Waterreus kraakt PSV: 'Dat gaat niet gebeuren'

FinnDekker, 07-11-2019 om 21:20, 24505 views, de Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Ronald Waterreus is de titelrace al beslist, als er überhaupt al een race was. De oud-doelman denkt dat Ajax met twee vingers in de neus kampioen van Nederland gaat worden. 

'Zelfs als Ajax nog drie keer verliest, moet PSV de komende 23 wedstrijden winnen om kampioen te worden. Dat gaat niet gebeuren. Misschien moeten ze in Eindhoven durven toegeven dat Ajax een veel betere ploeg heeft', aldus Waterreus in gesprek met de Volkskrant.

Maar naast PSV is ook AZ in de achtervolging. Sterker nog, de Alkmaarders staan boven de Eindhovenaren op de tweede plek met twee punten meer. Ajax staat met 32 punten zes punten los. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Vijf wedstrijden op rij puntverlies. Als ik Waterreus was, zou ik aangifte doen van vermoedelijke match fiksing.
0 0
AlexIbarra
Wij kunnen ook nog een slechte fase krijgen zoals vorig jaar na de winterstop.
Een slechte week met 2x puntverlies en je gat van 8 punten stelt weinig meer voor.

(Mede) daarom hoop ik dat psv nog ff lekker doorgaat met kloten. :)
1 0
3sterren
Noord-Holland rules !!! ...
; )
0 0
AFCA1961
Het spijt me heel erg (of toch niet?) maar gisteren weer genoten van de ondergang van deze baggerclub hoor, maar daar zeg ik wel bij dat ik wel de grootste PSV hater bent die je kunt vinden denk ik.....alles aan die club staat me tegen.....ze hebben niet eens een origineel thuis tenue.
Ik denk idd ook dat ze volkomen in paniek zijn door de Ajax successen en dat niet toe willen geven. Vorig jaar konden ze heeeeel lang bij blijven ja, maar hoeveel wedstrijden haalden ze toen punten met dat klote geluk van ze?? Nee ik vind de huidige teloorgang daar prima en dat zal dan wel niet mogen omdat het slecht is voor het Nederlandse voetbal maar dat zijn die plastic velden ook.
Ik ga er zondag weer eens lekker voor zitten want ook Willem II kan dit k*t elftal nog wel wat pijn doen.
0 0
Noroja
snap jouw afkeer volledig. Het lukt mij ook maar niet om enige sympathie voor die club te krijgen. Het ontbreekt ze daar aan identiteit en het is altijd maar wijzen naar anderen en de schuld extern zoeken.

geen eigen gezicht en geen eigen speelstijl die afhangt van de trainer die op dat moment voor de groep staat. Eeuwig zonde dat Willem ll of NAC niet met hun begroting kan werken want dat zijn wel clubs met een eigen smoel.

hoop en denk dat ze voorgoed af gaan haken want financieel kunnen ze ons sinds kort niet meer bijbenen en dat is helemaal op hun eigen conto te schrijven: jaren snel succes nagestreefd om maar boven het grote boze Ajax te eindigen in NL en daarbij niet naar de toekomst gekeken.

Lijkt me heerlijk als Ajax straks Ihattaran (of een andere sterkhouder) weg gaat kapen omdat ze geld nodig hebben om overeind te blijven ;)
0 0
DeMeervanweleer
PSV en Feyenoord zijn in paniek geraakt door de successen van Ajax en bang dat het gat onoverbrugbaar zou worden. Daarom zijn er voor veel te veel geld paniek-aankopen gedaan; Bruma, Boscali, Baumgartl, Schwaab Mitroglu, Affelay en Doan zijn of niet goed genoeg, of niet in evenwicht met de rest van de selectie. Bij Feyenoord hebben ze een doldwaze selectie samengesteld uit uitgerangeerde ex-spelers, spelers van wie de bovengrens ergens in het verleden lag en er alleen nog maar een ondergrens valt te verwachten, bovendien vertegenwoordigt de selectie geen restwaarde. Ik denk dat het gat dat Ajax heeft geslagen te groot is voor beide clubs, alleen AZ kan nog een beetje aanhaken.
2 0
Redrum
Feyenoord is 20 jaar geleden al afgehaakt en psv is al jaren in paniek eigenlijk. Krampachtig proberen ze elkaar jaar aan te klampen. Dit jaar lijken ze de plank volledig is te slaan met hun aankopen . Bruma was een totale paniekaankoop van 15 miljoen, omdat iedereen begon te klagen dat er geen spelers werden gekocht. De meesten van ons wisten allang dat dit een simpele draver was, maar bij psv dachten ze een megaslag geslagen te hebben. Daarna volgde nog een paniekaankoop van 10 miljoen voor de defensie en ook die blijkt niet te kunnen voetballen. AZ doet het nu leuk, maar die gaan ook niet bij ons in de buurt komen. Ze hebben niet structureel zulke grote talenten rondlopen als dat ze nu hebben. Ze kunnen misschien wel de komende jaren serieus om plek 2 meedoen. Ajax is nu hard bezig echt afstand te nemen van de rest. Dit jaar overwinteren in de CL en kampioen worden en we zijn voorlopig ver uit zicht, voor zover we dat niet al zijn natuurlijk.
3 0
Aspers73
Ze hadden altijd nog Brands als TD, nu een lichtgewicht als John de Jong. Het is wel echt genieten van de malaise in Eindhoven. Luuk de Jong en Malen maskeerden dat ze gewoon al jaren een hele matige ploeg hebben.
2 0
Redrum
Klopt, Marcel Brands was voor hun goud waard. Zijn vertrek is het begin geweest van alle ellende. Het vertrek van Luuk de Jong maakte het nog veel erger. Ze hebben nu nog twee reddingsboeien: Malen en Ihattaren. Als ze zo doorgaan zullen ze er eentje daarvan moeten verkopen.
1 0
Redrum
De geschiedenis lijkt zich bij psv langzaamaan weer te gaan herhalen. Teveel miskopen gedaan en als het geluk dan ophoudt is er direct stront aan de knikker. Ze hebben ongeveer 35 miljoen uitgegeven aan Bruma, Baumgartl en Doan. Als ze volgend jaar geen CL spelen, wat vrij logisch lijkt, dan zijn ze gedwongen om op zijn minst Malen te verkopen. Ze hebben echt de mazzel dat ze Malen en Ihattaren nog als financiële reddingsboei hebben, maar als ze die moeten gebruiken gaan ze er sportief wel op achteruit.
2 0
Aspers73
Ik heb iig weer genoten van PSV !
1 0
Sanalologo
Hoezo staat in de titel “dat gaat nieT gebeuren”? 100% dat waterreus zei “da ga nie gebeuren”
0 -1
Jariiii
Vind dat Waterreus hier (maar niet alleen hier) nogal onderschat wordt, hij zegt veel vaker zinnige dingen.
Ook in dit geval heeft hij natuurlijk gelijk. De concurrentie zal nog eerder van AZ gaan komen,maar ik geloof niet dat die het huidige spel (en de huidige effectiviteit) tot het einde van het seizoen gaan volhouden. Van mij mag dat overigens best, een beetje weerstand is allleen maar goed.
2 0
WZAWZDB14
De tijden dat we puntenverlies lijden bij de kleintjes is voorbij. Ik zie alleen az nog lastig worden voor de winterstop
0 0
Warrior
Eerst Utrecht maar eens. Die spelen ook wel lekker de laatste weken.
1 0
Tha
Ik weet niet wat ik lees, uit zijn mond iets gematigd positiefs.
in het verleden zou hij gezegd hebben; Er is nog niets gespeeld, ajax hoeft maar 3 keer te verliezen. alles is nog open.
0 0
Ajax412
Gewoon Alvarez en Schuurs opstellen de komende wedstrijden, dat risico kunnen we makkelijk nemen en dan zijn ze klaar voor de CL.
0 0
Labrador
Tuurlijk niet. Starten met je sterkste 11 en als de stand het toelaat laat je ze invallen
0 0
ajaxfan83
hij zegt een x iets verstandigs.
Normaal komt er bij hem alleen maar onzin uit
0 0
insectenverdelg
Gelukkig houdt Ajax geen rondvaart door de grachten bij een landstitel, want op het moment dat Ajax die schaal omhoog mag tillen kunnen die zomaar nog is bevroren zijn!
5 0
AJAXAFC1
heb nog nooit zo genoten van psv sinds tijden houden zo!!! bommeltje blijft aub
5 0
Aspers73
Kan niet wachten op Willem II - PSV. Dat wordt weer genieten. " In Havens en grachten wordt het weer jaren wachten" schreven ze op een spandoek nog niet zo lang geleden. Ondertussen door AJax en AZ voorbij gerend. HAHA!
0 0
Redrum
Dit is wel echt puur genieten ja. Ze krijgen precies wat ze verdienen. Het is gewoon een heel matige selectie die ze hebben, waarbij ze volledig teren op 3 goeie aanvallers. De rest is gewoon niks bijzonders. Daarnaast denk ik ook dat van Bommel ongeschikt is als trainer, omdat spelers een hekel aan hem gaan krijgen. Zo'n irritante klootzak als dat hij tijdens wedstrijden is, zo is hij ongetwijfeld ook tijdens trainingen. Hij spoort gewoon niet.
0 0
Hollister
Zondag nog even 3 puntjes laten liggen in Tilburg en wij de lastige wedstrijd tegen Utrecht winnen en we zijn al een heel eind.. de winterstop in met minimaal 9 punten voorsprong op PSV en we doen hele goede zaken. Gelukkig nog alle 3 de directe concurrenten na de winterstop thuis om definitief het verschil te maken.
0 0
Draufgänger
Ik neem aan dat je Vitesse bedoelt als 3e directe concurrent.
0 0
Hollister
Nog veel te veel wedstrijden te spelen.. kan nog heel veel gebeuren, maar als wij geen hele grote dip krijgen zie ik idd een vroegtijdig kampioenschap wel zitten. Zou helemaal mooi zijn als wij kampioen worden en AZ plek 2 weet te bemachtigen.. dan weer geen CL inkomsten voor PSV en wij al weer verzekerd voor de 3e keer op rij... de begroting zou dan voor dat ene jaar prima richting de 130 a 140 miljoen kunnen gaan... ook wel nodig want ik verwcaht helaas wel een leegloop.. 5 a 6 spelers zullen vrees ik nu wel vertrekken en misschien moet je dat ze ook gunnen.. succes moet je ook zo nu en dan verzilveren
0 0
Sanalologo
Wat heeft een begroting voor een jaar van 130 miljoen met een leegloop te maken?
0 0
EuforischeRealist
Az eindigt dit seizoen boven Psv, zit veel meer voetbal in die ploeg en zonder Malen en Bergwijn maken ze geen goal in Eindhoven.
1 0
Snellejapie
Gaat prima met PSV, niks meer aan doen.
5 0
trooop
Heel vreemd dat dat verdedigende blok bij psv zo bar slecht is. Had niet verwacht dat gerbrands en bommeltje genoegen zouden nemen met zo'n lage standaard. Het moet inderdaad vreemd lopen wil Ajax niet simpel kampioen worden. Had ik ook niet zomaar verwacht, eerlijk gezegd.
0 0
Ferd
if you can't beat them, join them Viergevertje hahahaha
0 0
KlasseLasse
bullshit is nog lang niey gespeeld! vorig seizoen won psv voor de winterstop alles en verloor maar 1x wat natuurlijk een prachtig resultaat is! en ajax werd kampioen met 3 punten verschil! alles is mogenlijk nog joh ik juich pas als het zover is!
4 0
3*stars*3
Ajax van vorig seizoen had ook al veel meer kwaliteit dan PSV.
Dat PSV tig wedstrijden op miraculeuze wijze wist te winnen door Luuk, verbloemde heel veel.

Maar het is weer eens lekker dat Ajax vroeg in het seizoen aan kop gaat en een mooie gat heeft geslagen met die boertjes.
Az doet het nu echt top maar die (2) jonkies kunnen het niet heel het seizoen volhouden.
Gun Az wel die 2e plek.
5 0
Juichtoon
Precies met al die late overwinningen hadden ze 10 punten te veel na 25 w.
1 0
mickey2602
Laatst was Boadu er een keer niet bij en gelijk verloren ze;-)
1 0
trooop
Psv wint altijd al wedstrijden op miraculeuze wijze he. Weet niet in hoeverre je dat nog toeval kunt noemen.
Az sowieso 2e. Spelen heerlijk voetbal.
0 -3
Suarez16_
Ja hun laatste titel onder cocu was ook doordat ze 5 keer wonnen in blessuretijd. Titel ervoor natuurlijk smeets. Lekker dat ze nu eens in de hoek zitten waar de klappen vallen.
1 0
geronimo
Hij wil Ajax is slaap sussen
4 0
Ismael Urzaiz
Dan moet het wel heel slecht gaan bij PSV, wil Waterreus dit toegeven
5 0
mgtow
We hebben een bekeerling!
0 -2