0
Schip
Moet hij alleen geen vrije rol krijgen, zoals Ziyech die daar ook kreeg. En de kans daarop is vrij groot, omdat Twente hem zal willen om zijn vermogen wat te creëren. Maar iedere week spelen op eredivisie niveau is sowieso goed voor hem.
0 0