Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Verweij ziet probleem ontstaan: 'Geef Gravenberch een kans'

JesseTH, 22-10-2019 om 20:30, 9060 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mike Verweij kijkt raar op van het feit dat Ryan Gravenberch nog maar amper een kans krijgt in Ajax 1 van Erik ten Hag. De jonge middenvelder blinkt vrijwel wekelijks uit in Jong Ajax, maar op veel speeltijd in de hoofdmacht hoeft het talent nog niet te rekenen.

'Hij hoeft niet per se in de basis, maar geef die jongen wel een keer een kans', oppert Verweij tijdens de Voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Ten Hag zei dat hij een plan heeft met Gravenberch, maar wat dat plan is geweest weet niemand. Daarna (na zijn debuut uit bij PSV, red.) is hij behalve in een bekerwedstrijd bijna niet meer voorgekomen in de plannen. Waarom zou je zo’n jongen – als je met 3-0 voorstaat tegen Fortuna (Gravenberch viel na zeventig minuten in, red.) of met 4-1 tegen Heerenveen – niet gewoon twintig minuten tot een halfuur mee laten doen?'

Langzaam maar zeker ziet Verweij met de huidige doorstroom van de jeugd een probleem ontstaan. In Jong Ajax lopen met Gravenberch en namen als Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang grote talenten die op het middenveld kunnen spelen en dááronder staan de talenten ook al te dringen. 'Daaronder zitten Taylor en Ünüvar, maar die worden geblokkeerd in hun stap naar Jong Ajax. Omdat die jongens van Jong Ajax geen kans krijgen bij Ajax 1.'

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax meer rekening moet houden met de jeugdopleiding, het grootste kenmerk van de club. 'De jeugdopleiding is een van de ankers binnen Ajax. Als je daar jaarlijks twaalf tot dertien miljoen euro in investeert, dan mag je verwachten dat daar ook iets mee gedaan wordt richting het eerste elftal. Het is het visitekaartje.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Causio
Oogt wat flegmatiek, de nieuwe Rijkaard?
0 0
PaulC
Justin kreeg ook ook kansen om zich te laten zien in de hoofdmacht, toch tekende hij niet bij.....
0 0
JariJari
Als hij eerst bijtekent.

Fuck hem met zn korte contract (zomer 2021) en Raiola als zaakwaarnemer. Anders maakt hij straks net als Kluivert (en ook De Ligt, die is dik boven de 100M waard) misbruik van ons.

Als hij in mei 18 wordt kan hij 5 jaar tekenen en veel speeltijd krijgen. Voor die tijd vertrouw ik hem voor geen meter.
2 -1
PetrusKeizer
zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, hahahaha. wil niet zeggen dat ik naief ben, hoor. Met Rioolrat aan boord maak je al snel slagschip.
0 0
Ar
Ze moeten niet zeiken. Ajax is nog altijd de beste club voor jonge spelers.
Dolberg, De Ligt, Kluivert, nu weer Dest.
Bergkamp heeft ook drie jaar bij het eerste gezeten voor de echte doorbraak.
Laat ze blij zijn wanneer ze minuten krijgen.
Het standpunt dat oudere spelers als Siem de Jong niet zouden moeten invallen om jonge talenten zo minuten te laten maken is discriminatoir. Het adagio hoort te zijn dat de beste spelen. Of je nou 36 bent of 17 bent moet geen verschil maken.
Maar vorig seizoen heeft Huntelaar bijna een heel jaar vanaf de bank moeten starten terwijl hij op dat moment beter was dan het talent Dolberg. Daar is terecht iets van gezegd. Ga eerst maar eens beter zijn dan die ouwe rot voor je.
0 0
PuurGeluk
Dest, Mazraoui, Blind, Veltman, Van de Beek en in mindere mate Promes. Wat mij betreft kijk ik nog steeds naar een Ajax getint Ajax.
Ik ben er daarnaast niet bang voor dat Lang en Gravenberch dit seizoen niet meer minuten gaan krijgen.
2 -1
Frank e
Daar zit zeker wat in maar minuten maken is voor deze jongens ook belangrijk. Dus kansen pakken in bekerwedstrijden en verder spelen bij het tweede. Als Ajax dan in de winterstop een aantal 'overbodige' spelers zoals Labyad die het niveau niet halen kan slijten biedt dat weer mogelijkheden.
1 0
aniet
Er is altijd wel iemand die loopt te zieken, voor die mensen is het nooit goed
ze moeten wat te zeggen hebben, maakt niet uit wat
Dan is er te veel jeugd dan weer te weinig, praat de coach te weinig/veel//boers
Vorig seizoen heb ik genoten ondanks ongeveer hetzelfde gezeik, laat Ten Hag en co hun werk doen en stop met jonge spelers gek te maken met dit soort stellingen, daardoor krijg je gezeik
0 0
mcjc
Het probleem is dat Overmars ten Hag vrij spel heeft gegeven en volledig zijn eigen beleid mag voeren als een passant. Spelers als Labyad, Marin en Siem voegen niks toe aan dit Ajax en lopen Gravenberch, Ekkelenkamp en Lang gigantisch in de weg.

Daarnaast hebben ze 2 verdedigers aangetrokken (Alvarez en Martinez) die nu als MV worden gebruikt. Dit zijn dan toch 2 vreemde aankopen als je achteraf alsnog Veltman en Schuurs in huis hebt.

Ten Hag komt nu sowieso ongeloofwaardig over met zijn opmerking dat het moeilijker wordt voor de jeugd om door te breken omdat het niveau nu hoger ligt. Zo’n Gravenberch moet zich onterecht behandeld voelen wanneer hij Marin ziet spelen en Siem de Jong ziet invallen.
4 -2
RedFeather
Punt is dat hij nu wekelijks kan uitblinken
In 1 moet hij het doen met veel minder speelminuten
Voor de ontwikkeling is dit veel beter
Maar in de beker wel opstellen
2 -1
tonny
ja geef de jeugd meer kansen anders gaat het mis met de talenten en lopen ze zo de deur uit
1 -1
DeMeervanweleer
Een van de meest getalenteerde spelers bij de jeugd, de klasse druipt er echt van af. Oogt af-en-toe wel wat flegmatiek, dat zijn dan ook wel de kritieken op hem uit de analyse`s. Misschien wil men hem echt leren knokken voor zijn plaats bij het eerste?
2 -1
Gajes
Ajax moet in de winterstop proberen om de overbodige spelers te slijten, wat mij betreft zijn dit Labyad en Siem de Jong. Heb je direct weer 2 plekken vrij op de bank voor jonge talenten. Als Marin na de winterstop nog steeds niet kan aanhaken zou ik hem in de zomer ook verkopen,, Huntelaar zal stoppen en er zullen waarschijnlijk een stuk of 4 basisspelers vertrekken. Genoeg perspectief voor de jeugd lijkt me.
6 0
MichelAngelo66
Ja, maar die kans was er dit jaar ook al. Er zijn nu gasten behouden of aangetrokken die jonge jongens gewoon in de weg staan. Afgelopen jaar zijn er ook 3,5 basisspelers vertrokken.
1 0
Sterspeler
Jong talent moet voldoende spelen. Dat kan niet vanaf de bank.
0 -1
Bjorn
Eens. Het publiek wil Gravenberch en Lang zien: de toekomst van de club. Invalbeurtjes voor Siem de Jong (held, maar wel far over the hill) hebben we helemaal niets aan.
6 0
Bocarra
De trainer stelt het beste team op. Als je laat zien dat je er bij hoort dan zou hij gek zijn om een jeugdspeler niet te gebruiken. Het niveau ligt nu heel hoog. Dat maakt het voor een jeugdspeler niet gemakkelijk. Ajax wil dit niveau graag vasthouden. De tijd dat jeugdspelers heel lang de tijd kregen om een hoger niveau te halen is voorbij.
0 -5
korem
Kan me niet voorstellen dat een labyad beter is dan een lang of Gravenberch en jongens moeten ook in het team kunnen groeien en ze hoeven ook niet in champions league te spelen maar invallen bij wat wedstrijden
4 0
AlexIbarra
Martinez, Promes, Alvarez, Dest, Schuurs, Marin, Mazraoui, Eiting en Siem (in die volgorde) zijn in de eerste 17 wedstrijden ingepast of opgetraind.
Lijkt me best normaal om die voorlopig eerst op niveau te laten komen.

Jeugd heeft zich in de voorbereiding goed kunnen laten zien en nu in Jong.
Het zou me zeer verbazen als Lang, Gravenberch etc. in maart nog steeds nauwelijks speeltijd hebben gehad, zeker als we de komende tijd een gunstige uitgangspositie creeren.

Het seizoen beginnen door Gravenberch boven Marin te verkiezen of Lang boven Neres / Promes lijkt me niet helemaal logisch. Vergeet niet dat de meeste eerste elftal spelers allemaal later aansloten, korte vakantie hadden, geemigreerd zijn, etc.
We zijn nog steeds zoekende en met Donny viel het enige zekerheidje op het middenveld ook nog een tijdje weg.

Ik snap wel dat we eerst ons hele team wat vastigheden en goede resultaten proberen te gunnen en daarna pas individuele (jeugd)spelers speeltijd gunnen.
1 -3
korem
Thuis in de arena bij een 3 of 4-0 voorsprong ? Labyad op de bank daar kan toch gewoon een jeugdspeler voor in de plaats komen anders kan je net zo goed de opleiding stoppen
3 0
AlexIbarra
Hoe vaak hebben we de laatste tijd nou wedstrijden voor rust beslist?
Fortuna was bij rust nog 0-0 en verder zetten we al ruim een maand alleen in de CL grote uitslagen neer.
Raar signaal ook om 4 jeugdspelers mee te nemen en ondertussen naar de groep uit te dragen dat RKC-uit zéér serieus genomen moet worden.

Je hebt Eiting en Mazraoui uit de eigen jeugd die we graag hadden ingezet maar geblesseerd / niet fit waren. En uiteraard Dest, die bijna alles heeft gespeeld en voor wie Oranje alweer lonkt.
De opleiding stoppen lijkt me een dus beetje onzin.

Het gaat er nu even niet om wat Ajax de jeugdspelers kan bieden maar wat de jeugdspelers Ajax kunnen bieden. Als je echt iets toevoegt, krijg je ook een echte kans. Heb je meer aan dan die 30 minuten die Siem heeft gehad. Die voegt ook niets toe maar goed, hij kan nergens anders terecht.
Hopelijk slijten we hem en/of Labyad nog in de winter.

Ik zie Ten Hag puzzelen en het loopt gewoon nog niet zoals het moet. In het hart van het elftal ontbreekt een stabiele, sturende factor. (Schöne?)
Die rol kan niet door Lang, Schuurs, of Ekkelenkamp worden ingevuld en ws ook niet door Gravenberch. Ik denk zelfs dat het niet al te leerzaam is voor die jongens om in het huidige team mee te ploeteren.
Laten we eerst weer fatsoenlijk wedstrijden gaan domineren en dan jeugd speeltijd gunnen.

Welke jeugdspeler zie jij momenteel het niveau vh team omhoog halen?
2 -1
GrandMasterFlex
Wat een stemmingmakerij! Wederom een poging de m Ten Hag slecht te maken, want gaan talenten nu weg dan is het zijn schuld. Tis eind oktober, dus er komen nog zoveel wedstrijden waarin Gravenberch, Lang en Traore een kans kunnen krijgen.
1 -2
iammike
Ik snap wel waarom Gravenberch geen kans krijgt. Hij gaat hoe dan ook toch niet verlengen bij Ajax (lees Raiola). Hij zal deze zomer ook weg gaan aangezien die een contract heeft tot 2021. Dan liever energie steken in spelers die langer onder contract staan.
2 -1
iammike
Als ze hem geen minuten geven zoals nu is dat de reden dat die weg zal gaan. Als Ajax hem wel minuten gaat geven dan is die aan het einde van het seizoen zogenaamd toe aan een vervolgstap. Achteraf gaat Ajax hier toch kritiek op krijgen en kunnen ze het in dit geval toch niet goed doen.
3 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hij zegt dat siem de jong miljoenen verdient, dan wil ik wel weten wat zijn salaris is. Voor iemand die de laatste 3 jaar 50 potjes speelde waarvan de helft in australie, ga je geen eens 1 mil. aan geven per jaar lijkt mij. Ten hag liet gravenberch wel debuteren uit bij psv volgens mij, weliswaar bij een achterstand en de weds. was al gespeeld. Dus meer van Kijk mij eens iemand laten debuteren.Maar iemand laten debuteren doe je omdat je vertrouwen en geloof in iemand hebt, nou niet echt gezien dat ten hag vertrouwen had in gravenberch na zijn debuut.Als ajax straks een flinke voorsprong heeft op psv dan verwacht ik wel wat meer risico van ten hag door jeugd te laten spelen.
2 0
oudzuid2
ben blij met EtH en hij doet het fantastisch, maar hij is niet echt van het experimenteren met de jeugd. hij laat liever een Siem de Jong invallen dan een Gravenberch. dat is wel jammer van hem
3 0
davidgravemaker
Het is niet alleen ernstig dat Siem de Jong met zijn leeftijd mag invallen, vind het nog veel erger omdat Siem de Jong er helemaal geen ene kloot van kan. Maar goed, die jongen heeft zo oneindig veel krediet door 2 doelpunten een decennia geleden tegen Twente... Echt schandalig van TH dat talenten als Lang en Gravenberch geen kansen krijgen.
2 0
Godenzoon24
Juist!
0 0
Schwalbino
Ik zie graag dat Ajax talent doorschuift maar om nu Gravenbergh eruit te kiezen vind ik niet logisch. In principe heb je voor het middenveld nu twee varianten uitgetest. Eentje met Martinez en Alvarez en eentje met Martinez en Van De beek als controleurs. Ze hebben beide hun voors en tegens. Om nu nog een derde uit te proberen met een speler die het goed in de KKD doet lijkt me niet voor de hand liggen.
1 -3
AlexIbarra
Moest een duimpje omhoog zijn.
1 -1
Babangida83
Heeft hij zeker een punt. Maar heeft hij tijdens thuiswedstrijden niet zitten opletten. Sinds dat we gekwalificeerd zijn voor de CL is Ten Hag veel meer kansen gaan geven. In de loop van het jaar moeten dit mijns inziens wel basiskleuren gaan worden in thuiswedstrijden tegen de kleintjes. Vooropgesteld dat ze het tijdens invalbeurten niet verkloten.
0 0
altijdwelwat
Ik vind dit altijd zo een onzin , minuutjes maken tegen de kleintjes ....waar ben je bang voor ? Botman toch niet echt ons meest getalenteerde speler, speelt met zijn vingers in de neus mee bij Heerenveen. Dan kan je met Lang of Gravenberch in de basis ook gewoon winnen van elke ploeg hoor. Lang doet helemaal niets onder voor Gakpo, en Gravenberch doet niets onder voor Ihattaren. Het enige verschil is dat die met regelmaat minuten maken.
5 0
Babangida83
Speelt Botman zo goed dan?

Je zag t vorig weekend weer tegen RKC, nota bene degradatiekandidaat nummer 1, komt Schuurs er in, wordt t een grote chaos achterin. Als alles goed gaat, dan kun je die jonkies er prima bij hebben. Heb je tegenslag, dan kunnen t je zwakke plekken worden met alle druk, uitpubliek en tegenstander die met energie speelt. Het is niet voor niets dat Promes de 2-1 scoorde. Die heeft gewoon de constantie om dit te kunnen.

Maar als zo'n jonkie bij een thuiswedstrijd t goed doet vanuit de basis en constant is tijdens de gehele wedstrijd, dan kun je hem natuurlijk ook gewoon in een uitwedstrijd gaan brengen, ook bij moeilijke tussenstanden.
0 -1
Sterspeler
Botman speelt veel beter dan dat mensen van hem verwachten. Kan op de lange termijn een gewaardeerde kracht worden
1 -1
Van Reenen
Ik heb het er al vaak met Erik over gehad om Ryan op te stellen op het middenveld en Donny gewoon op 10. Alvarez en linie naar achteren en Veltman ook een linie naar achteren. Dus op de bank.
Als ik dit kan bedenken dan kan hij dit ook zeiden wij tegen elkaar. Erik is trouwens en hele goede vriend van mij, maar heet Erik en is geen trainer van Ajax.
4 -3
ElPistolero9
Begin steeds meer het idee te krijgen dat hier Raiola aan het woord is via spreekpop Mike, net als met die tweet. Mike speelde ook al een dubieuze rol bij de transfer van de Ligt door Raiola even het woord ‘arbitragezaak’ te laten droppen.

Neemt natuurlijk niet weg dat jeugd, als het al beslist is, altijd de voorkeur boven Siem hoort te krijgen. Al is ten Hag wel een trainer die jonge spelers een stapje extra laat zetten door ze pas kansen te gunnen als ze het écht verdienen. Dit prikkelen heeft ie in het verleden oa met succes bij Promes toegepast en sluit niet uit dat ie het nu weer doet bij Lang en Gravenberch.
1 -2
Web
Bij Gravenberch kan er wel eens veel meer spelen?
Mag hij hem wel opstellen?
Raiola en Ajax is water en vuur
Bijzonder dat Stengs wel bij tekent bij AZ en Malen bij PSV

Bij Lang heeft hij al aangegeven dat hij facetten in zijn spel moet oppakken.
0 0
Ajax114
Klopt helemaal. Waarom zouden wij in Gravenberch investeren voor zijn 18e als je weet dat hij toch snel vertrekt.
0 0
ElPistolero9
Denk dat ze van Ajax kant juist graag willen dat hij bijtekent, de tijden dat Raiola persona non grata was op de toekomst zijn voorbij.

Ja, het viel me ook op hoe vlekkeloos het bijtekenen van vooral Malen bij PSV verliep. Zou me niks verbazen als ze hem grootverdiener hebben gemaakt.
0 0
Web
De Telegraaf voelt haar fijn hoe ze onrust kunnen stoken. Hier zijn ze op uit. Keer op keer
weer
2 0
3sterrenAjax1
ik denk dat Ajax terughoudend is omdat zn contract niet lang meer loopt. eerst voor meerdere jaren bijtekenen en dan meer spelen. denk dat gravenbergh perfect als 1 vd 2 controleurs uit de voeten kan.
0 -1
Ansjo
Gravenberch moet naast Martinez staan op het middenveld. Probleem opgelost!
2 0
AjaxDaniel
Onnodig opstokerij, al ben ik het wel eens dat het onzin is dat Siem mag invallen ipv bijv Lang
2 0
Lewis Hamilton
Dat Siem de Jong eerder invalt dan een jeugdspeler is gewoon armoedig.
9 0
wladimir
Eiting, Ekkelenkamp, Lang en de Wit hadden het gat van Schone en F. de Jong prima op kunnen vullen. Siem de Jong terug van verhuur, Labyad loopt hier ook nog rond. Overmars haalt voor grof geld Alvarez, Martinez en Marin voor op het middenveld. De wit is weg voor 2 miljoen naar AZ. Ik vind het kapitaalvernietiging. Gelukkig vindt iedereen hier Overmars een held.
1 -1
AjaxHoorn
Ik vind wel dat jongens als Lang altijd de voorkeur boven jongens als Siem moeten krijgen.
1 0
altijdwelwat
Ik heb helemaal niks met Verweij en nog minder met Driessen maar hier moet ik ze wel gelijk in geven. Noa Lang had een prima voorbereiding bij 14 van de 20 goals betrokken. In zijn laatste 17 KKD wedstrijden 8 goals en 9 assist, maar ziet Siem de Jong 3 x invallen als beloning . Gravenberch laatste 17 KKD wedstrijden 6 goals en 5 assist. Traore in zijn laatste 17 wedstrijden 15 goals en 5 assist .... die jongens zijn fantastisch bezig , maar we zien ze never nooit.
6 0
Ar
Sierhuis had in zijn Jong Ajax periode vergelijkbare cijfers als Traore. Maar was daarmee nog niet ook goed genoeg voor het eerste.
Gravenbergch is bv soms nog veel te flegmatiek. Doet soms aan Bazoer denken.
En Lang heeft het nadeel van een hele sterke concurrentie. Vergelijken met De Jong doet Noa te kort, want het is een heel andere type speler. Als je bij 3-0 graag als trainer er nog 2 bij wil zijn invallers als Huntelaar en De Jong logisch.
0 0
Schip
En Ekkelenkamp is niet erg populair, maar kan de plek van Alvarez gewoon beter invullen. Al die gasten als Gravenberch, Lang en Ekkelenkamp verdienen meer speeltijd. Zowel op basis van hun spel in Jong, als qua behoefte in het eerste aan andere type spelers.

Ben je nou Ajax dat met bluf en jeugd speelt of een ordinaire, schijterige koopclub. Dat is het verslavende van een jaar goed presteren: gelijk kopen en denken dat je daarmee prestaties en kwaliteit inkoopt. Je moet juist het lef hebben opnieuw te bouwen.
5 0
Web
Gedeeltelijk mee eens
Lang en Ekkelenkamp zijn leuke spelers, maar echt niet top spelers.
Dat is niet wat Ajax beter gaat maken.
Gravenberch is een ander verhaal, maar daar zal wel meer spelen ( Raiola )
0 -2
3*stars*3
Ik zie Gravenberch ook graag meer minuten maken maar dat staat los van wel of niet verlengen want er volgt toch weer een soap.
Mike weet ook dondersgoed of het niet uitmaakt of Ajax deze jonkie volop kansen geeft of het rustig aan doet.
Antwoord is duidelijk want dat is Mino.
Kluivertje kreeg vroeg volop kansen en vertrok al snel.
Dus maakt niet uit of je een plan opstelt, hij weet deze jongen ook wel gek te maken.
Net zoals hij zelfs deed met die Xavi Simmons.
4 0
ST
In dit geval hebben ze gewoon gelijk. Waarom Siem de Jong inbrengen?
2 0
AFCA-B93
We kunnen nu wel afgeven op het duo Driessen en Verweij, maar wat betreft het wisselbeleid heeft hij wel gewoon een punt hoor. Ik vind het echt vd zotte dat Siem de Jong de voorkeur krijgt boven een Noa Lang terwijl je ruim voor staat. Wat dat betreft vind ik nog wel dat Ten Hag wat achter loopt in de ontwikkeling naar een Ajax-coach
10 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ja ik snap niet waarom de jong nog in de selectie zit. Hij blokkeert alleen maar de ontwikkeling van jeugdspelers.
9 0
3*stars*3
Onbegrijpelijke aankoop.
Ajax is gegroeid na zijn vertrek.
Jammer genoeg is hij als voetballer stil blijven staan.
Misschien kan Frank hem verlossen en naar Atlanta halen.
3 0
Patrick78
Verweij en Driessen een prima duo net als Stan en Ollie....
0 0
wolterx
Wat een clown. Hij noemt zelfs de wedstrijd waar Gravenberch 20 minuten kreeg als voorbeeld om hem eens 20 minuten in te laten vallen zonder dat hij door had dat dat ook gebeurd was. Taylor is gewoon deel van Jong Ajax (begon daar, laatste week in aanloop naar WK o17 ben topwedstrijden bij o19) en Ünüvar is bewuste keuze nog niet door te schuiven ondanks dat de linksbuiten positie vrij is in Jong Ajax. Daarom valt Pynadath laatste maand steeds in, qua niveau had dat Ünüvar moeten zijn en zal na WK/winter ook gaan gebeuren. Punt over De Jong ben ik wel met hem eens, hem laten invallen is nergens voor nodig en daad moet je op doorsselecteren. Net als op Labyad trouwens.
2 -2
Ajax95Duivendrecht
Dit dus. Maar ja, feitelijke kennis van zaken is niet besteed aan Verweij en Driessen. Net als aan Johan Derksen niet overigens, die kort geleden nog vermeldde dat RKC een 'plastic veld' heeft (wat aantoonbaar onjuist is).

Overigens ben ik het ook eens dat Siem zoveel minuten geven nergens op slaat.
0 0
Web
Zoveel minuten, of minuten?
Nog geen 60 minuten onder Ten Hag zijn hele periode bij Ajax.
0 0
Redrum
Mike Verweij moet niet teveel aan de duim van Valentijn sabbelen, want dat is niet goed voor hem.
1 -3