Gullit waarschuwt Ajax voor Abraham

ThijsZwagerman, 20-10-2019 om 20:35, 9970 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Gullit heeft veel zin in de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Chelsea. De voormalig speler van onder meer Chelsea is benieuwd naar het duel en waarschuwt Ajax voor Chelsea-spits Tammy Abraham.

Gullit stelt zondagavond bij Rondo dat Ajax aan de bal beter is dan Chelsea. ‘Ik denk dat Ajax in balbezit beter is. Ze kunnen de bal langer bij zich houden. Dat vindt een Engelse club niet lekker. Die zullen dan gaan jagen. Ik kijk uit naar hoe Ajax daar onderuit gaat spelen. Het spel in balbezit zal heel belangrijk zijn. Ook ben ik heel benieuwd naar hoe Abraham tegen de verdediging van Ajax gaat spelen. Daar ben ik écht benieuwd naar.’

Abraham is dit seizoen één van de revelaties bij Chelsea. De 22-jarige spits maakte al acht doelpunten in de Premier League en is daarmee momenteel de topscorer van die competitie. Gullit vindt de Ajax-defensie kwetsbaar ogen en is dan ook benieuwd hoe de Amsterdammers Abraham trachten te beteugelen. 

Met name het feit dat Ajax tegen bijna elke tegenstander veel kansen weggeeft, baart Gullit zorgen. ‘Ik denk dat Ten Hag zich daar ook wel zorgen over maakt. Je kunt niet denken dat je er altijd maar mee wegkomt. Daar kun je niet op bouwen.’ Ajax treft Chelsea woensdagavond om 19 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
036AFCA97
Ik denk dat we eraf gaan woensdag, maar ik hoop dat we nog een keer geluk hebben. Tegen RKC, ADO en Groningen was het enorm matig. Tegen Valencia redelijk, maar enorm geel geluk.

Ajax had twee kanonnen moeten halen ter vervanging van Matthijs en Frenkie. Zoals ik hieronder al las; we hadden een enorme stap kunnen maken met het geld en status dat afgelopen seizoen gerealiseerd is.

Ik vind Alvarez, Veltman en Marin nog geen 10% in de buurt komen van van Frenkie en Matthijs toevoegden. Tuurlijk, zulke spelers kan je niet direct terughalen, maar een paar spelers van het kaliber Blind, Tadic hadden er wel bijgemogen.

Mensen zullen me hier voor gek verklaren, maar Ajax had toch ook Renato Sanches kunnen halen? Of deze winter voor Rabiot kunnen gaan die een goede speler is alleen die nu bij Juve niet slaagt? Leg een keer 30 miljoen neer. Een Marin of Alvarez had PSV ook kunnen halen. Ajax moet toch juist in een vijver gaan vissen waar PSV niet in kan vissen?
1 -7
Sterspeler
Alvarez is een prima aankoop maar wordt anders gebruikt. Martinez is een schot in de roos als het gaat om het vervangen van Frenkie.
Ze hadden Schone niet moeten laten gaan. Marin komt niet bij hem in de buurt en Schone bracht blijkbaar een bepaalde rust met zich mee. Hoe vaak die is gewisseld dat we daarna kut.stonden te ballen is onwaarschijnlijk.

Mbt Sanches ben ik het eens. Speelt nu in een betonnen zaagploeg. Had alles om bij ons te kunnen spelen.
0 0
Markopantelic007
Al geven we 100 kansen weg. Als wij er 1 meer scoren dan zij dan is het toch prima? Als alle ballen erin waren gegaan bij Valencia - Ajax hadden we ook gewonnen, maar dan met 3-6 ofzo
0 -1
Sterspeler
Ik heb onder Bosz vaak zat een bijna hartaanval gehad. Laten we gewoon goed aanvallend voetbal spelen zoals afgelopen seizoen en geen pinball machine spel waar je zelf fantastisch druk zet en wordt overlopen.
0 0
MPAjax
vader abraham
1 0
MM1974
komen te kort,veelste veel geluk gehad steeds.
0 0
Engeltje
Klopt ook, we geven veel te veel kansen weg, dat blijft niet goed aflopen, daarbij scoren we de laatste wedstrijden ook moeilijker.
2 -1
MPAjax
omdat ze de oplossingen soms niet zien zoals schöne dat kon daarom missen we hem
0 0
Ajax114
Natuurlijk blijft het niet goed aflopen . Wij zijn dit jaar echt lucky in vele wedstrijden. Kan zo maar eens 0-4 worden tegen Chelsea.
1 -2
trooop
Ja, want dit Ajax kan de bal zo lekker lang bij zich houden!

We (ten hag en netto, preciezer gezegd) hebben deze zomer de kans verneukt om een reuzesprong te maken. Ik verwacht dat we woensdag weggespeeld gaan worden.
6 -4
WZAWZDB14
In het begin van het seizoen valt het spel vaak tegen, omdat het team nog beetje zoekende is, alleen elk team heeft hier last van. Dat zie je wel aan de resultaten. Ook vorig jaar speelde we ook echte rukwedstrijden in het begin, zoals heracles en psv bijvoorbeeld. De enigste reuzensprong die we konden maken, was de schade in te perken. En dat is aardig gelukt. We moeten afwachten hoe het team, en dan met name de verdediging, zich verder ontwikkeld.
0 0
trooop
Zulke vergelijkingen zijn veel te oppervlakkig. Vorig jaar stonden er met frenkie en lasse rasvoetballers op sleutelposities. Hoewel het inderdaad alsnog erg lang duurde, was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat het lekker ging draaien.

Dit jaar staan er met martinez en alvarez verdedigers op sleutelposities. Er is geen enkele reden om te verwachten dat het opnieuw zal gaan als vorig jaar. Daarvoor zit er veel te weinig voetbal in de ploeg.

De verdediging is dan ook juist niet het probleem. Het gaat puur om het middenveld, en de (ontbrekende) intenties mbt combinatiespel. Er is gewoon verschrikkelijk slecht ingekocht. Ik zie daadwerkelijk niet in hoe je van dit elftal een geoliede combinatiemachine wil maken.

Hoewel we heus nog beter zullen worden dan we op dit moment zijn, kun je in mijn optiek nu al bijna stellen dat dit een verloren seizoen is.
0 0
Schip
Die opmerking begreep ik ook niet. Als TH's spel nou ergens niet op gebaseerd is, is het circulatievoetbal. Het is juist direct omschakelen.

Die deksel ga je een keer op de neus krijgen, tenzij het middenveld beter gaat staan en er collectief beter druk wordt gezet.
0 0
Engeltje
Denk het ook
0 -1
3sterrenAjax1
lange balvaste spits. mist nog wel veel kansen. maar gaan t lastig met m krijgen.
2 0
maikelklaassen
nog zo'n koowboy
1 -1
mgtow
Och de 50 ga ik toch niet halen dus bang voor Abraham. Nehhhh
3 0
Labrador
Abraham was de stamvader van het Joodse volk. Dus hij is van harte welkom.
2 0
Babayaka
Kan ajax die abaram niet halen ? geld zat in amsterdam
2 -2
Santiago
Lekker onrealistisch weer. Waarom zou 22-jarige Abraham naar Ajax gaan terwijl hij een vaste waarde is bij Chelsea
0 0
ram
Jij denkt dat het alleen om geld gaat?
0 0