'Onana is de Gordon Banks van deze tijd'

BartVeenstra, 07-10-2019 om 14:50, 7445 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Journalisten Maarten Wijffels en Sjoerd Mossou hebben tijdens de podcast van het Algemeen Dagblad vol lof gesproken over Ajax-keeper André Onana. De goalie wordt zelfs vergeleken met Gordon Banks, een Engelse legende tussen de palen.

'Onana is de Gordon Banks van deze tijd', zegt Wijffels vol lof over de Kameroener. 'We hebben allemaal dat beeld nog in ons hoofd betreffende die onhoudbare kopbal tijdens het WK van 1970', zegt de journalist, die daarmee doelt op de katachtige redding van Onana tegen Valencia vlak na rust.

Ook Mossou is zeer te spreken over prestaties van Onana. 'Onana is zo lenig en heeft zo een ongelooflijke reflex. Dat is echt niet meer normaal. Hij heeft echt alles en lijkt nu ook voortaan die malle fratsen achterwege te laten. Hij heeft echt alles om de beste van de wereld te worden', zegt Mossou. Wijffels kan wel lachen wanneer Mossou spreekt over de 'malle fratsen'. 'Dat kwam voornamelijk omdat hij zich dan verveelde, het ging te makkelijk voor hem. Hij moet echter wel opletten met dat tijdrekken, dat kan nog weleens een dingetje worden."

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Absolute Klasbak , kan echt genieten van zijn uitstraling in de goal ...
0 0
Oempaloempa
Onana is een klasse keeper. Hoop dat hij nog lang blijft.
0 0
AlexIbarra
Ik ben een groot fan van Andre maar gisteren kwam hij toch weer raar uit zijn doel gehold.
Gelukkig scoorde Kramer niet, die had na een mooie aanname al gepiekt. ;)

Wanneer je als scout echter alleen naar Andre kijkt, namens een club die misschien 60 mln voor een keeper wil neerleggen, kun je er echter niet omheen dat hij daar een fout maakt. Tegen Fortuna Sittard hetzelfde, al werd het ook toen niet afgestraft.

Daarom heb ik toch hoop dat hij misschien wel blijft komende zomer. Hij lijkt het hier naar zijn zin te hebben dus voor minder dan de top-10 v Europa zal hij ons denk ik niet verlaten.
Van die 10 clubs hebben er misschien maar 2 echt een nieuwe keeper nodig.
0 -2
Joseph
Die scout heeft dus eigenlijk gezien dat zelfs als hij verkeerd (mag je over twijfelen) uit komt, hij nog steeds niet te kloppen is.

Onana hoort nu al bij de top 10 en op dit moment zou ik niet weten welke keeper het beter doet dan Onana.
1 0
Cupmetgroteoren
Het leek een fout maar was uiteindelijk een goede beslissing. Onana legt behoorlijk wat risico in zijn spel. Neuer heeft dat ook maar Onana nog meer. Ik ben het ermee eens dat het wilde dat Onana nog heeft voor scouts een dealbreker kan zijn. Men is toch vaak wat meer fan van het rustige van der sar type.
1 0
Aspers73
Doordat jij uitkwam scoorde Kramer niet. Nu had Kramer geen tijd, als hij in goal was blijven staan had Kramer alle tijd.
2 0
Cupmetgroteoren
Onana zet het achterin ook neer en coacht de hele wedstrijd. Hij is een leider (geworden) en kan gewoon meedoen met de presidentsverkiezingen van Kameroen.
1 0
Schmitz11
Deze week een Onana shirt halen, nooit gedacht dat ik een keepersshirt zou kopen maar eerlijk... Over 20 jaar een Onana shirtje uit de kast trekken, dat wil ik mezelf niet onthouden.. Gaan met 5 man, ik zeg laten we het allemaal doen en hiermee deze held eren!
2 0
Thaschja
Zo heet zijn labrador. Toch?
0 0
Labrador
Wie noemt zijn kat nou Gordon Banks?
1 0
Tonymacaroni
Vanwege diens kat-achtige redding op die kopbal van Pele.
0 0
trodat4030
Geen idee, ken wel iemand die zn veulen Onana heeft genoemd though..
0 0
Robbie en de Kock
En zijn hond poes.
0 0
AFCAMM
En zijn poes Muis.
0 0
Noxin
En zijn rat Valentijn.
3 0
AFCAsphere
Dat is beledigend voor die rat.
0 0