Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perez over drukzetten Ajax: 'Ze doen het echt allemaal'

JesseTH, 10-11-2019 om 23:30, 7029 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is lovend over het drukzetten Ajax op haar tegenstanders. Niet alleen de manier waarop valt de Deen op, maar ook de wil van álle elf de opgestelde spelers om eraan mee te doen stemt hem positief.

'Ze hebben veel de bal en als ze hem verliezen, hebben ze hem ook snel weer terug', opent Perez bij Dit was het Weekend. 'Ze dekken ruimtes af en geven de tegenstanders het gevoel van: oh, die kan ik wel inspelen. Ze geven de tegenstander altijd het gevoel dat ze lekker kunnen opbouwen. Dat vergt training en discipline en ze doen het echt allemaal. Zelfs de technische, sierlijke spelers.'

Dat Ajax er zondag voor zorgde dat FC Utrecht geen moment van hoop op een resultaat kende, verbaast Perez niet heel erg. 'Je hebt hier met een ploeg te maken die ook in de Champions League heel makkelijk voetbalt tegen al dat grove geld. Ik heb zelden zo genoten van de eerste 45 minuten, zowel aan als zonder de bal. Utrecht was in goeden doen, maar werd helemaal weggespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Moet nog beter en extremer. Enige manier om verdedigend minder kwetsbaar te worden tegen sterke CL tegenstanders. Zoals het Barca onder Pep de bal amper aan de tegenstander gunde. Zit nog meer dan genoeg progressie in als je ziet dat Martinez niet altijd direct op de counter zit, zoals een Busquets dat kan/kon.

Maar je ziet zo al dat Ajax nauwelijks te stoppen is, als je goed aanvalt EN drukzet.
1 -2
Dennis129
En dat is echt de hand van Ten Hag. Het is echt heel bijzonder dat er gewoon weer een team staat van Champions league niveau. En hier moeten we echt van genieten dit seizoen, want het kan zomaar zijn dat volgend jaar de trainer en 5 basisspelers vertrekken en we weer opnieuw moeten beginnen.
10 -1
Schip
Sorry, maar dat is de hand van Overmars die iedereen heeft behouden. Promes en Martinez zijn een welkome injectie in het team, maar nog (net) niet de dragende / stuwende spelers. Ziyech, Tadic, Blind zijn degenen die het pure voetbal erin brengen, Donny idem, al doet hij dat vooral via de loopacties en afrondingen.

Wat TH er nu steeds meer in krijgt is het drukzetten. En dat is cruciaal wil je verder komen. Positiewisselingen is ook een sterk punt van zijn speelwijze.
0 -3
Lazell
Vind het ook knap van TH dat hij met Ziyech, Donny, Tadic, Neres én Promes tegelijk kan spelen. Daarnaast de backs en Martinez enorm offensief laat spelen. En nog zijn we elke wedstrijd de betere qua kansenverhouding.

Het komt nooit voor dat een tegenstander zich goed wapent tegen ons en op de counter onze zwakke plekken benut. Dat is 100% zeker óók de hand van TH.
1 0