Driessen: 'Huidige beleid niet overboord, maar intensiveren'

BadembaBarrie, 11-12-2019 om 07:45, 5114 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax moet vasthouden aan het huidige sportieve en financiële beleid. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf, woensdagochtend. De pijnlijke uitschakeling betekent een tijdelijke financiële en sportieve terugslag, maar mag volgens de journalist geen aanleiding geven tot een drastische omslag in bijvoorbeeld de salarissen die worden betaald. 

'Niet overwinteren in de Champions league betekent een pas op de plaats bij het opstoten in de hiërarchie van de Europese topploegen', aldus Driessen. Ajax heeft de ambitie uitgesproken aan het willen haken bij de beste zestien ploegen van Europa en volgens Dreissen moet de club dan vooral doorgaan met waar het nu mee bezig is. 'Anders zal de Europese elite uit het zicht verdwijnen en zullen zij Ajax ook niet meer zien staan als vanaf 2024 een nieuw Champions Leagueformat van kracht wordt.'

Volgens Driessen is dat het échte absolute doemscenario, voor Ajax en voor het gehele Nederlandse voetbal. Hij stelt echter ook dat er met de uitschakeling in dit Champions League-seizoen nog geen man overboord is. Ook middels de Europa League kan Ajax zichzelf in de picture houden. 'Het zal niet tot dezelfde spin-off leiden als een halve finale Champions League, maar kan de weg naar de Europese grootmachten open houden zoals de directieleden Van der Sar en Overmars voor ogen hebben. Het beleid moet daarom niet overboord,maar worden geïntensiveerd zodat zelfs drie afwezigen op een positie is op te vangen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Na de winterstop gaan we met twee vingers in de neus naar de Schaal.
0 0
CS26778uit0341
Welke posities in het veld en in welk Ajax systeem.....??
Pfff Valentijn toch...
0 0
PJSM
Voor het eerst eens met Driessen.
0 0
PeterVKV
Vol voor Bergwijn gaan. Speelt bij PSV niet voor de titel en niet Europees. Die wil wel. Goede maat van Promes ook. Helpt.
0 -11
Cruijffthebest
Nee, haal in de winterstop alvast Ihattaren, echt een geweldig talent.
Boadu voor volgend seizoen als extra spits.
Een type Alderweireld/Sanchez als vervanger voor Veltman.
Een type Antony/Olmo als creatieve middenvelder.
Keeper als vervanger voor Onana.........geen idee.
2 0
mickey2602
Aanvulling,miks=mikt
0 0
mickey2602
Zo makkelijk dit. Haal die,haal die... Weleens eraan gedacht dat die spelers ook een mening of een voorkeur hebben? Of dat de andere clubs niet willen verkopen?
Ihattaren,gaat PSv echt niet aan ons verkopen en als ze dat al overwegen zal dat zijn voor een monsterbedrag en willen we dat?
Boadu,zelfde verhaal als Ihattaren alleen dan van AZ.
Vervanger voor Veltman hebben we in huis en speelde recentelijk best goed in de CL,naam is Perr Schuurs.
Type Antony/Olmo zou kunnen,mits Ziyech weggaat. En dat moet ik nog afwachten,voor nu lijkt het erop dat hij te hoog miks voor wat betreft een nieuwe club. Vind ik persoonlijk niet erg,zie hem graag jaren bij Ajax spelen.
Keeper hebben we ook al en zullen we binnenkort gaan zien hoe goed die is,genaamd Varela.
0 0
Ajacied33
Weet je al hoeveel ballenjongens we hebben...?
3 0
LangeTermijn
Al kan de scouting wel een stuk beter bij Ajax. Die is van groot belang als je spelers gaat vervangen. En daar is het afgelopen zomer goed misgegaan. Leuk Promes, maar een goede centrale verdediger en een goede CVM en dan was je gister waarschijnlijk wel doorgegaan in de CL.
6 -2
altijdwelwat
Promes word nu wel naar ongekende hoogte geschreven, maar ook Promes deed in Lille alles fout totdat hij scoorde. Het grootste probleem tegen Twente , Willem II en gister is dat de zogenaamd grote jongens Tadic, Ziyech , van de Beek , Tagliafico niet hun niveau halen.
3 -3
driesterren***
Word zo moe van die Driesen!
0 -2
Duif63
Meestal wel, maar wat hij hier schrijft klopt gewoon hoor. vd Sar, Overmars en TH zullen in de spiegel moeten kijken en tot de conclusie moeten komen dat er fouten gemaakt zijn waardoor we nu weer terug bij af zijn. In de winterstop in iedere linie een topper erbij en heel veel net niet spelers zsm lozen.
5 0
Minsc
Overmars moet gewoon lekker een ander baantje gaan zoeken, dit werk kan hij niet aan.
1 -1
Boer Gijs
Dat vertrouw jij Overmars en Hag toe? Met Koopmeiners, Stengs, Boadu erbij waren we al stuk sterker geweest dan met Alvarez, Marin en Siem
3 -3
Duif63
Dat klopt en binnen Ajax moet men zich ook afvragen waarom Amsterdamse jongens als de drie die jij noemt ooit voor de jeugdopleiding van AZ hebben gekozen en niet voor die van Ajax.
3 0
Jarl1989
Tijdelijke financiële terugslag? Ajax is begroot op Europa league volgens mij. Plaatsing voor Champions league bracht al meer geld in het laatje. Zijn zo €60 miljoen verder. Ja je verdient niet zoveel als vorig jaar maar dat kan ook niet elk jaar.
3 0
Boer Gijs
Valentijn heeft ook echt geen visie he
0 -4
Ajacied33
Wat hij hier zegt klopt anders gewoon wel. Voor een keer ben ik het wel met hem eens
4 0
Rentokill
Want? Ajax moet het huidige beleid wél overboord gooien?
3 0
Boer Gijs
Nee, maar wel aanscherpen, Valentijn voegt niks aan Ajax beleid toe, dat bedoelde ik.
0 -1
Boer Gijs
Valentijn heeft ook echt geen visie he
0 -2
Rentokill
Want? Ajax moet het huidige beleid wél overboord gooien? (2x)
2 0