'Lang gaat het wel redden hoor, die kan wel voetballen'

BartVeenstra, 16-01-2020 om 15:10, 11328 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat Noa Lang op huurbasis een nieuwe club heeft gevonden. Bij Ajax is men van mening dat het voor de aanvallende middenvelder beter is wanneer hij het komende halfjaar ervaring opdoet in de Eredivisie.

In Amsterdam lijkt Lang op dit moment niet in aanmerking te komen voor een basisplaats. Quincy Promes is immers weer fit en daarnaast is Ryan Babel toegevoegd aan de spelersgroep. 'Noa staat vol ongeduld te trappelen, hij vindt dat hij veel moet spelen', zegt Ajax-watcher Marco Timmer op de website van Voetbal International. De journalist geeft aan dat het bij Ajax om meer gaat dan voetballen met de bal. 'Ze moeten niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook goed kunnen meeverdedigen, goed kunnen omschakelen en in houding en gedrag een voorbeeld zijn.'

Timmer sprak met de leiding van Ajax en hoorde dat Lang verhuurd mag worden. 'Voor Lang is het goed om zoveel mogelijk minuten te maken. Hij moet veel spelen en zal af en toe tegen de lamp lopen', aldus de verslaggever, die wel veel vertrouwen heeft in de creatieveling. 'Hij gaat het wel redden, hoor. Dat hij kan voetballen, is duidelijk.'

Ryan Gravenberch

Een talentvolle speler die in de komende periode wel kan rekenen op minuten is Ryan Gravenberch. De middenvelder wordt voorlopig - zolang Daley Blind nog niet fit genoeg is om te spelen - naast Donny van de Beek verwacht. 'Hij weet goed waar hij mee bezig is, maar hij wil ook heel graag voetballen. In de Keuken Kampioen Divisie laat hij wekelijks zien hoe goed hij is. Hij is goed aan de bal, een genot om naar te kijken. Hij weet zelf ook heel goed waar hij aan moet werken. En daar hebben we hem weer: goed zijn zonder bal.'

Een vervanger voor Daley Blind zal er niet meer komen. 'Het is moeilijk om op die plek een vervanger te halen. Je moet iemand hebben die meteen een leider is, zowel in spel als in coaching', aldus Timmer, die aangeeft dat Lisandro Martínez met zijn statistieken aardig kan tippen aan Blind. 'En daarom is hij een logische vervanger.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
Teveel spelers willen de bal aan de voet aangespeeld krijgen en dan is de verrassing en diepte weg. Promes en Neres hebben de bal graag in de ruimte en rennen daar achteraan en kiezen ook nog beter positie waardoor het spel sneller gaat: Noa moet met al zijn talent daar nog aan werken.
0 0
Jariiii
Voetballen kan hij zeker, de vraag is hoe het mentaal zit. Maar hij is nog jong en kan nog veel leren.
2 0
JCr14
Ja net als Kishna, Bouy enz.
Met alleen talent ga je het niet redden.
Mentaliteit, houding en overzicht zijn ook belangrijk
0 -1
Ferd
juist. Zelfs met minder talent maar een enorme mentaliteit kan je verder komen dan met veel talent zonder mentaliteit. Kijk maar naar het verschil tussen de super getalenteerde Van der Vaart met een slappere mentaliteit, en de minder getalenteerde maar zeer gemotiveerde dorpsdominee Kuyt.
2 -1
Redrum
Met dat nieuwe kapsel is hij wel een stuk aerodynamischer denk ik.
0 -1
Babangida83
Lang moet gewoon als een malle gaan voetballen, dan wordt alles over zijn uitstraling ineens positief uitgelegd. Beetje irritant aan t Nederlandse volk dat iedereen maar normaal moet zijn. En dat meeverdedigen is iets wat steeds beter ging, dus dat klinkt als een extra trap na.
2 0
RuffRhythim
Dit is eigenlijk gewoon een waarschuwing aan Lang hoor.
"Verbeter je houding, anders kan je het schudden bij Ajax..."
1 0
3*stars*3
Maat van mij zei het al na Twente uit.
Tuurlijk blij met de 3 punten maar hij was bang dat Noa nu naast zijn schoenen zou gaan lopen.
En hij kan het weten want hij kent deze jongen en zijn familie al jaren en dat mentale was al een lange tijd een probleem.

Hoop dt kwartje nu gaat vallen bij deze jongen en dat hij sterk terugkomt.
4 -1
Ferd
Het mentale is iets wat je al jaren hoort van de jeugdwatchers.
0 0
Bjorn
Het gaat niet om zijn voetballende kwaliteiten, vooral mentaliteit en hoe hij er tussen door oortjes mee om springt.
1 -1
DrD3k
dat zegt hij toch ook
0 0
Peteronline
Lang zijn uitstraling is, ja hoe zal ik het nomen......hij zal best kunnen voetballen, maar als hij zijn houding niet heel snel gaat veranderen komt er niks van hem terecht.
kijk hoe meneer loopt, hoe hij zich tegenover Tadic verzet ment een blik van.......dus eigenlijk gewoon een triest figuur, ieder zou zich uit de naad lopen om bij deze prachtige club in het 1e elftal te mogen staan
2 -2
afcas
Tja, als tadic een kut bal geeft moet dat gezegd kunnen worden...
3 0
simok
Ook niet. Is hij niet de aangewezen persoon voor. En stel dat ie er zo nodig een opmerking over wil maken misschien wat minder verongelijkt.
2 0
Cupmetgroteoren
Mensen laten zich teveel leiden door perceptie. Wat heeft Lang nou precies verkeerd gedaan qua mentaliteit? Hij praat wat anders, verder heb ik niks vreemds gezien. Jongen wordt continu aangepakt omdat mensen het leuk vinden om collectief te pesten.
9 -1
megaonion
Exact.
0 0
AjaxDaniel
Dat klopt wel. Hij heeft de perceptie tegen zich. Mensen baseren zich op hoe hij praat en zijn uiterlijk en dan wordt al snel overdreven hoe arrogant hij wel niet is.
5 0
Schip
Dat er voor Blind niemand is gehaald, sterkt mijn hoop dat Overmars voor Vertonghen gaat en de zomer afwacht.

Zonde dat een talent als Lang geen speeltijd krijgt. Vind ik eigenlijk een slechte zaak. Aan de andere kant, hij profiteert van meer speeltijd op eredivisie niveau en kan leren meer tactische discipline op te brengen. Bij Twente timmeren ze het er echt wel uit als hij voor zichzelf gaat spelen. Bij Jong vond ik dat trouwens wel meevallen.
1 0
Ferd
Vertonghen wil 4 a 5 miljoen salaris. Dat is hij niet waard, dus dat gaat Overmars ook niet doen.

Over Lang, technisch heeft hij de kwaliteiten wel. Ik ben alleen bang dat hij niet de intelligentie heeft om het echt te maken.
2 0
GrandMasterFlex
Wacht je tot de zomer is hij transfervrij en in je hem dus een tekenbonus geven eenmalig die dat compenseert.
1 0
LS16
Noa Lang is een uitstekende voetballer, maar zijn houding gaat hem tegenwerken als hij deze niet heel snel veranderd. Een speler in zijn situatie zou moeten knokken voor iedere centimeter die hij krijgt. Bij Noa ziet het er helaas niet naar uit dat hij hier toe bereid is. Daarnaast heeft hij nou niet echt de gunfactor die andere jongens misschien net helpt om er te komen.

Ik ben bang dat het kwartje voor hem pas gaat vallen als hij een keer op zijn bek is gegaan. Je kunt je afvragen of hij dan nog voor Ajax speelt.
5 0
Daniii
Zal kaliber Kishna blijken achteraf imo
2 -2
DrD3k
Kishna heeft geen knieën meer.
Hopeloze vergelijking.
Schaam je.
1 -1
megaonion
Hoef je niet aan te ergeren. Iemand heeft dit eerder geroepen en mensen roepen elkaar na zonder enige fatsoenlijke onderbouwing van hun argument / mening. Dit is voor mij letterlijk hetzelfde alsof iemand schrijft "Ik eet stront". tja, prima toch.
0 0
Ar
Ik heb wel zo mijn vraagtekens of Lang het gaat redden.
Dat ie kan voetballen is natuurlijk zo (anders zat ie nooit bij Ajax), maar hij zal echt niet even meteen de beste zijn bij pak weg Heereveen, en kan het wel eens net zo moeilijk krijgen als Cerny.
7 -1
PowNed
Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer overtuigd was van Cerny dan van Lang...

Doet mij eigenlijk ook nog steeds pijn om Cerny zo te zien ploeteren bij Uuuu...
9 -2
Babangida83
Van de Cerny voor zijn knieblessure wel. Na zijn blessure heeft hij mij niet meer kunnen overtuigen. Al zag je zijn klasse nog wel.
0 0
Chris86
Volledig mee eens.
2 0