Beenhakker hekelt de VAR: 'Ik zet de tv af'

FinnDekker, 07-11-2019 om 18:20, 6856 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leo Beenhakker is geen voorstander van de VAR. De oud-trainer van Ajax en het Nederlands elftal baalt van deze nieuwe manier van besluitvorming in het voetbal. Het is er niet eerlijker op geworden en de wedstrijd wordt saaier, zo oordeelt Beenhakker.

'Het is niet meer te begrijpen. De belangen zijn dermate groot geworden dat op alle momenten wordt gelet. Maar ook al zet je er zeven mensen neer, het blijft een persoonlijke interpretatie. Als het over de VAR gaat, zet ik de tv af. Ik ga daar geen tijd aan besteden', vertelt de voormalig coach aan het Algemeen Dagblad

Beenhakker vindt dat het anders kan en moet. 'Voor bepaalde sleutelsituaties is de VAR prima. Maar laat die scheids van zestien tot zestien zijn eigen wedstrijd fluiten. In het stadion zit ik soms vijf minuten wat om me heen te kijken. Het wordt er niet beter en leuker op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Met meer hulpmiddelen wordt de kans op fouten kleiner.
Maar het blijft een kans, zeker als de arbiter graag fouten wíl maken in het voordeel van een bepaalde ploeg.
0 0
FrankBeton
Beenhakker is ondergewaardeerd in Nederland
1 0
PetrusKeizer
de VAR is vooral in n minder goed daglicht komen te staan door dat gemiereneuk op de millimeter met offside. Maar daarbij is het grote probleem niet de VAR zelf, maar t buitenspel-gedrocht.
0 0
roodwit007
Het meest schrijnende is dat je nooit in beroep kan gaan tegen een rode/gelen kaart dat werk belangenverstrengeling op en zijn mensen die fouten maken en kunnen maken maar laat dan ook beroep mogelijk zijn daarom blijf ik bij UEFA MAFFIA
0 0
Eastwood
Helemaal mee eens Leo. Je verwoordt wat velen denken.
0 -1
Ajax27
Nee hoor.. andere sporten gebruiken al 10-15 jaar. Daar heeft het ook allerlei kinderziektes moeten overwinnen voordat iedereen overtuigd was. Technologie hou je niet tegen.

Dit is er net in het voetbal en iedereen is nog aan het zoeken naar de juiste vorm. Straks zul je zien dat 1 competitie een bepaald format vindt wat past, werkt en wat daarna in meerdere (top)competities zal gaan werken, waarna CL en EL zullen volgen.

Gewoon geduld hebben. Straks ga je denk ik zoiets krijgen als in tennis, waar de spelers 3 keer een moment mogen vragen. Of zoals in Hockey, waar de scheidsrechter zelf zo vaak als ie wilt mag vragen wanneer hij twijfelt, maar het team mag maar 1 keer een videoref inschakelen.

Nu is het gewoon waanzin dat het spel tig keren stil ligt, je continu zit te wachten maar ook een scheidsrechter continu wordt gecheckt terwijl ie het waarschijnlijk lang en breed al heeft gezien.
0 0
Juichtoon
Neen hoor de VAR is prima; wordt alleen nu soms belabberd gebruikt.
0 0
Rentokill
Er zijn andere veranderingen nodig.
Schaf buitenspel in het strafschopgebied af.
Draai dat belachelijke hands=altijd-strafschop terug.
Laat kaarten seponeerbaar zijn
2 -1
Juichtoon
Geen buitenspel in 16 meter? A hoe wil je dat dan doen? B je snapt de essentie van voetbal niet. En dat laatste is wel heel erg voor een Ajax supporter.
0 -1
Cupmetgroteoren
Het probleem is dat men verwachtte dat met de VAR alle scheidsrechterlijke foutjes verdwenen zouden zijn. Echter, wat men niet begreep en voorzag, is dat voetbal een spel van interpretatie blijft. Dat is anders dan bij tennis, waarbij een bal in of uit is, en meer niet. De discussies met de VAR zullen alleen maar toenemen. Als het zo moet en de ontevredenheid bij het publiek neemt alsmaar toe, dan voegt de VAR gewoon niks toe. Er wordt ook niet meer in de geest van de wedstrijd gefloten, elk klein foutje wordt afgestraft.
0 0
markk
De VAR moet gewoon alleen ingrijpen als zij met 100% zekerheid een overtreding hebben gezien die de scheidsrechter over het hoofd heeft gezien. Stoppen met die twijfelachtige buitenspel en handbal. Als er vervolgens wat gezien is moet de scheidsrechter dat gelijk op en scherm kunnen zien dat hij bij zich draagt om onnodige tijdverspilling te voorkomen.
0 -2
Zomaarwat
Dus eigenlijk zoals de VAR het heeft gedaan afgelopen dinsdag?
2 0
Ajaxadept
Tenminste iemand die voor zijn mening durft uit te komen, chapeau Leo!
0 0
jalex
helemaal mee eens. Kappen met die var en stop met alles 100% volgens de regels te doen. Neem ook gewoon weer beslissing in lijn van de wedstrijd (op gevoel).
0 -3
Juichtoon
Ja en dan lekker clubs als Fnoord weer schaamteloos kunnen bevoordelen. Waar komt Leo ook alweer vandaan?
0 0
Juichtoon
Gisteren en 2 weken terug zijn persoonlijke fouten van de VAR. Beelden bekijken is een vak. Daar hebben ze bij Justitie aparte afdelingen voor. Daarom de VAR behouden en betere mensen aanstellen en opleiden.
0 0
Markopantelic007
Beter is om het zoals bij tennis te doen. Dus op aanvraag van een van de 2 teams, max 1x per helft ofzo. Maar wie beslist dan uiteindelijk? De scheids? Of 3 verschillende scheidsrechters die zonder overleg stemmen ofzo? Ik denk ff hardop, maar dit lijkt me wel wat.
0 0
ck69
Bij tennis is een bal in of uit, bij voetbal komt er veel interpretatie bij kijken
0 0
Jariiii
Eens met dezer man.
0 -1
Juichtoon
VAR is prima. Gaat om de mensen die de beelden bekijken.
1 0
Duif63
Zojuist bij AZ weer gezien waarom de VAR een meerwaarde KAN zijn. Afgekeurde goal was natuurlijk absoluut geen buitenspel, ook al maakte dat in deze wedstrijd niets uit. De discussie ontstaat echter steeds als het om centimeters, of nog minder, buitenspel gaat, wel of geen opzettelijk hands, handen wel of niet langs het lichaam etc. En dan heeft Beenhakker wel gelijk als hij zegt dat het teveel een kwestie van interpretatie wordt. Dat is altijd subjectief en weer voer voor nieuwe discussie. En inderdaad, het tempo gaat helemaal uit een wedstrijd zodra de VAR geraadpleegd wordt.
0 0
RusselWestbrook
Het blijft geen persoonlijke interpretatie als voetbal de regels verduidelijkt.
4 -3
trooop
Het is per definitie persoonlijke interpretatie. Wat is bv 'arm langs je lichaam'? Op welk punt precíes is dat niet meer zo?
Dat geldt voor bijna alle situaties.
Door de manier waarop de var nu gebruikt wordt worden aloude, onoplosbare problemen en bijbehorende discussies alleen maar uitvergroot.

Het echte probleem zit 'm in de mentaliteit van dit tijdperk. Mensen kunnen niet meer incasseren, zijn allergisch geworden voor zogenaamd 'onrecht'. Door het introduceren van de var wordt dat alleen nog maar verder ondersteund.
3 -1
RusselWestbrook
Daar gaan we net zo lang over kutten totdat we er uit zijn.
1 0
trainerdv
precies... vooral hands. Daar klopt helemaal geen reet van en is gewoon totale willekeur
1 0
Oliveira
Het probleem dat ik zie is dat er zoveel regels zijn die vaak zo slecht gedefinieerd zijn dat mensen er van alles van vinden maar er geen duidelijkheid is wat ze nou eigenlijk betekenen. Ik denk dat het verminderen van regels juist voor meer duidelijkheid zorgt. En ja, ze moeten worden herschreven zodat er nooit meer een dispuut kan ontstaan over de opvatting van een regel.
1 0
Vlieske
Var per direct afschaffen. Verpest heel het voetbal. Je kunt pas na 5 minuten juichen. De scheidsrechters worden alleen maar nog slechter gemaakt. Grensrechters zijn nu nog helemaal nutteloos. Weinig meer aan het voetbal zo. Het spontane is er
3 -5
JariJari
Nee. De UEFA moet ophouden bewust de boel te besodemieteren. Leuk hoor ons afleiden door het over de VAR te hebben. Het gaat over de UEFA en corruptie.
3 -1
AjaxDordt
Geweldige foto van een geweldige man
3 0