'Als iedereen fit is, waarom ga je dan naar Ajax?'

GinoHaverkamp, 13-01-2020 om 17:25, 17871 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, zou de transfer van Ryan Babel naar Ajax niet goed uit kunnen pakken voor Babel zelf. De verslaggever wijst in de AD Voetbal Podcast naar de moordende concurrentie voorin bij Ajax, waardoor de kans op speeltijd niet altijd even groot is.

Hij sluit echter niet uit dat Babel gaat schitteren bij de nummer één van de Eredivisie. 'Maar je vraagt je wel af: als iedereen bij Ajax fit is, waarom ga je dan in godsnaam daarnaartoe met een hele grote kans dat je niet speelt in de maanden voor het EK? Stel nou dat hij daar weinig aan spelen toe zal komen.'

Collega-journalist Sjoerd Mossou denkt echter dat de Ajacied wel goed nagedacht heeft over zijn overstap naar Amsterdam. 'Babel heeft zijn situatie bij Galatasaray naast die van Ajax gelegd en kijkt naar waar de kans op speeltijd het grootst is', zegt hij. 'Bij Galatasaray zou hij ook niet elke week zeker zijn van een plek in de basis. Ik denk ook dat hij een beetje is gaan rekenen. Ik kan me ook niet voorstellen dat hij niet een beetje gespard heeft met Koeman. Daar zal hij toch wel over hebben nagedacht? Dat lijkt mij wel logisch eigenlijk.'

Wijffels stelt dat Babel niet altijd even goed heeft nagedacht over transfers in zijn carrière. Sinds de zomer van 2018 speelde de aanvaller nooit langer dan een half seizoen bij één ploeg. 'Ik wil nooit praten voor een speler, maar je kunt wel zeggen dat uit zijn carrière blijkt dat keuzes die hij maakt soms uit een soort impuls lijken te komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
onderhetmaaiveld
Natuurlijk wil Babel bij Ajax voetballen. Nergens op de velden zie je het plezier dat je bij Ajax ziet als het lekker loopt. De keuze lijkt me dan ook niet zo moeilijk te zijn geweest voor hem. Denk dat er best veel voetballers een keer in dat team zouden willen meevoetballen.
0 0
Marcao
Babel heeft juist WEL slim gehandeld. Hij is een van de weinige (misschien zelfs de enige) voetballers die “free agent” is. Dus geen eigendom van een club, geen dure zaakwaarnemer. Hij bepaalt alles zelf en strijkt alle premies op. Briljant gedaan.
0 0
Ruff Rhythim
Hoe bedoel je free agent?
Hij is eigendom van Galatasaray.
0 0
Juichtoon
De jaloezie druipt er weer vanaf.
0 0
afcasven1995
Waarom wordt de mening van een PSV supporter op deze site geplaatst?
1 0
OKP-AFCA
Clicks.
0 0
AlexIbarra
???????
Neres en Labyad geblesseerd, Bandé begint nu bij Jong na 1,5 jaar eruit, Huntelaar kan geen 90 minuten, Promes is net terug, Lang krijgt kramp als hij 2x pw mag voetballen.

Ziyech is tegenwoordig middenvelder dus Tadic is de enige topfitte aanvaller uit de basis.
En die speelt weliswaar oke, maar oogt niet elke wedstrijd superfris.

Dus ja, ALS iedereen fit wordt en fit blijft dan staat Babel ws niet in de basis.
Alleen is dat voorlopig niet het geval, en de kans dat het snel gaat gebeuren erg klein.

Hopelijk is het feit dat we voor achterin niemand hebben gehaald een goed voorteken mbt de terugkeer van Bind.
4 0
Ajax27
Precies dit dus en daarom ontzettend goed en sterk van zowel Ajax als Babel gehandeld.
1 0
ajaxxcied4life
Alsof ze het niet willen hebben dat Ajax een sterke selectie heeft. Vooralsnog strijdt de club mee op 3 fronten voor de prijzen, dat is geen kattepis en vergt fysiek en mentaal enorm veel van de spelers. Een brede bank is dan geen overbodige luxe. Enfin, dit snapt zelfs een kind.
1 0
Westerpark1982
Aldus Maarten Wijfels de holmaat van van Bommel...
1 0
Rentokill
Wijffels maakt een paar denkfouten.

Ten eerste denkt hij dat de keuze van Babel voor Ajax louter rust op zoveel mogelijk speeltijd.

Ten tweede denkt hij dat met dit drukke schema Ajax wel effe overal lachend doorheen fietst (ok... voetbalt). De medische staf heeft natuurlijk gewoon aan de bel getrokken en gezegd: Een x aantal spelers hebben meer rust nodig, spelen te lang in het rood, vandaar de blessures. Haal er een multi inzetbare aanvaller bij en je redt het.

Babel kent deze situatie en hoort liever bij een team waar hij wellicht niet alles speelt maar wel kan shinen in zn favoriete rol ipv een team (Galatasaray) waar hij meer zal spelen maar wel in de hoek zit waar de klappen vallen.

Daarnaast: Misschien stond in Babel's contract wel zoiets als premies bij een x aantal wedstrijden gespeeld. Galatasaray heeft geldproblemen en was er misschien (financieel) wel bij gebaat om hem minder op te stellen.... Weten wij veel.
1 0
Benleiden
Zie hier de Nederlandse mentaliteit. Alles berekend te werk gaan, en zoals altijd is het glas halfleeg. Niet een keer positief iets bekijken, maar volgas negatief ondanks positief prima kan. Er zitten zoveel goede aspecten aan deze deal voor beide partijen, maar die vergeten we maar even. Alles moet wijken voor de negatieve insteek van een depressieve journalist.
2 -2
Lazell
Voordeel van Babel is dat hij op een hoger niveau speelt en bij zijn jeugdliefde. Dat is natuurlijk ook een eer op zich, maar hij levert er wel geld, speeltijd en misschien wel het EK op in. Waarom zouden Neres en Promes niet fit zijn over 1 maand, dan gaat hij alleen nog maar invallen af en toe en dat zie ik zelfs liever jeugd doen (Traore, Lang).

Het is imo vooral fijn voor Ajax omdat we nu een extra optie erbij hebben voor alle 3 de posities voorin en zelfs de 10 (Tadic).
0 0
Benleiden
Tenzij Babel overtuigd is van zichzelf. Waarom moet je van de slechtste situatie uitgaan? Er zitten zoveel voordelen aan deze overstap van Babel tov blijven bij Galatasaray.
0 0
Esthas
Ik ben het zo met jou eens..
1 0
MPAjax
ik heb zo mijn twijfels zegt wijffels wijfelend
0 0
GrandMasterFlex
Tja we hadden ook een eeuwig toptalent zonder rendement kunnen kopen, maar helaas voor PSV zit die al bij hij sinds de zomer. Succes de komende jaren zonder Europees voetbal in Eindhoven. Droeftoeters
0 0
Rentokill
Niet iedereen blijft heel vermoed ik. Met een beetje geluk spelen we nog een tijdje Europees.
0 0
3sterrenAjax1
die wijffels is een zielige psv calimero. baalt natuurlijk dat wij een slimme aankoop doen. voor de winter verspeelden we onze voorsprong in de competitie en cl avontuur omdat we vleugelaanvallers van kwaliteit tekort kwamen. door babel erbij te halen zal dat ons niet snel meer overkomen. op naar de titel en weer cl deelname. en een mooi el avontuur!
8 0
Lazell
Vind dit altijd zo'n simpele reacties, vooral die eerste twee zinnen... Wat zegt Wijffels precies wat niet correct is? Hij zegt iets over Babel zijn keuze. Dat het voor ons handig is, ontkent hij niet dus ik snap je argumentatie niet.
0 0
Ajaxbrl
Prima keus, voorin hebben we geblesseerde zat dus ik zie het probleem niet zo, daarnaast spelen we zat wedstrijden en moeten spelers ook wel eens rust krijgen..
2 0
Hollister
Maarten Wijfeels.. de rasechte PSVer komt het natuurlijk niet zo goed uit dat Babel bij ons komt spelen... dat terwijl er in Eindje nog niemand is aangetrokken
2 0
Ruff Rhythim
Maarten Twijffels...
0 0
Ajaxhart
Ajax heeft een (hopelijk) loodzware tweede seizoenshelft, en kan een topper als Babel dus zeer goed gebruiken.
0 0
ram
Ik snap ook weinig van deze transfer. Zelfs zonder Neres zou ik Babel op de bank zetten. Prima back-up hoor, beter dan Lang. Maar vanuit Babel en het EK, snap ik het niet.
1 -6
GrandMasterFlex
Bij Galatasaray had hij een even twijfelachtige voorzetting van het seizoen in het vooruitzicht. Bij Ajax zal hij ruim aan zijn minuten komen.
0 0
ram
Ja, dat zal ook wel maar dan als back-up. Zoals ik al zei: prima voor ons maar voor Ryan...? Ik weet het niet hoor.
0 0
JariJari
Dus wie vormen dan de aanval zonder Neres?

Gewoon Promes, Tadic en Babel toch? (Ziyech 10). Babel speelt gewoon hoor.
0 0
ram
Ik zou kiezen voor Traore met Promes, Tadic en Ziyech erachter. Maar misschien heb je gelijk en kiest Ten Hag voor Babel ipv Traore. Zou ik jammer vinden. En overbodig want Traore is niet veel minder of net zo goed en heeft potentie om veel beter te worden.
1 0
Hans Kraay Jr.
Dankjewel ram!

Blijkbaar bestaat de jeugd niet meer voor veel Ajacieden.

Niet dat ik Babel geen Ajacied vind of waardig voor Ajax, maar zoals je aangeeft is Traoré alleen al een betere keus met de kijk op de toekomst.
2 0
Bocarra
Het gaat meer en meer op de Televaag lijken. Als er geen nieuws is dan verzinnen we wel een probleem...
1 0
AFCAMM
Tsja... en als Babel een vrouw was geweest had ‘ie nog minder kans op speeltijd.

Zullen we ons maar bij realiteit houden? De realiteit is namelijk dat er dus geen volledig fitte selectie staat. Totaal onzinnig om te speculeren over speeltijd in een andere situatie. Dan hadden we hem niet nodig gehad.
1 0
markk
Wat een domme statement. De reden waarom Babel naar Ajax is gekomen is omdat er nogal wat spelers geblesseerd zijn voorin en wij hebben aanvallers nodig die er gelijk staan, ik denk dat Traore dit seizoen genoeg kansen krijgt en Lang ook maar beide hebben nog tijd nodig. Als Babel in vorm is dan is hij zeker van toegevoegde waarde.
1 0
OpaVerteld
De echte vraag die gesteld moet worden is welk signaal hiermee wordt afgegeven richting de spelers in onze jeugdopleiding....
Een goeie pitch voor Graiola, dat dan weer wel.
0 -8
Ansjo
Ik vind dit juist wel ok voor de opleiding omdat het maar om een half jaar gaat en dit gebeurd wegens de blessuregevoeligheden bij Promes, Neres, Labyad en het aftakelen van Huntelaar. Als je in de winterstop een speler koopt met een contract van 5 jaar dan geef je wel een negatief signaal af naar de opleiding.
1 0
Hans Kraay Jr.
Misschien gewoon Traoré voor de leeuwen gooien.

Dat is toch gewoon des Ajax.
1 -1
Koningtoto
Het journaille gaat met de dag achteruit. Dit is spijkers boven water zoeken, mijn hemel, dit wordt nog betaald ook door die arme abonnees.
2 -1
Aeter
Het gaat helaas ook achteruit met de kennis van spreekwoorden en gezegdes.
1 -1
Koningtoto
Je begrijpt de insteek niet helemaal denk ik, dit is spijkers op laag water zoeken in overtreffende trap.
1 0
Hans Kraay Jr.
Ben ik met je eens hoor over het journaille, maar verder is het huren van Babel wel echt grote onzin.

Op die positie heeft Ajax prima jeugd lopen om het mee op te vangen. Ik zie veel liever Traoré spelen inplaats van Babel, met het oog op de toekomst.
0 -1
iammike
Omdat niet iedereen fit is Maarten
1 -1