'Promes meest actieve van onze aanvallers'

BartVeenstra, 18-11-2019 om 07:10, 10663 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gerald Vanenburg is in zijn spelersrapport betreffende het duel van Oranje met Noord-Ierland lovend over Quincy Promes. De rapporteur van De Telegraaf noemt Promes 'de meest actieve van alle aanvallers'.

Vanenburg is van mening dat Promes (7,5) heel positief omgaat met de 'vele kritiek' die hij krijgt. Volgens de oud-aanvaller heeft Promes het vermogen om het verschil te maken. 'Hij komt uit een goede periode bij Ajax en zelfs als hij in een fase niet goed speelt, gaat er toch dreiging van hem uit. Hij is een speler die loert op momenten. Je weet als verdediger nooit wanneer hij toeslaat.'

Daarnaast zag Vanenburg Donny van de Beek (7) een onopvallende wedstrijd spelen. 'En toch vond ik het van zijn kant prima', zegt de rapporteur. 'Hij had een aantal fantastische loopacties in de diepte, maar hij had de pech dat de bal niet kwam of niet goed werd gegeven. Dat is een groot verschil. (...) Had hij verder terug moeten zakken? Nee, dat is niet zijn sterkste punt. Hij wil als middenvelder aanvallend spelen.'

Vanenburg beoordeelde ook de twee backs van Oranje. Zowel Daley Blind als Joël Veltman krijgt een 6,5. 'De kracht van Daley ligt in de opbouw als hij het spel voor zich heeft. Linksback is simpelweg niet zijn favoriete positie. Omdat de backs van Oranje vrij hoog spelen, kwam hij vaak voor de bal te spelen', zegt hij over Blind, terwijl Vanenburg ook ziet dat Veltman ver naar voren speelt. 'Dat geeft mannen als Berghuis en Promes de gelegenheid naar binnen te komen en meer aan de bal te zijn. Maar wat ik liever zou zien, is dat onze backs er "lopend" over onze vleugelspelers heen gaan. Nu staan ze er al te vaak.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ajax moet Vanenburg binnen halen voor de jeugd.
0 0
ETM
Ik heb me tamelijk vergist in Promes. Ik was sceptisch. Hield wel een slag om de arm omdat ik hem nu ook weer niet zo goed kende. Maar op basis van mijn indrukken vond ik hem niet heel geschikt. Ik dacht dat hij meer ruimte nodig had, dat hij minder voetbal-intelligent was. Dat hij een allround aanvaller was, op alle punten net geen top. Ik dacht bovendien dat hij sterallures zou hebben.

Maar Promes blijkt het Ajax-spel prima te lezen, en met de intensiteit van een roofdier speelt hij zijn wedstrijden. Hij is handiger in het combinatie- voetbal dan ik dacht en blijkt echt dodelijk in de 16.
Daarbij neemt hij ogenschijnlijk een zeer prettige persoonlijkheid mee.

Wel is de verschuiving van Donny/ of blessure van een aanvaller voor mij 'nodig' om van Promes een basisspeler te maken. Een draaiende Neres geniet wel mijn voorkeur.
Maar ik vind dat Promes het dusdanig goed doet dat je niet kunt zeggen dat hij jeugd onterecht in de weg zit. De technische leiding heeft goed ingeschat dat Promes een onmiddellijke meerwaarde kon vertegenwoordigen op het hoogste niveau.
Ook zn persoonlijkheid op basis van interviews stemt me zeer positief. Hij is heel ambitieus. En heeft t volle besef dat spelen bij dit Ajax niet vanzelfsprekend is. Komt heel sympathiek over, wat ook goed is voor het team.
Zijn dansjes worden bekritiseerd, maar als ik Promes alleen van zn gebaren zou kennen dan zou ik t ook een overdreven uitslover vinden, echter, als je hem ziet praten, en ook over zn doelpunt-vieringen dan zie je dat het heel onschuldig is. Het is speelsheid, lol, niets anders. Daar kan ik onmogelijk wat op tegen hebben ;)
2 0
luiszwaaris
Kan me nog herinneren dat Nigel de Jong en Pienaar ook altijd van die dansjes deden na een goal. Is toch lachen man
0 0
Sanalologo
Toch wordt hij nog gehaat op AS omdat hij nog wel eens een “gek” dansje doet na een goal.
2 0
3*stars*3
Gehaat weet ik niet maar er zit hier een groepje, dat vanaf zijn 1e oefenduels al losgaat op hem.
Tijd werd hem niet gegund want hij moest er gelijk staan.
Nu hij zij draai heeft gevonden (en hij kan echt beter!), moeten ze toch wel iets anders zoeken om hem op af te kraken.
Dan kunnen ze nu losgaan op zijn dansjes...
4 0
Schip
Compleet eens met Vaantje weer.
3 0