Swart: 'Bang voor AZ? Hou op zeg!'

ArthurV, 09-12-2019 om 17:20, 5398 views, Alles op Swart |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Doordat Ajax afgelopen vrijdag met 0-2 had verloren van Willem II, bedraagt het gat met AZ slechts drie punten. Sjaak Swart ligt totaal niet wakker van deze kleine marge, zo laat hij weten bij Alles op Swart.

'Niet overdrijven en zeggen dat AZ ''al op drie punten staat''... Alsof we bang moeten zijn voor AZ, hou op zeg! Ajax is Ajax', is Swart kraakhelder. Ook PSV kwam door de 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard iets dichter bij Ajax. 'Nou geweldig, tegen Fortuna. Die wisten niet eens dat ze op het veld stonden. Daar maak ik mij ook niet druk over, echt niet.'

Volgens Swart lag de nederlaag tegen Willem II niet zozeer aan het spel van de Tilburgers, maar aan de mentaliteit van de Ajax-spelers. 'Martínez deed blijkbaar niet mee die dag, want hij was dramatisch. Tagliafico vond ik ook helemaal beneden zijn vorm, geen voorzet was aangekomen. Als de voorzetten al niet aankomen... Dest kwam er bijvoorbeeld drie keer fantastisch langs en dan geven ze hem zo aan de tegenpartij. Als je dat doet kan je niet winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eastwood
Goed zo Sjaak. Zo is het en niet anders.
0 0
Cupmetgroteoren
AZ is gewoon een hele degelijke ploeg dit seizoen. Ik vind ze echt een goed team hebben dit jaar, zeker voor Nederlandse begrippen. Het team is ook uitgebalanceerd, meer gebalanceerd dan Ajax, en er zitten slimme spelers in. Bijna geen zwakke posities ook. Maar Ajax kan zomaar door individuele flitsen die wedstrijd winnen, zoals tegen Valencia uit.
1 -1
GrandMasterFlex
Ja tuurlijk meer gebalanceerd dan Ajax. Daarom vegen ze ook bijna elke tegenstander van de mat in Europa. AZ doet het aardig en heeft de gunfactor, maar ik verwacht aankomend weekend drie punten. Zulke scherpe potjes tegen goede tegenstanders hebben ze daar nog niet in de benen zitten namelijk.
0 -3
Frank1978
Kan een hele moeilijke wedstrijd zijn natuurlijk, maar van de andere kant ga je normaal gesproken ook ruimte krijgen om zelf te voetballen. Verder komt deze wedstrijd denk ik op een voor Ajax gunstig moment, omdat AZ donderdagavond nog naar Manchester moet. Maar eerst morgen maar eens tot een goed einde zien te brengen!
1 -1
mickey2602
Ik ben wel benieuwd hoe AZ dondewrdag zal gaan spelen. Dat duel draait alleen om wie er groepswinnaar wordt en ik weet niet of in de vervolgwedstrijden van de EL groepswinst ook voordeel heeft(denk het wel).
Dan heeft United genoeg aan een gelijkspel en AZ zal dan moeten winnen.
United zal denk ik toch gaan komen met een half B elftal maar wat gaat AZ doen?
Gaan ze daadwerkelijk proberen de groepswinst te pakken,dan zal dat zijn met de sterkste elf. Of geven ze spelers rust omdat komend weekend de kraker tegen Ajax op het programma staat?
Wij hebben wel 2 dagen langer "rust"maar wij moeten morgen sowieso volop aan de bak,wat bij AZ mee kan vallen.
0 0
Web
Bang moet je ook niet zijn
Maar het voetbal wat ze daar spelen, vind ik bijzonder knap
Elke week maar weer, daar bij nog eens de thuiswedstrijden in De Haag.
2 0
Ajacied33
Laten we eerst maar afwachten of die wedstrijd wel doorgaat zondag
1 0
Bapinho
Helemaal mee eens, sowieso dat er over een heel seizoen genomen nog een periode komt waarbij az uit vorm is / aantal blessures heeft en dan gaan ze gewoon punten laten liggen
1 0
FreddyAX
AZ is wel degelijk een sterke tegenstander,Ajax zal echt goed moeten zijn om daar resultaat te halen en we moeten hopen op de inzetbaarheid van Promes.
Dat zegt niet dat AZ beter is dan Ajax, beschouwd op elke positie is Ajax sterker maar de vorm van de dag zal beslissend zijn.
Duidelijk is wel dat Ajax met volle kracht zal moeten opereren, dat kan en dat moet.
2 0
MM1974
gelijk spel
0 0
ajaxminimax
Juist. Tuurlijk heeft AZ een goede ploeg, maar er wordt soms gepraat alsof ze Barcelona zijn... Als Ajax gewoon speelt zoals het kan spelen, dan winnen ze in Alkmaar. AZ is een voetballende ploeg, dus daar kan Ajax normaal gesproken prima mee omgaan.
3 -1
MNJ7
Als Ajax z’n normale niveau haalt wint het zelfs van een goed AZ uit.
2 -1
megaonion
En als Ajax in goede doen is , winnen ze zelfs daar gemakkelijk met 5 doelpunten verschil. Het kracht vershil tussen Ajax en AZ is groter dan de meeste mensen willen geloven.
0 -1
mgtow
Alle erediflopclubs weer over de zeik. Altijd goed!
1 0