'Álvarez te weinig voor Champions League-niveau'

ArthurV, 09-12-2019 om 22:20, 8280 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

René van der Gijp verwacht niet dat Erik ten Hag Noussair Mazraoui tegen Valencia CF als middenvelder gaat opstellen. Dat laat de analist weten aan tafel bij Veronica Inside.

'Hij gaat Mazraoui niet meer op het middenveld zetten, daar is hij nu klaar mee', vertelt Van der Gijp. 'Je hebt dat nu twee keer gedaan en dat is twee keer zó erg tegengevallen. Maar ik vind die Álvarez ook niet veel toevoegen. Voor het niveau Champions League vind ik dat als middenvelder te weinig.'

'Van dat hele elftal hoef je alleen maar je hopen dat Tadić, Ziyech en Van de Beek het voor je gaan doen', meent Van der Gijp. 'De rest doet het niet.' Johan Derksen sluit zich aan bij zijn tafelgenoot en plaatst een kritische noot over Noa Lang. 'Hij wordt ontzettend geroemd, maar bij balverlies is hij echt te beroerd om mee te verdedigen. Dat viel mij erg tegen.'

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Heb Alvarez nog geen slechte wedstrijd zien spelen op t middenveld. Hij brengt juist balans, anders dan Mazroui die ik liever als rechtsback zie. Verder heeft Alvarez lengte, iets wat we tekort komen wanneer hij niet speelt en tegen de Spanjaarden juist t verschil kan maken. Wat mij betreft mogen ze alle 3 basis: Lang, Alvarez en Mazroui. Dest vind ik iets te nonchalant in de laatste wedstrijden. Prima voor n invalbeurt.
5 -10
AjaxDaniel
Ik wil Alvarez gewoon op CV staan. Ik denk dat hij daar niet meer weg te slaan is als hij de kans krijgt.
3 -1
AlexIbarra
Ik ken Valencia niet zo goed en weet niet wat hun zwaktes zijn, wat natuurlijk zwaar meeweegt voor de opstelling. Maar ik denk niet dat we met Marin of Mazraoui als RVM morgen het middenveld van Valencia echt weg gaan spelen.

Misschien toch maar wat meer de strijd aangaan met Martinez - Alvarez en de vier man voorin het creatieve werk laten doen?
Niet echt des Ajax maar in de eerste twee groepswedstrijden werkte het ook.

Benieuwd wat Erik ervan maakt.
1 -1
Jari_held
Valencia heeft met torres, coquelin en parejo een erg beweeglijk en voetballend sterk middenveld dat hun snelle spitsen goed kan wegsteken. Belangrijkste is om goed druk op die gasten te zetten zodat ze die pass niet zo makkelijk kunnen geven. Ik zou met donny op 10 spelen als extra scorende speler dichtbij tadic omdat we promes missen. Maar donny kan ook goed drukzetten op zijn middenvelder. Martinez en alvarez op het middenveld denk ik
0 0
Pierre Heno
Van Lang mag je niet verwachten dat hij de kar voorin kan trekken. Die is er nog lang niet...logisch ook wanneer je net uit de KKD komt maar m.i. toch ook weer niet dàt súpertalent waar Boukari hem nu al voor denkt te kunnen houden. Een speler met perspectief voor de (kl)eredivisie en wanneer hij dat in meerdere wedstrijden weet te brengen zien we wel verder. Al dat hijgerige 'gehype' maakt die jongen er echt niet beter op. Laat 'm lekker voetballen en houdt 'm een beetje uit die media gekte.
1 0
DonAdam
Lul er maar lekker omheen en gooi het op media gekte en gehijg..... Pffff. Niemand beweert dat Noa Lang de kar moet trekken, dus dit verzin je zelf. Waar het om gaat is dat in elke competitie men ook speelt, een prof zijn back niet kan laten lopen, en dat is wat Derksen aanhaalt. Het verdedigende vuile werk opknappen is het minste wat een aanvaller kan doen als hij niet in de wedstrijd zit. Dat is in een notendop waar het bij Lang aan schortte tegen WII. Niet in de wedstrijd zitten en dan je directe tegenstander laten lopen kan echt niet als profvoetballer in het moderne voetbal.

Maar goed, ik ga ervan uit dat hij zich tegen Valencia het apenlazerus werkt. Doet hij dat op dit podium niet, is hij, ondanks al zijn talent, geen knip voor de neus waard.

Wat betreft Alvarez, die duidelijk geen middenvelder maar CV is, en Lang, die nog te licht is om 2 wedstrijden in de week te spelen, in de basis: we zullen het ermee moeten doen, we hebben niet beter.
4 0
Patrick78
Edson in CL: prima wedstrijd tegen Lille ( een doelpunt ), prima tweede helft tegen Valencia uit, kopbal op de paal tegen Chelsea, bijna een legendarische doelpunt tegen Chelsea uit, prima tweede helft tegen Lille uit ipv Mazraoui. Te weinig? Wat een onzin. Wij zijn in CL dankzij een doelpunt van Alvarez tegen Apoel maar volgens Van der Gijp hij is niet goed genoeg voor CL......bah.
7 -6
GvanderK
Was inderdaad geen scherpe opmerking van Gijp
2 -3
Tinus
Noa Lang raakte notabene geblesseerd aan het begin van de wedstrijd tijdens het meeverdedigen. Lijkt me dus een beetje overdreven reactie van Derksen.
2 0