Spaan voorzichtig: 'Kwartfinale misschien?'

BadembaBarrie, 12-12-2019 om 14:00, 4120 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Tekortschieten is het thema in de nieuw column van Henk Spaan in Het Parool. Velen schoten aan Ajax-zijde tekort volgens de journalist: Noa Lang, Edson Álvarez, trainer Erik ten Hag, de scheidsrechter en Spaan zelf ook.

'Je kunt Lang niet kwalijk nemen dat hij in de basis stond. Nu hij meedeed mogen we hem wel beoordelen, hij schoot tekort', zo opent Spaan. Ook Ten Hag schoot volgens hem tekort, hij door het opstellen van Lang. 

Spaan is echter ook kritisch jegens zichzelf 'Zelf dacht ik dat Álvarez in de basis moest beginnen. Ik schoot tekort, want Álvarez schoot tekort. Dat gold ook voor de scheidsrechter, die niet stressbestendig bleek.'

Nu Ajax in de Europa League speelt roepen velen dat die prijs dan maar even gewonnen moet worden. Spaan zelf is echter voorzichter. 'De Europa League waarin Sevilla, Sporting, Porto, Manchester ­United, Arsenal, Salzburg, Basel en Inter meedoen. Kwartfinale misschien?'

Denk jij dat Ajax en AZ met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,75 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Arsenal & Manchester United zijn alleen in naam groter, maar echt niet beter. En zo zijn er nog wel wat clubs uit het rijtje van Spaan minder dan Ajax. Winnen? Zou mogelijk zijn, maar geen garantie. Maak van de kwartfinale een halve finale, en dan ben ik tevreden.
1 -1
Pierre Heno
AZ even met 4-0 van het veld vegen zegt toch wel iets over de huidige krachtsverhoudingen?
0 0
Cupmetgroteoren
Natuurlijk zijn ze beter. Het B-elftal van United is al beter dan Ajax. Elke Engelse topclub is beter dan Ajax. Het is mensen hier echt zwaar naar de bol gestegen.
1 -3
Jariiii
Heb je Ajax überhaupt zien spelen tegen Chelsea? Dat is een niveau dat geen van die ploegen aantikt. Nee, het is geen zekerheidje dat Ajax dat niveau zelf steeds haalt, dat zagen we tegen Valencia wel, maar in potentie heeft Ajax waarschijnlijk de sterkste selectie van allemaal in deze EL.
0 -1
GvanderK
Hou toch op man, natuurlijk is Ajax beter momenteel. Jij zit nog in 2010 geloof ik. United is een topclub, maar heeft alles behalve een topteam.
0 -1
Cupmetgroteoren
Jij zit nog in vorig seizoen, met de ligt, schöne en de jong erbij. Ajax is zeker niet beter dan United. Hebben sowieso een veel breder elftal.
1 -1
Chesterson93
Kwartfinale klinkt heel fair.
0 0
ARUCAMBA
Alvarez eruit maar wie ervoor in de plaats, sontje hansen op de plaats van ziyech? Ekkelenkamp op de plaats van van de Beek? Gravenberch of Eiting ipv Alvarez, allemaal onzeker.
Ten Hag heeft er het beste van gemaakt, er zat niet meer in, ze moeten wel beter om leren gaan met stress, zoals de laatste 20 min , belachelijk, zo win niet een wedstrijd, ook niet met neres en promes erbij
0 0
maikelklaassen
er zat niet meer in?? 10 punten gek!! en dan de gestolen punten van Chelsea nog.
1 0
GvanderK
Grote namen, maar Ajax doet niet onder voor die clubs. We kunnen hem gewoon winnen.
2 -2
Web
Alles is mogelijk, maar wel met een fitte selectie
Ons Elftal is goed, maar de selectie niet.
Als Veltman nou geblesseerd raakt maakt niets uit, word je zelfs beter van
Maar de andere 10 zijn zoveel beter dan de wissels
5 -1
Redrum
Daar zit het grote probleem in voor Ajax ja. Laten we hopen dat we na de winterstop blessurevrij blijven, dan geloof ik zeker in een succesvol vervolg in de Europa League.
2 -1
Pierre Heno
Ik zou opteren voor iets méér dan alleen maar 'hopen' Redrum. Net iets meer pro-actief / ageren op wat je kunt verwachten tijdens een zwaar seizoen. Ten Hag heeft het graag over de 'problemen' die er ontstaan bij een brede selectie. Welnu de sportieve problemen van een te smalle selectie zijn inmiddels al meerdere seizoenen evident gebleken.
0 0
trooop
Ik dacht ook dat met alvarez beginnen de best overgebleven optie was. Uiteraard niet voor het voetbal, maar vanwege de weinige rare counters die we met hem erbij tegen krijgen. Dan moesten ze het voorin maar weer af zien te maken, geholpen door dat beetje geluk dat we tot dan toe elke CL-wedstrijd aan onze zijde hadden, op de uitwedstrijd tegen chelsea na.
Helaas speelden we dramatisch en was ons geluk kennelijk al opgebruikt.

Maar als neres en promes op tijd weer fit zijn en de CL-honger niet wegebt, kunnen we in principe 'vrij eenvoudig' de EL winnen dit jaar. Van de ploegen die spaan noemt is alleen inter van CL-niveau. Aan de andere kant: 1 of 2 blessures plus een iets mindere instelling, en het kan tegen iedere ploeg al zomaar voorbij zijn. Dat verschil is eigenlijk veel te groot.
0 -1
Web
Mee eens
Alleen makkelijk word het niet
0 0
Willem410
Henk heeft gewoon gelijk.
Een club die een alles beslissende wedstrijd in de CL moet spelen en op het moment dat het moet gebeuren Siem de Jong, Huntelaar (36), Veltman, Mazraoui en Dest op het veld heb staan schiet ondanks alle mooie praatjes gewoon te kort.
4 0
Web
Ik vond dinsdag Mazraoui goed spelen, net als Dest die inviel
Maar Mazaroui is niet constant
De ene week een 3 de andere een 8
3 0
AFCAU
Mazraoui was goed vorig seizoen, zelfs zo goed, dat hij niet gemist kon worden op rechtsback positie. Lijkt wel een vloek, elke debuterende rechtsback in zijn debuut seizoen het best en daarna zakt het af.
0 0
Ajaxvooraltijd
Dest vind ik niet in dat rijtje thuis horen maar de rest oké en Mazroui ondanks dat hij onnodige kaarten pakt is een twijfelgeval gezien vorig seizoen.
0 0
Babangida83
Dat is een mooie lijst van vergane glorie, hoor, die ploegen die Spaan noemt.
1 0
Pierre Heno
Kampioenschap = plaatsing CL poulefase. EL winst is plaatsing CL poulefase. De keuze lijkt me niet heel erg moeilijk eigenlijk. Kom je ver in de EL dan is dat mooi voor het nu enigszins gedevalueerde Europese blazoen. Aansprekend voetbal en winst op ploegen van de gevestigde orde zal Ajax als begrip de hoogte in blijven stuwen. Daarvoor heb je topspelers nodig die het een eer vinden om Ajax op hun club cv te hebben......zo blijft Ajax de mythe in het topvoetbal....Ajax zal altijd weer de voetbalharten blijven verwarmen....dat is de enige echte uitdaging voor ieder Ajax bestuur, coaches en spelers. Geld moet op het veld staan en deels op de bank. JA moet niet het streven naar het winnen van de Keukenla divisie op nr 1 zetten maar het actief klaarstomen van die paar echte talenten die daar rondlopen . Parallel daaraan de beste spelers uit de klompetitie naar Ajax halen wanneer de jeugdopleiding tekort schiet voor het benodigde niveau......en wil je echt meedoen in de CL als 'mythe' Ajax....dan ligt dat niveau op Ajax niveau= feitelijk het allerhoogste niveau. Want het begrip Ajax ligt ver boven het bedrijfsmatige niveau van een bvo. Er bestaat echt maar één club in de wereld met de alom gerespecteerde uitgedragen voetbalvisie als Ajax......met dank aan de. (m.i.) allerbeste totaalvoetbalspeler JC. Ajax zit in het hart van werkelijk iedere voetballiefhebber in de wereld. Wát een club!!! ...maar ook: wát een verantwoordelijkheid voor ieder Ajax bestuur en iedere coach. 100% geven is daarbij niet genoeg....je leven er voor geven ( in doen en laten ) is daarbij minimaal vereist. Pas dan mag je je een èchte Ajacied noemen.
3 0
AFCA020!
"Wel even gewonnen" is te oppertuun. Absoluut. Want het is dit jaar een zeer sterk deelnemersveld (lijkt elk jaar sterker te worden). Maar ik denk dat United, Arsenal, Sevilla etc. Minstens zo bang voor ons zijn als andersom.

Je hebt een aantal grote kanshebbers en Ajax is er daar eentje van. Dat vind ik een terechte veronderstelling.
6 0
megaonion
Wellicht denk ik wat arrogant, maar ik vind een fitte Ajax met afstand beter dan ieder club die in dat rijtje daar is opgenoemd.
0 0
markk
Waar ik bang voor ben is dat een club die in de playoffs van de CL had moeten spelen misschien niet optimaal gemotiveerd is om in de EL te presteren vanwege de teleurstelling rondom het missen van de playoffs. Dit kan je al heel snel de kop kosten. Alle teams die het tot de playoffs EL hebben geschopt kunnen het Ajax ook erg lastig maken als Ajax niet voor de volle 100% voor de overwinning gaat. Ik denk als Ajax met Neres/Promes en dezelfde overtuiging van vorige wedstrijden speelt dat het erg ver kan komen.
1 0
Ajax412
Terecht inderdaad. We gaan hem niet zomaar even winnen, maar zijn ook zeker niet kansloos. Er doen grote namen mee in het toernooi, deste meer reden om het serieus te nemen en ons beste schot te wagen. Als we ver komen, zullen we ook in de Europa League goede reclame voor onszelf maken.
0 0
Bounce77
Schiet Henk zelf dus 2 keer te kort
0 0