Perez: 'Dat Ajax zoveel naar AZ kijkt, is armoedig'

BartVeenstra, 14-12-2019 om 08:35, 8067 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Overstappen van AZ naar Ajax: veel spelers maakten in de afgelopen jaren de overstap van de club uit Alkmaar naar die uit Amsterdam. Een doorn in het oog van de beleidsbepalers van AZ en Kenneth Perez - die zelf ook ooit de overstap maakte van AZ naar Ajax - kan dat wel begrijpen, zo zegt hij in het Algemeen Dagblad.

We noemen enkele spelers op: Nemanja Gudelj, Kolbein Sigthorsson, Niklas Moisander, Henk Timmer, Mounir El Hamdaoui, Demy de Zeeuw, Olaf Lindenbergh en Nick Viergever. Het zijn zomaar wat spelers die van AZ naar Ajax vertrokken. Ook stappen er regelmatig jeugdspelers over naar Ajax. De meest recente voorbeelden zijn Anass Salah-Eddine, Rio Hillen en Kian Fitz-Jim. En zelfs hoofdscout Michel Doesburg liet Alkmaar achter zich voor een Amsterdams avontuur.

Met Calvin Stengs en Myron Boadu heeft AZ op dit moment twee spelers die - als we de geruchten mogen geloven - op de lijstjes staan in Amsterdam. Worden zij de volgende? Het zal wederom frustratie opleveren in Alkmaar en Perez kan dat maar al te goed begrijpen. Toch ziet hij het ook een beetje als 'the circle of life'. 'Dat is altijd zo geweest. Een speler is vrij om een stap te maken en Ajax is een aantrekkelijke club. Het enige dat AZ kan doen, is de jeugdopleiding zó goed te maken dat spelers wél blijven. Volgens mij gaat dat heel aardig. Het zou ook goed zijn als de vergoeding voor het overnemen van talenten stijgt. Dat Ajax zo veel naar AZ kijkt, is armoedig. Ajax is wat dat betreft meer een koopclub dan een opleidingsclub geworden. Dat is op zich niet erg. Want als Ajax straks aanklopt voor Stengs of Boadu, dan kan AZ toch vragen wat het wil?'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Kijkt Ajax naar AZ? Ik denk dat ze na de wedstrijd tegen MU wel genoeg weten.
0 0
Babangida83
Heb je die gezien dan? Want Stengs was uitblinker en Boadu deed niet mee...
0 0
Marcao
AZ miste Boadu. En laat die morgen nou toevallig weer spelen.
0 0
Redrum
Kregen ze daarom 4 tegengoals dan?
0 0
Marcao
Perez Paardekop met zijn meninkjes. Alsof je een koe hoort schijten.
2 -1
Robeerke
Hoe is dat armoede?
0 0
Cupmetgroteoren
Jan Joost van Gangelen, Perez, die vrouw, Arteta heet ze ofzo: ik vind het allemaal enge mensen. En zo lopen er nog een paar engerds rond bij Fox.
4 -1
Babayaka
De oplossing is simpel.


OPZEGGEN DAT FOX.
0 0
AFCA1961
Vind ik ook.....je moet de interviews eens zien die v Gangelen houdt met v Bommel.....hij staat hem bijna hijgend en verliefd aan te kijken die idioot. Perez heeft samen met botox koning De Boer eigenlijk altijd wel iets negatiefs over Ajax te melden tenzij het echbt niet anders kan.....engerds inderdaad.
1 -1
AlexIbarra
Iedereen weet dat Ajax nooit de halve finale CL had gehaald zonder Frenkie, Onana, Ziyech, Blind, Neres, De Ligt en vd Beek. Allemaal illegaal geroofd van AZ.
Het gaat nu zelfs extra slecht met AZ omdat wij een roodharige trol in hun elftal hebben geinstalleerd, waar ze nog voor hebben moeten betalen ook.

Hoog tijd dat we ze compenseren voor al dit onrecht met een paar honderd miljoen euro.
#justiceforaz
8 0
FreddyAX
Ik vind Perez een beetje een azijnzeiker aan het worden,er is op dit moment helemaal geen sprake van een overstap van een AZ speler naar Ajax maar Perez weet nu al dat Ajax teveel naar AZ kijkt.

Ik denk dat AZ juist wil dat iedereen naar ze kijkt en terecht maar Ajax mag dat niet want dat is dan armoedig, Perez is een cynische kwal met een heel erg hoge graad van zelfingenomenheid.
Als Ajax ter sprake komt speelt er ergens een stukje onvrede mee over het uitblijven van een mooie carrière bij Ajax waar hij nooit zijn belofte echt wist waar te maken.

Als Ajax een speler van AZ koopt dan is dat de keuze van de speler zelf en dat zou hij moeten weten.
5 -2
Redrum
Exactemundo.
1 -1
Red Devil
Die Perez heeft altijd wat te zeiken.
3 -1
Babangida83
Goed geïntegreerd wat dat betreft;-)
0 -2
Ansjo
Ik kan me van de laatste jaren alleen Viergever en Moisander herinneren. En die kwamen ook niet uit de AZ jeugd. Bij AZ spelen ook wat Ajacieden. Daarnaast vergeet Perez dat de oliesjeik clubs met regelmaat 15/16 jarige jeugdspelers uit onze opleiding wegkapen. Dáár ligt het probleem.

Daarnaast is het bij een Europese subtop club als Ajax gewoon een gegeven dat er een hoog verloop ligt qua het komen en gaan van spelers omdat Ajax geen eindstation club en clubs zoals Barca, Real, Bayern, Chelsea etc wel. Als je dan niet om elke 2 jaar opnieuw wit beginnen met het opbouwen van een ploeg met eigen jeugd om Europees aan te haken dan ben je genoodzaakt om in te kopen. Dat de helft van die aankopen miserabel zijn (S de Jong, Alvarez, Magallan, Marin, Kristensen etc) dat is dan weer een ander verhaal.

AZ doet het goed en volgens mij vinden de meeste Ajacieden het leuk om te zien dat een fatsoenlijke club als AZ het goed en beter doet dan "volks"club Feyenoord en PSV. Alleen als ik een speler van AZ was met geloof in een carriere dat je naar de Europese top brengt zou ik bij het tekenen van een contract bij AZ altijd een clausule in laten bouwen dat je voor een gelimiteerd bedrag weg mag als bv Ajax of PSV langs komt. Zoals AZ nu handelt verkopen ze spelers liever aan het buitenland met de wetenschap dat 95% van die spelers daar gaat mislukken dan dat ze diezelfde spelers voor een marktconform bedrag aan een Ajax of PSV verkopen zodat ze hun carriere echt kunnen laten slagen door eerst die broodnodige tussenstap te laten maken in Nederland. En dan nog redt niet elke AZ speler het bij bv Ajax of PSV. AZ staat natuurlijk in hun eigen recht om te vragen wat ze willen maar als een AZ speler slim is doen ze een max transfer bedrag binnen de Eredivisie van 12 miljoen ofzo.

Ik vind dat je compleet schijt aan AZ moet hebben nu. Helemaal door die kwibus van een Eenhoorn die daar zit. Knap hoor wat ze daar bewerkstelligd hebben maar wel normaal blijven doen. Ik vind dat 12 miljoen voor een speler als Boadu of Stengs nog steeds een gok omdat ze van AZ komen.
0 -2
Leprechaun
Ben ik de enige die een beetje moe wordt van Kenneth Perez?
5 -1
Redrum
Nee, zeker niet.
0 -2
Frank1978
Ik weet dat het in dit geval om een artikel uit het AD gaat, maar Perez is ook werkzaam bij Fox en ik weet niet precies wat het is, maar ik heb dat van meet af aan maar een eng zootje gevonden. Ik hoef die gladjakkers als R. de Boer (die ik als speler van Ajax overigens geweldig vond) en deze Perez maar voor me te zien in die blauwe pakken en ik word al onpasselijk. Altijd maar afgeven op Ajax...
2 -2
Cupmetgroteoren
Fox is een eng incestueus kliekje.
1 -2
Redrum
Fox is een heel eng zooitje ja. Feyenoord wordt daar ongelofelijk gehyped en Ajax wordt continu afgekraakt. Ze hebben daar duidelijk gekozen voor een bepaald beleid: we mogen vooral niet laten merken dat we pro-Ajax zijn, dan haken er heel veel mensen af.
3 -2
Frank1978
Ik vermoed ook regelmatig dat er zoiets achter zit ja. Echt een giller vind ik het altijd als een Mario Been een wedstrijd van Feyenoord mag "analyseren". Die doet niet eens moeite om een beetje objectief over te komen... Of afgelopen vrijdag weer tijdens Ajax-Willem II het commentaar. Ja, wij speelden heel matig, maar de commentator deed alsof Willem II gewoon de beter voetballende ploeg was en de meeste kansen kreeg. Ik zou onze wedstrijden graag bij Ziggo zien, gaan ze zich bij Fox maar vergapen aan Feyenoord, het volwassen Psv en verder AZ de Hemel in prijzen, omdat die weer eens een leuke eerste seizoenshelft hebben gekend.
4 -1
Redrum
Het ligt er wel heel erg dik bovenop ja. Als Ajax speelt dan mogen Arnold Bruggink en Kenneth Perez vaak aantreden, maar als Feyenoord speelt dan mag de altijd objectieve Mario Been zijn zegje doen. Lachwekkend. Het ergste is dat hun beleid ook totaal geen nut heeft. Ik heb een ongelofelijke schurfthekel aan Fox, maar als ik uitwedstrijden van Ajax wil zien dan heb ik geen andere optie dan een abonnement te nemen.
2 -2
aniet
Dat krijg je wanneer je je complex op de grens van Amsterdam bouwt, in Amsterdam scout
en spelers uit Amsterdam weghaalt
AZ is er toch ook niet vies van onze spelers op te halen?
Ben het niet eens met deze spelers ophalen want als de geschiedenis iets bewijst is dat uit Akmaar gehaalde spelers niet een echt groot succes bij ons zijn, uitzonderingen daar gelaten.
0 0
Benleiden
Ik heb het stuk verder niet gelezen, maar die Perez is me toch een partij een kontenkusser eersteklas.
0 -2
Babayaka
Uiteindelijk bleek elke speler van az die zo goed leek een flop bij ajax.

Lekker daar laten, en geen cent die kant op sturen.
2 -1
Joseph
Zielige Calimero, alsof Ajax met een bord op schoot zit te wachten op spelers van AZ die doorbreken.

Belangrijk is vooral te vermelden dat er zelden iets goeds uit Alkmaar gekomen is.. Ook met Boadu en Stengs moeten we daar rekening mee houden.
0 -2
Redrum
Precies, Ajax houdt gewoon logischerwijs excellerende spelers van andere Nederlandse clubs in de gaten. Zo hebben we een paar keer spelers die bij AZ uitblonken gekocht. Helaas meestal zonder resultaat, omdat spelen bij AZ en spelen bij Ajax een wereld van verschil is. In Alkmaar kan je lekker ongestoord ballen zonder druk en zonder aandacht van de rest van Nederland. Bij Ajax moet er gepresteerd worden en staan de schijnwerpers er vol op. Daar kunnen de meeste overstappers van AZ niet goed mee omgaan.
2 -1
Redrum
Mijn hemel wat is die Perez toch ook een kneus zeg. Echt een heel naar mannetje. Bij Ajax vonden ze het een bloedzuiger eerste klas en ik kan dat maar al te goed begrijpen. AZ loopt altijd heel verongelijkt te janken als Ajax weer eens een speler van ze haalt, maar AZ is gewoon een subtopper. Niks meer en niks minder. Ze spelen vaak leuk voetbal en ze hebben een prima jeugdopleiding, maar het blijft een club zonder uitstraling die slechts sporadisch om de prijzen meespeelt. Dan is het heel logisch dat Ajax daar wel eens shopt. Al heeft dat zelden echt iets opgeleverd.
2 -2
Frank1978
Precies en het is heel simpel, wanneer een speler liever bij Ajax speelt dan bij AZ en de mogelijkheid is er, dan komt er een overstap als de clubs eruit komen. Zo gaat dat in profvoetbal, Kenneth. Het zal je misschien verbazen, maar ook AZ koopt spelers en haalt jeugdspelers elders weg.
0 0
Redrum
Ajax is simpelweg de grootste club in Nederland. Dan kan je dus gaan shoppen bij de rest. Als AZ hier moeite mee heeft, dan moeten ze simpelweg even 33 titels winnen, 6 Europa Cups pakken (waarvan 4 eerste), twee wereldbekers winnen en 16 knvb bekers pakken. Dan mogen zij zich de grootste club noemen en bij ons komen shoppen. In de tussentijd dat ze al die prijzen pakken mag Ajax uiteraard geen enkele prijs meer winnen, anders moeten ze nog meer winnen.
1 -1
Bocarra
Stemmingmakerij.... in aanloop naar de wedstrijd. Het is natuurlijk 1 grote leugen. De genoemde spelers zijn ook weer bij andere clubs weggekocht of kwamen van Ajax. AZ scout met grote regelmaat spelers uit Amsterdam. Die dromen natuurlijk ook over een toekomst bij Ajax. Waar komt Dani de Wit ook al weer vandaan?? Het bewuste manipulatie. Nogmaals, stemmingmakerij in aanloop naar de wedstrijd. Perez is een farizeeer.
1 -1
Cupmetgroteoren
Perez vind ik één van de meest onplezante figuren in de voetballerij. Een soort chagrijnige Gargamel.
2 -3
Francisco81
Alleen zijn kop al als iemand aan tafel een andere mening heeft . Echt zo neerbuigend alsof diegene dan zwaar onzin praat
2 -3
Cupmetgroteoren
Ja echt. Dat niemand 'm een keer op z'n plek zet ook met z'n minachtende gedoe.
0 -1
Redrum
Kenneth is een narcist, dat zie je direct.
2 -3
JordyAjacied
Perez nog steeds gefrustreerd dat hij bankzitter was bij het grote Ajax, bij AZ, Twente en PSV heeft hij leuk mee kunnen doen, voor Ajax niet goed genoeg, jammer dat het hem nog dwars zit want zo kan je niet normaal analyses doen van Ajax.
4 -4
Tjpknge
Naar mijn mening zijn zij beide niet nodig. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat Hansen, Unuvar, Brobbey (en toch ook Taylor) eraankomen, zou dit pure kapitaalsvernietiging impliceren.
4 -2
Francisco81
Mooi dit soort reacties van analisten. Kun je zien hoe snel zoiets keert. Tot afgelopen donderdag (voor de wedstrijd tegen Willem 2) was alles geweldig bij ajax. En 2x verliezen en er klopt niks meer van hoe bepaalde dingen gedaan worden
1 -2
ajaxxcied4life
True, true. De laffe analysten willen bij de winnaars horen
1 -3
Ferd
Grappig dat ze Moissander en Lindenbergh noemen. Spelers die uit de Ajax opleiding kwamen. Dat toont al aan hoe hypocriet en dom het stukje is.

Als we gaan kijken naar ex Ajacieden bij AZ, en ex AZ’ers bij Ajax dan geloof ik dat de eerste groep groter is dan de tweede
3 -2
RaynoFischer
En van die andere namen in de 1ste alinea is er ook geen 1 van zelf opgeleid maar gewoon ghaald
1 -2
De Stift
Het is toch de normaalste zaak van de wereld!? En AZ koopt toch ook spelers van Ajax? Van AZ naar Ajax is de stap van Nederlandse top naar net-niet Europese top. Voor spelers als Stengs, Boadu en ook Wijndal zou een stap naar Ajax heel logisch zijn.
2 0
munser
vond perez altijd een goeie en fijne analist. maar hij is laatste tijd wel erg veel aan het zeiken, en vooral op ajax. hij is de dubbele standaard in nederland weer aan het versterken.
4 -3
Rdk1983
Onzin. Met Blind, Van de Beek, Mazraoui, Lang, Veltman, Dest liepen er afgelopen wedstrijd al paar eigen jeugd. Het is logisch dat Ajax naar versterkingen uit eigen land kijkt. En buiten AZ loopt er niet veel.
2 0
PJK54
Perez eens Ajax speler geweest maar nooit een Ajacied geweest.

In iedere competitie waar ter wereld gebeurd dit en nu gaat deze Perez hier even een issue van maken en waarom? om Ajax te kwetsen? geen idee zal met zijn frustratie te maken hebben denk ik maar.

Ik denk dat spelers als Stengs en Boadu de tussenstap naar Ajax niet willen maken maar eerder voor het "grote geld" in het buitenland gaan, verstandig? dat zal de tijd uitwijzen, jammer voor Ajax ja aan de ene kant wel het zijn goede spelers maar lopen er wereldwijd niet meer rond?
2 -3
Redrum
Perez zal ook ooit wel gekwetst zijn door het grote boze Ajax. Daar lopen er heel veel van rond in Nederland.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Hahaha nee hij heeft duidelijk snuf op
2 -1
Radie125
Perez zit weer eens aan de azijn fles
2 -2
Weloveajaxxx
Lekker dubbelzinnig aan t einde.. kwal.
0 -1
ajaxxcied4life
Idrissi, De Wit, Midsjö, Svensson, Clasie, die Japanse jongen, zijn toch ook van buitenaf aangetrokken? Dat zou je dan toch ook moeten meenemen in je analyse lijkt me. Maar dat terzijde.
Voorts vind ik het altijd getuige van journalistieke dan wel analyserende zwakte indien je om een 'hearsay' namelijk dat Ajax zou interesse hebben in Stengs en Boadu. Dat laatste is gelet op het aankoopbeleid van de laatste jaren niet erg aannemelijk daar Ajax zijn versterkingen voornamelijk in Zuid-Amerika aantrekt.
En Ajax en AZ hebben beiden hun eigen belangen. AZ koopt ook Dani de Wit die wij nu prima hadden kunnen gebruiken, gelet op de personele problemen. Daarnaast kloppen Barca en Juve aan voor onze beste spelers. Is dat dan ook armoedig van deze clubs Kenneth Perez? Zoals je zelf aangeeft is dat de circle of life.
1 -2
chino
Wat een onzin. AZ haalt ook spelers weg bij clubs als ADO en PEC. Ajax vervolgens bij AZ. En de Premier League/Bundesliga vervolgens bij AJax. Alle profclubs zijn koopclubs als je Perez volgt.
3 0
Beretta
"Armoedig", dhr. Perez wil weer in de spotlights staan met zijn overdreven uitspraken. Ajax kan nou eenmaal niet iedereen in de jeugdopleiding dumpen, en de grootste clubs van een land kijken nou eenmaal naar de beste spelers in de competitie. Dat gebeurd in Spanje, Italië, Engeland, Duitsland, overal... maar alleen in Nederland is het armoedig :D. Ach, het genereert wel aandacht voor deze ijdeltuit.
6 -2