Teeling: 'Waarom zou hij niet blijven?'

FinnDekker, 13-11-2019 om 23:10, 6732 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Voetbalpraat werd er woensdag door de aanwezigen gediscussieerd of Ajax het Bayern München van Nederland kan worden. De Amsterdammers gooien hoge ogen in Europa en kennen momenteel nauwelijks concurrentie op nationaal vlak. Maar kan Ajax dit jarenlang volhouden?

Dat hangt af van het behouden van de huidige selectie, vind Jeroen Elshoff. 'Kan je spelers jarenlang vasthouden? Van de Beek, Ziyech... De andere clubs komen toch om de hoek kijken, ondanks dat je ze veel betaalt. Ik ben benieuwd: als Ten Hag wegloopt en met hem drie of vier spelers of je met dat geld direct kwaliteit kan terughalen. Kan je ervoor zorgen dat er gelijk weer zo'n goed elftal staat?'

Michiel Teeling is het eens met Elshoff. 'Alles valt of staat met je beleid. Blijft Overmars, wie is je trainer?' De commentator denkt overigens dat de kans bestaat dat Erik ten Hag ook volgend seizoen nog bij Ajax zit. 'Iedereen gaat gemakshalve ervan uit dat Ten Hag vertrekt deze zomer. Maar waarom zou hij niet blijven? Hij heeft het uitstekend voor elkaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Dat gegeil op clubs als; Barcelona en Bayern, door journalisten hangt me behoorlijk de keel uit. Nederland is een geweldig land om te wonen, Ajax een fantastische club, dat inmiddels ook sportief de hoogste uitdaging biedt, waarom zou je dan weg moeten?
1 0
Babangida83
Trainers uit de Eredivisie zijn over het algemeen redelijk onbekend in het buitenland. Dat betekent dat je kop er snel afligt, als het even wat minder gaat.
Een paar jaartjes extra op niveau bij Ajax zou in die context goed zijn voor Ten Hag. Hoop zo dat Ziyech ook blijft dit jaar.
0 0
Sunny
Als ik het voor het zeggen zou hebben bij Barca of Bayern zou ik TH zeker proberen te halen.
En als die clubs zich gaan melden wordt het erg lastig om de lokroep te weerstaan.
Zeker een Barca dat al een tijdje niet lekker draait en door Johan met het Ajax-gen is besmet zou Ten Hag zich als een vis in het water voelen.
Als Ajax supporter hoop ik dat hij nog jaren bij ons blijft
2 0
Oempaloempa
De magie is terug bij Ajax en dat heeft heel lang geduurd. Geniet ervan zo lang het duurt, want alles is tijdelijk. De CL campagne van vorig seizoen was magisch en de hele wereld ziet dat. laten we hopen dat we het er dit jaar, ondanks de arbitrale tegenwerking die ons bakken met punten heeft gekost, nog beter doen.
0 0
MPAjax
meer geld
0 0
mcjc
Succes voor de lange termijn is niet gebaseerd op een trainer of het kopen van spelers. Een hoogwaardige jeugdopleiding is en blijft de sleutel van het succes.
1 0
Duggoutdennis
Ondanks dat ik met je eens ben dat de jeugdopleiding hetgeen is wat ons onderscheiden kan vind ik het hele "de trainer is een passant', "gekochte spelers lopen de jeugd in de weg" etc. etc. een beetje een cliché worden... Er zit weliswaar een kern van waarheid in maar zonder de juiste trainer of zonder gerichte aankopen is het maar de vraag of je kan blijven presteren zoals wij de laatste jaren doen... Het gaat in mijn ogen dus om het vinden van de juiste combinatie van factoren!
0 0
Babangida83
Gerichte aankopen lopen de jeugd ook niet in de weg. Breedteaankopen of twijfelaankopen wel. Over zo'n Labyad bijvoorbeeld, is al eens uit gekomen dat de scouting hier op tegen was. Dan zou je daar naar moeten luisteren natuurlijk. Anders zit zo'n speler de jeugd in de weg. Een type Tadic brengt wat extra's. Heel moeilijk voor een jeugdspeler om op korte termijn dat niveau te evenaren. Dat is dan ook echt een aanwinst. Iemand ook die de jeugd eerder aanvult dan in de weg zit.
0 0
Cupmetgroteoren
Niet alles staat of valt met beleid. Je moet ook een beetje geluk hebben, de win mee hebben, met bijvoorbeeld de doorstroom van talenten. Nederland zit toevallig in een golf waarbij er weer toptalent opstaat, ook bij Ajax. Ajax haalde de Europa league finale met een van de beek, de ligt, de jong, en een paar aankopen die raak waren zoals Onana, Zyiech en Sanchez. Maar niet ieder jaar stroomt zo'n toptalent door. Het is helemaal niet vreemd als Ajax na dit seizoen een minder seizoen gaat draaien.
0 0
Babangida83
Ik heb altijd moeite met de verklaring dat we in een 'golf' van toptalenten zitten onder t mom van geluk. Maar juist dat is beleid. Zowel bij AZ, PSV als Ajax is de opleiding een aantal jaren terug flink onder handen genomen, flink in geïnvesteerd en geprofessionaliseerd. Dat is dus geen toeval. Net zoals dat t geen toeval is dat t straks weer minder zal gaan. Want als iets goed gaat, dan draaft men over t algemeen door en gaat men dingen verwaarlozen. (Zoals het loslaten van t technisch hart b.v., wat de opleiding verankerde in t beleid.) Het is het beleid dat die golfbewegingen veroorzaakt. Niet een natuurverschijnsel.
0 0
ETM
Heel veel valt of staat anderzijds wel met beleid. Ajax is al zo'n 10 jaar bezig met bereiken waar het nu ongeveer staat.
Men doet in Nederland maar of het Ajax maar is aan komen waaien. 

Dat Ajax hierna weer een stukje minder zal zijn dat is een bijna onvermijdelijke realiteit. We kijken nu naar de piek. Maar daar zitten allemaal mensen achter en dus beleid. Het storende is juist dat dit door de Nederlandse media eigenlijk steevast ontkent wordt. 'Ja met zoveel geld moet Ajax wel zus en zo'. Waarom heeft Ajax zoveel geldt!? Ajax ging voor Bosz. Ajax ging voor Ten Hag. Dat zijn er zeer toedoende keuzes. De spelers die Ajax haalde kwamen ook niet bij toeval. Ajax is al decenia bezig met opleiden en kansen geven aan de jeugd.
En natuurlijk wordt Ajax minder als er weer 3 spelers vertrekken. Dit team kun je niet kopen. En dit team werd ook niet gisteren geboren.

Ajacieden moeten dus nu goed genieten. Ik adviseer; gewoon helemaal niet bezig zijn met volgend seizoen. Niet met je smartphone, maar met je ogen. Dat zei ik vorig seizoen ook, toen me niet bedenkend dat we maar liefst 8 van de 11 basisspelers zouden behouden. Maar volgend seizoen kan het ineens heel anders zijn. Het is niet hoe rijker hoe beter het 1ste elftal. Mensen moeten begrijpen hoe bijzonder het voetbal is dat Ajax nu speelt. En hoezeer het Ajax van vorig seizoen een gevolg was van het Ajax in de EL finale en hoezeer het Ajax van nu een gevolg is van Ajax in de halve CL finale. Maar er komt een soort reset-punt aan, dat is onvermijdelijk. We strijden dan weer als favoriet voor het kampioenschap, maar we spelen dan niet 60min een PL gigant onderste boven..

Wat me het meest stoort aan "Ajax heeft wind mee". En "Ajax heeft zoveel geld" En de holle kreet 'dat Ajax het Bayern van Nederland wordt'

..dat is dat Feyenoord en PSV geen enkel excuus hebben om niet zo goed te zijn.
5 0
de-Ajacied
Wat een vervelende commentator was die Teeling bij Chelsea-Ajax. Klonk heel koel bij de Ajax goals, vond Ajax kaarten allemaal logisch, vond er niets aan de hand toen Tadic de grond in werd geboord
Het moet een kakkrlak zijn
1 -1
Wimmel
Mwah, het eindelijk iemand die niet zegt dat Ten Hag na dit seizoen weg moet/zal gaan. Sterker nog, hij vraagt zich af waarom hij dat zou doen.

Ik zou graag meer van dit soort onafhankelijke geluiden horen.
3 0
ETM
Ja het commentaar bij de wedstrijd was slecht, maar ik vind de boodschap van deze heren hier juist 'goed'.
Wat aandacht dus naar 'waarom' Ajax nu zo sterk is.
Want in de media is het algemene geluid altijd dat Ajax 'nou eenmaal zoveel poen' heeft.
Goed beleid ligt ten grondslag aan het sportieve succes en dus in het verlengde daarvan financiele succes. Met slecht beleid ben je zo weer nergens.
1 0