Pot verwacht snel basisplaats Álvarez bij Ajax

BadembaBarrie, 07-11-2019 om 13:55, 15049 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Menno Pot verwacht op korte termijn een basisplaats voor Edson Álvarez, zo schrijft hij in zijn column in Het Parool. De Mexicaan is sinds zijn komst één van de meest besproken spelers bij Ajax. Het leek erop dat hij werd aangetrokken als opvolger van Matthijs de Ligt, rechts in het hart van de verdediging. Hij erfde zelfs het rugnummer vier van de vertrokken aanvoerder. Toch speelde Álvarez tot nu toe grotendeels op het middenveld, al loopt dat in de ogen van de analisten niet altijd even goed.

Uit tegen Chelsea kende Álvarez wel een goede invalbeurt, ondanks de bizarre omstandigheden waaronder hij het veld betrad. 'Ditmaal viel hij goed in. Net als eerder in de thuiswedstrijd zette hij Ajax zelfs bijna op voorsprong. In Amsterdam kopte hij op de paal, nu kreeg hij kort voor tijd zomaar een onwaarschijnlijke kans namens het negental: aanname goed, lichaamsbeweging goed, maar keeper Arrizabalaga kon redden op zijn schot.'

Desondanks lijken veel Ajacieden het met elkaar eens te zijn dat Donny van de Beek rechts op het middenveld een betere optie is en dat Álvarez zich misschien beter kan richten op de positie rechts centraal achterin, waar nu vooral Joël Veltman speelt. Met de schorsing voor laatstgenoemde krijgt Álvarez eind november dan misschien eindelijk de kans om zich te laten zien op de positie waarvoor hij leek te zijn gehaald, zo hoopt ook Pot. 'Iets zegt me dat hij daar kan ontbolsteren als vaste basiskracht van dit prachtige elftal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Vergeet niet dat Blind ook geschorst is. Dan zullen Martinez en Schuurs t centrum zijn en Alvarez naar t middenveld. Of Ten Hag moet Gravenberch naast Donny gaan zetten.
0 0
FreddyAX
Ik hoop dat Alvarez zich gaat ontwikkelen tot een topper, eerlijkheidshalve heb ik nu die indruk nog niet.
Uitwedstrijd bij Lille wordt cruciaal,ik kan me voorstellen dat Alvarez weer op het middenveld beland met Martinez als LCV en Schuurs als RCV, de combinatie Martinez -Alvarez centraal lijkt me trickie.
Met name omdat we dan geen ingespeeld duo hebben maar dat is met Schuurs-Martinez niet veel beter.
Je zou ook met beide Zuid-Amerikanen in het centrum kunnen starten maar dan mis je weer een echt verdedigende middenvelder.
Het wordt puzzelen en de tijd dringt.
0 0
Barra
Alavarez veroorzaakte een aantal weken geleden in de cl toch ook een penalty door een slecht getimede sliding, maar blijkbaar is hij de verlosser. Vergeet niet dat het moeilijk is om centraal achterin te staan bij Ajax met zoveel ruimte in je rug. Veltman doet het gewoon prima, al heeft hij zeker zijn tekortkomingen, maar vooralsnog zie ik anderen het niet beter doen.
2 -4
FreddyAX
Zo zie ik het ook,Veltman doet het prima je moet hem alleen niet continu vergelijken met een topper als de Ligt.
Hij maakt zeker fouten maar die zal Alvarez ook maken.
2 -2
Oeroeboeroe
hou toch op, je ziet toch dat Veltman elke keer maar wat doet. Er zit totaal geen idee achter. Loopt met de bal 20 meter naar voren, voet op de bal en weer terug. Als alternatief heeft hij een blinde trap naar voren. Een splijtende pass op maat heb ik hem echt nog nauwelijks op kunnen betrappen.
Verdedigend een blok zetten gaat nog, maar het gaat zo vaak totaal blind... zie de penalty tegen Chelsea en zeker de eerste gele kaart... en dan nog zeggen dat je de bal speelt. Het ontbreekt hem echt aan (voetbal) intelligentie.
3 -2
migilo
Ik snap die ontevredenheid over Veltman niet zo. Alleen over de soms domme overtredingen kun je bedenkingen hebben maar verder vormt hij het hele jaar al een sterk duo met Blind.
Waar is het op gebaseerd dat Blind/Alvarez het droomduo is? Vooral op hoop denk ik.
5 -9
davidgravemaker
Alleen de soms domme overtredingen en gele kaarten die je team een verzekerde plaats in de achtste finales kost van de CL, nee niets mis mee hoor. Daarbij vertraagd hij ook altijd het spel. Zal nooit eens een bal meteen doorspelen. Gewoon pure middelmaat en niet meer waar Ajax het van moet hebben.
6 -1
Luck76
Onzin! Veltman en Blind samen achterin is gewoon top!
1 -4
Cupmetgroteoren
Er is lekker veel opbouw, doorschuiven en druk zetten/vooruit verdedigen met Veltman, hè? Heel het positiespel gaat zo naar de klote.
1 0
GvanderK
Ik heb het gevoel dat we het beste van Alvarez nog gaan zien.
5 -1
EersteAanname
Laten we het hopen...
2 0
Hollister
Ach, zo zie je maar weer dat misschien door schorsingen, blessures er zomaar weer een ideale opstelling voort kan vloeien... Donny, Hakim en Martinez blijken toch wel ene hele prima combo.
Achterin begint Mazraoui ook weer een beetje zijn oude vorm vinden.
Dan nog hele prima spelers op de bank. belangrijk fase in de competitie.. zondag zeker heel belangrijk tegen een altijd lastig en momenteel prima spelend Utrecht...
Plaatsing knockout fase CL en met minimaal 8 punten voorsprong op PSv (en AZ) de winter in gaan en we kunnen spreken van een prima eerste helft van de competitie.
3 0
eros
Alles beter dan Veltman.
Alvarez of Schuurs.
Ik zou Schuurs graag zien naast Blind.
5 -6
Barra
Veltman is nog steeds de beste optie, want Alavarez is ook allerminst zeker dat hij er achterin direct staat. Veroorzaakte een paar weken geleden in de cl ook een domme penalty door een verkeerd getimede sliding, maar dat is iedereen blijkbaar weer vergeten. Schuurs is al helemaal een vraagteken hoe hij het gaat doen, want die oogt al h3lemaal niet zeker
2 -1
Benleiden
Waarom Schuurs? Die bakt er geen pepernoot van. Tactisch staat ie altijd verkeerd, hij grijpt nooit in, is fysiek erg zwak en is op de eerste meters erg langzaam.

Ik verwacht van zo'n jongen dat ie er gewoon inkleunt als die zijn kans krijgt. Echter bij de eerste de beste mogelijkheid gaat ie altijd uit positie lopen naar rechts, en wordt dan altijd heel simpel uitgespeeld langs de zijlijn. Hij laat zich echt als een klein kind uitspelen.

Hij moet gewoon het gras opvreten. Hij mag wel een keer een vies broekje krijgen. Ook een keertje geel pakken mag wel hoor.
7 -6
FreddyAX
IK ben bang dat ik het met je eens ben, de positionering van Schuurs is inderdaad niet geweldig ,hij staat vaak ver van zijn man af waardoor er ruimte ontstaat.
Inderdaad vind ik hem ook lang wachten met ingrijpen,
Hij heeft wel een aardige pass en kan zeker opbouwen, hij gaat er wel komen denk ik maar lijkt nu moeite te hebben met het tempo van (top) wedstrijden.
0 -1
johnantoni
Schuurs fysiek erg zwak.. ga fietsen
0 -3