'Dest en Veltman zijn niet beter dan Dumfries'

BartVeenstra, 14-10-2019 om 11:00, 8022 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Willem van Hanegem vindt dat Ajax-verdedigers Sergiño Dest en Joël Veltman niet beter zijn dan PSV-verdediger Denzel Dumfries, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. Het drietal komt in aanmerking voor de rechtsbackpositie in het Nederlands elftal, waarbij De Kromme zo zijn voorkeur heeft.

Naast Dest (Nederland of de Verenigde Staten) moet ook PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren een keuze maken tussen twee landen (Nederland of Marokko). Van Hanegem daarover: 'Ik heb al vaker gezegd, laat die jongen rustig zelf zijn keuze maken. Maar als hij voor Nederland kiest, moet je hem ook meteen meenemen naar het EK. Die gozer gaat Oranje écht naar een hoger niveau tillen.'

Dat laatste is belangrijk volgens Van Hanegem, zo blijkt als hij zijn verhaal vervolgt. 'Dat idee heb ik bij Sergiño Dest zeker niet. Die is helemaal niet beter dan Denzel Dumfries', aldus de oud-Feyenoorder, die ook kritisch is op een andere Ajacied. 'Dat is Joël Veltman trouwens ook niet, bleek gisteren maar weer eens.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Dumfries begrijpt het spelletje niet, Veltman heeft ook niet goed gespeeld. Maar ze speelde ook niet het Ajax spelletje, een keer raken, snel combineren, Veltman stond volkomen verkeerd en moet gewoon rechtsachter spelen in 4-3-3 opstelling. Als Koeman met zoveel ajacieden speelt moet hij ook wel het Ajax spelletje spelen. Een keer raken en aanvallend. Wel terug verdediging moet goed zijn. Dus als een iemand van achter in het veld naar voren komt, moet hij van een midden velder rugdekking krijgen, gewoon plaatswissel verticaal..
0 0
AlexIbarra
Dest is een veel betere voetballer dan Dumfries en kan aanvallend echt een meerwaarde zijn.
Veltman is qua positionering en ervaring beter dan Dumfries en heeft meer rust in zijn spel.
Dumfries is de meest atletische vd drie en kan de meeste ruimte belopen.

Wie 'beter is' hangt er dus van af wat je verwacht van je RB.
0 0
Cupmetgroteoren
Klopt helemaal, echter is er nog groeipotentieel bij dest, dus de vergelijking is niet geheel eerlijk. Maar dumfries is momenteel de beste rechtsback van Nederland, zo simpel is het.
0 0
dennisindoor
begrijp niet zo goed waarom NL blijft volharden in die aanvallende backs als je ze niet hebt. Geenk enkele fatsoenlijke voorzetten. Laat De Ligt dan doorschuiven bij balbezit, en de RB naar binnenknijpen, dan blijf je 3 verdedigers houden en creeer je op het middenveld een man meer. Een middenvelder kan zo af en toe even wijd lopen om ruimte te creeren en 2-1 situaties te creeren.
2 0
NaarCLbeker5
Ouderen worden hier regelmatig als dement of seniel weggezet, hieronder ook weer.
Hoewel ik zelf niet bij de ouderen hoor, kan ik het niet waarderen.
Uitleg niet nodig, denk ik.
1 -1
Ferd
Ouderen worden hier regelmatig als dement of seniel weggezet als ze domme dingen schrijven. Net zoals jongeren die domme dingen schrijven achter achterlijk worden weggezet. Actie en reactie.
0 0
T.reckveugel
Ga anders lekker op een theekransje in het bejaardenhuis op de hoek bij jou keuvelen.
Dit is een forum over voetbal, Ajax in het bijzonder, een oude kakkerlak serveert onze back op voorhand af, ten faveure van het grootste blinde paard op de Nederlandse velden. Met alle respect voor paarden.
En jij begint zo. Tsjonge jonge.
Er is iets mis met vHanegem, die heeft altijd belangen en dan niet die van Ajacieden.
Het is een kinderachtige haat tegen eventueel succes van alles wat Ajax is.
Laten we hem dan kinds noemen, jij blij
2 -1
NaarCLbeker5
Het gaat me niet specifiek om Van Hanegem.
Frits Barend werd ook al seniel genoemd.
enzovoorts. Is gewoon niet leuk, niet nodig.
0 -1
ambtenaar
Moet je voorstellen hoe zwaar ik het als ambtenaar heb.......
0 0
ajaxdordtt
De ironie, zo'n stukje neerplempen en dan anderen kinderachtig noemen.
0 0
T.reckveugel
Kinds is niet kinderachtig.
0 0
ambtenaar
Mag hopen dat er snel iets beters komt dan Dumbfries in het NL elftal, wie maakt mij eigenlijk niet uit.
0 0
eros
Arme Willem.
Z'n ogen gaan achteruit.
1 0
DS
Bij Ajax doen we het eigenlijk goed sinds we goede aanvallende backs hebben. Begonnen door Bosz met sinkie.
Oranje zou met Dest veel beter lopen.
0 0
Labrador
Maar wel slimmer.
0 0
Jcginkel11
Dest niet zien spelen dan denk ik. Wat een verademing is dat op RB en zou dit ook in NL team zijn!
0 -1
Bocarra
Alles wat Ajax betreft is Willempie een brug te ver.
0 0
jutter
Ik hoorde gisteren iemand zeggen dat Veltman verdedigend alleen goed is zonder bal, een hele juiste typering naar mijn idee. Veltman verafschuwt het hebben van de bal en is hem het liefts zo snel mogelijk kwijt. Gisteren stond hij heel hoog, maar als je bijna iedere bal terugspeelt of breed, en je bijna iedere voorzet op kniehoogte voorgeeft, zover hij daar al aan toekomst, ben je een hele, hele matige voetballer. Ik schrijf dit stukje zeker niet om Veltman te bashen, maar ik constateer slechts de feiten. Op elk facet van het voetbal komt deze jongen, helemaal als RB, te kort. Ga maar na, hij kan niet koppen, is traag, speelt dus zo risicoloos mogelijk, en begaat de ene overtreding na de andere om zich staande te kunnen houden, en staat ook nog eens vaak lucht te dekken. Kortom, als Veltman meedoet bij Ajax, nu nota bene als RCVer, is het wachten op een volgende grote flater(s) Veltman kan er dus op zijn Hollands gezegd helemaal niets van.
0 -2
Joseph
Dumfries komt niet in de buurt van Dest in goede vorm, deze man laat zijn jaloerse Feyenoord hart weer spreken met dit soort uitspraken. Veltman is inderdaad erg matig op de back positie, zeker als je aanvallend wat verwacht van een speler op die positie.

Beste optie blijft een systeem zonder backs. We hebben geen backs in de selectie die mee kunnen met de rest van het elftal. Blind hoort in de as te spelen. Koeman haalt veel te weinig uit dezd selectie!
1 0
Red Devil
Ze blijven alle drie dezelfde domme fouten maken en moeten ook eens aan hun voorzetten gaan werken want die zijn vaak te laag,te hoog en te hard.
0 0
Raoul14
Vrees dat we met en psv getint Oranje wel het EK halen, maar daarin niet ver komen.
0 0
Hagmag
Veltman brengt als rechtsback zeker niet meer als Domfries.
Echter Dest is een speler met potentie.
Dan hebben we ook nog Kenny Tete, die ik nog niet vergeten ben.
In verdedigend opzicht misschien we de beste van deze 4 spelers.
0 0
AjaxDaniel
Haha wat een gek, ja als kakkerlak houdt hij wel van domme dravertjes die alles op kracht doen. Die zal zeker balen dat Dumfries niet bij Zuid speelt.
0 0
Marcao
Die seniele havenslaaf is echt koekoek. Als hij Domphries beter vindt dan Dest... moehahaha. (ik hoop dat hij de kakkies nog lang blijft adviseren, verder de ellende in).
0 -2
stefanwillem
Altijd hilarisch om de stukjes van die seniele kakatoe te lezen.
2 -1
ETM
Met Veltman hangt het er ook gewoon vanaf hoe je wilt spelen. Veel druk naar voren is bijv prima voor Veltman. En ik vind hem verdedigend bijna altijd verrassen juist als de weerstand hoog is.
Maar nee het is geen aanvallende wingback. Dat is Dumfries wel, maar die oogt van wat ik gezien heb wel vrij beperkt in de kleine ruimte, en ik vind hem verdedigend heel opportunistisch ogen, doet alles op kracht. Ik vind dat je bij de afweging wel echt moet weten wat je van de back verlangd.

Voor Dest is t allemaal voorbarig vind ik. Ik denk wel meer potentie dan andere genoemden, vooral omdat hij technisch en voetballend gewoon meer in zn mars heeft. Die jongen kan echt een wapen worden. Moet tactisch en verdedigend nog wel echt stappen zetten. En vooral op zo'n landen toernooi is stabiliteit echt belangrijk. Je speelt niet met een op elkaar ingespeeld geheel. En ligt er zo weer uit.
0 0
Vierendertigste
O O O, Willem, wat laat je jezelf weer gaan.
2 0
Dubbelvla
Veltman heeft gisteren gewoon weer bewezen dat ie CV is en geen vleugelverdediger, dus vergelijken is eigenlijk dom. Sowieso is het absurd dat het Nederlands elftal tegen een club dat zich zo ver in laat zakken speelt met opkomende backs die normaal CV staan...
0 -1
NelsonAFCA
Dumfries en Karsdorp

□ Geschikt
■ Ongeschikt
3 -1
michel76
straks gaat hij nog zeggen dat Karsdorp in oranje moet staan.
1 -1
3*stars*3
Een fitte Karsdorp is beter dan Dumfries.
Beide zijn verdedigend niet goed en zijn niet de slimste spelers.
Maar Karsdorp was voor zijn blessure, goed bezig.
Samen met Kongolo ook reden dat Botteghin en Vd Heijden destijds op de been bleven in dat kampioensjaar.

Trouwens niets meer gehoord over Kongolo.
Ging destijds zelfs mee naar het
WK.
1 -3
ram
Ik vind Veltman en Dumfries ongeveer gelijkwaardig. Ik denk dat Veltman wat veiliger is aan de bal en Dumfries kan weer wat meer creëren met runs en voorzetten. Veltman is verdedigend iets beter, denk ik.

Maar Dest is natuurlijk véél maar dan ook véél beter dan Veltman en Dumfries. Dat is niet eens een discussie. Dest is hard nodig in Oranje. Fenomenaal talent; kan gewoon één van de beste backs ter wereld worden.
6 -2
Radikaal
Laat Dest nou eerst maar eens zijn dipje overleven, dan weten we meer.
Nous was ook top vorig seizoen.
4 -3
ram
Dipje? Ik heb geen dipje gezien hoor.
0 0
DeBaarsjes
daarom zegt ie ook dat ie maar eerst een dipje moet krijgen om te kijken hoe en of hij het overleeft, want je gaat ons niet wijsmaken dat hij een vlekkeloze carriere voor de boeg krijgt zonder tegenslagen.
0 0
DeBaarsjes
Ja precies dit. Vorig seizoen was Mazraoui ook de beste op die positie en sinds zijn dip kan hij er niks meer van in vele ogen hier. Laat Dest maar eerst een seizoen goed presteren en idd zijn dipje overleven.
0 -1
Schip
Dest wordt idd wel een tikkie overdreven over gedaan hier en de vraag is hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Maar Dumfries viel enorm tegen tegen NI. Totaal gebrek aan finesse, technisch intelligentie. Echt een sympathieke gozer verder. Veltman is geen back, althans zeker geen opkomende. Tegen Juve was hij uitstekend vorig jaar. Dumfries had zichzelf al flink voor schut gezet vermoed ik in zo'n wedstrijd.

Ook eens met Ihattaren. Zeldzaam talent, zou oranje (of Ajax) beter maken.
3 -2
EuforischeRealist
Ik weet het nog niet met Ihattaren in Oranje als ik eerlijk ben. Z'n voetbalkwaliteiten staan buiten kijf dat is duidelijk, maar als je nu al de geluiden hoort dat Van de Beek een clubspeler zou zijn en niet in dit Oranje past dan vraag ik me af waar Ihattaren moet gaan spelen?

Koeman durft nu 9 van de 10 keer al niet met De Jong, Wijnaldum en Van de Beek/Propper te spelen. De Jong, Wijnaldum en Ihattaren gaat hij dus never de nooit niet durven en hem als buitenspeler vraag ik me af of hij meerwaarde gaat hebben.
1 0
ram
Ihattaren kan ook vanaf de flinken. En hoe dan ook moet die jongen natuurlijk gewoon mee naar het EK; ook vanaf de bank kan hij inpact hebben. Of hij went aan zo'n toernooi zodat hij over 2 jaar kan vlammen.

Als hij en Dest niet voor Oranje kiezen, zou dat echt ruk zijn.
0 0
ajaxdordtt
Ihattaren is 17. Koeman zit er nog maximaal 3 jaar.
1 0
EuforischeRealist
Eens, ik denk inderdaad dat hij niet langer dan dat gaat blijven. Aan de andere kant... gaan een Dest en een Ihattaren voor Nederland kiezen in de wetenschap dat ze voorlopig nog niet aan bod komen? Ik denk van niet.
0 0
Ajaxadept
Volgens ingewijden gaat Koeman na het EK naar Barcelona....!
0 0
Spectre
Dat is dan meer voor het sentiment lijkt me want ik vind Koeman echt niet bijzonder als trainer
0 0
Mathobo
Dumfries sympathiek?
3 -2
ajaxdordtt
Vind ik ook. Voor veel is dat onmogelijk omdat hij bij Psv speelt.
3 -3
Cupmetgroteoren
Ik vind het een leuk character. Sympathiek zou ik hem niet meteen noemen, maar het is echt geen verkeerde jongen om erbij te hebben. Ik vind hem iets aparts hebben, ook qua hoofd. Door zijn gedrag op het veld en hoe die interviews geeft, een beetje nors... dat kan ik wel hebben. En laten we eerlijk zijn, de echt nare karakters zijn de controlfreaks en machtswellustelingen (van bommel), degenen die continu anderen naar benden halen (van hooijdonk) en degenen die een mes in je rug steken als je even niet kijkt (kuijt). Dat zijn niet de ietwat norse dravers zoals dumfries die op basis van imlulsen handelen, dat soort types kan je niks verwijten.
0 0
Mathobo
Kan je mij eens uitleggen hoe je daarbij komt? Ik heb me t afgelopen seizoen kapot zitten ergeren aan die vent, niet alleen omdat ie bepaalde dingen over ons zei maar ook omdat ie constant liep te huilen na wedstrijden
0 0
ajaxdordtt
Het is wel een beetje een slechte verliezer maar wel gewoon een vriendelijke, welbespraakte jongen. En dat hij van de amateurs nu een paar jaar later in Oranje staat (bij gebrek aan beter) is toch knap.
1 -1
Ajax412
Veltman deed het veeeeel beter dan Dumbfries gisteren. Aannamen lukten gewoon, hij liep niet tegen tegenstanders op, hij deed normaal mee in het positiespel, gaf een paar voorzetten die wél aan kwamen. Dit zijn geen wereldklasse facetten, maar die beheerst Dumbfries duidelijk niet. In de basis was het gewoon veel beter wat Veltman liet zien, qua tactisch en technisch vermogen is hij gewoon stabieler.
4 -1
3*stars*3
Valt me op dat media
Wel heel erg Lief is voor Dumfries.
Gijp riep laatst ook dat hij geniet van Dumfries.
Begint steeds gekker te worden...
6 -1
Vlieske
Gijp geniet van alles wat groot is en kracht heeft. Zou me niet verbazen als hij regelmatig voorover gebukt staat.
6 0
3*stars*3
Haha ja, Dumfries is idd groot en sterk, daar is Gijp dol op.
Moet wel aan toevoegen dat Dumfries heel hoog kan springen.
Weet niet hoeveel kopgoals hij heeft gemaakt maar aanvallend koppen, kan hij wel.
Vond hem trouwens altijd wel een type voor Fey.
Maar verder is meneer Dumfries gewoon overall slecht.
Bij gebrek aan goede rechtsbacks heeft hij nu aardig wat interlands achter zijn naam staan.
3 0
Ruff Rhythim
Ja duidelijk...alleen maar omdat het Ajacieden zijn, lekker doorzichtig.
Als je vind dat Dest niets beter is dan Dumfries dan ben je ook gewoon achterlijk in je hoofd hoor.
7 -2
3*stars*3
Duidelijk, dat het met Ajax te maken heeft want dan begint Wim te schuimbekken.
Moet voor hem ook pijnlijk zijn, dat er geen speler van zijn club minuten maakt in oranje.
En voor aanstormend talent moet je tegenwoordig zelfs in Alkmaar en Eindhoven zijn.
Maar terug naar Dumfries, wat is die gozer fucking slecht.
5 -2
b.hulshof
Spelen met twee backs die bij hun club in het centrum staan is echt pure armoede. Maar Koeman maakte toch wel een erg domme fout om Veltman zo ver naar voren te schuiven. Ik zal zeker voor Dest kiezen als ik coach was van bv Tottenham als ik moest kiezen tussen deze drie als aankoop.
2 -1
036AFCA97
Gewoon om lachen en hopen dat Dest voor Oranje kiest. Dan gaan ze het allemaal vanzelf zien.
5 -2
Rentokill
Dest en Veltman zijn beter dan Dumfries.
Dest alleen of Veltman alleen zijn ook beter dan Dumfries.
6 -2
31xAjax
Veltman was gisteren dramatisch, deed werkelijk niets met de zee van ruimte die hij had. Volgens mij heeft ie zegge en schrijve 1 goede voorzet afgeleverd....
4 -2
Rentokill
En toch is hij beter dan dumfries.
Veltman had mogen scoren idd ook.
4 -2
31xAjax
Ben ik met je eens. Mijn reactie was eigenlijk bedoeld op de post van RSM, niet op die van jou. Dikke vingers en een smartphone gas niet altijd samen....
0 0
Ajax412
Dan krijg je dat gelul dat een spits hem er wel in legt en zeggen ze vervolgens niks als Malen uit een nóg kansrijkere positie gewoon tegen de keeper aan schiet.
1 -1
RSM
in het systeem van gisteren past dumfries niet. Veltman deed het naar behoren tot zelfs uitstekend. Dest is in potentie zeker een betere back. Maar laat hij maar eerst zijn keuze maken. Daarna zien we het wel.
2 -3
WZAWZDB14
naar behoren tot zelfs uitstekend? Welke wedstrijd heb jij gekeken?
1 -1
Rockpotje
Als je de rechtsback van het Nederlands elftal al moet gaan verdedigen tegenover een centrale verdediger die er een jaar heeft uitgelegen en een jongen van 18 die net doorbreekt zegt dat eigenlijk al genoeg. Zeker als je dan ook nog eens geen gelijk hebt.
2 -1
GvanderK
Dest is nog maar 18 jaar, in potentie zal hij zeker beter worden dan Dumfries. Veltman is geen back, maar een centrale verdediger.
2 -1
Simon1
Of Dest de nieuwe Dani Alves is moeten we nog zien, maar beter dan Dumfries en beter dan Veltman op de rechtsback in zijn huidige vorm is hij zeker en met hem nog veel meer.
3 -2
WZAWZDB14
Leg dan ook uit waarom man, waarin zou dest niet beter in zijn dan die dumbfries? Dest is miss wat minder sterk, maar zijn techniek is vele malen beter. Dumfries kan nauwelijks een bal aannemen, terwijl dest de ene zidane beweging na de andere eruit gooit. Helemaal na gisteren zie je dat de rechtsback heel vaak op de rechtbuiten positie komt te staan bij een wat mindere tegenstander. Dan heb je toch veel liever iemand die goed is met de bal, dan een hersenloze draver?
3 0
Pauw
Ja, door de selectieperikelen wordt er nu natuurlijk een onredelijk verwachtingen gecreëerd met betrekking tot de toegevoegde waarde van Dest. De heisa doet vermoeden dat we mogelijk Messi mislopen. Als tegenreactie van de beroepsnuchtere mensen krijg je vervolgens die soort opnieuw onredelijke tegengeluiden. Dest doet pas net mee, maar heeft al laten zien dat hij in aanvallend opzicht een duidelijke toegevoegde waarde kan hebben. Wat mij betreft in potentie meer dan Dumfries. Dest blijft verdedigend met name overeind dankzij zijn agressie in duels en zijn brommer. Positioneel is er nog genoeg winst te boeken.

Ik zie 'm graag spelen (voor het NL elftal). Bij vlagen spectaculair!
3 0
Web
Ik vind Veltman in de rol van gisteren helemaal niets
Koeman had hem naar 15 minuten al moeten wisselen
Promes had zoveel meer gebracht op die plek, ook het commentaar van Koeman slaat nergens op, wij hebben er aan zitten denken, maar dachten dat het al beslist was, telt het publiek niet mee?
Komt zwaar te kort als hij hoog staat, Dumfries of Veltman is beide niets
Dest is juist op zijn sterks in die rol, is verdedigend weer minder dan Veltman
1 -4