Spaan juist lovend over 'pispalen van dienst'

BartVeenstra, 03-10-2019 om 13:35, 8064 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan is zijn in column in Het Parool lovend over Hakim Ziyech, maar ook over - 'pispalen van dienst' - Joël Veltman en Edson Álvarez. Het drietal spelers won woensdagavond met 0-3 van Valencia CF en tot genoegen van Spaan speelde het drietal een goede wedstrijd.

'Ziyech is een voor de hand liggende keuze als beste man', begint Spaan zijn verhaal. 'Zo'n doelpunt maken er niet veel. Zijn bal op de lat was nog mooier. Het geluid moesten we erbij denken in de zekerheid dat Cillessen het heeft gehoord, met alle psychische gevolgen van dien.'

De aandacht van Spaan ging ook uit naar 'de pispalen van dienst': Veltman en Álvarez. 'De eerste heerste als nooit tevoren, de tweede is pas 21 jaar en doorgrondt de positie als een verweerde zeebonk zijn stromingen', is de columnist vol lof. 'Ten Hag had terecht het besluit genomen Martínez en Álvarez weer als controleurs neer te zetten en Donny van de Beek had de opdracht om in eerste instantie zand in het brein van Parejo te strooien. Dat ging goed. Verderop werd Parejo opgevangen door het middenveld en kwam Donny over hem heen om te scoren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Dat gezeik over Alvarez en Veltman vind ik ook overdreven, ik heb er altijd moeite mee als er weer eens een pispaal gezocht wordt en iedereen die dan meehuilt met de wolven in het bos van zichzelf vindt dat ze kritisch zijn.

Bij sommigen kan het nooit goed zijn, we moeten zuur doen ook als dat allemaal niet echt op feiten berust.Een geweldige manier om je club te steunen.
0 0
Rentokill
Niet normaal hoe snel succes went bij de pers (in dit geval het parool).
3-0 winnen van misschien wel de sterkste tegenstander in de poel en toch een 4 en een 5 uitdelen...
0 0
Cupmetgroteoren
Overigens kreeg Alvarez in Mexico blijkbaar bakken met kritiek (volgens hemzelf). Gevalletje Mallagan? Ik vind hem wel IETS hebben, maar kom op, een non-voetballer op het middenveld van Ajax is niet des Ajax.
0 -2
Cupmetgroteoren
Nou, ik ben niet onder de indruk van Alvarez. Vind 'm voetballend weinig toevoegen en heeft verdedigend problemen op dat middenveld. Dus nee, niet onder de indruk. Rechts op het middenveld zit het voornaamste probleem en Alvarez is niet de oplossing. Het heeft niks met pispaaltje of wat dan ook te maken. Het is al vaak gezegd: martinez en alvarez is teveel van het goede. Tegen Valencia ook nauwelijks gevoetbald. Van de beek rechts op het middenveld en promes achter de spits is een prima tijdelijke oplossing totdat Ünuvar of Gravenberch klaar zijn.
0 0
Rentokill
Eiting
0 0
Cupmetgroteoren
Eiting komt tekort, dat weten we zo langzamerhand wel neem ik aan. Zou een goede speler voor Heerenveen of Utrecht zijn.
0 0
DeMeervanweleer
Spaan heeft gelijk. Zijn collega van het Parool Dick Sintenie gaf Veltman een 5 en Alvarez een 4, die snapt dus niet veel van voetbal. Veltman heeft buiten die onnodige gele kaart goed gespeeld. Alvarez speelde net-als de rest van het middenveld de eerste helft niet goed, maar de tweede helft echt prima. Nuttige intercepties, goed druk zetten en passing.
1 -2
Ajax27
Ik snap niet zo goed waarom mensen die hieronder zeggen dat Alvarez niet goed speelde een minnetje krijgen. HIJ SPEELDE NIET GOED. Wellicht over een tijdje wel, zoals Promes, maar gisteren speelde ie gewoon niet goed.
3 -2
FreddyAX
Is jouw bescheiden mening.
0 0
kade88
Eens! Bracht medespelers in de problemen met passing in de drukte. Laat af en toe iemand uit zn rug lopen zoals ook bij het penalty moment.
Tweede helft was het iets beter. Toch niet ideaal op get middenveld.
1 -1
Caparzo
Hoe Álvarez ergens rond de 5e minuut die uitbraak in “onze” 16 in z’n eentje kilt door het hele veld over te sprinten, dat was tekenend voor hoe hij speelt. Zeer waardevolle speler als hij helemaal gewend is denk ik.
13 -2
mickey2602
Je moet niet zo positief over die jongen typen...Dat kunnen een aantal supporters op deze site niet aan;-)
2 0
diamanti
En wat vond je van de penalty die hij veroorzaakte? Hij stond te slapen en z’n man liep zo uit z’n rug.
0 0
FreddyAX
Nee hoor, als hij de bal een fractie van een seconde eerder geraakt had was het geen penalty geweest.
0 0
mickey2602
En dat gebeurt een andere speler nooit? Ook ervaren spelers zullen wel zo'n moment hebben. Richt je eens op de positieve zaken en pik niet alleen de negatieve eruit. Geldt trouwens niet alleen voor jou,er zijn er veel meer in Nederland die zich daar schuldig aan maken.
1 -1
kade88
In de euforie van een prachtige overwinning komt het zuur over als Alvarez kritiek krijgt. Desalniettemin moet je als Ajax en supporters altijd kijken wat beter kan. Alvarez viel gisteren op door kleine foutjes en een grote fout met dat penalty moment. Dat was een behoorlijke misser van hem.
1 0
Ajax412
Dat denk ik ook, hij moet er nog steeds een beetje beter in komen, maar de rust die hij heeft een zijn duelkracht zijn waardevol. Zijn passing is vaak goed en hij durft te voetballen. Hij is misschien geen dribbelend wonder, maar dat hebben we andere spelers voor.
6 0
Knalpot
Zo is het, er is geen enkele reden om Veltman op dit moment te slachtofferen of een plekje voor Neres vrij te maken door Donny een linie naar achteren te halen. De besten spelen gewoon en daar heeft huidige vorm ook een groot deel mee te maken.
3 0