Pot: 'Voetbalsupporters briljante geschiedvervalsers'

BartVeenstra, 12-12-2019 om 10:50, 4491 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Menno Pot vindt dat de supporters van Ajax vertrouwen moeten houden in een prachtig seizoen van hun favoriete voetbalclub. De Amsterdammers zitten nu in een dip, maar volgens de columnist van Het Parool is het seizoen daardoor nog lang niet verloren.

De vormdip die Ajax nu beleeft, was er vorig seizoen in januari en februari. Ajax had toen al de volgende ronde van de Champions League bereikt, maar de vormdip was er niet minder heftig om, zo weet Pot nog. 'Al hebben veel supporters die herinnering subtiel bijgekleurd', schrijft hij. 'Voetbalsupporters zijn briljante geschiedvervalsers. De gemiddelde mopperaar van nu zou ik graag in een tijdmachine meenemen naar eerder dit jaar, half februari. Dan zou ik ze voorstellen aan hun tien maanden jongere zelf en het gesprek op Ajax brengen.'

Vorig seizoen kwam Ajax namelijk dramatisch uit de winterstop. Een gelijkspel tegen sc Heerenveen (4-4) en nederlagen tegen Feyenoord (6-2), Heracles Almelo (1-0) en Real Madrid (1-2) volgden. 'Doei landstitel en in die toffe Champions League is het ook alweer finito. Wat een deceptie, alweer!', herinnert Pot de algemene stemming.

Toch werd het vorige seizoen 'nog best leuk', schrijft Pot. 'En nu niet neerbuigend doen over de Europa League. Dan douw ik je weer in die tijdmachine en flitsen we ook nog even naar voorjaar 2017, voor een gesprekje met je euforische, door Ajaxkoorts bevangen zelf van toen, over de return tegen Schalke of Olympique Lyon. Misschien maar even afwachten. Het Ajax van 2020 kon ons vertrouwen best eens waard zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bouke
ik vindt het nu erger dat je zoveel blessures hebt ... dat had je toen niet volgens mij. maar ik denk dat ten Hag de jeugd er nu maar in moet gooien... want zou Ekkelenkamp of eiting het nou zoveel slechter doen op het middenveld dan Marin of Nous ?? En zou Noa Lang of Brobbey het dan echt veel minder doen dan KJH ...
0 0
ElPistolero9
Die 1-2 thuis tegen Real had niks met een dip te maken. Was misschien wel de sterkste wedstrijd van het seizoen
0 0
Raoul14
Grote verschil is het moment van de dip. Jan-Feb is juist tussen de CL wedstrijden in. Dat maakt het allemaal extra zuur, misschien swingen we in Maart weer, maar kunnen dat niet meer laten zien in de CL.
0 0
Babangida83
There he has a point... :-)
0 0
Henkjanklaas
Het kan als aanstellerij worden gezien maar ik ben nog steeds doodziek dat we uit de CL liggen.
Alle troostende woorden ten spijt zit ik nog steeds in een enorme dip. Kijk, als je nou kansloos eruit wordt geknikkerd dat kun je er mee leven, maar het ligt immers anders. Kwaadheid heeft nog steeds de boventoon. Ik vrees dat deze gemoedstoestand nog weken aanhoudt.
4 0
JariJari
Met name omdat we xo hard genaaid zijn. We horen niet alleen door te zijn, we horen groepswinnaar te zijn.
0 -1
skinny hein
Geen calimero uithangen, dat doet de rest van NL wel. 6 gespeeld, 3 gewonnen : dat is gewoon niet goed genoeg, klaar.
Probeer nu eerst de EL te winnen, dat is al moeilijk genoeg. Liever de EL pakken, dan in de kwart finale CL eruit liggen.
0 0
aka
Maar nu kunnen we misschien wel hoge ogen gooien
0 -1
RuffRhythim
Ja dit heb ik ook, maar ik wil er alleen niet wekenlang mee bezig zijn aangezien je je daar niet beter van gaat voelen....

Er is nog zoveel om voor te spelen namelijk.
0 0
behangdelul
Uitstekend verwoord!
0 0
ajaxdordtt
Perfect verwoord Menno, grotere opportunisten zijn er niet. Al blijft het waardeloos hoe het dinsdag is gegaan.
1 0
Leprechaun
Niet alleen voorbehouden aan supporters. Journalisten kunnen er ook wat van. Opportunisme viert weer hoogtij.
0 0
chloorbestendig
Haha, ik ken er hier een paar die dit niet leuk gaan vinden!
2 0
Robeerke
Mooie column, zo is het.
1 0
PeterVKV
Elk nadeel heb zijn voordeel.
1 0
Redrum
Zo is het wel. Dit elftal kan de EL winnen, de CL niet. Als we dit seizoen titel 35 pakken en de Europa League dan hebben we gewoon een prachtig seizoen hoor. Wel moeten er een aantal maatregelen genomen worden en conclusies getrokken worden op basis van de afgelopen paar wedstrijden.
2 0
PeterVKV
Ik denk niet dat we veel kans hadden gehad om de CL te winnen. Je kan zomaar Barca of ManC loten in de volgende ronde en dan is de kans groot dat het voorbij is. En daar sta je dan terwijl de kans groot is dat Ajax in de EL heel ver komt.
2 0
ArthurG
Tuurlijk is de Europa League ook mooi. Maar als je zo dichtbij de knockout fase van de champions league bent, is "maar" de Europa League toch wel het gevoel dat overheerst. Hopen dat het toch nog een leuk Europees seizoen gaat worden, een Europa League finale tegen Leverkusen zou trouwens wel een droomscenario zijn.
0 0
Ajax27
Ach als we dadelijk in de knockout fase van de EL eerst AS Roma loten, daarna Wolfsburg, vervolgens Sevilla en in de finale speelt tegen Arsenal, dan heb je gewoon wederom een zwaar mooie Europese campagne en zeikt er niemand meer over deze pot.
0 0
Redrum
Wat bij mij vooral overheerst is het grote gevoel van onrecht. We zijn gewoon genadeloos hard genaaid. Verder kan ik uiteindelijk leven met de Europa League, omdat ik daar ook goede herinneringen aan bewaar. Dit elftal is zeker in staat om daar hoge ogen te gooien.
1 0
RaynoFischer
Precies dat is het ook, als je nou gewoon niet goed genoeg bent oke, maar zijn gewoon tot 3x toe genaaid en het zat er duidelijk wel in.
0 0
Bocarra
Spijker op z’n kop!
0 -1
NUL20
En het seizoen tot nog toe is ook beter dan vorig jaar... alleen net even niet het geluk (of misschien juist ongeluk).
0 -1
Tinus
HAha, zoals gebruikelijk wijze woorden van Menno. Mooi stukje.
1 -1