Sintenie: 'Tagliafico krijgt te veel gele kaarten'

FinnDekker, 08-10-2019 om 12:40, 9769 views, Het Parool |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Het valt Dick Sintenie op dat Nicolás Tagliafico vaak een gele kaart ontvangt. De schrijver van Het Parool is fan van de Argentijn, maar is van mening dat de linksback te vaak op de bon gaat bij scheidsrechters. Vooral in de Champions League is dat soms een probleem.

'Voor zo'n belangrijke voetballer krijgt Tagliafico wel te veel gele kaarten. Hij staat op 24 prenten in ruim twintig maanden. In de Champions League werd hij vorig seizoen negen keer bekeurd. Drie keer was hij geschorst: tegen Dinamo Kiev, AEK Athene en Juventus', constateert Sintenie.

'Het zit in zijn spel opgesloten. Hij trekt nóóit zijn been terug', verklaart de Ajax-watcher vervolgens. 'Na de interlandperiode moet de Argentijn opnieuw een wedstrijdje brommen, uit tegen RKC. Het goede nieuws voor Ajax is dat de dappere strijder er dan een week later wél bij is tegen Feyenoord.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Grinta!!!
0 0
BokkieBokstra
Zo is het spel van de man. Trouwens leuke Duitsland Argentinie, maar zit Martinez er nu wel bij of niet bij? Zou toch wel moeten.
0 0
kampioen0809
Wat een speler hè? Man, soms neem het als vanzelfsprekend dat dit soort spelers bij Ajax spelen, maar dit is gewoon echt wereldtop hoor. Genieten van elke minuut die deze jongens bij ons spelen.
0 0
oxxer
Nico Fico moet helemaal niks veranderen aan zijn speelstijl, liever dit dan het slappe schijnverdedigen waar alle NL verdedigers in de competitie last van hebben. In de Engelse PL bijv. zou hij vele minder kaarten krijgen.
0 0
SilverHaze
Mwa, die gele kaarten zijn af en toe te voorkomen, maar vaak ook niet. Waar hij wel voor moet uitkijken is het natrappen. Een wonder dat hij daarvoor nog nooit rood heeft gekregen, want hij doet dat best vaak.
1 0
SnifferClarke
Heerlijke speler. Uitdelen en incasseren. Hij is gewoon in het verkeerde tijdperk geboren. The pussyfication van onze samenleving is in volle gang, ook op het voetbalveld.
3 -1
3sterren
Gelukkig maakt hij ook prachtige- en zeer belangrijke doelpunten ...
0 0
eros
Daarom moeten we 2 Nico's hebben
2 0
Babangida83
Sintenie is zo'n man die je niet met jeugdspelers om moet laten gaan. Als ze iets speciaals hebben, komt hij wel met t idee om ze weer normaal te laten worden.

Zonder gif geen gele kaarten, maar wat ben ik blij dat Nico zoveel gif heeft. Heeft t team ook nodig.
1 0
TontoKarnaggel
Nico moet niks, maar dan ook echt helemaal niks aan zijn manier van spelen veranderen....
8 0
Libero
Nou, ik heb hem toch al meer dan eens zien natrappen nadat hij gevloerd werd. Klein errortje. Daar is hij, ondanks de VAR, steeds mee weggekomen, maar dat moet er echt wel uit; kan je gewoon de kop kosten als hij er uitgestuurd wordt.
0 0
Ajax-4-ever
Dat klopt, als er een overtreding op hem gemaakt wordt heeft hij de behoefte om direct een tikje terug te geven, soms nog tijdens het vallen. Best verrassend eigenlijk dat hij met de VAR erbij nog nooit een kaart heeft ontvangen voor natrappen.
0 0
Labrador
Nico moet lekker Nico blijven.
3 0
Cello
Vergelijkenderwijs pakt ie idd wel veel kaarten. Maar moet je wel willen vergelijken?. Wil je liever iemand die een soort van gemiddeld aantal kaarten pakt?. Maar dan wellicht minder goed is?.

Tagliafico speelt met ziel en zaligheid, vol passie....en ja dan speel je, als verdediger zijnde zeker, regelmatig op het randje en af en toe er overheen.
Juist die facetten maken hem speciaal en in zeer korte tijd byzonder geliefd bij de ajax-supporters.
Tagliafico gaat altijd en eeuwig voorop in de strijd en verzaakt eigenlijk nooit!. Geeft alles!.

Als de keerzijde dan is, dat ie bovengemiddeld gele kaarten pakt.....dan is het maar zo in mijn ogen. Dat moet je dan maar incalculeren. Ik heb er iig geen problemen mee.

Laat Tagliafico ook liefst niet veranderen en zich aanpassen, want dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van zijn spel. En dat zouden we zowieso niet moeten willen.
2 0
GvanderK
Zijn kaart tegen ADO was een slimme, nu speelt hij tenminste wel tegen Feyenoord. Iedereen weet trouwens toch allang dat Tagliafico veel kaarten pakt? Het is een gigantische goede voetballer met enorm veel passie en gif, soms slaat hij door met ingrijpen maar vind dat wel iets wat bij hem hoort.
6 0
TheTruth
Waarom is iedereen hier zo gepikeerd? Hij heeft gelijk, Nico pakt te veel onnodige kaarten.
1 -5
Fnatic
Nico is een gifkikker, een super baas en zijn gewicht in goud waard.
3 0
Tinus
Dat ontkent denk ik niemand, maar dat is niet het punt hier.
0 -2
Spuit11
Jeutje zeg, Nico pakt vaker dan gemiddeld een gele kaart, dat was ons nog niet opgevallen!

Wat een orakel die Sintenie, zo'n fijne, frisse, scherpe nieuwe manier van een speler bekijken. Goh.
2 -1
aniet
Ja hoor er is weer wat te zeiken
Nico speelt intens en soms op het randje.
dat is deel van zijn spel
hou toch op met dat commentaar altijd,
geniet ervan dat is wat ik doe als ik m zie spelen
1 0
Tinus
Je mag dit best uitleggen als zeiken, maar dat zegt meer over jou. Die gele kaarten is gewoon een punt van terechte kritiek in mijn ogen. Nico is een topper, die wil je niet missen door onnodige schorsingen. Waarom reageren zoveel posters hier zich zo defensief bij een (terechte) kritische noot?
0 -2
Pierre Heno
Tja..je zou ook kunnen zeggen dat er in NL nogal snel geel wordt getrokken en in geval dat het donkerrood is er alsnog 'gewoon' geel wordt gegeven. Er klopt duidelijk iets niet. Je zou ook de regel kunnen invoeren dat je na 6 opeenvolgende wedstrijden geen gele kaart hebt opgelopen er 1 gele kaart van wat je als speler reeds hebt staan komt te vervallen. Positieve benadering lijkt me.
1 0
ajaxdordtt
Is wel ff een statement dit.
0 -4
31xAjax
Hij krijgt er niet alleen te veel, veruit de meeste krijgt hij op meer dan dan 30m van het doel, relatief vaak op de helft vd tegenstander.....
3 -3
AlexIbarra
Volgens mij pakte hij de kaart tegen ADO bewust. (Een Ramosje)

Verder is het wel een aandachtspunt voor Nico, naast dat hij af en toe ook geel krijgt voor dingen waarvan ik denk: Huh?
Zal wel een reputatie hebben opgebouwd..

Vooral toen hij net in NL was kreeg hij echter ook behoorlijk wat nare overtredingen tegen waar weinig aan werd gedaan. (Je weet wel, per ongeluk en zo..)
Het mooiste vond ik een wisselspeler van Utrecht die uit de dugout mocht komen om Nico ff aan de kant te beuken. Is nooit iets over gezegd of aan gedaan.
https://youtu.be/Ll8Cnrqbhl0?t=510

Tijdrekken in combinatie met spelers agressief aanraken, zonder dat de bal in het spel is, terwijl je wisselspeler bent. Wat vinden we daarvan?
Niets, in NL mag dat allemaal.
Geen wonder dat Nico denkt: Fuck it, ik ga gewoon vol de duels in.

Stel je gewoon voor de grap even voor wat er gebeurt als Varela van de bank het veld op komt en zijn onderarm in het gezicht van een Chelsea speler duwt. De wereld zou te klein zijn.
Tevens rood plus 3 wedstrijden schorsing etc.
6 0
Libero
Görtler had al lang mogen douchen die pot en daarna drie wedstrijden onvoorwaardelijk aan zijn broek mogen krijgen. Kwam zo ontzettend vaak voor, van die potjes waar tegenstanders er vol in mochten kletsen en daarvoor niet of nauwelijks bestraft werden, we mogen dankbaar zijn dat de VAR er tegenwoordig is. Niet dat je daarmee alles wegfiltert, maar wel een hoop. En zeker niet dat je een hele wedstrijd krijgt waarin weggekeken wordt.
1 0
AlexIbarra
Precies, overigens was Görtler de man die de bal vasthield in de dug out, en die kreeg wel degelijk zijn tweede gele.

Het agressieve varken waar ik het over heb kwam uit de dugout gesprongen om zijn stal te verdedigen, tegen Ajacieden die een bal wilden ingooien.
En uiteraard een opstootje te creeren en tijd te rekken.
1 -1
DrD3k
Haha een Ramosje. Maar ik denk het stiekem ook, hij keek ook zo van "nou, dat hebben we ook weer gehad" .

De rest van je verhaal vind ik zeer plausibel.
2 -1
DrD3k
Vamos Nico!
Maar af en toe zijn ze echt oliedom en onnodig.
Penalty tegen Bayern bijv. kan ik niet uit mijn geheugen krijgen.
Als Veltman dat deed was hij opgehangen.
5 -1
Sohir
Het is weer komkommertijd voor de dagbladen. Hij heeft het over de beste linksback van Nederland, zo niet van Europa en meneertje Sintenie vindt dat Nico teveel kaarten krijgt; het is ook nooit goed.
2 -10
AFCAMM
Moet je je voorstellen hoe goed ‘ie is als hij hierin nog iets nauwkeuriger wordt.
3 -1
WZAWZDB14
Wat lul je nou dom man? dus omdat hij zo goed is, mag je geen kritiek op hem uiten? Deze man constateert gewoon dat hij veel kaarten pakt, waar hij volkomen gelijk in heeft. Hierin kan nico zich toch in verbeteren? Of hij nou de beste linksback is of niet doet er niet toe.
7 -2
Petterson1964
Het is ook nooit goed?

Heeft hij hiervoor dan gezegd dat Tagliafico te weinig gele kaarten krijgt?
5 0
Libero
No shit, Sherlock. Toch wel heel makkelijk je centen verdienen zo.
3 -2
ram
Damn... dat is inderdaad erg veel. En nu weer geschorst in de competitie. Misschien kan hij proberen soms iets slimmer te zijn.

Maar aan de andere kant: zijn felheid maakt hem wel de wereldtopper die hij is. Ik denk serieus dat hij top 3 beste linksbacks ter wereld is. Dus ik zou niet teveel veranderen als ik hem was.
3 0
Lazell
Hij pakt nooit de 2e, dus hij kan wel met de handrem erop spelen. ED valt allemaal wel mee, maar vooral inde CL is dat klote. Vorig jaar moesten we hem 2 potjes missen.
2 0
kevinajaxxxx
Komt soms ook omdat er in Nederland weinig mag
1 -4
tyzinho
En de CL dan?
5 0
DaNaRWaL
ook, kijk maar naar die mislukte scheidsrechter die Valencia- Ajax floot.
2 0
Mikee
Valt dit niet onder 'opinie'?
3 0
El Mas Mejor
Meer onder het kopje 'open deuren'.
7 -1
ram
Hmm.. vind ik wel meevallen. Ik had het nooit zo gezien. Wel nice om de harde feiten erbij te krijgen in dit artikel.
0 -4
ajaxdordtt
Kijk je met je ogen dicht?
2 -2
ram
Grappig man.

Je begrijpt best wat ik bedoel en anders ben je niet zo snugger.
0 -3