'Echt een probleem als Martínez straks wegvalt'

GinoHaverkamp, 13-01-2020 om 16:40, 13956 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

NOS-commentator Arman Avsaroglu denkt niet dat Ajax er goed aan doet om geen (tijdelijke) vervanger voor Daley Blind aan te trekken, nu de verdediger aan de kant staat met een hartspierontsteking. In de ogen van Avsaroglu heeft Ajax nu slechts één degelijke optie voor de positie van Blind, die doorgaans als linkercentrale verdediger speelt.

'Ik had verwacht dat Ajax achterin nog wat ging doen', zegt collega-commentator Andy Houtkamp in de NOS Voetbalpodcast op Radio 1. Avsaroglu acht het verstandig als Ajax nog de transfermarkt op duikt voor een linksbenige centrumverdediger. Lisandro Martínez is in zijn ogen de enige geschikte optie voor die plek in de defensie. 'En als Martínez straks wegvalt, hebben ze echt een probleem', vindt hij. 'Ze hebben verder niemand anders.'

'Ze hebben Kik Pierie als linksbenige centrale verdediger die op dit moment niet goed genoeg is, dus is Martínez de enige optie', vervolgt Avsaroglu. 'Ze hebben Vertonghen wel geprobeerd, hij is volgens mij ook gepolst, maar hij is onhaalbaar. Ik heb niet het gevoel dat ze nog iemand gaan halen en dat ze het op deze manier willen doen. Dan moet Ten Hag, mocht het misgaan met Martínez, toch een rechtsbenige centrale verdediger opstellen. Dat is wel een risico.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Hahaha en we gaan weer een nieuw doemscenario in.. Ligt het aan mij of zijn veel journalisten tegenwoordig meer aan het speculeren dan dat ze feiten opschrijven?
0 0
Web
Je moet alleen maar iemand halen als je er echt beter van word
De kans dat Martinez geblesseerd raakt is misschien wel kleiner dat dat Blind terug komt?
Bovendien is er nu weer ruimte op het middenveld voor een talent als Gravenberch.
1 0
Babangida83
-Vd Sar heeft aangegeven dat er achterin niks meer bijkomt.

-Schuurs heeft laten zien ook prima op lcv te kunnen spelen.

-Alvarez kan eventueel op rcv. Tegen berichten op as in won hij gewoon 3 van de 6 kopduels. Dus dat hij niet kan koppen is onzin.

-Verder kan een rcv op lcv prima. Dat gebeurt bij genoeg clubs. De Ligt b.v. bij Juve.

-Timber laat zien ook er aan toe te zijn.

Wat is t probleem?
2 0
JariHeijden
Natuurlijk is het het prettigst als het centrale duo bestaat uit een linkspoot en een rechtsbenige speler. Maar als het twee rechtsbenige spelers zijn, dan is dat niet gelijk een probleem. Zie Nederlands elftal. Dus ik die het probleem ook niet direct.
0 0
Babangida83
Ja, dat vind ik dus ook. Bij voorkeur een rechts- en een linkspoot. Maar om nu te zeggen dat t een risico is...
0 0
GrandMasterFlex
Tagliafico kan ook prima op lcv, want daar speelde hij bij z’n vorige club ook vaak genoeg. Je hebt dan met Dest of Castillo genoeg opties op linksback
1 0
AlexIbarra
-De informatie over het herstel van Blind is vertrouwelijk, als er uberhaupt info is.
-De transferperiode duurt nog 2,5 week.
-We hebben Magallan en Botman nog onder contract staan, die misschien vertrekken.

Momenteel valt er wat mij betreft dus niet veel zinnigs over te zeggen.
Zelf hoop ik dat de stilte qua transfers een teken is dat Blind voorspoedig herstelt maar dat is uiteraard ook nergens op gebaseerd.

Wie weet verkopen we Magallan morgen en starten we zondag met Vertonghen in de basis.
0 0
Gerbrand
Waarom is die Van Aken van F.C Brugge niet gehaald? Maakte op mij een goeie indruk. Een echte Ajax-speler.Heel technisch, zeer comfortabel aan de bal veel overzicht en duelkracht etc. Bovendien heel veel lengte en kopkracht , Ook niet verkeerd als je straks een keeper hebt die op zijn lijn blijft staan zoals we vroeger hadden.
0 -1
EricAjax1
Heb je de wedstrijd tegen Brugge wel gezien? Die gast kan er echt niet veel van..
0 0
Ferd
Te oud, te sloom. Handelingssnelheid van Marin na een bezoekje aan de coffeeshop
0 0
AFCA-B93
Maar als na Martinez ook zijn vervanger nog wegvalt heb je weer dat grote probleem.

Je kan toch niet voor elke positie 3/4 waardige back-ups hebben. Wat denkt deze man nou..

Overigens kan je prima voor de dag komen in de Eredivisie met Schuurs of Alvarez op die plek
0 0
Rentokill
Als Messi wegvalt bij Barca hebben ze ook een groot probleem
als...
1 0
DS
Ja leuk ff een lcv erbij halen. Ga die maar zoeken op het niveau wat Ajax na streeft. Lcv’s zijn zoiezo al schaars.
Jan zou mooi geweest zijn, misschien lukt het Overmars nog op slinkse wijze om hem binnen te hengelen.
0 0
ram
Zo kun je wel ff doorgaan. Dan moet je op iedere positie 20 man hebben. Onzin. Als Martnez wegvalt kun je Schuurs of Alvarez inzetten. Prima. Keus zat.
2 0
Hans Kraay Jr.
Dat zijn wel beide RCV’s. Dus een directe LVC is er niet. In het scenario dat Martinez LVC gaat spelen is het ook eigenlijk al een nood oplossing aangezien je hem liever op 6 hebt.

Ervan uitgaande dat ten Hag met een linkspoot op LCV speelt en met een rechtspoot op RCV.
0 -1
JSF
Exact. Als je dan niet op deze voetballers vertrouwd kan je ze eigenlijk afschrijven
1 0
Hans Kraay Jr.
Ik ben van mening dat je iets verder moet kijken en dat is dan naar de wensen van het systeem van de trainer. En die speelt graag met een linksbenige speler op de LVC en een rechtsbenige speler op de RVC.
0 0
Ajaxbrl
Vind het ook oerdom, we zijn achterin al kwetsbaar en nu zonder Blind (wellicht het gehele resterende seizoen) nog veel kwetsbaarder, had gewoon met Spurs om tafel gegaan, daar had heus wel wat uitgekomen.. Gaan we weer terug naar de verkeerde zuinigheid?...
0 -3
Ferd
Met Spurs wellicht wel. Maar Vertonghen wil 4 a 5 miljoen per jaar. Absurd
0 0
Bky
Ja, als je eerste keuze wegvalt op de LCV en daarna je tweede keuze wegvalt op de LCV, dan heb je een probleem ja.

Moet je daarom nog een topspeler hebben voor de LCV? Nee, want dan kun je doorgaan en doorgaan en doorgaan met doemdenken. Zonder blessures is de LCV positie gewoon fantastisch bezet, maar bij blessures wordt het minder, hartstikke logisch.
3 0
Hans Kraay Jr.
De eerste keus op de LVC is Blind, de tweede keus heb je eigenlijk niet want Martinez is je eerste keus op 6 en daar heb je ook geen tweede keus voor.
0 -1
3*stars*3
Precies.
Ff miljoenen erin pompen, voor een bankzitter.
Die gozer lukt ook maar wat.
Back up optie is dan maar met 2 rechtspoten, als het misgaat.
Zo be it er zijn ergere dingen in de wereld.
1 0
Wereld
Even een Kongolo of Viergever oppikken voor het aankomende half jaar ;) (die laatste is een grapje)
1 0
3*stars*3
Vond Kongolo in potentie ook altijd wel een goede speler.
Maar volgens mij is hij wel wat blessuregevoelig en tja, die Fey spelers willen/durven niet naar Ajax te komen.
Ajax haat wordt daar al vroeg in de opleiding erin gepompt.

Kan mij bijv een Clasie herinneren die op een trainingskamp niet op een fiets wou omdat er een ajax sticker op zat...
2 0
AltijdGelijk
Dat van Clasie was een fabeltje...

Die fiets had een te hoog zadel en hij kon niet met ze voeten bij de grond, toen heeft hij er snel een ajax sticker opgeplakt en dat als schuldige aangewezen.
2 0
KvD90
Dat is onzin en dat weet jij ook. Het is algemeen bekend dat hij niet mocht fietsen omdat er geen fiets met zijwieltjes beschikbaar was.
1 -1
wladimir
Die eerste is een uitstekende linksback en LCV. Beide posities zijn echter meer dan dubbel bezet, tenzij Blind nooit meer terugkomt. Voor dat laatste scenario is het nu te vroeg.
1 -1
markk
Ajax kan sowieso wel een extra centrale verdediger aantrekken aangezien zowel Martinez als Blind ook op het middenveld uit de voeten kunnen is het dan makkelijker om te roteren.
1 0
oudzuid2
heeft ie gelijk in. je weet nooit wat er kan gebeuren, kijk naar Blind. je moet er niet aan denken dat je straks met Veltman/Pierie aan de start van een EL wedstrijd gaat verschijnen
3 -1
Adam24
De selectie is breed zat. Het gaat om de diepte. Dat is voor Ajax ook heel lastig als je in 1 seizoen zo een sprong in niveau neemt om naast de vertrokken spelers, ook nog reserves van om en nabij hetzelfde niveau te halen. Ajax heeft gewoon ontzettend veel ‘pech’ met blessures. Wanneer iedereen fit is, is dit een hele goede, brede selectie.
3 -2
vincent_DV
Ik vind het persoonlijk ook wel een enorm risico wat Ajax neemt. Je hebt nu eigenlijk nog 1 fatsoenlijks LCV maar wat iedereen vrij gemakkelijk vergeet is dat er met Gravenberch ook nog maar 1 goede linker verdedigende middenvelder is. Dat is in mijn ogen echt gekkenwerk en gokken terwijl dat helemaal niet nodig is

Ik vind het ook wel heel makkelijk om te zeggen, ohh Vertonghen wil niet, laat het dan maar zitten. Met het aankomende EK wil iedereen spelen en je kan zelfs kiezen tussen een verdedigende middenvelder en een LCV dus je had heus wel een goede speler kunnen huren voor een half jaar en dan keek je van de zomer weer verder.
2 0
Saanchez
We kunnen nu eenmaal niet zoals in de Premier League of de rest vd absolute wereldtop meerdere basisspelers op de bank zetten. Blind is de nummer 1 als LCV en Martinez staat daar achter. Mocht die wegvallen zullen we idd een rechtsbenige speler op die plek neerzetten. Maar er zijn uberhaupt weinig teams die twee blessuregevallen op één positie goed kunnen opvangen. Het is juist des Ajax om dat creatief op te lossen, vaak door de jeugd gewoon een kans te geven.
8 -2
vincent_DV
Je vergeet voor het gemak ook even dat Martinez buiten back up voor Blind ook gewoon basisspeler is als verdedigende middenvelder. Dus in principe hebben we ook daar gewoon een redelijk groot probleem omdat Marin en Alvarez niet voldoen en je dus alleen Gravenberch over hebt.
3 0
Ferd
En Eiting plus ekkelenkamp
1 0
EuforischeRealist
Dus als Ajax geen basisspeler + minimaal 2 back-upp's heeft dan nemen ze een risico en als ze die spelers wel hebben is het ook niet goed want dan moet Ten Hag teleurgestelde spelers managen.

Het niveau daalt alsmaar verder...
5 -1
ajaxxcied4life
Exact
0 0
MK77
En als je dat wel hebt dan kunnen ze weer de kikker-kruiwagen vergelijking van stal halen.
3 0
Daneman
Ik schrok van de aktie van schuurs. Matig van ajax om geen kanjer te halen voor achterin
3 0
iammike
Wie zou het dan moeten worden. Ik denk dat de enige haalbare Kongolo is. Eiting kan er volgens mij ook spelen. Heeft die in de jeugd ook vaker gedaan.
1 -1
Wereld
Ik weet niet waar Kongolo nu speelt, maar ik zie hem graag komen als ie fit is.
Lengte, snelheid, lenig/atletisch en gewoon een degelijke verdediger.
0 -1
Chesterson93
Huddersfield Town, en ze willen van hem af. Niet vanwege het slechte spel, maar omdat zij een ommezwaai willen maken en meneer op de begroting drukt. Het zou prima kunnen werken, alleen zal hij zich niet meer in Rotterdam kunnen vertonen. Als huuroptie zou ik dat niet gek vinden. Al is het te hopen dat Pierie (flinke) stappen zet, mocht Martínez eens wegvallen. Want ook hij moet zich gaan/kunnen ontwikkelen in Ajax 1.
1 0
de-Ajacied
Al maakt Pierrie een aantal grote stappen, dan is hij nog niet geschikt voor Ajax 1
Daarnaast kunnen Gravenberg, marin of Eiting ook niet voor de verdedigende balans zorgen wat Martinez dit jaar zo goe deed
Dus een goede Lcv is een noodzak
0 0
trodat4030
Maar wel bijna altijd met een de Ligt ernaast en enkel zodat Carel kon doorschuiven om als 4e middenvelder te spelen. Dat is niet altijd mogelijk. Misschien wel tegen ploegen waar je bijna zeker weet heel erg te domineren en/of die met 2 spitsen spelen, maar dan moet je ook wat behoudendere backs hebben, die moeten niet ook nog eens heel diep gaan staan.
0 0
Ruff Rhythim
Schuurs wordt maar even vergeten dus?
1 -1
trodat4030
Die is rechtsbenig, dus valt onder de laatste 2 zinnen.
1 -1
chloorbestendig
Ja, ok.
1 -1