Verweij: 'Álvarez heeft meer perspectief als verdediger'

ThijsZwagerman, 20-10-2019 om 22:55, 6126 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mike Verweij, verslaggever van De Telegraaf, is het niet eens met een aantal keuzes die Erik ten Hag momenteel bij Ajax maakt. Zo vindt Verweij dat Donny van de Beek uit zijn kracht wordt gehaald als hij niet als aanvallende middenvelder speelt en stelt hij dat Edson Álvarez in het centrum van de verdediging zou moeten spelen.

Tegen RKC Waalwijk werd het middenveld, zoals wel vaker in de Eredivisie, gevormd door Lisandro Martínez, Van de Beek en Quincy Promes. Verweij vindt echter dat Van de Beek beter tot zijn recht komt als hij hoger op het veld staat opgesteld. Dit is in de Champions League vaak wel het geval, want dan staat Álvarez meestal op het middenveld.

‘De Mexicaan werd maandenlang door de scouting bekeken als centrale verdediger en als zodanig aangetrokken. Omdat hij tijdens het toernooi om de Gold Cup bij Mexico zijn partijtje meeblies als middenvelder en Ajax daar na het vertrek van Lasse Schöne en door de langer dan verwachte aanpassingstijd van Razvan Marin een probleem had, posteerde Ten Hag Álvarez daar’, schrijft Verweij daarover. De Ajax-watcher ziet Álvarez echter liever niet op het middenveld en denkt ook dat het voor de toekomst van de Mexicaan beter is als hij zich richt op de positie van centrumverdediger.

‘Tegen Chelsea kiest Ten Hag ongetwijfeld weer voor zijn Europees beproefde succes-middenveld met Álvarez, Martínez en Van de Beek op ’tien’. Maar vroeg of laat zal bij Álvarez het besef komen dat hij als middenvelder nooit de stap naar de Europese top zal maken en meer perspectief heeft als verdediger.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GrandMasterFlex
We geven Gravenberch een kans op het middenveld of halen in de winterstop een kanon op CM. Alvarez naar de CV plek en Veltman op RB. Hier kan je dan rouleren met Dest Veltman. Schuurs op CV met Alvarez. Gravenberch is in mijn ogen the next nog thing op het Ajax middenveld. Bij verkoop van Donny volgend jaar wil ik graag Unuvar zijn plek zien opvullen. Zo moeilijk is het niet.
0 0
nicholas87
Alvarez kan dit seizoen een beetje wennen aan Ajax/Nederland, volgend seizoen staat hij op de plek van Veltman. Die gaat wel een transfer maken eind van het seizoen
0 0
Hagmag
Alvarez is GEEN middenvelder.
Viel zeer zeer slecht in bij RKC.
4 0
vincent_DV
Eerlijk gezegd is het natuurlijk gewoon wachten tot het een keer tegen zit. Tegen Lille maar vooral tegen Valencia zat het behoorlijk mee en ook in de Eredivisie krijgen alle tegenstanders wel heel makkelijk kansen. De plekken van Veltman en Alvarez/van de Beek werken gewoon totaal niet. En meestal zeg je dan; ik zou het eerder zo en zo doen met die en die speler. Alleen het probleem van nu is gewoon; er is geen oplossing.

Intern is er voor beide posities geen oplossing. Op RCV kunnen Veltman, Alvarez en Schuurs. Ajax is heel tevreden over Veltman alleen je merkt aan alles dat vooral hij debet is aan het feit dat het niet staat achterin, hij zorgt voor onrust, staat verkeerd, opbouwend is ie zwak etc. Het is ook tekenend dat Schuurs eerder als CV kwam als Alvarez, dat betekent dat Alvarez in die oefenwedstrijden een slechte indruk gemaakt heeft en ook Schuurs laat het niet zien de keren dat ie mocht spelen. Alleen Ajax gaat natuurlijk nooit een 4e RCV halen.

Op het middenveld kan je nog Gravenberch proberen alleen daar is het probleem van, Martinez en Gravenberch zijn beide links en dat is vrij onhandig als het gaat om twee onervaren spelers. Dat zal Ten Hag ook niet snel doen.

Dus spijtig genoeg is 2 nieuwe spelers halen in mijn ogen nog de enige oplossing. Dan zou ik wel proberen Veltman toch nog een stap te gunnen en zou ik Marin proberen te verhuren aan Groningen, Twente of Vitesse of de Belgische top. Dan Labyad nog verkopen en Siem de Jong proberen een leuke club te geven. Dan blijft er tenminste nog plek voor de jeugd.
4 -1
PeterVKV
Gravenberch is rechtsbenig maar speelt net als Frenkie liever vanaf de linkerkant van het middenveld
0 0
Bocarra
Het is Televaag makkelijke onzin die Mike schrijft. Ten Hag ziet ook wel dat de automatismen nog niet geautomatiseerd zijn. De 6 posities zijn cruciaal in zijn systeem. Dat vergt tijd. Zodra Martinez, Marin, van de Beek het spelletje op deze positie doorhebben en vooral in de omschakeling hun mannetje afschermen en goed druk zetten zal het makkelijker worden. Het is echt een kwestie van tijd en ervaring. Er kan door de overvolle agenda bijna niet op getraind worden. Daardoor gaat het minder snel dan gewenst.
2 -1
ajaxdordtt
Duh
0 0
Lagasj
Net als spelers het Ajax spel moeten leren begrijpen moeten ook de scouts leren welke spelers er geschikt en ongeschikt voor Ajax zijn.
Tot nu slaat de balans in het nadeel van de scouts door.
Een hele rits voor Ajax waardeloze spelers zijn de laatste jaren ingekocht.
Marc moet toch eindelijk eens wakker worden en op zoek gaan naar scouts die weten wat Ajax aan spelers op welke posities het nodig heeft.
Het ( moderne ) debacle begint al bij Orejuela en zet zicht voort in een groot aantal blunders.
Iedereen kan wel eens een mis aankoop doen maar dit is een patroon.
Het gevaar bestaat namelijk dat spelers als Tadic en Ziyech het vertrouwen en dus de ambitie gaan verliezen omdat het aankoop beleid demotiverend werkt.
Het is zo langzamerhand vechten tegen de bierkaai als er weer een prutser het elftal komt verzwakken en/of mee komt trainen.
Voor spek en bonen omdat een leek kan zien dat het wederom een miskoop is.
De zoveelste !
1 0
ETM
Sinds Orejuela, die overigens het inmiddels tot Colombiaans international heeft geschopt kun je vooral grote vraagtekens zetten bij Siem, Kristensen en Magallan. Kristensen is wel basis speler in de CL bij RBSB.
Alvarez en Marin al als miskopen bestempelen is gewoon onzinnig. Staan beiden te boek als grote talenten in hun landen, die al op jonge leeftijd geregeld in de basis spelen. Bovendien is wat Alvarez laat zien, zo vroeg al bij Ajax, heel verdienstelijk.
Spelers als Cassiera en Wober zijn helemaal geen rare aankopen, zijn gewoon zeer talentvolle spelers die het niet gered hebben. Labyad is een geval van een trainer die graag een bekende, waarmee hij succes had, meeneemt naar een nieuwe club. Ik was sceptisch hoor, maar heel raar is het ook niet.
Daartegenover staat echter wel dat Ajax een selectie heeft weten samen te stellen (behouden) waarmee Ajax bijna heel Europa mee aankon.

Als Ajax 5 Andersens had gescout had dan zouden veel supporters pas door hebben dat ze te kort kwamen nadat ze doorgeselecteerd werden ;)
Daarnaast is het aantrekken van spelers net effe wat minder simpel dan boodschappen doen in de supermarkt. Een groter aantal aankopen dat het niet red dan het aantal aankopen dat Ajax significant beter maakt is uberhaubt niet zo vreemd, vooral als het niveau omhoog gaat en de jeugd zich goed ontwikkelt.

Ik vind een kritkiek deels terecht, en denk zeker dat het beter kan. Maar evident is wel dat Ajax ook wat scouting betreft in de lift zit. En als je kijkt waar Ajax nu staat kan dat ook haast niet anders.
Als Martinez nu ook al weer goud waard blijkt, wat ik denk, dan is dat ook: de zoveelste!
3 -1
Vertonghen
Niet lullig bedoeld maar binnen Ajax wel ja.
Schuurs heeft nog altijd moeite, Alvarez heeft voor het Ajax publiek nog niet veel goeds laten zien op de CV plek.
Dan houd je Veltman over, maar wat bljjft die jongen toch regelmatig onbegrijpelijke beslissingen maken.

Ik blijf het slecht gemanaged vinden, we zullen moeten afwachten hoe dit gaat lopen maar je hoeft geen Einstein te zijn om te zien dat Blind/Veltman geen droomkoppel is.
Daarbij verleent ons middenveld ook nog steeds een vrije doortocht aan tegenstanders...
Mij schiet zo snel even geen wedstrijd te binnen (van de afgelopen maanden) waarin dit probleem niet naar voren is gekomen, van Lille/Valencia tot Nederlandse laagvliegers echt iedereen gebruikt onze zwakte.

Het is een godswonder dat er niet al bergen met goals uit gevallen zijn...
2 -1
Bky
Jammer voor hem dat we daar Veltman hebben, der zijn weinig verdedigers die hem uit de basis kunnen spelen.
2 0