'Ten Hag in het voetballende gedeelte perfect voor Bayern'

JesseTH, 15-11-2019 om 16:40, 5980 views, VoetbalPrimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Benedikt Warmbrunn, Bayern-watcher van de Süddeutsche Zeitung, kan de interesse van Bayern München in Erik ten Hag goed begrijpen, zo vertelt hij tegenover VoetbalPrimeur. De verslaggever sprak Ten Hag regelmatig tijdens zijn periode bij het tweede elftal van de Duitse topclub en daar hield hij op zowel het trainersvlak als het menselijke aspect een goed gevoel aan over.

De interesse komt logischerwijs vooral voort uit de prestaties die de oefenmeester leverde met Ajax, zo weet Warmbrunn ook. 'Ik denk dat ze erg van de stijl van Ajax houden: aanvallend voetbal, maar met verdedigende balans. De interesse is gebaseerd op de geweldige stijl die Bayern onder Pep Guardiola en Louis van Gaal had.'

'Als je het puur over het voetballende gedeelte hebt, denk ik dat Erik de perfecte trainer is voor Bayern', vervolgt hij even later. 'De grootste kwaliteit van Ten Hag is dat hij echt een leraar is. Hij is in staat om elke speler beter te maken. Dat deed hij ook met veel spelers van Bayern ll, die na hun eerste jaar in München vertrokken naar andere clubs.'

Zijn verleden als trainer van het tweede elftal van Bayern München zou een licht voordeel kunnen betekenen voor Ten Hag, maar Warmbrunn denkt dat daar niet al te zwaar aan gewogen zal worden. 'Want zijn oude leidinggevenden (technisch directeur Matthias Sammer en Guardiola, red.) zitten er niet meer. Maar een nadeel is het zeker niet. Bij Bayern is het erg belangrijk dat je de club begrijpt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Het is in ieder geval verstandig van Ajax om een lijstje met mogelijke opvolgers te hebben. Dat lijstje zal er dus ook wel zijn. Maar wie zou er op staan? Behalve Arne Slot zou ik geen Nederlandse trainer weten. Reiziger lijkt me (nog) niet van het niveau Ten Hag, die moet dus nog het liefst een seizoen blijven.
0 0
Benleiden
Waar komt die Arne Slot nou toch elke keer vandaan? Dus je schrijft Reiziger wel af, maar Arne Slot niet? Wat is het verschil dan als je zo uitgesproken bent? Ik ben daar wel benieuwd naar.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Hopelijk blijft Erik bij ons in plaats van voormoffen te werken.
0 0
Web
Ten Hag s de ideale trainer
Ik kan heel goed begrijpen dat er belangstelling is voor hem
Hopen dat hij nog te behouden is voor Ajax
Overmars zal er ongetwijfeld alles aan doen
0 0
mickey2602
Die laatste zin van jou,dat hoop ik natuurlijk ook. Maar vanwaar dan de berichten dat Ajax met ten Hag mee zou denken? Dat lijkt er toch niet echt op dat Overmars er alles aan zal doen om hem te houden.
0 0
AFC34
Een trainer die zijn ploeg zo goed laat spelen en zo'n positieve speelstijl hanteerd is voor elke club perfect. Ook voor clubs als Psv, Atletico en noem het maar op. Het ziet er prachtig uit en heeft resultaat.
1 0
HStorm
Perfecter voor Ajax vind ik zelfs.
0 0