Spaan: 'Die wissel had eerder mogen komen'

FinnDekker, 08-10-2019 om 12:25, 8434 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan had graag gezien dat Erik ten Hag eerder had gewisseld afgelopen zondag. Zo had Quincy Promes tegen ADO Den Haag eerder het veld moeten ruimen voor David Neres, stelt de columnist in Het Parool. Uiteindelijk scoorde de Braziliaan wel. 

'Wat mij betreft, had die wissel een half uur eerder mogen komen', schrijft Spaan dinsdag. 'We hadden er niet meer dan een helft voor nodig om te zien dat Quincy geen geboren nummer tien is. Anders dan Donny van de Beek, die wel precies weet wanneer hij het strafschopgebied van de tegenstander moet ingaan en wanneer hij drie meter moet terugzakken voor een bal van Ziyech.'

Promes wordt de afgelopen wedstrijden vaker achter de spits gepositioneerd. Van de Beek vormde tegen de Hagenezen samen met Lisandro Martínez de dubbele zes. Tegen Valencia CF stond Promes wel op de flank. In die wedstrijd scoorde de aanvaller de tweede goal van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Vind het wel interessant dat onze 2 best denkbare 10's (Hakim en Tadic) nu als vleugelspitsen worden opgesteld. Het zijn mannen met een actie en das lekker op die plekken, en ook is het balverlies minder schadelijk daar.

Promes in principe ook maar die kun je nog het beste vergelijken met (jawel) Justin Kluivert, iemand die het van de snelheid en diepte moet hebben. Probleem is dat 16 van de 17 overige eredivisieclubs de bus parkeren waardoor er van diepte geen sprake meer is.

Neres (in vorm) is wat dat betreft meer de speler die de tegenstander het liefst voor hem ziet en kan dreigen. Je kan hem juist weer het beste vergelijken met (jawel) Younes.

Hahaha, ik zie nu de virtuele nekharen van menig Ajacied al overeind springen (Kluivert, Younes)... Het zijn slechts (mijn) vergelijkingen. Neres en Promes brengen natuurlijk veel meer.
1 0
ETM
Waarom is Ziyech 1 van je beste 10en?
Hij heeft dan veel minder ruimte om creatief te zijn op de manier dat hij juist creatief kan zijn. Hij kan het wel, maar ik vind verre van ideaal.
Een meer klassieke 10 die het spel zou kunnen maken is Tadic. In de variant dat de 10 om de 9 heen speelt lijkt me Donny onomstreden..
0 0
Schip
Promes is geen 10. Hij is te voorzichtig en niet de man van een geniale steekbal. Hij kan van veel een beetje, heeft diepgang, scoort veel en maakt meters, maar TH heeft Neres ook al eens in die positie gedrongen. Dat zijn gewoon vleugelspelers. PSV doet dat ook met Bergwijn. Pas nu die weer vanaf de flank komt, verbetert zijn vorm.

Donny op 10, Gravenberch of Eiting op 6.
2 -1
ETM
Ik vond Neres daar niet slecht. Was toen kritiek op rendement, maar hij deed het imo gewoon prima.

maar wel liever vanaf de vleugel ja.
0 -4
Schip
Deed het absoluut niet goed, is ook in niets een schakelspeler en zet er onvoldoende druk voor.
0 0
ETM
Oneens. Maar ik weet, oneens met de meesten. Was toen veel kritiek op. In de tijd dat men nog hartstochtelijk Neres op rechts wilde wijzend op het vorige seizoen.
Neres kan wel als schakelspeler en is zeker geen typische buitenspeler, zo wordt hij wel door velen gezien omdat hij snel is en een actie heeft. Ziyech is dat ook niet maar wel veel meer een speler die de bal veel moet hebben. Neres op 10 is heel bewegelijk. Hij heeft er niet lang gespeeld en ik vond de conclusies voorbarig.
Maar let wel, het zou ook nu niet mijn afweging zijn.
0 0
de-Ajacied
Helemaal eens met Spaan. Bovendien is er in Europa geen sterker duo in de aanval dan Tadic-vd Beek
Helaas speelden ze pas op die manier naast elkaar toen de VL serieus werd
2 -1
Aad82
Is ook een grove belediging naar onze sterspeler Tadic toe om niet hem maar Promes op de 10 te positioneren. Waarom krijgt hij die privilege eigenlijl? Tadic altijd als valse 9 of op de 10. Desnoods Hakim op de 10 als het echt niet anders kan, maar nooit maar dan ook nooit meer Promes op die positie. Heb ook opgemerkt dat Ajax het allerbeste rendeert wanneer Dusan en Hakim dicht bij elkaar spelen, dan krijg je magie op het veld zoals je dat zelden ziet. Hakim op de rechtervleugel en Dusan op de linkervleugel is Ajax impotent maken. Niet meer doen svp.
2 -1
ETM
Ik vind dat je chargeert maar ben het met de strekking wel eens. Tadic op 10 is veel logischer als je met Huntelaar wilt spelen.
Ook vind dat de basis tegen ADO het gewoon niet waar maakte. Als je zo gaat spelen kun je veel beter talenten de kans geven. Het zal op teammanagement gaan. Maar vind dat TH gewoon echt een kans mist in zo'n wedstrijd.
0 0