'Vraag alleen maar sterker waarom Ajax voor Qatar koos'

BartVeenstra, 09-01-2020 om 14:45, 8073 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad denkt dat de vraag waarom Qatar zo nodig als locatie gekozen moest worden als trainingskamp alleen maar sterker wordt nu Sergiño Dest eerder is teruggekeerd naar Nederland. Op de website van het Algemeen Dagblad doet de verslaggever vanuit Qatar zijn verhaal.

Sinds Ajax bekendmaakte op trainingskamp naar Qatar te gaan, is er voortdurend kritiek geweest. Dat Dest nu eerder terugkeert, is 'een volgende episode in het veel besproken trainingskamp', zo schrijft Jansen. 'Wat wel gezegd moet worden: de kritiek ging over de mensenrechtenschendingen in Qatar. De actuele situatie tussen Iran en de VS is een ander onderwerp. Maar komt ook weer niet helemaal uit het niets, aangezien de nationale ploeg van de VS onlangs nog een trainingskamp in Qatar annuleerde.'

Zodoende blijft de keuze voor een trainingskamp in Doha er eentje vol vraagtekens, zo vervolgt Jansen. De voorzieningen in Qatar zijn perfect, maar door het vertrek van Dest heeft het trainingskamp nu ook op sportief vlak een kras opgelopen. 'Dest ontpopte zich in de eerste seizoenshelft tot de verrassing van de ploeg en kwam 24 officiële duels in actie. Ajax is met een grote begeleidende staf afgereisd naar Qatar en elke speler wordt uitgebreid gemonitord: helemaal niets wordt aan het toeval overgelaten. Dat er halverwege de trainingsweek een speler om deze redenen moet afhaken, is een aderlating. En de vraag wordt alleen maar sterker waarom Qatar zo nodig als locatie voor een wintertrainingskamp moest worden gekozen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Freek zit zelf, zo valt te lezen, in Qatar. Freek had zelf een daad kunnen stellen (samen met andere mensen in de media die maar blijven zeiken) door zelf niet naar dat verachtelijke land af te reizen.

Maar natuurlijk doet Freek en zijn collega's dat niet.....kom op zeg!, je laat je toch niet een 'snoepreisje' naar het heerlijke Qatar door de neus boren???.
Freek zijn verblijf (en dat van die anderen) zal ook wel de nodige centen kosten...dus sposoren zij, op hun beurt, het land Qatar ook!. Het land wat zij zo verfoeien en Ajax daarbij.
De schijnheiligen hadden dan zelf THUIS moeten blijven. Deze stukjes hadden ze namelijk ook heel goed vanachter het bureau thuis of op de redaktie van de krant kunnen typen.
3 0
Marcao
Wat jij zegt, helemaal mee eens!
0 0
Drukwerk1968
Niemand die iets roept over de Dakar rally in Saoedi Arabië. Niemand die zeikt over PSV, niemand die zeikt over formule 1 race........
5 0
Ginoajax1
Hij zegt toch dat dat een ander onderwerp is. Wel goed lezen. Waarom zo'n trip zowiezo in een land met de nodige scepsis. Weer dat vliegtuig in. Blijf toch lekker thuis. Kom je veel meer tot rust en trainen in deze winter gaat prima hoor, Nu komen ze weer terug en moeten ze weer wennen aan dat klimaat hier. Totaal zinloos.
0 0
Danos
Dest en het verlaten van Qatar mag je totaal niet plaatsen met de discussie over de locatie zelf.

Had je kunnen verwachten dat de Donald deze stap zou zetten ? Gaan we dit ook zeggen als je op trainingskamp bent in Turkije of een Portugal en er vind een aanslag op militaire bases van Amerika plaats?

0 0
AFCAMM
Ik vraag me steeds meer af of de media, die zo veel roepen, zelf van plan zijn om het WK te boycotten. Of zouden ze er toch aan willen verdienen?
2 -2
Middenweg401
Locatie wk wordt je opgedrongen, oefenveldje voor in de winter kies je zelf uit.
Deze keuze is gewoon dom, ook omdat et onnodig is.
3 -3
Cupmetgroteoren
Het is supernodig, Ajax krijgt er 7 ton voor, geld dat keihard nodig is als je ziet dat het verschil tussen de begroting van Barcelona en die van Ajax 1 miljard is. Ajax dient elk geld dat het kan krijgen bij elkaar te schrapen. Er is geen bedrijf dat 7 ton laat liggen.

Bovendien vindt deze discussie enkel plaats in het joden- en moslimhatende Nederland. Ja, ik zeg ook jodenhatend, gezien de jodenhaat diepgeworteld zit in de Nederlandse cultuur en Nederland na Duitsland de meeste joden deporteerde in WO2. Nu loopt Nederland opnieuw voorop in de moslimhaat van alle Europese landen, de Qatar-discussie is daar een uitvloeisel van. In geen enkel ander land wordt erover gediscussieerd, omdat de moslimhaat daar lager ligt.
1 -1
Sterspeler
NL loopt voorop in Moslim haat? Wat voor onzin kraan.je nou uit? Wat dacht je van Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Noorwegen? Iets met de UK en Brexit?

Hongarije en ook Frankrijk moeten we trouwens dankbaar zijn. Zonder hen waren we 1000 jaar terug een Islamitische Unie geweest.

In geen enkel land wordt er zoveel gediscussieerd? Op basis van wat? In Noorwegen vinden aanslagen op politiestations plaats door vluchtelingen en gelukszoekers. Ik denk dat die nog een stuk meer te discussiëren hebben dan dat wij dat hebben. Bij ons word het land enkel leeggeroofd. Daar is het nog een tikkeltje erger. Of wat denk je van Duitsland? In Tsjechië vind de discussie niet plaats omdat ze de simpelweg weigeren op te nemen.

Dat er discussies zijn over staten als Qatar is een feit. Maar doe niet alsof wij de enige zijm en dat het perse aan de haat jegens Moslims ligt. Het gaat om schending van mensenrechten die deels voortvloeit uit de vermenging van religie en staat. 700 jaar geleden was het met Christenen niet anders.
0 0
Cupmetgroteoren
Haat in die landen ligt lager, als percentage van de bevolking, net zoals het aantal deportaties. Nederland is echt koploper telkens, ook qua aantal stemmen op FvD.
0 0
Ajacied33
NL wordt leeggeroofd? Door lokale (blanke) mannen van de BAM onder andere ja. In Noorwegen is de grootste terreurdaad gepleegd door een witte Noorse terrorist, genaamd Breivik...
0 0
Tinus
7 ton gaat echt het verschil maken idd....
Ajax had nooit voor Qatar moeten kiezen. Terecht dat Ajax een bak kritiek hierop krijgt. Deze redenering van Jansen is echter stupide naar mijn mening.
1 0
Boer Gijs
Dan nog is het niet verplicht wk in zo'n land te volgen als media. Er zijn nu ook media naar qatar gereisd om Ajax te volgen. Kilo's boter hebben ze op hun hoofd.
0 0
alvin01
Ajax, PSV en Nl elftal en de hele voetbalwereld hebben helemaal niets te zoeken aldaar.
Het is 1 grote farce, straks de WK in de winter, hoe dan. leg je dan de hele Europese competitie plat?
All about the money, stoppen met dit gedrocht. Ik wens jullie allen nog een fijne avond....
1 -1
Labrador
Het WK naar Qatar halen is de grootste fout uit de voetbalgeschiedenis
4 -1
Babangida83
Dat Dest niet kon blijven, dat wist je een week geleden nog niet. Maar iemand moet een column schrijven, dus is t ineens een sportief krasje op Ajax' beslissing om in Qatar te gaan voetballen.

Achter de 'Q' van Qatar staat overigens ook al geen 'u'. Zo vreemd... Ze hadden kunnen weten dat deze trip problemen ging opleveren... wanbeleid!!
0 0
FCMax
25 oktober: Ajax kondigt aan naar Qatar te gaan op 4 januari
4 januari: USA kondigt aan niet naar Qatar af te reizen

Waar precies had dit een rol moeten spelen in de besluitvorming van Ajax?
4 0
Redrum
Normaal trapt Freek alleen maar open deuren in, maar ik denk dat het beter is als hij gewoon vasthoudt aan deze stijl. Hij kraamt nu namelijk alleen maar onzin uit.
1 0
Ajacied33
Tering he, begin me nu echt mateloos te irriteren aan alles en iedereen die kritiek spuwt op Ajax. Moraalridders zijn het, hypocrieten. Gezien om niks dit. Ik hou de Belgische/Engelse en Italiaanse media niet bij, maar volgens mij hebben Barca/Real, Eupen, Brugge en Liverpool niet eens zoveel kritiek gekregen als wat Ajax nu krijgt.
6 -4
Redrum
Het niveau van de journalisten is hier gewoon schrikbarend laag. Ajax wordt nog net niet beschuldigt van het hebben van banden met terroristische organisaties. Het lijkt wel alsof we niet een week aan het trainen zijn in Qatar, maar dat Ajax de hele week daar clinics verzorgt voor terroristen. En waarom? Omdat we op een locatie trainen en verblijven die gebouwd is door zogenaamde moderne slaven. Voor zover dit al zo is, geldt dit voor elk bouwwerk in het Midden-Oosten denk ik zo. Ze denken daar nou eenmaal heel anders over bepaalde zaken dan wij in Europa. Maar ook hier in Europa zijn we er niet vies van om wat goedkope buitenlandse krachten uit te buiten om wat geld te besparen. Kortom, een hoop hypocriet gelul inderdaad. Helaas leven we in een tijd waar moraalridders het grootste woord hebben en ze staan continu te trappelen om even te bewijzen hoe goed ze wel niet zijn (door anderen te veroordelen).
3 0
Boer Gijs
Dat laatste tussen haakjes. Dat is het storende en stuitende punt
0 0
Babangida83
Nee, omdat er honderden slaven aan zijn overleden. Daarom zouden we het moeten boycotten. Op zich geen slechte reden, toch?

Maar eens met je dat dit bezoek van Ajax aan Qatar iets genuanceerder ligt. Voor PSV vind ik dat niet, overigens. Die komen gewoon geld graaien over de rug van die doden.
1 0
aka
En de stadions in Zuid Afrika of Brazilie?
0 0
Aspers73
In Belgie hoor je hier werkelijk helemaal niks over, terwijl Eupen en Brugge er ook zitten.
2 -2
Cupmetgroteoren
In belgië hoor je ook niks over vuurwerkberboden, rookverboden, klimaatdrammerij, het verbieden van muizenvallen om plagen tegen te gaan, etc. België is nog een oase van rust.
1 -3
FCMax
Een oase van rust? Ooit ook maar één seconde verdiept in de politieke situatie van onze zuiderburen?
3 0
Cupmetgroteoren
Het is een oase van rust op social media. In Nederland wonen er 16 miljoen bemoeials die hun mening spuien op social media. Omdat mensen en media bang zijn voor twitter- en social media meningen tegenwoordig, wordt de agenda bepaald door de twitteraars. Ook de politieke agenda wordt tegenwoordig bepaald door degenen die het hardst schreeuwen op internet. 98 procent van de bevolking maakt zich niet druk om het trainingskamp van Ajax of zwarte piet of noem maar op, maar de overige 2 procent bepaalt de agenda.
1 -1
Cruijffthebest
Gezeik om Qatar omdat Ajax daar traint. Uiteraard neemt men daar een loopje met de mensenrechten en worden veel mensen daar ronduit schandalig behandeld, maar wat gebeurt er straks als er 36 landenteams gaan spelen voor het WK???
4 -2
Ansjo
Schijnt dus dat als je weigert om naar het WK te gaan in Qatar (of welk land dan ook) dat je dan voor het leven uitgesloten word door de FIFA om deel te nemen aan WK's. Dus ja aangezien die organisatie al zo door en door rot is om 2 WK's in 1 stemronde weg te geven aan Rusland en Qatar en daar zich niet eens voor schamen dan weet je al genoeg. Dan moeten echt de grote voetballanden als Engeland, Spanje, Italië, Frankrijk, Brazilië, Argentinië samen stelling nemen en het boycotten.

Want Qatar verdient het om op elk vlak geboycot te worden maar het gaat helaas niet gebeuren. Zou het wel toejuichen. Al die woestijnlanden moet je negeren. Airco in voetbalstadions, hoe gestoord wil je het hebben.
0 0
Saanchez
Ben dat hele gezeik op Ajax wel een beetje zat nu. Voordat t bekend werd dat Ajax daar op trainingskamp ging hoorde je binnen NL helemaal niets over Qatar en de mensenrechten daar maar oh wee als Ajax er een week verblijft hoor. Alsof je dan meteen medeplichtig bent aan de mensonterende dingen die daar gebeuren
3 -1
EuforischeRealist
En daar is artikel nummer zoveel over Qatar, ik ben blij als dat vliegtuig weer in NL is.

En dan over 2 jaar maar kijken wie van degenen die nu zoveel ophef veroorzaken ook daadwerkelijk alles omtrent het WK boycot.
6 0
DetMaiers
Niemand, dan zitten alle sportjournalisten en watchers in Qatar onder het excuus van "het WK wordt door de FIFA georganiseerd en daar kies je niet zelf voor dus kun je er niet omheen".
2 0
Joker
Die vraag kan je vanavond al stell3n Derksen en alle verbeter de wereld begint bij een ander types.

Kijken vanavond gewwon atletica barcelona vanuit het altijd prettige saoudie arabie...

Onder het motta ik mag er wel geld aan verdienen, of door te kijken er aan bij te dragen..
2 0