Mossou: 'In de afgelopen anderhalf jaar de zwaarste tik'

JesseTH, 13-12-2019 om 18:50, 4662 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou is benieuwd hoe Ajax om zal gaan met de mentale klap die het te verwerken kreeg tegen Valencia CF. De Amsterdammers werden door de Spanjaarden uit de Champions League gespeeld en moeten nu opstaan tegen AZ. De journalist van het Algemeen Dagblad kijkt ernaar uit.

'Het wordt super interessant tussen de twee beste teams van dit moment, maar ook de twee leukste teams om naar te kijken', vertelt Mossou, die zich afvraagt hoe Ajax reageert op de uitschakeling in de Champions League. 'Ajax heeft zich in heel veel opzichten gefocust op de Champions League. Qua financiële huishouding, maar ook qua mentale instelling. Daar ging alles om. In het afgelopen anderhalf jaar is dit toch wel de zwaarste tik.'

Vervolgens licht Mossou de topspelers van AZ eruit, die mogelijk iets toe zouden kunnen voegen aan Ajax. 'Koopmeiners is een goede speler, maar ik vraag me af of hij op het niveau van de Champions League de snelheid en handelingssnelheid heeft. Stengs en Boadu zouden in aanvallend opzicht iets toe kunnen voegen, zeker op momenten dat je spelers als Promes en Neres moet missen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
El Salvador
Ook dit hoort bij het sterker en beter worden van een ploeg. Als ik nu al weer Zyech hoor "we gaan gewoon op de ingeslagen weg door!!!" Dan geloof ik dat we hier alleen maar sterker uitkomen!! Dit seizoen kampioen worden, daarna direct de championsleague weer in (kassa Marc en Edwin). Dan ook direct doorselecteren..... want met alle respect er moeten één of twee versterkingen bij. Pröpper heeft mijn voorkeur... past in mijn ogen absoluut bij Ajax en een rappe buitenspeler.... Haal die Kluivert maar terug.... want die heeft spijt als haren op zijn hoofd dat ie geen deel meer uit maakt van deze mooie groep......
0 0
GvanderK
Nee dat was tegen Spurs.
0 0
atalantanio
Spurs thuis was ik echt kapot van, dit is niets meer dan lichtelijke teleurstelling en irritatie, totaal niet te vergelijken.
2 0
3*stars*3
Spurs was de zwaarste klap.
Ik had nooit echt geloof in dat dit Ajax de CL zou winnen.
Ja hopen mag natuurlijk maar ik had bijv wel gevoel dat dit Ajax wel eens de EL kan winnen, als het niet zou kunnen overwinteren in de CL.

Volle focus, Promes en Neres er na de winter erbij.
En dit Ajax is klaar om die EL te pakken.
Blind kan een goede voorbeeld geven.
1 0
munser
wat een gek. spurs thuis veel en veel zwaardere tik. dit vind iedereen klote, iedereen voelt zich klote en heeft er ongelofelijk de pest in. maar spurs... dat was vreselijk. ging stuk, vol ongeloof.

wat een opportunisme om dit te roepen. heel goedkoop.
0 0
Amsteraaij
spurs thuis?
0 0
Siemmie
Niet mee eens. De zwaarste tik was uiteraard tegen Tottenham, waar 4 dagen later die vliegensvlugge 0-1 van Utrecht bij kwam. Ik zag op dat moment in ieder geval de titel helemaal tussen onze handen wegglippen, en ik was vast niet de enige. Ik vind het reuze knap hoe de Ajacieden op het veld zich diezelfde helft nog hebben opgericht. Hoewel het niet echt te zien was, denk ik wel dat op het moment van de 0-1 de moed in hun schoenen zonk. Maar gelukkig is het goed gekomen ;)
1 -1
Ajacied33
Wat een pipo, de zwaarste klap is toch echt Tottenham. Heb bij deze gast altijd het gevoel dat hij Ajax dingen wilt aanpraten die er niet zijn. Iets van een negatieve sfeer creëren in de media
8 -2
Redrum
Sinds de 2-3 viel heb ik ongeveer 24 uur lang geen fatsoenlijk woord kunnen uitbrengen. Ik was niet eens boos, ik was gewoon compleet verslagen. Daarna herpakte ik mezelf weer en ging de focus weer op landstitel nummer 34. Na de uitschakeling afgelopen dinsdag was ik vooral heel boos. Zolang ik me boos voel, dan valt de klap wel mee.
6 0
Redrum
Ja dit was echt overduidelijk de zwaarste klap.. Sjoerd heeft weer te lang met zijn snufferd in Rotterdam rondgelopen. Niet goed voor je.
4 0
mickey2602
Echt niet de zwaarste tik Sjoerd! Dat was de halve finale vorig seizoen tegen de Spurs.
En als journalist moet je volgens mij ook weten dat Ajax niet begroot op Cl maar op EL.
7 -1
Redrum
Ach ja, wat is een journalist tegenwoordig nog waard? Bijna niks volgens mij. Ze lullen lekker een eind in de ruimte en er is niemand die ze corrigeert.
6 -1
Suarez16_
Veel zwaardere tik dan Spurs thuis nog geen half jaar geleden inderdaad....
0 0