Telegraph noemt Ten Hag kandidaat voor trainerschap ManU

ThijsZwagerman, 13-10-2019 om 09:15, 7761 views, The Telegraph |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

The Telegraph vindt Ajax-trainer Erik ten Hag een goede kandidaat voor het hoofdtrainerschap van Manchester United. De gevallen Engelse grootmacht beleeft een op zijn zachts gezegd teleurstellend seizoen en zou daarom kijken naar alternatieven voor de huidige trainer, Ole Gunnar Solskjaer.

The Telegraph geeft Manchester United daarbij wat opties. Naast trainers als Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Brendan Rodgers en Laurent Blanc, wordt ook Ten Hag genoemd door de Engelse krant. ‘Ten Hag zag zijn aanzien in de voetbalwereld enorm stijgen door Ajax op knappe wijze naar de halve finale van de Champions League te leiden. Zijn aanvallende kijk op het voetbal zal als muziek in de oren van de Manchester-supporters klinken. Bovendien speelde Ten Hag een belangrijke rol in de doorbraak van spelers als Frenkie de Jong’, schrijft The Telegraph.

Dat Ten Hag bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2022, hoeft volgens het medium ook geen belemmering te zijn om niet door Manchester United losgeweekt te worden. ‘Sinds wanneer laat Manchester United zich tegenhouden door langlopende verbintenissen? Een risico kan wel Ten Hags gebrek aan ervaring zijn. Zeker nu het experiment met de onervaren Solskjaer mis dreigt te gaan, is het een risico om opnieuw een relatief onervaren trainer aan te stellen’, besluit de krant.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Als moyes, van gaal en mourinho (3 hele ervaren trainers) het niet kunnen maken in die slangenkuil, zal ik daar als onervaren trainer toch mooi even wegblijven. Het ligt daar overduidelijk niet aan de trainers, maar aan de filosofie en beleid dat ze daar voeren. Voor die amerikaanse eigenaren en die directeur is het middel (geld), het doel geworden.
0 0
Klasseman
Sportief is het een achteruit gang Ajax is toch een grotere naam in de wereld
0 0
Klasseman
Zijn Engels is tenminste op niveau
0 0
trainerdv
Zou er niet aan beginnen. Zijn op alle fronten keihard ingehaald door City, maar ook door Liverpool, Chelsea en zelfs de Spurs.
0 0
Mikee
Manchester is getransformeerd tot het zwarte gat van het voetbal universum. Zonde van zo'n club.
1 0
Labrador
Niet doen Erik. Ajax is veel leuker en Valentijn kan je niet missen
1 0
Sunny
We hebben met Ten Hag een aboslute toptrainer in huis die attractief spoel weet te koppelen aan resultaat.
Dat betekent dat er op zeker aan hem getrokken zal gaan worden door clubs die meer mogelijkheden bieden dan de mooiste club ter wereld ons aller Ajax.
Ik vrees de dag van zijn vertrek maar zie hem dan nog eerder naar Barca gaan dan naar MU.
Welke trainers zouden hem t.z.t. kunnen opvolgen?
0 0
Sterspeler
Niemand. De enige die het zou kunnen die wil niet en dat is Frank Rijkaard. Anders kom je al gauw op een buitenlandse trainer uit.. Tuchel of Vanhaezebroeck misschien?
0 0
HStorm
En die andere Frank natuurlijk ;-)
0 0
geDaante
Lang niet attractief genoeg, Frenkie zorgde vooral dat het attractief was.
Er is te weinig combinatiespel en voetbal van achteruit, met name door de twee 6-en en het opstellen van Alvarez op het middenveld. De 10 staat te diep waardoor vaak 4-5 man op één lijn voorin. Te weinig sprake van een middenveld op die manier. Teveel voorzetten en lange ballen, te weinig combinatiespel en uitgespeelde kansen.
0 -2
MankeNelis
Wim Jonk
0 0
Web
Ik denk dat hij maar zo nog niet weg gaat?
Arne Slot zou een optie kunnen zijn? Moet tactisch sterk zijn, en ook een fijn persoon
Keizer wilde hem graag als assistent hebben. Maar dat ging anders
0 0
Ajaccus
Ten Hag heeft net als van Gaal tijd nodig om iets neer te zetten. Die tijd krijg je niet bij Manu dat nu al jaren laat zien dat het geen visie en ruggengraat heeft.
Ten Hag behoort tot een kleine Europese elite groep van trainers die het moderne voetbal weten te brengen. De grote teams zullen de komende jaren vechten om dit soort trainers want er zijn er maar net meer dan een hand vol.
Ook voor Ajax dreigt straks een continuiteit probleem bij vertrek van Ten Hag.
En...
Gezien de behoudende en verouderde visie van Ronald Koeman en de beschikbaarheid van die handvol moderne trainers lijkt wat mij betreft zijn vermeende overstap naar Barca ook uit de lucht gegrepen.
1 0
voorkennis
Vroeger was man U een prachtige club met een enorme uitstraling.
Maar de laatste jaren, eigenlijk al onder van Gaal en daarna Mourinho werd het met het jaar triester en slechter.
En dit jaar is helemaal een drama gezien de stand op de ranglijst , het anti voetbal en als kers op de taart het eindeloze tijdrekken van de Gea uit bij Az.
Wat ben je dan als club diep gevallen
2 0
Terugnaardemeer
De ellende begon al onder Ferguson. ManU is veel te lang met hem doorgegaan. Ondanks dat hij eindigde als kampioen.
0 0
ST
Als Ajax op deze manier doorgaat als de laatste jaren onder Overmars en Vd Sar is ingezet, kan Ajax de Champions League winnen. Daar ben ik echt van overtuigd. Dan moet wel alles meezitten, maar wie zegt dat dit niet kan gebeuren? We hebben inmiddels het geld en de organisatie op orde om het Bayern van NL te kunnen zijn voor de komende 10 jaar. Vorig seizoen hadden we al in de finale van CL kunnen staan. Nog een paar van dit soort jaren (of iets in die richting) en je bent weer een heel stuk verder als club. Het wordt lastig, maar onmogelijk is het zeker niet.
1 0
Sampaoli
Wij gaan nooit het Bayern van NL worden, zet dat maar uit je hoofd. Dat komt omdat PSV een te goede jeugdopleiding heeft en een degelijk scoutingsapparaat. Die zullen altijd bijblijven, zeker met het geld wat ze gaan binnenhalen met Ihattaren, Gakpo en Malen.
0 0
Frank1978
Daarnaast moet ik nog zien of ze daadwerkelijk zoveel gaan vangen voor de spelers die jij noemt. Ik denk (weet wel bijna zeker) dat buitenlandse topclubs als het om spelers van Ajax en Psv gaat met name kijken naar de prestaties in topwedstrijden (CL, of ver komen in de EL). Die gaan echt niet de jackpot betalen omdat een speler uitblinkt tegen pak hem beet ADO.
0 0
Ajax4life16
Voor Ihattaren en Malen gaat echt wel meer dan 40 miljoen over de toonbank horo
1 0
Suarez16_
Als ze zich zo door blijven ontwikkelen, dan wel ja. Als malen straks in februari-april kansloos uit vorm is en 0 keer scoort dan betalen ze misschien nog net 25 miljoen komende zomer. Een ihattaren kan morgen zijn kruisbanden afscheuren en nooit meer op niveau komen. Het zijn uitstekende talenten, maar na 10 wedstrijden bij psv 1 in de basis kan je er nog niet extreem veel over zeggen.
1 0
Frank1978
Met je eens dat Psv waarschijnlijk een geduchte concurrent zal blijven, maar dan vooral vanwege het feit dat de rest van de ED gewoon niet goed genoeg is om Psv voor te blijven. Die geweldige jeugdopleiding en dat degelijke scoutingsapparaat die jij noemt vind ik, op zijn zachtst gezegd, nogal meevallen. Hun beste speler van nu komt uiteindelijk uit de opleiding van Ajax.
0 0
ajax4lifebaby
Stap terug qua voetbal, stap vooruit qua salaris en begroting.
0 0
Danos
Daar zit maybe voor hem ook de uitdaging in
0 0
Barra
Ik weet niet of ten Hag zijn kijk op voetbal ook in het buitenland kan overbrengen, ook al hebben wij natuurlijk ook de nodige verschillende nationaliteiten. Duitsland zie ik nog wel gebeuren, maar Spanje of Engeland betwijfel ik. Dan kijk ik vooral naar zijn voorkomen in de media en richting spelers, eigenlijk zou dit geen issue moeten zijn maar in die landen is de media echt gewetenloos.
1 -3
fanforeffer
Ten Hag,vd Sar en Overmars hebben een visie , dat ontbreekt bij veel clubs en zeker bij MU. Bij MU is de erfenis van Mourinho nog steeds aanwezig. Als je Mourinho aanstelt, telt alleen winnen maar ,op welke manier vind hij niet belangrijk! Geld is dan de belangrijkste speler.
4 0
geDaante
Van der Sar en Overmars hebben geen visie, die laten ze bepalen door Ten Hag, een passant.
0 -1
NegentigMinutenLang
Hahaha Falentijn?
0 0
GvanderK
Moet hij niet willen
2 0
Juhaz02
Afblijven van onze held! Een trainerskerkhof zoals ManU gun ik Erik ook niet. Al denk ik wel dat hij overal kan slagen als hij de tijd krijgt. Zelfs bij United..
Maar hij is nog niet klaar bij Ajax!
3 -1
NegentigMinutenLang
Alsof Ten Hag hier in zou trappen! Man U is een slangenkuil en sinds een jaar is Ajax gewoon verder dan Man U.
7 0
NaarCLbeker5
Ja, Ajax is verder dan Man U. Maar internationaal hebben zij ten onrechte nog steeds de naam, de fans en de inkomsten. Die zouden wij geleidelijk van hun over moeten nemen.
3 -1
NegentigMinutenLang
Zeker! Kijk even de video op YT van FIFO Football, Man U ervaart nu steeds meer financiële nadelen van tegenvallende sportieve resultaten, ondanks hoge merchandising wereldwijd
0 0
Barra
Na Ferguson zijn ze afgegleden, maar ze hebben natuurlijk wel een rijke historie en hebben 2 a 3 jaar geleden de EC nog gewonnen. Het is geen nietszeggend clubje dat nooit heeft meegedaan
0 -1
Danos
Auww moest je ons daaraan herinneren;-)
1 0
AlexIbarra
Geen buitenlander, geen groentje en geen stijlicoon.
Brendan Rogers dus.

Zo lang hij met Leicester boven ManU blijft staan, maakt hij sowieso een goede kans.
Al kun je je haast gaan afvragen of hij zelf wel wil...
1 0