'Nu afwachten of het Gravenberch ook lukt'

FinnDekker, 14-01-2020 om 07:20, 11413 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Marciano Vink heeft Ryan Gravenberch genoeg potentie om uit te groeien tot een vaste basisspeler bij Ajax. Maar dan moet de zeventienjarige wel zijn kans pakken als deze komt, hetgeen bij de hervatting van de Eredivisie lijkt te gaan gebeuren. 

'De vraag is nu of Gravenberch al goed genoeg is. Dat hij kan voetballen, ziet iedereen wel. Maar er komt wel meer bij kijken', aldus de oud-Ajacied in gesprek met De Telegraaf. 'Aan de bal is het leuk en goed. Maar het spel zonder bal – positioneel goed staan en omschakelen – is wel zijn makke geweest. Dat is iets wat hij de afgelopen periode beter heeft gedaan. Nu moet hij laten zien echt klaar te zijn voor het grotemannenvoetbal.'

Met een basisplaats komt extra druk kijken, weet Vink. 'Het publiek in Amsterdam is best geschoold. Die weten ook wat er bij een positie komt kijken. Dan kom je er niet altijd mee weg als je dingen niet goed doet. De komende tijd zal uitwijzen of hij daadwerkelijk die grote speler kan worden.'

'Voor sommigen komt die kans nooit voorbij en anderen krijgen meerdere kansen, maar als je hem krijgt, dan moet je er vol voor gaan om die kans te pakken. Dat hebben Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt eerder gedaan en het is nu afwachten of het Gravenberch ook lukt', besluit Vink. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OKP-AFCA
Hij is 17! En deze man spreekt al of het de allerlaatste kans is voor Ryan, als hij deze kans niet pakt wordt het nooit meer wat.

Zo vermoeiend dit, als we spelers van 17 al geen meerdere kansen meer kunnen geven dat wordt dat de dood van Ajax.

Totaal geen schande toch als blijkt dat Ryan er toch nog niet helemaal klaar voor is nu en nog even een stap terugzet naar jong om vervolgens over 1 of 2 jaar er weer een kans te krijgen?
0 0
Schip
Vink is nou iemand die ik wel serieus neem. Hij weet zelf heel erg goed hoe belangrijk het pakken van een kans is en op jonge leeftijd er moeten staan. Hij werd als de nieuwe Rijkaard betiteld en werd toen keihard afgerekend door van Gaal op die uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Nog steeds een onderschatte speler als rechtshalf, maar die knie werkte ook niet echt mee. Vink vind ik een nuchtere gast, die niet mee gaat in het voetbal circus en zonder belangen als leefhebber spreekt. En ik ben het er wel mee eens. Ryan is heel jong, maar het gaat meer om wat in zijn koppie gebeurt of hij de top haalt. Als je bij Ajax niet slaagt, zie je dat het elders vaak ook ontzettend moeilijk blijkt. Heb er overigens wel vertrouwen in.
0 0
FrankBeton
Oke, as zomer gaat dit gebeuren, noteer maar alvast;
Onana, Tagliafico, Veltman. Ziyech, Marin, Van de Beek, Neres, Huntelaar, S de Jong, Labyad, Bande gaan vertrekken. Helaas of niet.

Kotarski, Castillo, Timber, Ekkelenkamp, Eiting, Gravenberch, Taylor, Unuvar, Traore en Hansen stromen definitief door naar de eerste selectie.

Een keeper, Riedewald, De Roon, Propper, David en nog een aanvaller worden gekocht.
0 -1
Zuiderling
Trainer Frank Beton ?
0 0
ram
Duidelijk de glazen bol van FrankBeton...
0 0
036AFCA97
Als dit gebeurt sla ik een seizoennetje over.
0 -1
dolle dries
Gravenberch in te vaak met zijn gedachten ergens anders tijdens de wedstrijden, en als hij dat niet af kan leren vrees ik voor zijn toekomst, en niet alleen bij AJAX.
0 0
OKP-AFCA
De jongen is verdomme 17, heb gewoon geduld man.
0 0
Sampaoli
Genoteerd. Als je ook maar ergens mis zit zijn de rapen gaar, maar dat begrijp je.
0 0
MPAjax
Wel weer typisch dat een ex-psv speler een mening over een ajax speler heeft en dat dat breed word uitgemeten in de media. Denk je dat een mening van een ex-prof van een concurrent van belang is?

Uiteindelijk is het voetbalspel overgeleverd aan willekeur en zal je je verwachtingen door de steeds veranderende omstandigheden moeten bijstellen. Beter is het daarom om geen verwachtingen te hebben behalve weten dat hij bepaalde vaardigheden heeft die hij in de wedstrijd gebruiken kan.
0 0
OdjePils
Marciano speelde eerst voor Ajax!
0 0
MK77
Hij is van origine wel een Ajax speler
2 0
MPAjax
inprincipe is hij gewoon onderdeel van het team en moeten ze met z'n allen de overwinning behalen
0 0
Fieldman
Nog afwachten inderdaad. Doet ook genoeg technisch matige dingen. Zoals makkelijke ballen verkeerd aannemen en simpele passjes verkeerd. Maar geef hem maar gewoon 10 wedstrijden de kans in de basis. Dan zien we het snel genoeg.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Hoop echt dat deze jongen een succes wordt, want daar leeft Ajax van, en dat brengt geld in het laatje.
0 0
pizzapunt
Krijg bij deze jongen een 'Bazoer-vibe'. Nergens op gebaseerd anders dan onderbuikgevoel. Lijkt mij gewoon een jongen die veel talent heeft, soms laks in het veld is en een verkeerde zaakwaarnemer heeft. Hoe het met Bazoer is weten we. Hoop dat Ryan het wél op een rijtje heeft!
0 0
Babangida83
No pressure...
0 0
ajax4lifebaby
Mooie speler hoop dat hij het gaat halen. Wel graag even je contract verlengen... heeft die pizzabakker als zaakwaarnemer dus zal wel weer een hele soap worden...
3 0
afcas
Nouja, als ik hier zo lees dat genoeg mensen roepen dat hij wel even 1 op 1 de plek van Martinez kan overnemen nu die cv moet gaan spelen dan weet ik nog zo net niet hoe veel voetbal verstand het ajax publiek heeft...
1 0
wladimir
Die Martinez heeft wel erg veel tijd nodig om de bal aan Ziyech te geven. Die is gehaald als linksback. Als Blind terug is zal hij moeten wachten tot dat plekje vrijkomt.
0 0
afcas
De telegraaf heeft hem niet gehaald toch?
0 0
marcinator
Ik denk dat het eerder de hoop is dat een jeugdspeler door gaat breken. Dit kun je nooit van te voren weten, maar hij laat tot nu toe mooie dingen zien... En ik zie liever Gravenberch als jeugdspeler dan een Marin en Alvarez als aankoop.
3 0
afcas
Ja het is inderdaad hoop, maar als je verstand van voetbal hebt kun je wel inzien dat gravenberch en Martinez totaal niet vergelijkbaar zijn als types. Dus als je Martinez door gravenberch wil vervangen zul je toch anders moeten gaan spelen en donny bijvoorbeeld meer verdedigende taken meegeven.
0 0