'Te makkelijk om Veltman nu helemaal aan te pakken'

BartVeenstra, 07-11-2019 om 10:45, 4785 views, Pantelic Podcast |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen vindt het 'te makkelijk' om Joël Veltman hard aan te pakken nu hij tegen Chelsea niet zijn beste wedstrijd speelde. De verdediger veroorzaakte twee penalty's en kreeg bovendien een rode kaart.

Vlak nadat Ajax al snel in het duel op voorsprong kwam, maakte Veltman een tackle in het eigen zestienmetergebied met een penalty voor Chelsea als gevolg. 'Dat was dom, hè', geeft Jansen aan tijdens de Pantelic Podcast. 'Hij zat er niet zo lekker in. We kunnen het er nog lang over hebben - hij speelde geen gelukkige wedstrijd - maar als je met 2-4 wint, neem je dat voor lief. Veltman heeft ook heel veel goede wedstrijden gespeeld dit seizoen. Om hem op basis van dinsdag helemaal aan te pakken, vind ik iets te makkelijk.'

Door zijn rode kaart is Veltman geschorst voor het uitduel met Lille OSC. Ook Daley Blind kreeg een rode kaart, waardoor Erik ten Hag moet puzzelen in het centrum van zijn achterhoede. 'Je hebt niet veel voor handen. Dinsdag kwam Schuurs erin en je hebt Álvarez en Martínez', zegt Jansen, die positief is over de kansen voor Ajax om in de Champions League te overwinteren. 'Ik kan me er niets bij voorstellen dat ze het niet gaan halen. Het is nu wel spannend. Lille-uit wordt een linke wedstrijd, ze zijn helemaal niet zo slecht. Tegen Chelsea en Valencia hebben ze lang mee kunnen doen en tegen Ajax hebben ze ook kansen gecreëerd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bouke
Alvarez en Schuurs maar opstellen dan. lengte genoeg tegen Lille en Martinez lekker op middenveld laten staan. Dan Blind weer terug tegen Valencia en Alvarez laten staan .. Veldman op de bank en er niet meer in , alleen ED nog geen CH L ..
0 0
Gonzalez75
Veltman is niet goed genoeg. Iemand die al zoveel wedstrijden heeft gespeeld en dan nog steeds zo roekeloos een eerste gele kaart pakt, dat leert hij niet af. En het is helaas niet de eerste keer hoor. Dit is een terugkerend patroon.
0 0
Ajacider
Wat nou te makkelijk, alsof het de eerste keer is.
Ajax - Barcelona, rode kaart in eerste helft toen Ajax voor stond.
Schalke 04 - Ajax ook rood.
Vergeet niet dat bij Ajax - Lille hij ook al vroeg in de wedstrijd het broekje vast pakt, had zomaar een penalty kunnen zijn.
De penalties tegen Chelsea waren gewoon weggevertjes. Natuurlijk had die tweede nooit door de scheids gegeven mogen worden door de overtreding op Blind, maar zijn houding daar was wel weer erg amateuristisch. Joel kan de druk gewoon niet aan. Het is ook van zn gezicht af te lezen tijdens Europese wedstrijden. Leuk voor de eredivisie, vooral omdat Ajax daar vooral efficient vooruit verdedigd door het klasseverschil met de tegenstanders. Joel Veltman is gewoon een zeer beperkte speler.
1 0
FreddyAX
Ja dat vind jij ,ik niet.
1 -1
Gonzalez75
Hij is beperkt,, zo simpel is het.
0 0
Ajacider
Jij blij, kun je elke week genieten van Veltman in de basis. Ben bijna jaloers op je.
0 0
Joseph
Veltman speelt al tijden heel solide, maakt nu inderdaad een domme fout. Vroeger zou je direct zeggen dat het een Veldmannetje was, maar dit seizoen heeft hij weinig fouten gemaakt. Dus inderdaad onzin om Veltman aan te pakken als hij zo blijft spelen. Ook tegen Chelsea was het verder prima.

Tegen Lille zou ik met Alvarez en Schuurs achterin spelen. Het middenveld en de aanval draaien nu goed, dat wil je niet veranderen. Alvarez op het middenveld is wat mij betreft sowieso klaar, dat kan misschien bij verdedigende ploegen, maar niet bij een aanvallend ingestelde voetballende club!
0 0
Cupmetgroteoren
Ik durf te stellen dat Ajax de wedstrijd gisteren door Veltman heeft verloren. Betrokken bij drie doelpunten. Het is wel zorgwekkend dat Alvarez niet de voorkeur krijgt. Ten hag zal wellicht hebben gezien dat ie niet beter is dan Veltman.
1 0
iammike
Het is gewoon een terugkerend verhaal. De afgelopen tijd heeft hij ook genoeg credits gekregen. Het was alleen niet de vraag ‘of’ het een keer fout zou gaan maar ‘wanneer’. En dan is het klote dat het net in deze wedstrijd gebeurd en niet tegen NAC thuis ofzo.
0 0
aka
Dat is idd het nadeel
0 0
Barra
Veltman speelt dit seizoen gewoon behoorlijk solide en afgelopen wedstrijd had hij idd fouten waaruit 2 goals komen. Het is een degelijke verdediger die eigenlijk net tekort komt, maar het feit is gewoon dat zowel Schuurs als Alvarez niet beduidend beter zijn. Ook Alvarez is op die positie echt nog geen zekerheid en Schuurs al helemaal niet. De enige reden om Schuurs of Alavarez op te stellen ipv Veltman is wanneer je ze vlieguren wilt laten maken. Dan moet je wel incalculeren dat zij genoeg fouten zullen maken en geenszins er direct staan. Veltman is tot nu toe gewoon de beste optie
2 -1
Redrum
Zeker makkelijk, maar je hoeft deze wedstrijd er ook niet uit te pikken. Je kan hem in principe op bijna elke wedstrijd die hij speelt pakken. Er is een hele goeie reden dat Veltman als enige al zo lang bij Ajax zit. Hij wint wel eens een kopduel en hij geeft wel eens een goeie pass en soms grijpt hij verdedigend goed in. Daar blijft het helaas ook bij. Hij oogt aan de bal heel erg onzeker en is als enige Ajacied continu aan het treuzelen voordat hij de bal speelt. Daarnaast maakt hij veel te vaak onnodige overtredingen, zit hij regelmatig volledig mis en stapt hij ook veel te vaak verkeerd in. Die eerste is misschien een schwalbe, maar het is ook gewoon een domme tackle. Bij de 2-4 staat hij zoals wel vaker aan de totaal verkeerde kant van zijn man te dekken, waardoor die gemakkelijk de bal kan verlengen. Veltman is gewoon niet goed genoeg. Ik snap niet dat er hier nog mensen zijn die hem verdedigen. Hij is van deze selectie de enige instabiele factor en gewoon een zwakke schakel daardoor. Dat benoemen wil niet zeggen dat men hem als pispaaltje gebruikt. Er hoeft helemaal geen pispaaltje te zijn ook. Alvarez/Schuurs voor Veltman en de puzzel is compleet. Veltman mag als back-up voor de rechtsback positie op de bank plaatsnemen.
6 -1
Ginoajax1
Verdedigend is Veltman onrustig. Hij moet echt stoppen met slidings in de zestien meter te maken.Tegen Chelsea thuis deed hij dat ook. Toen kwam hij ermee weg. Het is steeds linke soep met hem.
0 0
GrandMasterFlex
Of je moet 1000% de bal hebben na dat duel zoals De Ligt. Die deed zulke dingen voordat de aanvaller een beweging maakte, hij was hem voor. Veltman gebruikt het als noodrem. Dat is het verschil tussen goed en wereldtop.
2 0
Beer
Je houdt altijd je hart vast met Veltman. Met heel veel domme en onbesuisde overtredingen. Je kunt er op wachten.
Het is te riskant om die man in de verdediging te hebben lopen. Te vaak kortsluiting in zijn hoofd en opbouwend komt hij ook veel tekort. Geen speler voor Ajax.
3 0
Hagmag
Schalke 04 uit 2017.
Chelsea uit 2019.
Er is helemaal niets veranderd.
Een hele grote en lange lijst met gele en rode kaarten.
Dit alles komt omdat hij net iets te kort komt en het op één of andere manier moet compenseren.
De Ligt weg.... Geen probleem, dat neemt Veltman naadloos over.
In de mandekking speelt hij erg goed, niet alles is verkeerd.
Handsbal 2e helft 100% onterecht dus 2e x geel ook onterecht.
Na de snelle 0-1, Chelsea was nog niet op de helft van Ajax geweest, weer zo'n sliding binnen de 16 mtr. 27 oktober tijdens de klassieker ook na de 1-0 idem sliding binnen de 16, die ook zeer zeer discutabel was.
Gewoon dom dom, oliedom gespeeld en gevoetbald op dit niveau.
Overmars had Alvarez gevonden en gehaald voor de positie van De Ligt, maar die mag daar niet spelen, vermoedelijk omdat men inziet dat Alvarez onvoldoende kwaliteiten heeft.
Ajax MOET dringend op zoek naar een TOP centrale verdediger op de plek van De Ligt c.q. Veltman.
4 0
ossenaar
Haha, een hele lange lijst met gele en rode kaarten. Veltman heeft in zijn gehele carrière maar 5 rode kaarten gehad.
0 -2
ajaxdordtt
Tegen Lille thuis had hij ook prima een penal tegen kunnen krijgen. Gewoon niet goed genoeg.
4 0
atalantanio
Met Veltman in je elftal kun je aanvallend nog zo goed zijn, die gast gaat vroeg of laat over de schreef en kost je de wedstrijd.
4 0
Afc22
Het probleem met Veltman is, is dat de domme dingen die hij deze wedstrijd deed typische Veltman dingen zijn. De onnodige penalty was een typische Veltman actie. En die eerste gele kaart was nog dommer dan die penalty. Ik heb altijd het idee dat Veltman met dat soort overtredingen wilt laten zien dat hij een harde verdediger is. Hij snapt alleen niet dat als hij die onnodige gele kaart niet had gepakt, we tenminste nog met 10 man hadden gestaan(los van het feit of de handsbal terecht was).
5 0
Illegaal
Ik pak Veltman al aan vanaf het begin toen hij in Ajax 1 kwam jaren geleden, je zag meteen al dat hij veel tekort komt, meerdere trainers zijn hier na verloop van tijd ok achter gekomen en hebben niet geleerd van de trainers die voor hun Veltman al niet meer als CV opstelde, maar iedere nieuwe trainer ging het toch weer proberen met Veltman en iedere trainer stelde hem na verloop van tijd toch weer ernaast nadat Veltman de nodige blunders en onkunde van verdedigen had laten zien...... ik vind het ook heel raar dat ook Ten Hag weer in Veltman "trapt"..... schijnbaar hebben ze niet genoeg kennis om al vroeg te kunnen zien dat Veltman tekort komt
4 -2
FreddyAX
Jij bent ook lid van de vereniging van totaal miskende toptrainers zonder vrees?
Denk je nou echt dat jij het beter weet of is het maar een geintje?
0 0
Knalpot
Tuurlijk jongen zij zijn allemaal zo dom en jij bent zo slim want met grote fysieke verdedigers win je altijd. Aldus de verheffende kennis van meneertje illegaal.
1 0
stefanwillem
Stoer hoor dat jij hem al vanaf het begin aanpakt. Grote jongen. Een echte supporter.
0 -2
Schwalbino
Geen wonder dat jij het wel ziet en al die trainers niet. Zij werken dagelijks met hem en jij ziet het gewoon vanaf een afstand. Een klinische blik, ontdaan van alle emotie. Jij prikt er zo doorheen. Chapeau.
0 -3
Red Devil
Dat heeft hij aan zichzelf te danken want hij blijft maar domme en onnodige overtredingen maken zoals die idiote actie in de 1ste helft waarvoor hij terecht geel kreeg.
Hij moet eens meer dat kleine beetje hersen dat hij heeft gaan gebruiken maar dat geldt ook voor Tagliafico want die kwam er bij de eerste pingel ook weer als een idioot invliegen na die glijpartij van Veltman.
1 0
AFCA14JC
Voor twee onterechte penalty's? zeker te makkelijk :)
1 -1