Jansen ziet voor- én nadelen bij eventuele komst Babel

JesseTH, 07-01-2020 om 21:05, 8056 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Freek Jansen, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, ziet voor- én nadelen bij een eventuele terugkeer van Ryan Babel naar Amsterdam. De aanvaller kan de club helpen in haar doelstellingen op korte termijn, al zal een jeugdspeler als Noa Lang hierdoor een stapje terug moeten doen.

'Babel is 33 jaar en al tijdens twee periodes bij Ajax uitgekomen. Je hebt niet het gevoel dat dit een speler is die Ajax echt verder gaat helpen', begint Jansen te vertellen, waarna hij het positievere ervan inziet. 'Ik denk dat je het dan over de langere termijn hebt. Het is de bedoeling dat hij voor een halfjaar gehuurd wordt, echt iets voor de kortere termijn. Ajax moet kampioen worden. Als zij de Champions League niet halen, hebben ze een probleem.'

De verslaggever begrijpt dat de naam Babel naar boven kwam bij Ajax, want erg veel keuze is er in de winterstop niet. 'Je ziet vaak dat Ajax dan in Latijns-Amerika gaat shoppen, maar dat zijn vaak versterkingen die even de tijd nodig hebben. Dan kom je in Europa uit. Daar spelen de beste spelers bij elke ploeg. Die liggen vast en daar kom je niet meer aan. Galatasaray heeft wat financiële problemen, dus op dat vlak is daar iets te halen.'

Wel is Jansen bang dat het aantrekken van Babel een gevolg kan hebben voor de jeugdopleiding. 'Ze zullen heel hard zeggen van niet, maar dat is natuurlijk wel de realiteit. Promes doet bijna alles weer mee, Neres doet ook al steeds meer. Het kan dus zomaar zijn dat je in februari Neres, Promes, Ziyech en Tadić hebt. Als het vertrouwen in Noa Lang dusdanig was geweest dat hij een gat in zou kunnen vullen, dan kom je niet bij iemand als Babel uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
Lang heeft laten zien dat ie er nog niet klaar voor is. heeft z'n kans gehad maar niet gegrepen helaas. jammer want ik had echt vertrouwen in hem en was blij toen EtH hem eindelijk minuten gaf. maar hij heeft nog niet overtuigd over meerdere wedstrijden
0 0
AlexIbarra
Als we verder gaan met Donny en Hakim op het middenveld, houden we Neres, Tadic, Promes over voor de voorste linie, waarvan Neres nog niet eens fit is.

Klaas kan geen 2x 90 min. per week meer spelen (misschien niet eens 1x 90), Lang en Traore zijn ook nog geen jongens die bij een volgende blessure klaar zijn voor maandenlang basis.
In die zin snap ik de komst van Ryan maar ik heb liever een extra middenvelder, Donny op 10 en dan onze 4 toppers rouleren op 3 posities voorin.

Alleen moet je zo'n middenvelder dan wel kunnen aantrekken natuurlijk.
Als Martinez op de plek van Blind moet gaan spelen zie ik het helemaal somber in met ons middenveld, maar in Erik we trust..
0 0
Flipper33
Vind Noa lang totaal niks raar mannetje
1 -2
JSF
Nog lang niet klaar voor het grote werk. Babel prima oplossing voor de korte termijn
0 0
Redrum
Ik denk dat Ten Hag inmiddels geconcludeerd heeft dat Lang geen vleugelaanvaller is. Hij brengt geen diepgang. Wat dat betreft snap ik de komst van Babel wel.
3 0
036AFCA97
Toch gek dat iedereen Noa Lang afschrijft, maar Marin mag je geen commentaar op hebben.
0 -4
DeKenner
Babel half jaar huren. Lang een halfjaar verhuren aan een Eredivisieclub (Sparta?) Worden zowel clubs als spelers beter van.
2 0
altijdwelwat
Ik vind dit allemaal wel erg kortzichtig en kort door de bocht. Dus Lang word afgeschreven op welgeteld 1,5 wedstrijd .... te belachelijk voor woorden. Viel prima in tegen Lille , was daar betrokken bij de bevrijdende 0-2. Redt daarna de wedstrijd tegen Twente door een hattrick en een assist en eigenlijk 2 als Tadic scherp is. Daarna volgen 2 mindere wedstrijden , waarin zeker ook de grote jongens niet thuis geven. Ziyech had tegen Valencia 41 x balverlies , maar iedereen doet het voorkomen alsof er verloren is door de 3 foute ballen van Lang. Tegen Telstar maakt hij de belangrijke 1-0 in een tot dat moment lastige pot , en tegen Den Haag was hij gewoon ruim voldoende. Promes heeft in de eerste wedstrijden van het seizoen alleen maar dingen fout gedaan , en is nu zogenaamd onmisbaar.
2 -4
JariHeijden
Ajax heeft simpelweg voorin te weinig slagkracht om blessures op te vangen. Dat bleek wel toen zowel Neres als Promes geblesseerd waren. Ik ben het zeker niet met je eens dat Lang het prima gedaan heeft, maar daar gaat het niet om. Lang kan niet beide spelers vervangen. Het is voor een half jaar en dan kunnen jeugdspelers verder rijpen.

Babel een half jaar huren is een uitstekende zet voor de korte termijn. Kortzichtig zou het juist zijn als hij gekocht zou worden en de komende paar jaar in de selectie zou zitten. Dan gaat hij jeugd in de weg staan en Babel is voor zo'n periode gewoon niet goed genoeg. Voor enkel de tweede seizoenshelft kan hij heel nuttig zijn. Ook Lang (die toch echt mentaliteit issues heeft) kan nog steeds minuten maken. We spelen hopelijk nog maar liefst 29 wedstrijden de tweede seizoenshelft (16x Eredivisie, 9x Europa League een 4x KNVB beker). Dus we hebben iedereen (dus bijvoorbeeld ook Traoré) gewoon nodig.
3 0
Ferd
Geef Traore een kans ipv Babel. Zo hoort het bij Ajax.
4 -1
AFCAsphere
Traore moet ook kansen krijgen, maar dan moet Tadic naar de vleugel en daar is hij gewoon aanzienlijk minder dan op 9. Sowieso heeft hij het nu al lastig, dus laten hem maar niet nog ook eens naar een positie verschuiven waar hij niet echt rendeert.
0 0
Mbaku
Lang komt er niet. Heeft niet de juiste mentaliteit en niet talentvol genoeg om dat te compenseren. Ik denk dat ze zo proberen de tijd te overbruggen alvorens Sontje en Naci rijp genoeg worden geacht.
6 -3
Freddy
Lang is geen buitenspeler! Eriksen werd door Jol ook in het begin linksbuiten gezet. Schone door de Boer op rechtsbuiten. Spelers moeten op de juiste plek worden gezet anders renderen ze niet optimaal.
6 0
EuforischeRealist
Lang kan prima als buitenspeler uit de voeten zolang er op de andere vleugel of centraal maar voldoende diepte is.

Naast de vermoeidheid in de laatste weken voor de winterstop was het probleem dat de aanvallende posities te veel door dezelfde type spelers werden ingevuld.
1 0
JariHeijden
Schöne werd Ajax speler van het jaar als rechtsbuiten. Schöne rendeerde daar dus prima. Lang is een aanvallende middenvelder annex buitenspeler. Hij kan prima vanaf de vleugels. Het is echt onzin om te stellen dat Ten Hag hem verkeerd gebruikt.

Ik denk ook niet dat Lang het gaat redden. Hij heeft in ieder geval nu niet het vermogen om verschil te maken.
0 0
trodat4030
Gelul. Schone was geen rechtsbuiten. Heeft ook nimmer een linksback uitgespeeld om een voorzet te geven. Speelde echt alleen maar balletjes terug op v Rhijn als ik het me goed herinner, kan ook vd Wiel zijn geweest. Schone stond ook gewoon 80 vd 90 min op het middenveld. Een 4 mans middenveld met hem erbij. Dat hij op papier rechtsbuiten stond, was voor FdB, zodat hij niet hoefde toe te geven dat hij 442 speelde als Ajaxtrainer. In praktijk speelden we zonder rechtsbuiten.
1 0
Ajax27
Sontje en Naci hebben nog wel ff langer de tijd nodig voordat ze alles spelen in Ajax 1. Maar ben het met je eens dat Lang m niet gaat worden. Hij is inmiddels 20, wordt aan het einde van het seizoen alweer 21. En in niets straalt ie uit dat ie het niveau aan kan. het zou een prima speler zijn net onder de top van Nederland, bij Utrecht of zelfs Feyenoord, maar niet bij Ajax. En Babel, die is gewoon voor de korte termijn. Speelt hier een half jaar top, speelt dan een prima EK, en dan zal dan lekker rustig zijn carrière afbouwen. Als dit doorgaat kan het stiekem nogal eens een mooi jaar voor m worden. Neres zie ik nog niet 1, 2, 3 terugkomen dus een aanval met Babel, Tadic en Promes kan nogal eens erg mooi worden.
1 -1
vijfennegentig
Hahaha dat hopen velen feyenoorders met je mee..

Het zal hem zeker helpen zulke support, ga zo door!

0 -1
Tinus
Geen woord aan gelogen van Freek. Voorin is het prima bezet als Promes weer terug is. Traore komt er bovendien ook aan. Liever haalt Ajax een linksbenige centrale verdediger met ervaring om de absentie van Blind op te vangen en het middenveld (martinez) in tact te houden. Jantje is van harte welkom.
3 0