Mossou over personele problemen: 'Nooit een excuus'

JesseTH, 15-12-2019 om 21:10, 4710 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou wil nog niet spreken van een crisis bij Ajax, maar zag de Amsterdammers tegelijkertijd wel een zorgelijke week beleven. De journalist van het Algemeen Dagblad weet weliswaar dat de club personele problemen had, maar met het budget dat voor handen is moet er volgens hem beter mee omgesprongen worden.

'Drie keer verliezen, waarvan twee keer in de competitie, met dat budget...', spreekt Mossou aan tafel bij Rondo. 'Van tevoren ging het heel erg over de spelers die Ajax allemaal miste, maar als je spelers van dat kaliber kunt halen, voor die prijs, dan is dat nooit een excuus. Het gaat erom dat Ajax, met de status en kwaliteit die het heeft, drie keer op rij niet één punt haalt. Dan is het wel een dramatische week.'

Ook Ruud Gullit zag Ajax zondagmiddag onderuit gaan tegen AZ. De analist zag een top-affiche en uit ervaring weet hij dat het daarbij op het scherpst van de snede gaat. 'Het gaat in zo'n wedstrijd om momenten, de details. Als jij gewoon goed staat tegen Boadu, in plaats van achter hem, dan gebeurt het niet. Op een hoger niveau gaat het alleen maar om dit soort kleine foutjes.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Als een club het gemis van een zooi basisspelers niet als excuus mag gebruiken, waarom doet de media dat dan wel?
2 0
31xAjax
Natuurlijk heeft Sjoerd gelijk dat het een zwaktebod is om de blessures als excuus te gebruiken, valt 9ok tegen van Erik ten H. Maar dat hij van de overige 7 spelers er slechts 1 op dezelfde positie opstelde als de wedstrijden daarvoor, daar hoor ik hem (en verder ook niemand) over....
2 -3
Starkoo
De bank is gewoon te smal kwa flank spelers.

Ajax met Promes daag AZ!

Ajax gewoon in de winter wat aankopen doen!
0 -2
Willem410
Met een kleiner budget is het juist makkelijker om gelijkwaardige spelers op de bank te hebben.
4x een niveau Labyad bijvoorbeeld kunnen we wel betalen, als bij Feyenoord Larson geblesseerd is en ze zetten daarvoor Narsingh erin maakt geen zak uit, als je bij Psv Doan inwisselt voor Gakpo zal allemaal niet zoveel schelen.
Ajax haalt Promes voor 17 miljoen, weiger een bod van 50 miljoen op Neres, die jongens krijgen een 3 miljoen plus salaris.
Onmogelijk en onbetaalbaar voor Ajax om dezelfde kwaliteit dan ook nog eens op de bank te hebben zitten.
3 -1
Siemmie
Wat men nog wel eens vergeet is dat spelers van het kaliber ziyech, blind, tadic, tagliafico niet naar Ajax en de Eredivisie komen om op de bank te gaan zitten. Tuurlijk had de breedte van Ajax wel iets sterker gekund dan nu, maar te veel concurrentie is ook niet goed. Je kan wel lopen roepen dat we nóg een goede buitenspeler hadden moeten halen, maar als iedereen fit is zit je dan met 2 buitenspelers op de bank die gewoon basismateriaal zijn. Het is voor een club als Ajax gewoon onmogelijk om 17/18 spelers van goede kwaliteit te hebben, helemaal in de Eredivisie. Een sterke basiself die Europaproof is, is nog net te doen met veel geld en middelen, maar ook een (voor europa) sterke bank is te veel van het goede.
1 -1
GvanderK
Makkelijk praten
0 0
Dit is mijn club
Ach ja, schrijft voor het AD en dat zegt genoeg. Stemming maken tegen Ajax verkoopt nu eenmaal het beste.
2 -1
Suarez16_
Tegen willem 2 thuis mag het geen excuus zijn met alleen de aanvallers, maar uit bij de nummer 2 mis je 3 verdedigers (Dest, Blind en Tagliafico) en 3 aanvallers (Promes, Neres en Labyad) waardoor 2 middenvelders naar een andere linie moeten, je spits naar linksbuiten, je centrale verdediger naar rechtsback en je rechtsback naar linksback aangevuld met 5 nieuwe spelers. Het is geen excuus, maar het maakt het wel een stuk lastiger natuurlijk.
4 0
wendoo9
En zelf zo hadden we bijna gewonnen als het een beetje mee had gezeten.
0 0
Boer Gijs
Ja joh niet serieus nemen. Kletst zonder verstand
2 -1
Bocarra
Haal 5 basisspelers weg bij AZ..... Mossou zit al de hele week stemming te maken. Ajax zelf heeft vooraf het ontbreken van 5 basis spelers niet als excuus gebruikt. Dat doet de media. Dezelfde media gaat die stelling weer gebruiken om stemming te maken. De media is verrot. Dat weten we al een tijdje. Nepnieuws is de hit van de dag.
1 -1
BRAMHOUTEN
Precies, maar ik denk dat iedereen het heel erg leuk vindt dat Ajax heeft verloren. heel de media hoopt op op Az. Ze hebben er 1,5 jaar op moeten wachten en kunnen weer helemaal los
1 -2
Labrador
Ga maar eens een speler ala Promes of Neres halen en hem dan op de bank parkeren. Succes!
2 0
IboAFCA
Voorin heb je nogal pech inderdaad maar ik vind dat we zeker op het middenveld en in mindere mate in de verdediging beter in hadden kunnen kopen.
1 0
Boer Gijs
Gebeurde gewoon met Promes hoor
1 -1
FSideMaluku
Je mist je halve vaste voorhoede en je halve vaste verdediging, ook Dest uit de "2e garnituur" is niet inzetbaar en dan mag je het geen excuus vinden. En juist die details, daar is de 2e garnituur dus niet goed op ingespeeld omdat ze minder wedstrijden op niveau spelen dan de vaste krachten...

Natuurlijk ben ik teleurgesteld in het verliezen van deze wedstrijd, maar ik zie Ajax gewoon winterkampioen worden en na de winterstop gewoon doorrollen naar het kampioenschap. We hebben behoorlijk wat dragende spelers in de lappenmand, maar die zullen na de winterstop weer fit zijn en dan kunnen we er weer vol tegenaan. Ik denk dat az na de winterstop, net als pisvee vorig seizoen, in elkaar gaat zakken en mogelijk zelfs onder pisvee en misschien zelfs onder feijenooit gaat eindigen. Dat laatste zal denk ik meer van de resultaten van feijenooit afhangen, dan van die van az.
1 -1
aniet
We roepen altijd dingen als ; een zak geld wit de wedstrijd niet.
Nu word er geroepen dat diezelfde zak wel een verschil maakt.
De swung is er ff uit, de nodige pech, vermoeidheid en voila je verliest een paar x
Dat valt soms niet te vermijden,
en gebeurd bij alle grote teams met een drukke voetbalkalender.
2 0
ajaxxcied4life
Mossou laat hier wel even zijn journalistieke incompetentie zien in zijn zucht naar het aanpraten van een Amsterdamse crisis. Vanuit zijn perceptie zou het dus niets hebben uitgemaakt of Ajax met Blind, Tagliafico, Neres, Promes en Dest zou hebben gespeeld. Dan ben je gewoon een dwaas en zou je geen woord meer moeten mogen tikken op die redactie van hem.
8 -2
GvanderK
Amateurisme straalt er van af. Alles zit gewoon even tegen, straks als iedereen fit is komt het echt wel goed.
1 -1
Frank1978
Kan zo bij Fox aan de slag als ze hem eruit schoppen bij het AD...
3 -1