Timmer kraakt kritische noot: 'Ajax begon gewoon laconiek'

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 17:35, 8879 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Ajax zondag op bezoek bij FC Twente al vroeg op een 2-0 achterstand kwam, heeft het volgens Marco Timmer geheel aan haarzelf te danken. Volgens de Ajax-watcher van Voetbal International begon de equipe van trainer Erik ten Hag te laconiek aan het duel.

'Laten we zeggen dat Ajax gewoon laconiek begon', stelt de journalist. 'Je hebt wel eens het idee, dat zie je vaker bij ploegen die echt heel goed kunnen voetballen en ook heel veel winnen, dat het niet de vraag is of ze winnen, maar met hoeveel.' Dan ligt het laconiek en nonchalant worden volgens hem sneller op de loer. 'En dat zag je vandaag.'

De hele malaise begon volgens de verslaggever bij het lage tempo dat Ajax gedurende het begin van het duel aanhield. 'Ze willen graag investeren in een eerste helft. Als je in een hoog tempo speelt, dan speel je de tegenstander kapot en gaan er ruimtes onstaan. Dan kunnen ze er doorheen voetballen met de kwaliteit die ze hebben. Dat lukte echter niet. Het tempo was te laag, ze stonden vaak te hoog en gaven ook ballen dwars door het midden.'

Dat Ajax terugkwam en uiteindelijk nog met 2-5 wist te winnen, lag aan zowel Ajax als FC Twente. 'Het valt me echter wel tegen van Twente dat ze zo uit de kleedkamer komen na de rust. Het zegt ook wel iets over de kwaliteit van Ajax, maar Twente had nog wel iets meer kunnen doen na rust om dit te voorkomen. Dat iedereen zegt dat het wel goed komt na 2-0, dan mag dat niet zo gebeuren als je Twentenaar bent. Dat dat wel gebeurt, is slecht eigenlijk. Knap van Ajax dat ze dan weer met 2-5 winnen. Dan wordt het toch business as usual, hè.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chesterson93
Ga alsjeblieft weer PSV volgen, en snel ook.
0 0
fanforeffer
Het probleem was dit x Nous ,die de kop er helemaal niet bij heeft. Hoe kan het ,dat hij 1 of 2 wedstrijden heel goed kan en tegen Lille en Twente is het weer zo'n dromer. Trouwens, Lang ging ook niet vrij bij de eerste tegen goal ! hij moest daar zo nodig een dom hakje doen wat bal verlies in leidde ! En daardoor kwam Nous in moeilijkheden.
0 0
AlexIbarra
Ik vond ons het eerste kwartier helemaal niet.
Kon pas vanaf de derde minuut kijken en binnen 30 seconden meteen een zalige aanval.

Natuurlijk mag je geen 2 goals weggeven maar ik vond niet dat ze er met de pet naar gooiden.
0 0
Schip
Dit is structureel hoor. Tegen H'veen, tegen Lille thuis, tegen Valencia, tegen Lille uit, tegen PEC uit, tegen RKC etc etc etc etc.

Het begin tegen PEC uit was ook zo: lekker tikken, maar voor hetzelfde geld hadden ze 2-0 achter gestaan. Het is dat de tegenstander niet afrondt of dat Onana er nog bij kan.

Deze wedstrijd was iets slordiger, maar voor de rest een copy paste van de eerdere competitiewedstrijden. Ik hoop echt dat TH er iets op weet te vinden, dat er veel scherper wordt gedekt in de omschakeling. Het loopt maar achteruit.

Dat hoort een beetje bij het spel, maar als je dat meer onder controle krijgt, wordt je lastig te verslaan door de topclubs.
2 0
Lazell
Weet niet of TH er iets op kan vinden (of wie dan ook).

Het lichaam houdt dingen die als overbodig worden gezien niet op peil om zich te kunnen focussen op wat wel noodzakelijk is (lichamelijk). Zoals dat je spiermassa verliest als je niet sport, of scherpte als je een tijdje niet hebt gespeeld. Denk dat het ook zo mentaal werkt. Gemakzucht gebeurt bij de allergrootste clubs, bij de allerbeste spelers en in alle tijdperken. Het is iets wat niet uit de mens te krijgen is, denk ik.

Als er iets op verzonnen kón worden, was het al lang ooit ergens een keer gebeurd denk ik.
2 0
AltijdAJAXAmsterdam
Wat een onzin, tegen PEC begonnen ze juist heel goed. Tegen Valencia begonnen ze juist heel goed en Lille uit ook. Juist bij die wedstrijden werd t minder. Heerenveen thuis begon volgens mij ook goed, maar kwam er ineens onzekerheid in het spel. Ook alweer een tijdje geleden. Vind juist dat Ajax sommige wedstrijden het goeie begin moet doorzetten. Ook tegen Twente begonnen we erg goed, kijk het maar terug. Het positiespel zag er top uit. Tot de eerste goal, daar moesten ze even van bijkomen, maar aan het eind van eerste(minuut 15) helft kwam het weer terug.
3 -2
Schip
Je hebt kennelijk moeite met lezen. Ik zeg ook dat ze goed begonnen tegen Twente en PEC. Maar bij die omschakelingen kwamen ze tegen PEC al een aantal keer heel goed weg. Tegen Lille ook. Tegen H'veen ook. Etc. Het verschil is dat ze er nu gewoon invlogen.
1 0
Chesterson93
Begin dan niet met die onzin over het begin bij PEC-uit. Want de eerste 20 minuten waren 1 van de betere gedeelten (van een helft) in een wedstrijd, in onze huidige seizoen. En dan piep jij over “2-0 achter” staan. Dat had evt. gekund, maar niet door het spel.
0 0
AFC34
Is inderdaad erg opvallend en zeker een punt van aandacht. Aan de andere kant staan daar tegenover ook flink wat wedstrijden waarin er wel goed begonnen werd.

Ik denk ook wel dat Ten Hag dit inziet en dat er vroeg of laat wel een antwoord op komt.

Wel knap dat we ondanks dit, nu nog steeds lastig te verslaan blijken. Ik denk dat we na de winter het beste Ajax te zien krijgen van het seizoen!
3 0