'Chelsea kan wél van die kansen gebruik maken'

ThijsZwagerman, 20-10-2019 om 23:30, 3588 views, Studio Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn het erover eens dat Ajax tegen RKC Waalwijk ver ondermaats heeft gevoetbald. Van Hooijdonk baart dat richting het Champions League-duel met Chelsea de nodige zorgen.

‘Ajax was slecht, maar Ajax geeft tegen iedereen veel ruimte en kansen weg’, zegt de voormalig spits bij Studio Voetbal over het spel van Ajax. De analist vreest dat de verdedigende onzekerheid de Amsterdammers binnenkort gaat pijn doen. ‘Ik ben een beetje bang dat dat binnenkort een keer fout gaat. Nu wordt het niet afgestraft, maar woensdag misschien wel. Ik denk dat Chelsea wél van die kansen gebruik zou kunnen maken. ’

Ajax-trainer Erik ten Hag noemde na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk ‘mentaliteit’ als belangrijkste oorzaak voor het slechte vertoonde spel. Van Hooijdonk vindt dat de Ajax-trainer daarom eerder had moeten ingrijpen. ‘Als je als trainer mentaliteit in de mond neemt, dan zal het niet zo zijn dat hij vindt dat er elf spelers een slechte mentaliteit hebben. Dan moet je dus iemand er al na twintig minuten afhalen, als diegene niet doet wat jij van hem vraagt.’

Van der Vaart, eveneens te gast bij Studio Voetbal, is het daar niet mee eens en heeft iets meer begrip voor de Ajacieden. ’RKC-uit nodigt ook niet uit, met dat stadionnetje. Het mag niet en dat zeg je ook als trainer, maar als speler weet je ook dat het (goede gevoel en de bereidheid om alles te geven, red.) er net niet is. Niemand sprint ook.’ In tegenstelling tot Van Hooijdonk maakt Van der Vaart zich echter geen om de wedstrijd tegen Chelsea. ‘Ik maak me nooit zorgen, maar ze moeten wel iets beter gaan spelen. Chelsea speelt namelijk wel leuk voetbal. Het is een beetje een team in opbouw.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Het is toch geen verplichting van de Ajax-verdedigers om bij elke hoekschoppen of vrije trappen rond de middellijn blijven staan om uittrappen van de keeper, over ons middenveld heen, te onderscheppen. Hierdoor worden ze ook niet verrast, zoals vaker gebeurd als ons hele tiental over de middenlijn staat.
0 0
Labrador
Lille en Valencia ook. Ow wacht
0 0
Aspers73
Ik zag zaterdag ook bij Chelsea dat hun verdedigers, als ze onder druk worden gezet, heel veel fouten maken.
0 0
FreddyAX
Rafael en van Hooijdonk hebben gelijk als ze stellen dat de wedstrijd tegen RKC slecht was, Chelsea zal inderdaad sterker zijn dan RKC en iets met die kansen kunnen.
Anderzijds weet iedereen dat Ajax tegen Chelsea niet zo slordig zal spelen maar het is des Ajax' om open en aanvallend te spelen .
Ajax met de kont in de eigen zestien is geen gezicht en levert helemaal niets op.
De pot tegen RKC zal wel een wake -up call zijn dat is een voordeel,daarbij is Nico er weer en zal Ziyech weer een hele pot meedoen.

Wordt een stevig potje maar dat hoort bij CL voetbal en bij winst zijn we zo goed als door.
0 0
Rentokill
Ach, dit zegt niets. Dat zeiden ze over Real, Juve, Bayern, Spurs en Valencia ook.
En ja de Spurs wonnen op dramatische wijze.
En ja, als het een keer gebeurt kunnen de zure analisten ein-de-lijk een keer zeggen: "Zie je wel!" Soit.
2 0
NelsonAFCA
Ajax gaat met 2-1 winnen.
0 0
Lewis Hamilton
Pierre was weer ouderwets gefrustreerd zoals altijd bij Ajax. Morgen kunnen we weer een zure column van een andere Feyenoorder verwachten.
2 -1
insectenverdelg
Dat werd bij Lille geroepen en bij valencia. Tuurlijk krijgen we een leer ee deksel op de neis. Maar Ajax kan nog steeds gewoon winnen van Chelsea.
2 0