'Ünüvar debuteert voor zijn zeventiende in Ajax 1'

ThijsZwagerman, 01-01-2020 om 19:25, 18699 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hans Kraay jr. is diep onder de indruk van Naci Ünüvar. In gesprek met FOX Sports tipt Kraay Ünüvar als de speler die men in 2020 in de gaten moet houden en die zijn definitieve doorbraak gaat maken.

‘Ik ben helemaal weg van Naci Ünüvar’, begint Kraay. ‘Ik heb hem twee jaar geleden zien spelen bij de Future Cup, hij was toen veertien. Hij was toen zó verschrikkelijk goed.’ Kraay stelt vervolgens dat Ünüvar enigszins vergelijkbaar is met Abdelhak Nouri. 

‘Hij is een beetje vergelijkbaar, zeg ik met veel liefde, respect en een trillende stem, met Abdelhak Nouri. Klein, handig, steekballetjes buitenkant rechts, kan vals aan de linkerkant spelen, kan op tien spelen en links op het middenveld’, somt Kraay op.

De analist en verslaggever vervolgt hierna zijn betoog. ‘Wát een prachtige voetballer. Ik denk zeker te weten dat hij voor zijn zeventiende in Ajax 1 zijn debuut maakt. Geef hem de bal en je kan met je hele handel twintig meter aansluiten. Je hoeft echt niet bang te zijn: zullen we wel, of zullen we niet (aansluiten met de laatste linie, red.)? Geef Ünüvar de bal en het voetbal is een feest.’

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Aldus het hoofd open deuren intrappen....
1 -1
DonAdam
Dat Naci voor zijn 17e zal debuteren is anders een heel gewaagde uitspraak; ga maar na wie hij allemaal voor zich heeft. Kraaij jr. vergelijkt hem met Appie, die Hans hoger inschatte, en die debuteerde op zijn 19e met beduidend minder concurrentie.
0 0
insectenverdelg
Technisch was Nouri nog beter, maar unuvar is duidelijk fysiek verder. Ik verwacht m tegen Spakenburg als invaller.ook boor t (bijna) uitverkochte huis tegen Spakenburg. Die moet je ook iets gunnen die willen dat.
0 0
036AFCA97
Jaja, zegt iemand wat goeds is het hoofd open deuren intrappen en als iemand wat slechts zegt is de hele media weer tegen Ajax
2 0
036AFCA97
Kraay roept dit vaker bij Fox en VI. Hij noemde Ihattaren ookal voor hij bij het grote publiek bekend was.

Sowieso vind ik hem geen vervelende vent. Kan ook goed met Ziyech opschieten.
6 0
insectenverdelg
Johnsen van Heerenveen was ook de beste aankoop van t hele seizoen. Tuurlijk ziet hij iets.maar dat zien meer. En n9et alles wat hij roept is direct goud. HoPen dat unuvar t wel waar maak. Heb er alle vertrouwen in. Wanneer hij zn debuut maakt is mInder interessant. Hoe hij eindigt is veel interessanter.
1 0
RusselWestbrook
Hij zal er vast kijk op hebben, maar de interviews die hij afneemt zijn allemaal kut. Hele rare, ongemakkelijke vragen. En dan zit ik alleen nog maar te kijken, je zal daar maar staan als voetballer.
1 -2
036AFCA97
Vind het wel een geinige vent. Is bij VI aan tafel de enige die soms over voetbal wil praten en wordt dan vaak voor lul gezet.
5 0
Vierendertigste
Mooi gezegd, Hansie.....
Je hebt (zoals heel vaak) gelijk
3 0
Babangida83
Debuut zeker. Maar net zoals met Hansen, moet deze jongen fysiek nog wel even geprepareerd worden om aan te kunnen pikken bij het grote werk. Dat zeg niet specifiek voor Unuvar dus, maar ook Hansen was nog een beetje licht. Iets meer body is nu het devies. Al wil je bij Unuvar daar misschien nog niet dit jaar mee beginnen vanwege zijn leeftijd.
4 0
ram
Mooie woorden. Toch altijd gek om vergelijking met Appie te zien...
0 0
Joseph
Onder zijn aanvoering komt er een geweldige aanval aan, zoals dat met Nouri, Frenkie, Donny en Cerny ook was. Hopelijk staan Brobbey, Hansen, Unuvar en Taylor over een jaar of 3 allemaal in de basis om af te maken wat er in 2019 net niet gelukt is..
2 0
Aeter
Zo raar dat Černy zo ver afgezakt is. Natuurlijk blessureleed heeft hem parten gespeeld, maar met zoveel talent en dan nu verpieteren op de bank bij Utrecht. Jammer, had hem heel hoog zitten als talent.
3 0
AjaxHoorn
Die is verpest door de Gudelj broertjes.
1 0
ajaxminimax
Ja dat blijft heel bijzonder, talent kan iemand niet kwijt zijn zeg ik altijd, maar op de 1 of andere manier komt het er maar niet uit. Hoop nog altijd dat er iemand is die de juiste snaar bij hem kan raken.
2 0
koenos1
Ja, ik denk net als wij Ajacieden, ook iedereen in Tsjechië
1 0
Aeter
Inderdaad, daar werd hij zo ongeveer gezien als de nieuwe Nedved, qua talent in ieder geval. Hopelijk krabbelt hij nog op. Heb het idee dat hij een beetje kapsones heeft gekregen en meer met andere dingen bezig is dan met voetbal.
1 -1
Bjorn
Kan niet wachten tot het grote publiek hem te zien krijgt. Wat een speler kan dit worden.
1 0
Web
Geweldig talent, zit niet in zijn beste periode. Maar een grote toekomst zit er zeker in
3 0
Van Reenen
Heel interessant om dit te lezen van Hans Kraaij. En dat als jij je bedenkt dat Henk Spaan dit al een paar maanden geleden schreef op AS. Volgens mij is Hans niet de eerst en zeker niet de laatste die de grote klasse van deze geweldige speler aanhaalt. Hebben de technische staf en andere trainers natuurlijk allang gezien.
Ik wens alle lezers van AS een gezellig, gezond en fantastisch 2020 met Ajax.
9 -1
Babangida83
Hij heeft t bij Fox meermaals al gezegd, overigens.
4 0
willieovertoom
Ik ben ervan overtuigd dat hij over 22 dagen zijn debuut gaat maken in Ajax 1. Kwartiertje tegen Spakenburg.
17 0