'Ploegen weten beter hoe ze zich tegen Ajax moeten wapenen'

ThijsZwagerman, 08-12-2019 om 19:45, 8070 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez en Kees Kwakman denken dat tegenstanders van Ajax beter door hebben hoe ze zich moeten wapenen tegen de Amsterdammers. De analisten van FOX Sports zien dat zowel FC Twente als Willem II het Ajax recent lastig maakten en zijn benieuwd of dit meer ploegen gaat lukken.

Komend weekend staat AZ - Ajax op het programma en Perez verwacht dat de Alkmaarders Ajax het vuur aan de schenen kunnen leggen. ‘Het wordt lastig voor Ajax. Andere ploegen hebben namelijk steeds beter door hoe ze zich moeten wapenen tegen Ajax. Dat begon bij FC Twente, dat het tegen Ajax vijftig minuten goed kon volhouden. Willem II heeft het afgelopen vrijdag op een iets andere manier gedaan, maar hield dat langer vol.’

Perez zag wat Willem II vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA deed. ‘Ze hebben geprobeerd om het bij fases hoog vast te zetten, zodat Ajax de lange bal moest hanteren. Dat deed Willem II heel goed. Ajax werd daardoor onnauwkeurig en koos veel te vroeg voor de voorzet.’ Dat laatste kon Kwakman nog wel begrijpen. ‘Ajax heeft over het algemeen wel altijd veel mensen in het zestienmetergebied, dus ik snap best ze voor voorzetten kiezen.’

Perez is ook niet tegen het geven van voorzetten, maar vindt wel dat de bal op het juiste moment moet worden voorgegeven. ‘In sommige gevallen begreep ik het ook zeker wel dat er een voorzet werd gegeven, maar het is meer dat er soms ook betere opties waren. Ajax vergat echter geduld te houden en gaf te snel een voorzet. Dat gebeurde heel vaak vrijdag. Ajax had niet het geduld om tot de juiste beslissing te komen. Het werkt dus goed om Ajax aan de zijkanten te laten spelen en het midden dicht te houden’, concludeert de Deen.

'Met Tadić in de spits voetbalt Ajax makkelijker'

Volgens Perez heeft het feit dat Ajax veel voorzetten gaf ook te maken met dat Klaas-Jan Huntelaar tegen Willem II in de spits stond. ‘Als Dusan Tadić daar staat, geeft Ajax veel minder voorzetten en voetballen ze wat makkelijker. Met Huntelaar in de spits is het allemaal te statisch en dan is het best begrijpelijk dat er voor een voorzet wordt gekozen. Koppen is een kwaliteit van Huntelaar, dus dan kies je daar eerder voor.’

Kwakman vindt dat ook en hoopt dat Quincy Promes fit genoeg is om dinsdag tegen Valencia te starten. Niet alleen omdat Promes belangrijk is voor Ajax, maar ook omdat Huntelaar dan hoogstwaarschijnlijk niet in de spits zal staan. ‘Dan kan Tadić ook weer in de spits spelen en daar moet je hem eigenlijk niet meer weghalen’, besluit Kwakman.

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Wordt het niet eens hoog tijd om de vraag te stellen waarom we zo enorm veel zogenaamde analisten hebben?
Al die meningen van deze lieden komen mijn neus uit ! Nos, ziggo, fox, veronica het zijn er ontelbaar veel. Het zijn mooie baantjes zonder enige verantwoordelijk. Tja, dan heb je makkelijk praten. En al deze heren krijgen een platform vaak meerdere keren per week. Overdaad schaadt.
0 0
ErikDeBosz
Ach begint dit gezever weer. Als je met Huntelaar speelt, dan speelt Ajax altijd slecht. Dat is geen mening, maar een feit.
0 0
Aspers73
Omdat ze een keertje verliezen?
1 0
FreddyAX
Nog geen herstel bericht over Quincy gelezen, ik zie ook liever Tadic in de spits maar ja dan heb je wel nog een vleugelspeler nodig.
Mogelijk toch met Ziyech op rechts en Lang op links? Dan zou je met Alvarez op het middenveld spelen
Ook even kijken wat het gaat worden met Onana, gaat niet goed lees ik net.
0 0
grannig mokum1
Gewoon met Tadic in het punt van aanval en zoals we het weet het voetbal begint bij Tadic
0 0
Kingoffdatoilet
Lekker counteren en hopen op een off day. Wat een tactiek.
1 0
trainerdv
Haha precies. Dat is al 40 jaar het devies en soms lukt het, meestal niet,
0 0
OdjePils
‘Het vuur NA aan de schenen’ Perez, sukkel!
0 -1
AFCA1996
Jezus man. De waan van de dag gelul van analisten altijd. Eerst waren we onverslaanbaar en nu verliezen we een keer, en ploegen hebben opeens een manier gevonden om Ajax's manier van spelen te ontregelen. Een penalty tegen en één counter 10 minuten voor tijd, ja wauw zeg. Hoe vaak zouden Spaanse analisten dit zeggen als bijv. Barcelona een keer ongelukkig verliest, om vervolgens de volgende wedstrijd een ploeg helemaal stuk te spelen? AZ is gewaarschuwd
3 0
JanBiesbos
Gelul , helemaal niet , dat weten ze echt niet , één zwaluw maakt nog geen zomer hé!
0 0
Johan1
Onzin, Ajax in goede doen is te goed voor iedere club in Nederland, maar dan moet de instelling wel goed zijn en dat is helaas niet bij iedere wedstrijd.
0 0
trooop
Perez heeft gelijk. Alleen als Ajax op z'n best is doet het er niet toe of tegenstanders in de eredivisie een goed plan hebben. Daar is niemand tegen bestand. Maar we zijn tegelijk geen superteam: een paar blessures en een gebrek aan honger veranderen meteen heel veel. Te veel, eigenlijk. Iedere redelijke ploeg die Ajax ervan weerhoudt om door het midden op te bouwen en in het midden te voetballen, maakt onder die omstandigheden een aardige kans.
1 -1
Schip
Als Ajax het nou tegen iedereen moeilijker zou hebben en vaak met mazzel wint, kun je zo'n conclusie wellicht trekken.

Nu niet. Het was echt een samenloop van een ultra slecht Ajax, een ultra slechte TH die een zwakke opstelling maakt, vervolgens niet gered wordt door individuele kwaliteiten en ook nog eens desastreus slecht wisselt en een scherp WII.

Vorige keer complimenten gegeven aan TH, nu is hij mede schuldig. Hopelijk zetten de boys het recht op dinsdag, maar het kan net zo goed een Spursje worden. Ajax blijft enorm kwetsbaar.
4 0
MK77
Dit is vorig omstreeks deze tijd ook al een paar keer gezegd.
Toen kwamen we ook nog eens matig uit de winterstop (wie weet de 4-4 tegen Heerenveen nog) en zou de magie van ten Hag zijn uitgewerkt
0 0
Beachboy
Wat een opportunisme weer, zo kan ik ook wedstrijden en competities analyseren.

Er is maar 1 tegenstander die het Ajax binnen de Nederlandse competitie zwaar kan maken en dat is Ajax zelf.

Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat ik geen respect heb voor de prestatie van Willem II, die hebben alles binnen hun macht gedaan om te winnen en dat is ze knap gelukt.
1 0
Tufono
Het was meer geluk dan wijsheid voor Willem II.
4 -1
roodwit007
ja als de helft is geblesseerd maar dat zeg deze JOKER niet zowie heeft dat sport zender fucs al lang afgedaan bij mij
1 0
31xAjax
Een Ajacied verschuilt zich niet achter blessures.....
0 -2
Luck76
Spreken mekaar daar ook gewoon tegen, in dat programma.
Eerst hebben ze het over AZ: dat AZ de laatste wedstrijden niet goed speelt en heel veel ruimte weg geeft. Even later zegt die Milan van Dongen: ' Az in deze vorm wordt wel erg lastig voor Ajax'. Whaha

Mocht Ajax verliezen zondag, dan sta je dus in punten gelijk. Maar wel fijn om te weten dat je de 2 lastigste uitwedstrijden al hebt gehad. (PSV en AZ)
3 -1
RayJordaan
Die Milan lult ook maar wat
0 0
DeMeervanweleer
God God, 1x verliezen en tegenstanders hebben ineens het concept tegen Ajax uitgevonden.
90% lult maar wat, zoveel is duidelijk.
7 0
Steeph
Dat deze kritiek na juist die ene nederlaag komt is belachelijk. Maar wees alsjeblieft ook even eerlijk. Zo goed was het de laatste tijd op momenten echt niet hoor. En je mag ook best naar Ajax kijken, het wordt pijnlijk duidelijk dat de bank niet goed genoeg is.
2 0
blava
Bank is goed genoeg. Maar de Jong inbrengen voor Lang is onbegrijpelijk. Waarschijnlijk had TH een black out. Marin begint juist beter te spelen en wordt volledig genegeerd.
Waarschijnlijk is de Jong een topper op het trainingsveld en in de kleedkamer.
0 0
3*stars*3
Juist van Perez had ik wel beter verwacht.
Was een offday en daarnaast was het zo’n pot waaronder bal er gewoon niet in zou gaan.
We gaan bijna geloven alsof Ajax ondersteboven is gespeeld door Willem II.
Het was gewoon een wonder dat die bal er voor Ajax niet in ging.

Maar dit is iig wel een dure les en Ajax weet dat het niet mag niet verslappen.
7 0
Ismael Urzaiz
Het opportunistische gelul is weer begonnen. Eerste verliespartij in de Eredivisie, in december pas, en "clubs hebben Ajax door." Het is dat je voetbal 'analisten' niet kunt verbieden... maar waarom ze ook zoveel geld mogen ontvangen voor jarenlang open deuren intrappen is mij een raadsel.
9 0
Flipper33
Verdediging en middenveld is erg zwak van Ajax zagen we al tegen Lille .. tis dat veel clubs ontzag hebben voor Ajax daar hebben we geluk mee.
0 -7
Dit is mijn club
Wat een lulkoek krijgen we toch weer te horen na een verliespotje. Het opportunisme viert weer hoogtij. Zeg dan niets man.
4 0
3*stars*3
Types als flipper en johan1 waren lange tijd offline.
Na een nederlaag zijn ze er weer....
1 0
Bky
Eigenlijk hebben we echt een kut club he, niets deugt, alles is heel zwak, een 3-0 en 0-2 winst tegen een Lille zijn uitstekende voorbeelden om je argumentatie daarvoor nóg extra kracht bij te zetten.
5 0
Labrador
Te makkelijk. Ajax speelt dit seizoen 80% van zijn wedstrijden gewoon goed. Het grootste gevaar van dit Ajax is Ajax zelf. Geven ze vanaf minuut 1 vol gas dan is ieder tegenstander in Nederland kansloos. Zijn we niet wakker dan zie je wat er kan gebeuren.
1 0