Spaan: 'Ajax' overwinning verre van gelukkig'

BartVeenstra, 05-10-2019 om 08:55, 6501 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan vindt de overwinning van Ajax op Valencia helemaal niet gelukkig, zoals door sommige andere analisten beweerd wordt. In zijn column in Het Parool somt hij op waarom Ajax niet per se gelukkig was, terwijl hij ook lovend is over het spel van de Amsterdammers.

'Had Ajax geluk?', stelt Spaan zichzelf de vraag. 'Voor wie was het geluk toen Ziyech op de lat schoot en Martínez op de paal? Was het geluk voor Ajax of nonchalance van Rodrigo toen hij de paal raakte? Was het geluk voor Ajax dat Parejo bij zijn penalty de bal richting het heelal joeg, of was hij geïntimideerd door de wereldklasse van Onana?'

Het doelpunt van Van de Beek liet de enorme potentie van het voetbal zien, zo schrijft Spaan vervolgens. De columnist zag Ajax combineren via Edson Álvarez, Hakim Ziyech, Lisandro Martínez, Quincy Promes, Sergiño Dest en Dusan Tadić. 'De meester (Tadić, red.) neemt de bal fantastisch aan en steekt hem tussen twee man door. Donny demarreert, neemt niet aan, doet de bekende dummy en schiet in de verre hoek. Valencia zou nooit in staat zijn zo'n doelpunt - het resultaat van perfect positiespel - te maken. Daarom was Ajax' overwinning verre van gelukkig.'

Edson Álvarez

Spaan laat het in zijn column ook niet na om Álvarez een compliment te geven voor zijn spel. 'Nog even over Álvarez, de nieuwe Veltman in de perceptie van sommigen. Hij speelde een uitstekende tweede helft, zowel verdedigend als aan de bal. Het grote verschil met Parejo: de laatste komt nooit uit zijn centrale zone, terwijl Álvarez ook zijn nuttige werk aan de zijkanten doet.'

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij ADO Den Haag? Zet in en krijg 7,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raoul14
En dit keer heeft Spaan gewoon gelijk.
4 0
31xAjax
Vuilnisman.......
1 -4
Kuningast
Het heeft gewoon niet tegen gezeten! Fijn toch
3 0
ETM
Niet tegen gezeten, maar ik moet zeggen dat ik niet zo ben van 'geluk' bij analyse. Die gast die die penalty mist heeft geen pech, want hij schiet die bal zelf naast het doel. Ook vind ik dat men de kansen van Valencia wat overdrijft. Valencia was gevoelsmatig gevaarlijker omdat ze het veldspel grote delen domineerde. Maar naast de penaltie spreken we over een bal op de paal vanuit moeilijke hoek, een scrimage voor de doellijn, en een van richting veranderd schot uit de 2de lijn, toch? 
En ja gaat die pingel erin krijg je andere wedstrijd, maarja hoe die wedstrijd was gegaan...
Daartegenover waren 2 van de 3 doelpunten van Ajax ook echt dotten van kansen. Plus de stift van Donny, die hij eigenlijk op Tadic had moeten leggen. En had Ajax minimaal zoveel halve kansen.. 
Dus ja, meegezeten? 0-3 was een geflatteerde uitslag, maar Ajax verdiende de zege absoluut wel.
0 0
Aspers73
Bij ESPN wordt Ajax nu gezien als 5e sterkste team van Europa, nog boven Barcelona https://www.youtube.com/watch?v=1nxKqfi3DMI
1 0
ajax4lifebaby
ESPN if fijn kanaal om te kijken. Jammer dat ze Ajax nog niet hebben geanalyseerd. Zal denk pas gedaan worden als we weer ver komen. Wel nice idd top 5. Al zijn we dat op dit moment natuurlijk niet.
1 0
ElPistolero9
Klopt, ik geniet heel erg van Craig Burley, zijn rant na Real-Ajax is echt legendarisch: https://m.youtube.com/watch?v=qZtVgOHaRZY
0 0
Aspers73
Ze hebben het al wel over Chelsea-Ajax en Steve Nichols geeft toe dat hij een hekel heeft aan Ajax. De andere niet. https://www.youtube.com/watch?v=WTcRF9M0-e4
0 0
Noxin
Haha, mooie beelden. Nichol heeft natuurlijk gelijk dat alles nog open ligt in deze groep, maar de manier waarop hij hapt is wel mooi.
0 0
Bjorn
Zou Spaan voor Ajax zijn?
0 0
trodat4030
Dus een bal van Ajax op de lat/paal is geluk voor Valencia, maar een bal op de paal van Valencia is nonchalance van Rodrigo... Uhuh..
2 -1
Noxin
Spaan ageert een beetje tegen de Nederlandse opvatting van deze overwinning. Veel 'analisten' hebben het over de gemiste penalty en de ballen op de paal van Valencia, dat Ajax daar geluk had. Is ook zo, maar aan de andere kant had Valencia ook mazzel met ballen op de paal/lat en een bal die nog net uit de doelmond kon worden weggekopt. Uiteindelijk is de overwinning gewoon verdiend, want of het nou 0-3 of 3-6 wordt maakt ook geen reet uit.
1 0
ETM
Het gaat Spaan om klasse. Hij legt op een wat kryptische manier uit dat Ajax meer klasse heeft. En wint omdat Ajax meer klasse heeft.
Hij legt t op zn Spaans uit :)
1 0
GlennB
Het ging om het feit dat die 2 momenten van Ajax in de spaanse media nergens worden benoemd alsof alleen Valencia op de paal had geschoten. Er werd gesteld dat Ajax geluk zou hebben maar als je alle momenten bij elkaar opteld heeft Ajax meer aanspraak gemaakt op de overwinning.
1 0
Cupmetgroteoren
Hebben de columnisten en analisten plots de opdracht gekregen om positief te zijn? Niets zo irritant als niet-afhankelijke journalisten zonder geloofwaardigheid. Ajax speelde voetballend matig tegen Valencia. Het verschil tussen Ajax en Valencia was Onana-Cillesen.
0 -14
Raoul14
Niets zo irritant als trollen op deze site.
3 0
Ajaxadept
Nee die ballen van Ajax lagen vanzelf in het netje bij Valencia....! Effe bij pearl langs.
3 0
Cupmetgroteoren
Dat Ajax met 3-0 won wil niet zeggen dat Ajax het veldspel domineerde. Dat was namelijk niet zo.
0 -2
Wimmel
In het geval van Spaan? Nee. Die heeft gewoon graag een tegendraadse mening en zoekt daar voorbeeldjes bij.
1 0
maluku0348pz
Hahaha voetballend matig? Het verbaast mij soms echt wat mensen kunnen zien tijdens een wedstrijd. Ajax heeft in totaal 25 minuten onder druk gestaan in een uitwedstijd tegen Valencia.. Niet zo gek, lijkt mij. Daarnaast had Ajax buiten de ap gemaakte goals er nog een aantal bij kunnen maken. Hoe kan je in godsnaam claimen dat ze voetballend matig waren. Trolletje
5 -1
Cupmetgroteoren
Volges mij ben ik niet blind. Valencia domineerde 70 minuten lang het veldspel. Iedereen die dat ontkent heeft de wedstrijd niet gezien of liegt zichzelf voor. De uitslag doet anders vermoeden.
0 -2
Noxin
Ajax stopte na de 0-1 met voetballen. Heel vreemd om te zien. Wat wel positief is, is dat normaal gesproken Ajax ten onder zou gaan in zo'n wedstrijd. Als je dan met enkele flitsende momenten er nog 'gewoon' 0-3 van maakt, dan kan je zeggen dat Ajax, buiten een talentvolle, ook een zeer volwassen selectie heeft.
0 -1
Cupmetgroteoren
Klopt, maar ik snap niet waarom dit niet gewoon toegegeven kan worden. Ziyech zei zelf waar het probleem zat, namelijk in het drukzetten. Ook in balbezit verloor men de bal vrij snel.
0 -2
maluku0348pz
Ik heb de wedstrijd gewoon nog een keer bekeken zonder dat daar dus emoties en dergelijke bij te pas komen, en dan zie je dat Ajax tot aan met de penalty geen een kans had weggegeven. Daarna stonden ze zeker even onder druk tot aan minuut 55, waarna Ajax grip op de wedstrijd kreeg en later de 0-3 scoorde. Ajax had de wedstrijd grotendeels onder controle.
Ik ben oprecht benieuwd hoe jij een wedstrijd bekijkt. Waarschijnlijk ben jij nogal een zuurpruim, aan je reacties te zien. Ver verwijderd van enige objectiviteit
0 0