Van Hooijdonk: 'Ajax heeft Willem II onderschat'

ThijsZwagerman, 08-12-2019 om 23:20, 3141 views, Studio Voetbal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Pierre van Hooijdonk stelt dat Ajax Willem II vrijdagavond heeft onderschat. De oud-profvoetballer maakt dat op uit het feit dat enkele spelers van de Amsterdammers regelmatig uit positie liepen en zich niet altijd maximaal inspanden om om te schakelen.

‘Ik vind dat Ajax Willem II ook een klein beetje heeft onderschat’, zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. ‘Dat is op zich ook menselijk. Tuurlijk is het niet goed, maar als je elke wedstrijd met vier goals verschil wint en in Europa menig tegenstander overklast, dan sluipt er wel iets van gemakzucht in. Tegen Willem II was dat met name zichtbaar’, toont de voormalig spits zich ook begripvol richting de Ajax-spelers.

Ondanks de zwakke vertoning tegen Willem II, verwacht Van Hooijdonk niet dat de nederlaag tegen de Tilburgers doorwerkt richting het Champions League-duel met Valencia. ‘Dinsdag tegen Valencia zal er geen sprake zijn van onderschatting en zullen de sprints wel op volle snelheid worden uitgevoerd.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Thanks captain obvious
0 0
Spitz
Het is iets anders wat te maken heeft na de wedstrijd tegen Lille. Wat er aan zit te komen. Ajax - Valencia. Dit zit in de koppies van iedere basisspeler. Daarom ook iets mindere wedstrijden tegen Twente en Willem 2. Is zo logisch als maar kan. Wint Ajax morgen, dan gaan alle remmen los en gaan ze vol gas tegen AZ. Net als na Chelsea tegen Utrecht. Maar wat heeft Ajax het goed gedaan in de competitie en CL. Vergeten we wel eens.
0 0
aniet
Juist en al dat andere gezeik van zogenaamde kenners die nu aan de poten van ten hag zagen
BS
0 0
ETM
O dat zeker en dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Tegen Twente 2 doelpunten achter en het doodeenvoudig buigen naar een ruime zege. Deze ploeg voelt zich haast onaantastbaar. Tot diep in de 2de helft voelde je urgentie ontbreken. Ik heb die 0-2 nog eens gezien. Blind die maar wat meehobbelt. Zelfs Tagliafico laat Dankerlui eigenlijk schieten, want ach Onana pakt m vast wel...
Dit is veel meer de oorzaak van de nederlaag dan de keuze voor Huntelaar of de zogenaamde tactiek van Willem.
Die vroege voorzetten zijn ook helemaal niet zozeer het gevolg van slim druk zetten, maar veel meer van gemakzucht. Ook als je de highlights nog eens bekijkt een volstrekt onnodige nederlaag. Siem en Martinez moeten sowieso scoren. Zeker Siem want de enige reden dat hij er in wordt gebracht moet toch zn scorend vermogen zijn. Die bal van Tadic is op maat..

In de nederlaag tegen Willem zie ik ooķ geen enkele aanleiding voor zorgen over het duel tegen Valencia.
Over die pot maak ik me al vanaf Valencia- Ajax grote zorgen. 
Kan Ajax nu zonder Neres, met een niet spelende of niet geheel fitte Promes, met een niet spelende of niet geheel fitte Onana, zonder eertse backup Labyad, met een in niveau uiterst schommelende Mazraoui, het vereiste niveau wel halen, tegen een voor Ajax heel moeilijk te bespelen ploeg, in een alles seizoens- beslissendr wedstrijd??

Ik denk het als ik eerlijk ben gewoon niet.
2 -1
FreddyAX
Begrijpelijk dat je nu minder zeker bent als Ajacied, bottom line is dat we ook na 2 verliespartijen nog steeds koploper zijn en EL spelen.

Niemand zit hier op te wachten maar het is ook nog niet zover; ergens heb ik wel vertrouwen in Ten Hag en deze selectie;CL overwinteren zal bij alle spelers zorgen voor extra vuur , mede door de blessures zal iedereen weten dat er nu juist heel scherp en aandachtig gespeeld moet worden.

Over het spel tot nu toe ben ik minder somber; als Ajacied wil je natuurlijk dat je iedereen van de mat tikt maar dat is gewoon niet te verwachten,
Enkele weken geleden speelde we een aantal weergaloze potjes en riepen de media dat we zelfs beter waren dan vorig seizoen,dat was een beetje overdreven maar laten we niet doen alsof we er nu helemaal niets meer van kunnen.

Uitglijer tegen Willem II was niet echt te verwachten maar wel enigszins verklaarbaar, minder focus ,een aantal blessures en daarbij ook niet veel mazzel bij de kansen die we wel kregen.

Neemt niet weg dat we tot de bodem moeten gaan om tegen Valencia en AZ resultaat te halen, persoonlijk zou ik nu ook tekenen voor twee gelijke spelen maar die zijn nog niet binnen en wie weet rechten de belangrijke spelers hun rug en gaan we iets moois zien.Daar ga ik dan maar voor.
3 0
ETM
Ja, begrijp me ook niet verkeerd. Het is geen klaagzang. Ik word als Ajacied ontzettend verwend door dit Ajax. Maar juist omdat ik me zo bewust ben van hoe goed dit Ajax nu al anderhalf seizoen is vrees ik gewoon dat we net te kort komen. Vorig seizoen was ik euforisch juist omdat ik weet dat wat Ajax liet zien weergaloos was op dat podium. Het huidige Ajax acht ik weldegelijk weer tot heel veel in staat. Maar dan telt het wel heel erg in welke fase je wie treft. Ik weet zeker dat Ajax tegen Valencia weer gaat stormen, betoveren en haar huid heel duur verkopen gaat, maar gaat het genoeg zijn? Ik was onder indruk van Valencia. Ik vind het echt een hele linke ploeg. Ik had liever een beslissings wedstrijd tegen Chelsea gezien.
0 -1
Benleiden
Onderschatting zeker, maar het is al weken erg pover. Ik zie veel lange ballen, omdat we ons er niet onderuit kunnen voetballen. Elke keer hebben we ook wel aardig wat geluk gehad, en bezitten we tevens veel individuele kwaliteiten. Helaas zijn er daar nu twee van geblesseerd.
1 0