De Boer: 'Kampioen worden het hoofddoel van Ajax'

BartVeenstra, 14-12-2019 om 11:45, 5536 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer denkt niet dat de uitschakeling van Ajax in de Champions League een rol zal spelen in de competitiewedstrijd tegen AZ. De Amsterdammers verloren afgelopen dinsdag met 0-1 van Valencia en zodoende kwam er een einde aan het avontuur van dit seizoen in het miljardenbal.

Een flinke domper dus in Amsterdam, maar de focus moet nu op AZ, de nummer twee van de Eredivisie. 'Het is de taak voor de trainer om daar mee om te gaan', zegt De Boer in gesprek met FOX Sports. 'Natuurlijk neem je die teleurstelling nog wel even mee, ook omdat het op zo’n lullige manier is gegaan, maar verder staat de wedstrijd tegen AZ er los van. Het hoofddoel voor Ajax is bovendien kampioen worden. Mijn voorspelling voor zondag? Een 1-3 overwinning voor Ajax.'

AZ staat op dit moment drie punten achter op Ajax, terwijl de voornaamste titelconcurrent van Ajax voorafgaand aan het seizoen - PSV - op liefst tien punten achterstand staat. Toch denkt De Boer dat PSV nog mee kan doen in de strijd om de titel. 'Je mag PSV ook zeker nog niet uitvlakken, ook al hebben ze nu een achterstand opgelopen. Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren en of een ploeg nog een dip krijgt. Ajax blijft echter wel de favoriet voor het kampioenschap.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Superman
Hij lijkt wel een beetje op die "pandjes prins". Eikel.
0 -1
WillyBrokamp
Tjee wat een eye-opener weer van botoxboer
1 -1
DeMeervanweleer
Tssk, mevrouw de Boer en haar menigkjes...
2 -2
MK77
Is het kampioenschap niet altijd het hoofddoel?
3 0
grannig mokum1
Zekers kampioen worden dat is het hoofddoel en wat erna komt is een bonus,....
1 0
MM1974
Ajax zit in een dip nu gaat niet makkelijk worden morgen.
2 -1
Labrador
PSV .. Kom op zeg. Die spelen al 10 weken ruk. Daarnaast is het begin februari Ajax-PSV. Die reken ik al als een 3 punter.
1 -1
Redrum
Dat hij die ploeg nog noemt is lachwekkend. Ze spelen al maanden als een natte krant en moeten inderdaad nog naar de Arena toe. Ik zou niet weten op basis waarvan die nog een rol zouden moeten gaan spelen. Na morgen is het gat overigens gewoon 12 punten.
0 0
GvanderK
AZ een Telstar zouden wel is een heel vervelend/boos Ajax kunnen gaan treffen deze week.
1 0
Redrum
Gek genoeg verwacht ik morgen een hele simpele overwinning voor Ajax. Een Ajax dat twee keer verloren heeft is een Ajax dat je liever niet wil treffen. Ajax verliest niet drie keer op rij, daar zorgen ze wel voor. Daarnaast is AZ natuurlijk even terug op aarde gezet in Manchester. Wat Ronald verder over psv zegt is natuurlijk lachwekkend. Ze hebben in de afgelopen 11 wedstrijden alleen van Fortuna en Heerenveen gewonnen en morgen mogen ze op bezoek in de Kuip. Nee, die gaan geen rol van betekenis meer spelen.
2 0